Jači je. Ja bi anyday žrtvovao sat vremena SoT da imam X20 čip umjesto sd625 u svom noteu 4. Mobitel je jednostavno osjetno brži

Jači je. Ja bi anyday žrtvovao sat vremena SoT da imam X20 čip umjesto sd625 u svom noteu 4. Mobitel je jednostavno osjetno brži
koliko sam pronašao na netu, adreno 506 jača je grafika od onog malia u mediateku, ima bolji sot definitivno. neki su još pisali da se x20 više grije pa dođe do throttlea i smanjivanja takta, tako da vj performanse dođu na isto kad se pojačano koristi, dok je u normalnom radu sigurno radi uglađenije.
osobno rađe biram bolji sot nego 10-20% bolje performanse.
hoćeš li se minjati za mob ja tebi sa mediatek x20 čip ti meni sd 625
2. Jači je. Ja bi anyday žrtvovao sat vremena SoT da imam X20 čip umjesto sd625 u svom noteu 4. Mobitel je jednostavno osjetno brži
1.hoćeš li se minjati za mob ja tebi sa mediatek x20 čip ti meni sd 625
1. pardon sto ti ubijam ponudu..
2.mislim da u pitanju nije sat vremena, vec razlika od 3-4 sata
2. Jači je. Ja bi anyday žrtvovao sat vremena SoT da imam X20 čip umjesto sd625 u svom noteu 4. Mobitel je jednostavno osjetno brži
1.hoćeš li se minjati za mob ja tebi sa mediatek x20 čip ti meni sd 625
1. pardon sto ti ubijam ponudu..
2.mislim da u pitanju nije sat vremena, vec razlika od 3-4 sata
1.malo je reći sada je gotovo
2. tu si u pravu imao sam prlike imati oko 2 dana sd625 razlika je kod mene bila čak i malo viša
Kupujem novi mob. Nakon puno traženja i razmišljanja odluka je pala na Xiaomi redmi note 4
Pročitao sam svih 33 stranice na ovom forumu ( DOSLOVNO svih 33 stranice).
O.K. shvatio sam da je Xiaomi Redmi note 4X global ( u neutrinu Redmi note 4 Pro global) sa Snapdragon 625 procesorom
najbolji jer podržava B20 frekvenciju i da mu baterija duže traje (u odnosu na MediaTek Helio X20 procesor).
U Neutrinu je cijena za verziju 3/32 1449 kn.
Ali, šta kažete na ovo? (gledajte cijenu) :
https://hr.mobileshop.eu/phableti/xiaomi/redmi-note-4x-dual-sim-64gb-zlatni/
https://hr.mobileshop.eu/phableti/xiaomi/redmi-note-4x-dual-sim-64gb-rozi/
pa možda i ovo :
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4x-dual-4-64gb-black-eng-meni-kao-novo.html
Što biste mi preporučili ?
Cijena im je u rangu Redmi note 4 Pro global iz neutrina.
U velikoj sam nedoumici pa cu vjerojatno poslušati vaše preporuke.
I još jedno pitanje. Što kažete za ovo kaljeno staklo za Redmi note 4 Pro global :
https://neutrinomobile.hr/kaljeno-staklo-enkay-za-xiaomi-redmi-note-4x-bijelo.html
Isplati li se to uzeti ?
E to se traži. Nekoliko komentara (mišljenja) pa onaj mob koji dobije vise pozitivnih odgovora da naručim.
Trenutno vodi ovaj Redmi note 4 Pro Global(3/32) sa Neutrina. Hvala Patrick_cro na upozorenju.
Tko god da je nudio, da želim. Imam garanciju još 23 mj u hr pa ako imaš i ti imamo deal. Samo da nije 16/2 verzija. Imao sam ih sve, s625 se ne grije i dulje traje ali osjetno je sporiji u nekom iole zahtjevnijem korištenju. Nekada i dovoljno da me isfrustrira, dok x20 3/64 varijanta to obavi puno bolje.
