ITovac je jako širok pojam s puno vrsta i podvrsta. Bilo je pitanje o pisanju koda, međutim ja nisam siguran da su ova dva ITovca vrsta koja zna pisati kod i koji su se tim bavili ili bave.
IT-jevci nisu fah-idioti: vole umjetnost, gurmani
- poruka: 92
- |
- čitano: 17.049
- |
- moderatori:
vincimus
Što jedu? Ako je vjerovati fotografiji, sirovo meso.
Nemojmo generalizirat. Ima nas svakakvih.
Nismo bas fah idioti ali ne bih bas rekao ni da smo neki gurmani ili ljubitelji umjetnosti. To mozda ovi neki nasi eksponirani koji se vole preseravati (a ima ih). 99% onih koje ja znam i sa kojima radim zapravo nisu uopce takvi. Daj parizer/cevape/sniclu, svejedno je. I daj neku dobru igru ili bicikl za lutanje... Fine klopice i umjetnost su za ove sto imaju profile na instacu i sto vole da im se lajkaju postovi i sto se nazivaju "problem solver" ili "chaos manager".
Nismo bas fah idioti ali ne bih bas rekao ni da smo neki gurmani ili ljubitelji umjetnosti. To mozda ovi neki nasi eksponirani koji se vole preseravati (a ima ih).
Meni je fenomenalno kako svjetska hrana za siromasne kod nas uvijek bude servirana uz najvecu dozu preseransa i pretencioznosti. Tko je povezao radnicku, crnacku hranu sa ITem? Dva lika iz Zagreba?
Baba i dido iz deep southa cijeli tjedan crnce kako bi subotom i nedjeljom prodali svo meso koje su pripremali taj tjedan. I to najcesce u nekoj stracari pored ceste, gdje se ljudi skupljaju jos od zore jer mesa najcesce nestane do 1 popodne.
I onda, tako neki pojedinac iz Hrvatske ode tamo, pa slika neku konfekciju iz velegrada i to ovdje predstavlja kao jako slozen, gurmanski pothvat. Tada Submarine proda hamburger za 80 kuna i rebarca za 90 kuna.
BBQ je na nivou nase sarme i cevapa. Volim se i ja baviti svime i svacime, ali ovo mi je doslo kao clanak iz Glorije - kako voditeljica balansira zivot majke i voditeljice, a uredila je dom i voli kuhat. Ne znam kako je to uspjela, ljudi to cine 60 000 godina. E ali da pitas ljude da repliciraju pravi BBQ u nas - rekli bi ti da se napusis kurca a ne dima, jer ko je vidio da vlasnik restorana ustaje u 4 ujutro da pali vatru do 7, pa da svinjske i junece polovice priprema do otavaranja u 11. i tako cijeli tjedan, 40 godina.
I ne voze audija :D.
Evo baba od 84 godine radi lijep biznis - primjetite kakvo im je radno vrijeme.
Nek njoj IT gurman, dj i producent i chaos manager iz Zagreba dodje objasniti sto radi :P
Znate kako se kaže, bolje biti i fah-idiot nego samo-idiot.
"IT gurmanost" dolazi uglavnom od činjenice da ljudi imaju priliku dati si oduška na firminu karticu (been there, done that).
IT umjestnost isto tako, prilika malo proputovati svijet, opet na firminu karticu, odma se kužimo u arhitekturu, povijest.. (generaliziram, naravno)
To kaj jednom mjesečno jedem steak od 60+ eura ne mijenja činjenicu da sam seljo kojem su ćevapi "kod Bosanca" generalno ukusniji.
Jedino kaj eto ne stavljam sve na fejs/instagram.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna.
ITovac je jako širok pojam s puno vrsta i podvrsta. Bilo je pitanje o pisanju koda, međutim ja nisam siguran da su ova dva ITovca vrsta koja zna pisati kod i koji su se tim bavili ili bave.
Da, ispada da je svak ko je na ovom tech forumu itovac
dragan i njegova hvaljena amerika... već mi na živce idu..
Nisam pogledao video a ni neću jer mi ga ogadiste. Čekam komentar pzkpfw. Možda ima nade.
Preserans je da se od (nas) ITevaca radi nesto sto nismo. Nisam jos upoznao ni jednog koji znacajnije odstupa od ostalih. Cak stovise, po zivotnim navikama uglavnom nismo nista drugaciji od konobara, zidara, vozaca...
Preserans je da se od (nas) ITevaca radi nesto sto nismo. Nisam jos upoznao ni jednog koji znacajnije odstupa od ostalih. Cak stovise, po zivotnim navikama uglavnom nismo nista drugaciji od konobara, zidara, vozaca...
