Mislite roditelji i njihovi projekti(djeca) ?
I ove godine na YouTubeu su najviše zaradila – dje
- poruka: 19
- |
- čitano: 7.159
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa i ja bi svog mlatimudana posla da radi na youtube. Ali nece.
Svijet u kojem djeca zarađuju tolike novce za razliku od jednog radnika, profesora, inžinjera itd ne zaslužuje nista drugo nego da ga udari asteroid
Problem su bolesni roditelji koji će to siliti kao i u sportu. 1% će ih uspjeti kao npr. Kostelići, a ostatak će svojoj djeci uništiti djetinjstvo.
Problem su bolesni roditelji koji će to siliti kao i u sportu. 1% će ih uspjeti kao npr. Kostelići, a ostatak će svojoj djeci uništiti djetinjstvo.
Uspjeh je relativan, da, Kostelići su imali izvrsne rezultate ali pod koju cijenu?
Danas su skoro ko invalidi, kao i Balić, imao sam priliku pričati nakratko s njim, kaže da ga sve boli.
Jel uspjeh da u cca 30-oj se osjećaš kao u 70-oj?
baš si mislim koliko bi zarađivala djeca serijom videoopisa svojeg rada u rudniku kobalta u kongu, e da bi ova u napisu spomenuta mogla objavljivati "recenzije igračaka"
pe se: sacha baron cohen u seriji "who is america" - usvajanje djeteta-vojnika:
Iako im nitko ne može osporit uspjeh i zaradu meni nije jasno šta mali Ryan od osam godina ili još bolje ona mala od PET godina rade na netu kao oni to vole...aha ja bi reko da prije njihovi roditelji vole novac, EJ PET GODINA već snima
Nemam ništa protiv toga, ali malo mi je čudno. A što je novim COPPA pravilom od YouTube-a kako će se tome prilagoditi ti kanali ili tu vrijedi ona tko je jamio, jamio.
Iako im nitko ne može osporit uspjeh i zaradu meni nije jasno šta mali Ryan od osam godina ili još bolje ona mala od PET godina rade na netu kao oni to vole...aha ja bi reko da prije njihovi roditelji vole novac, EJ PET GODINA već snima
Nemam ništa protiv toga, ali malo mi je čudno. A što je novim COPPA pravilom od YouTube-a kako će se tome prilagoditi ti kanali ili tu vrijedi ona tko je jamio, jamio.
Negdje sam jučer/prekjučer pročitao da je taj mali već imao video snimke na YT kada je imao 3 godine.
Za to vrijeme Korado Korlević koji pazi na sve nas od nebeskog kamenja dobija 3000-4000Kn:(
Tužno je to reći...ali pod hitno nam triba ozbiljni RESTART ili će mo potpuno otići u K....
Normalno da djeca najviše gledaju YouTube kad je sadržaj za odrasle tamo zabranjen.
81% roditelja dozvoljava da djeca idu na YT, ostalih 19% ne znaju da im djeca idu na YT
Kako je Google ukrao internet(www)
Pretplatio sam se na hrpu kanala. Koji me više ili manje zanimaju.
I YouTube isključivo gledam na Subscribed kartici (i na mobitelu i računalu). A ostale videje van pretplata vidim pod predloženo.
Preporučam ovo svakome kome reklame i "priče" idu na živce.
I YouTube isključivo gledam na Subscribed kartici (i na mobitelu i računalu). A ostale videje van pretplata vidim pod predloženo.
Subscribed kartici??
Ovo je pravi clanak za raspravu kako blokirati reklame na youtube
S obzirom da djeca, a i prakticki svi ostali, prate youtube najvise preko tableta i mobitela, dobro rjesenje je za android NewPipe Lightweight YouTube frontend.
https://f-droid.org/packages/org.schabi.newpipe/
Malo vise o tome kako onemogucit youtube reklame na mobilnim uređajima ima u ovom clanku
https://www.digitbin.com/youtube-ads-block/
Zarada na youtube je nula od same platforme ukoliko svi korisnici koji pregledavaju sadrzaj blokiraju reklame.
To ne znaci da ne postoje drugi nacini za monetizaciju videa kao affiliate programi, donacije...ali to je slabo kad je rijeci o djeci jer ona nemaju kreditne kartice s kojima bi nesto potrosili.
S obzirom da je vecina roditelja prilicno tehnicki nepismena (to mogu reci iz svog okruzenja) a istima youtube sluzi kao besplatna dadilja, vjerojatno nece se potrudit instalirati ad blockere za youtube, jer ih nije briga da li ce im djeca gledati reklame ili ne, tako da ce djecji kanali ostati najlukrativniji.
Za razliku od nas odraslih koji cemo sprijecit da nas reklame ometaju u pregledavanju sadrzaja i tako onemogucit zaradu od youtube oglasa kreatorima sadrzaja.
Subscribed kartici??
Srednja ikona dolje u aplikaciji.
Ne znam irski izraz za to.