O kakvih 3-4 sot vi baljezgate ja ne znam, 1-1.5h je razlika, da, nikad više od toga. Gpu je jači, ali i neoptimiziraniji u mediateku, mada igrice ne igram.
Summa summarum, javi se čmrljo da dogovorimo zamjenu
Tko god da je nudio, da želim. Imam garanciju još 23 mj u hr pa ako imaš i ti imamo deal. Samo da nije 16/2 verzija. Imao sam ih sve, s625 se ne grije i dulje traje ali osjetno je sporiji u nekom iole zahtjevnijem korištenju. Nekada i dovoljno da me isfrustrira, dok x20 3/64 varijanta to obavi puno bolje.
O kakvih 3-4 sot vi baljezgate ja ne znam, 1-1.5h je razlika, da, nikad više od toga. Gpu je jači, ali i neoptimiziraniji u mediateku, mada igrice ne igram.
O cemu ti pricas? Imam meditek varijantu od 4gb rama i sd od 3. mediatek jedino ak po mobitelu cackas radi brze, bilokakvo surfanje, dopisivanje, igrica, video mob se ugrije i onda uspori kao 3 cuda, bateriju pojede samo tako, sa njime veci sot od 7h nisam vidjeo.
na drugu stranu sd varijanta, u svemu mi radi odlicno, jos ima i bolju grafiku sto osobno nisam primjetio, niti se grije, niti ista steka. a sot bez problema preko 10h.
Svakome bi preporucio sd varijantu, necu ni spomnijati support za romove koji je vecini nas isto kljucan..
Mobitel taodjer moram pohvaliti za jeftine djelove, mjenjao vec 3 display jedinice(staklo, display, okvir) svaki put 250kn i 40min vremena mog zivota... Meni je boljka sto mu je to staklo bas dosta osjetljivo, sumnjam da ima ikakav gorrila glass, lako ga ogrebati i razbiti..
Slazem se, a sd verziju ako radis par tweakova, kao sto sam ja, mozes izvuci oko 13h sota... sto je po meni izvanredno
Moj dan pocinje u 8h a zavrsava u 1~2. Svaki dan napravim 6-7h sota, kad sam ovaj mob kupio preporodio sam se, dodjem doma i jos imam baterije za surfanje
Slazem se, a sd verziju ako radis par tweakova, kao sto sam ja, mozes izvuci oko 13h sota... sto je po meni izvanredno
Ajd mi molim te u pp posalji koji tweakovi za note4 sd..ja imam 4/64...thx
O cemu ti pricas? Imam meditek varijantu od 4gb rama i sd od 3. mediatek jedino ak po mobitelu cackas radi brze, bilokakvo surfanje, dopisivanje, igrica, video mob se ugrije i onda uspori kao 3 cuda, bateriju pojede samo tako, sa njime veci sot od 7h nisam vidjeo.
na drugu stranu sd varijanta, u svemu mi radi odlicno, jos ima i bolju grafiku sto osobno nisam primjetio, niti se grije, niti ista steka. a sot bez problema preko 10h.
Svakome bi preporucio sd varijantu, necu ni spomnijati support za romove koji je vecini nas isto kljucan..
Mobitel taodjer moram pohvaliti za jeftine djelove, mjenjao vec 3 display jedinice(staklo, display, okvir) svaki put 250kn i 40min vremena mog zivota... Meni je boljka sto mu je to staklo bas dosta osjetljivo, sumnjam da ima ikakav gorrila glass, lako ga ogrebati i razbiti..