Da.. još gore, često zbog kampanjskog posla nema vremena ni za one slobodne aktivnosti koje stigne odraditi (poneki) konobar, zidar ili vozač.
Nismo bas fah idioti ali ne bih bas rekao ni da smo neki gurmani ili ljubitelji umjetnosti. To mozda ovi neki nasi eksponirani koji se vole preseravati (a ima ih). 99% onih koje ja znam i sa kojima radim zapravo nisu uopce takvi. Daj parizer/cevape/sniclu, svejedno je. I daj neku dobru igru ili bicikl za lutanje... Fine klopice i umjetnost su za ove sto imaju profile na instacu i sto vole da im se lajkaju postovi i sto se nazivaju "problem solver" ili "chaos manager".
Zapravo govori u svoje ime. Mega glupo ti je to generaliziranje "MI".
Kao da je kažem da mi pravi hrvaćani ne volimo vas što ste otišli u Irsku. Šalim se naravno.
Ja npr. nemam profil na instagramu, obožavam dobru klopu (skuhat i pojest) i volim umjetnost. Od dobre knjige, filma, europskog stripa (da to je umjetnost, pogledajte radove Milo Manare),
Obožavam Jodorowskog (pratim ga na fb-u, doslovno prevodim postove sa španjolskog).
To ako se ti družiš s IT-evcima koji jedu parizer, znaš onu - s kim si...
Btw, pogledaj onaj Šuštićev post o kuhanju kave. 99% IT-evaca je tu u domeni gurmana. Ako nešto dovoljno voliš naći ćeš vremena (kao što nađeš vremena za gaming).
Preserans je da se od (nas) ITevaca radi nesto sto nismo. Nisam jos upoznao ni jednog koji znacajnije odstupa od ostalih. Cak stovise, po zivotnim navikama uglavnom nismo nista drugaciji od konobara, zidara, vozaca...
Da.. još gore, često zbog kampanjskog posla nema vremena ni za one slobodne aktivnosti koje stigne odraditi (poneki) konobar, zidar ili vozač.
Može se pajdo. Vjeruj mi da se može. Ja moram priznat da imam dana da jedem samo junk food kad sam fakat premoren, ali uvjek se može složit brza salatica od muzgavca(dan prije ga skuhaš), na slobodni dan pripremit šalšice, bolonjeza (pravog, ne ragua) ili npr. složit i zaledit piroge. Mene bude sramota mojih dalmatinaca, ja nekad ma koliko se trudio ne mogu imat taj neki urođeni gen za guzicu i okuse. Jednog pajdu da zatočim u data centar, mislim da bi filovao ladice za diskove od muke.
Ne, ako si IT-ijevac i nisi u stanju uz 12512512125t5235466 recepata na netu složit nešto brzo i fino, onda nisi IT-evac nego "linac".
Kako reče onaj gore : ima nas svakakvih
Meni je fenomenalno kako svjetska hrana za siromasne kod nas uvijek bude servirana uz najvecu dozu preseransa i pretencioznosti. Tko je povezao radnicku, crnacku hranu sa ITem? Dva lika iz Zagreba?
Baba i dido iz deep southa cijeli tjedan crnce kako bi subotom i nedjeljom prodali svo meso koje su pripremali taj tjedan. I to najcesce u nekoj stracari pored ceste, gdje se ljudi skupljaju jos od zore jer mesa najcesce nestane do 1 popodne.
Znaš što je najveći preserans. Hambovi za 50+ kn. Pizze isto. 70% Adventa u ZG-u.
Ono, to je i dalje HAMBURGER.
Moja pokojna baka, kad sam joj rekao za neki trendi naziv, recept, uvjek se nasmijala i rekla - JoJ pa to sam je pravila 64. zvalo se tako i tako (langošice = truljave gaće , šunfundli su bili kurčići službeno npr).
Jučer odem na pizzu u Staru Savu. Ja lignje na žaru, troje oko mene pizze.
Račun (s 2 runde pića) - 400kn. Jebiga nije me nitko tjerao da sjednem tamo, ali sam ostao šokiran budući da imam dobro sjećanje još od studenstkih dana.
Veli mi moja - ti Marko živiš još u 98. Žao mi je što nismo otišili ovdje za istu cifru (lijen sam bio vozit) .
Da.. još gore, često zbog kampanjskog posla nema vremena ni za one slobodne aktivnosti koje stigne odraditi (poneki) konobar, zidar ili vozač.