Gle iskreno zaboli me i za romove i za nešto veći sot. Ja uz svoj use na jednom dobijem 7h, na drugom 6 (u prosjeku). Za romove me boli briga, a u korištenju mi je primjetno brži mtk model. Cheers
Planiram kupnju jednog od tih mobova pa me zanima koja je razlika osim u hardveru između redmi 4 i 4x. Koji je noviji i koji ima bolji softver. Dali oba dva modela dobivaju iste nadogradnje? Ovo što se tiče procesora u njima mi je jasno,ali koliko sam skužio dali im se razlikuje i gpu i koji bi bio bolji za igre?
Dali se na tim mobovima mogu stavljati custom romovi i koja je razlika između global verzije i verzije koja se u dućanima navodi kao verzija sa engleskim jezikom?
Može u mene je mediatek 3/64 imaš garanciju vise od 1 godinu i 2 ipo miseca kupljen u neutrino
koji je u tebe točno
Planiram kupnju jednog od tih mobova pa me zanima koja je razlika osim u hardveru između redmi 4 i 4x. Koji je noviji i koji ima bolji softver. Dali oba dva modela dobivaju iste nadogradnje? Ovo što se tiče procesora u njima mi je jasno,ali koliko sam skužio dali im se razlikuje i gpu i koji bi bio bolji za igre?
Dali se na tim mobovima mogu stavljati custom romovi i koja je razlika između global verzije i verzije koja se u dućanima navodi kao verzija sa engleskim jezikom?
Uzmes 4x, za razliku od 4 , 4x ima ima led notifikacije na ljevoj strani(4 ima ma desnoj) iza kuciste ima gore i dolje plastiku(4 je cijeli metalni) ,4x ima bolju/jacu podrsku za nase telekomunikacijake signale, zato i ima iza plasticne djelove.
Osobno preporuka sd varijanta 3/32, kasnije kad ti dosadi miui stavis custom rom, svi romovi kao i miui su najnoviji softver i biti ce jos par godina.
Evo, zahvaljujem svima na odgovorima.
Kao što sam rekao mob koji dobije više pozitivnih odgovora uzimam. Očito je RN4X SD verzija pobijedila.
Mislim da nisam baš neki heavy user. Poneka lakša(grafički) igrica da razbijem dosadu, puno surfanja, poneki video i viber i GPS navigacija.
A sudeći po komentarima Snapdragon bi se s time trebao moći nositi. A i autonomija baterije je tu važna( istina malo ce duže trajati punjenje ali i to je OK).
Isto tako mob planiram koristiti najmanje 2-3 godine pa mi je važna i dobra software podrška. To je i glavni razlog zašto sam se odlučio na Xiaomija (a ako uzmem mediatek onda ostajem zakinut). Istina, dok je garancija(2 god) na mob neću otključavati bootloader,
ali kasnije ću se vjerojatno s time željeti poigrati. Puno je ljepše kad imaš mogućnost nešto napraviti sa mob nego kad si vezan(okovan)
s onim što ti jedna kompanija(xiaomi ili bilo koja druga) daje(dopušta), mislim na rom-ove (mada vjerojatno za to nisu krivi proizvođači mob nego Mediatek, ali....).
I eto, što reći za kraj, jedino da je malo sreće da me ne zadese mrtvi i zaglavljeni pixeli na ekranu.
Fulao si malo s tim. Note 4x i Note 4 sa sd (global) su plastični gore i dolje i nemaju chamfered edgeove. Note 4 sa mtk ima chamfered edgeove i metalan je cijeli
@čmrljo moj je 3/32 :/
Fulao si malo s tim. Note 4x i Note 4 sa sd (global) su plastični gore i dolje i nemaju chamfered edgeove. Note 4 sa mtk ima chamfered edgeove i metalan je cijeli
@čmrljo moj je 3/32 :/
Ne, obicni 4 ima chamferd edgeve i cijeli je metalni, 4x ima plastike. Bez obzira sto je pod haubom. Razlog je sto 4 ima manje telekomunikacijskih bandova, 4x su dodali vise pa su bolje stavili ispod plastika silne antene. Tak da imas i mtk i sd verziju 4 i isto tako i 4x.