Moram priznati da nemam tih problema otkako sam u irskoj. Radi se 7.5 sati dnevno, iznimke su upravo to - iznimke. Odradim mozda par dana godisnje nesto ekstra da ostanem sat-dva nakon posla. Jedino mi putovanje do posla i nazad oduzme vremena.
Nismo bas fah idioti ali ne bih bas rekao ni da smo neki gurmani ili ljubitelji umjetnosti. To mozda ovi neki nasi eksponirani koji se vole preseravati (a ima ih). 99% onih koje ja znam i sa kojima radim zapravo nisu uopce takvi. Daj parizer/cevape/sniclu, svejedno je. I daj neku dobru igru ili bicikl za lutanje... Fine klopice i umjetnost su za ove sto imaju profile na instacu i sto vole da im se lajkaju postovi i sto se nazivaju "problem solver" ili "chaos manager".
Zapravo govori u svoje ime. Mega glupo ti je to generaliziranje "MI".
Kao da je kažem da mi pravi hrvaćani ne volimo vas što ste otišli u Irsku. Šalim se naravno.
Ja npr. nemam profil na instagramu, obožavam dobru klopu (skuhat i pojest) i volim umjetnost. Od dobre knjige, filma, europskog stripa (da to je umjetnost, pogledajte radove Milo Manare),
Obožavam Jodorowskog (pratim ga na fb-u, doslovno prevodim postove sa španjolskog).
To ako se ti družiš s IT-evcima koji jedu parizer, znaš onu - s kim si...
Btw, pogledaj onaj Šuštićev post o kuhanju kave. 99% IT-evaca je tu u domeni gurmana. Ako nešto dovoljno voliš naći ćeš vremena (kao što nađeš vremena za gaming).
Generaliziram s obzirom na "kolicinu" IT ekipe kojom sam okruzen. Radim u vrlo velikoj IT firmi i kazem ti da tih nekih o kojima se prica bas i nema.
A sto se tice kuhanja kave - ne bih se bas slozio da je to neka "gurmanska stvar" bez obzira na vrlo nelos clanak.
Generaliziram s obzirom na "kolicinu" IT ekipe kojom sam okruzen. Radim u vrlo velikoj IT firmi i kazem ti da tih nekih o kojima se prica bas i nema.
A sto se tice kuhanja kave - ne bih se bas slozio da je to neka "gurmanska stvar" bez obzira na vrlo nelos clanak.
Onda reci ja i ekipa u velikoj IT firmi baš nemamo vremena ni šlifa za kuhanje i tudumi smo za umjetnost. Puno radimo etc.
Mi u "Njemačka", mi u "Švicarska", mi u IT-u, mi HRVATI volimo, ne volimo...jadajadajada
Previše si ljudi daju za pravo govorit u ime nekoga.
Ja ne radim u velikoj firmi, ali ovih par IT-evaca oko mene svi su redom guzičari (uključujući i mene).
Što se tiče kave, ne slažem se s tvojom nesložnosti. Mljevenje sa burr sistemom do određene "krupnoće" da bi izvukao max esenciju i daljnje čarobiranje kućnog bariste je sigurno barem malo u gurmanskoj domeni kad se usporedi sa 2 u 1 vrećicom.
Onda reci ja i ekipa u velikoj IT firmi baš nemamo vremena ni šlifa za kuhanje i tudumi smo za umjetnost. Puno radimo etc.
Mi u "Njemačka", mi u "Švicarska", mi u IT-u, mi HRVATI volimo, ne volimo...jadajadajada
Previše si ljudi daju za pravo govorit u ime nekoga.
Imamo vremena, ne radimo puno. Jednostavno nas boli kurac. Daj hamburger i Call of duty umjesto neke fensi vecere i zurenja u umjetnicko djelo.
Da, MI IT-evci. Jer ako sam jedan od njih i vidim da i svi medju kojima se krecem imaju isti pogled na situaciju onda smo MI IT-evci.
Frend koji radi u najskupljem hotelu u dublinu mi je pokazao slike kako izgleda vecera za 600 eura. Mislim da bih vjerojatno mogao zinuti dovoljno jako da mi svi slijedovi stanu odjednom u usta. Dobijes komad neke sirove ribe kao kaziprst velik i par nekih zelenih kapi necega po tanjuru. I tako. Bas ono gurmanski. Lijepo platis i odes poslije u burger king se najesti...
Kad sam tek dosao u Dublin u 2015 otisao sam sa jednom prijateljicom na slican rucak. Neki restoran sto drzi neki nas bracni par. Daleko ispod ovog hotela ali isto pucaju na "osvjestene" gurmane. Ja bio onako solidno gladan. Narucim jedino sto mi je na meniju izgledalo kao normalna hrana. Neki beef steak. Dobio okrugli komad mesa promjera kojih 6-7 cm i zlicu nekog bijelog umaka. I naravno par listova nekih od neke super-kul trave. Ni ne sjecam se koliko je sve skupa kostalo. Izasao van iz restorana gladniji nego kad sam dosao.
Ja ne kazem da nema pravih gurmana medju IT-ovcima ali siguran sam da ima vise fitness freakova i glazbenika nego gurmana. I gejmera, i debele stoke i pornofila. Gurmani su eventualno u promilima (a i to vise zbog preseravanja nego zbog stvarne ljubavi prema hrani).
Jer dobri IT-ovci su po prirodi pragmatici - teze tome da problem rijese na optimalan nacin. A kad si gladan onda neces pojesti 10 grama ribe prelivene sa necim zelenim nego ces pojesti nesto posteno.
Moja pokojna baka, kad sam joj rekao za neki trendi naziv, recept, uvjek se nasmijala i rekla - JoJ pa to sam je pravila 64. zvalo se tako i tako (langošice = truljave gaće , šunfundli su bili kurčići službeno npr).
Gore (i u slavoniji, a mislim da i preko Drine) to zovemo poderane gaće. Šufnudli su tu uvijek bili šufnudli (ne "šunfundli"). Nije to pomodarski naziv nego stari germanizam. A vi dolje ste službeno jeli kurčiće... svašta.
A vi dolje ste službeno jeli kurčiće... svašta.
Moze lock
Moja pokojna baka, kad sam joj rekao za neki trendi naziv, recept, uvjek se nasmijala i rekla - JoJ pa to sam je pravila 64. zvalo se tako i tako (langošice = truljave gaće , šunfundli su bili kurčići službeno npr).
Gore (i u slavoniji, a mislim da i preko Drine) to zovemo poderane gaće. Šufnudli su tu uvijek bili šufnudli (ne "šunfundli"). Nije to pomodarski naziv nego stari germanizam. A vi dolje ste službeno jeli kurčiće... svašta.
Type error 404. Znam da su babe još govorile "šufunGli".
Kurčići su bili iz zajebancije zato što je baka bila otkačena.
Zamisli kad ti klici dođu i viču bako napravi nam kurčića.
"Štio" sam reći da sam vidio naziv u restoranu "duguljaste krumpir njoke".
Onda reci ja i ekipa u velikoj IT firmi baš nemamo vremena ni šlifa za kuhanje i tudumi smo za umjetnost. Puno radimo etc.
Mi u "Njemačka", mi u "Švicarska", mi u IT-u, mi HRVATI volimo, ne volimo...jadajadajada
Previše si ljudi daju za pravo govorit u ime nekoga.
Frend koji radi u najskupljem hotelu u dublinu mi je pokazao slike kako izgleda vecera za 600 eura. Mislim da bih vjerojatno mogao zinuti dovoljno jako da mi svi slijedovi stanu odjednom u usta. Dobijes komad neke sirove ribe kao kaziprst velik i par nekih zelenih kapi necega po tanjuru. I tako. Bas ono gurmanski. Lijepo platis i odes poslije u burger king se najesti...
Kad sam tek dosao u Dublin u 2015 otisao sam sa jednom prijateljicom na slican rucak. Neki restoran sto drzi neki nas bracni par. Daleko ispod ovog hotela ali isto pucaju na "osvjestene" gurmane. Ja bio onako solidno gladan. Narucim jedino sto mi je na meniju izgledalo kao normalna hrana. Neki beef steak. Dobio okrugli komad mesa promjera kojih 6-7 cm i zlicu nekog bijelog umaka. I naravno par listova nekih od neke super-kul trave. Ni ne sjecam se koliko je sve skupa kostalo. Izasao van iz restorana gladniji nego kad sam dosao.
Ja ne kazem da nema pravih gurmana medju IT-ovcima ali siguran sam da ima vise fitness freakova i glazbenika nego gurmana. I gejmera, i debele stoke i pornofila. Gurmani su eventualno u promilima (a i to vise zbog preseravanja nego zbog stvarne ljubavi prema hrani).
Jer dobri IT-ovci su po prirodi pragmatici - teze tome da problem rijese na optimalan nacin. A kad si gladan onda neces pojesti 10 grama ribe prelivene sa necim zelenim nego ces pojesti nesto posteno.
Super si sveo sve na izlazak i prelivanje nečega nečim. u biti tebi biti gurman = bit pomodan šupčić.
Onda ćemo ovako:
Mi IT-evci volimo dobro pojest, a bogami i popit. Ono malo vremena što imamo nastojimo da uživamo. Pošto smo većina kreativni i inteligentni (kako tko), volimo da nam je takva i klopa. Knjige nam nisu strane. Mi u IT-u volimo čitat. Volimo film. Žalimo ograničene ko balkon koji se sami proglašavaju kao prototip nečega.
Mi u IT-u.
Upravo to. Za svoj gušt bit hedonist.
Super si sveo sve na izlazak i prelivanje nečega nečim. u biti tebi biti gurman = bit pomodan šupčić.
Onda ćemo ovako:
Mi IT-evci volimo dobro pojest, a bogami i popit. Ono malo vremena što imamo nastojimo da uživamo. Pošto smo većina kreativni i inteligentni (kako tko), volimo da nam je takva i klopa. Knjige nam nisu strane. Mi u IT-u volimo čitat. Volimo film. Žalimo ograničene ko balkon koji se sami proglašavaju kao prototip nečega.
Mi u IT-u.
Uporno ignoriras cinjenicu da si (kako si sam rekao) ti okruzen tek nekolicinom IT-evaca a ja sa njih jako puno. Moje generaliziranje proizlazi upravo iz toga - znatno veceg uzorka. I dalje je to generaliziranje, da, ali sa dobrom podlogom.
Inace, sad sam pogledao ovu emisiju (WFH FTW) i dojmovi su mi jako podjeljeni. Onaj lijevi lik je vrlo simpatican i djeluje izvorno. Onaj desni nije nista od toga. Slusam prilog o tome kako je super-uspjesan producent i ne znam sta dok se na ekranu vrti pregled njegovog kanala sa YT i njegove pjesme na onoj nekoj platformi. Kako vidim - njegovi videi imaju manje pregleda nego ova JEDNA tema na bug forumu a o kolicini prodanih pjesama (vidi se na videu) necu uopce govoriti jer L-O-L
A BTW, sva ova hrana spomenuta u videu je obican street food iz razlicitih krajeva svijeta.
Izuzev one fake meat fegeterije...
Super si sveo sve na izlazak i prelivanje nečega nečim. u biti tebi biti gurman = bit pomodan šupčić.
Onda ćemo ovako:
Mi IT-evci volimo dobro pojest, a bogami i popit. Ono malo vremena što imamo nastojimo da uživamo. Pošto smo većina kreativni i inteligentni (kako tko), volimo da nam je takva i klopa. Knjige nam nisu strane. Mi u IT-u volimo čitat. Volimo film. Žalimo ograničene ko balkon koji se sami proglašavaju kao prototip nečega.
Mi u IT-u.
Uporno ignoriras cinjenicu da si (kako si sam rekao) ti okruzen tek nekolicinom IT-evaca a ja sa njih jako puno. Moje generaliziranje proizlazi upravo iz toga - znatno veceg uzorka. I dalje je to generaliziranje, da, ali sa dobrom podlogom.
Inace, sad sam pogledao ovu emisiju (WFH FTW) i dojmovi su mi jako podjeljeni. Onaj lijevi lik je vrlo simpatican i djeluje izvorno. Onaj desni nije nista od toga. Slusam prilog o tome kako je super-uspjesan producent i ne znam sta dok se na ekranu vrti pregled njegovog kanala sa YT i njegove pjesme na onoj nekoj platformi. Kako vidim - njegovi videi imaju manje pregleda nego ova JEDNA tema na bug forumu a o kolicini prodanih pjesama (vidi se na videu) necu uopce govoriti jer L-O-L
A BTW, sva ova hrana spomenuta u videu je obican street food iz razlicitih krajeva svijeta.
Izuzev one fake meat fegeterije...
Čuj buraz, ti i dalje misliš da je precjenjeno preseravanje od jela = gurman. Jebote nije.
Pa najfinija jela "danas" su došla iz jednostavnih radničkih četvrti. Upravo zato što nisu imali puno, ovo što "jesu" doveli su do savršenstva.
Evo ja danas, zdinstana kobasa, imam malo sirijske ver. Currya (jači od indijskog, imate za uzet u Immportani) i Heinzov kečap vulgaris.
Lagano na dašicu izrezat, poškropit i posut čarobnim prahom, ma mila majka. To sam vido da kobasičari na Oktoberfestu jedu.
Mmmmhhh ljubi te deda.
Mi u IT-u baš znamo guštat.