- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nisam pametan uzeti Note 3 PRO sa SD ili Note 4 sa MediaTekom, pošto se nezna kad se očekuje verzija sa SD-om, neki savijet možda???
Uzmi u obzir za MTK uređaji nemaju official Global ROM ako ti HR jezik igra ulogu.
Jel dovoljan samo order id?koliko se plaća eventualno slanje moba nazad u činu?
a igra mi ulogu da dobijem official ROM koji neću morati stalno nešto prčkati po njemu nego da palim i koristim, znači eventualno neke veće službene nadogradnje, a ne svako malo prčkanje, znači zanima me stabilna verzija, zato i imam nedoumice između ta dva modela
još danas RN3 Pro na Grossu gold i silver na popustu + kupon od 10 eurica: NOTE3PROHR
navali narode.. :)
jučer sam baš na telekinezi postavio pitanje odakel je bolje naručiti top one ili grossoshop, znači dali ima razlika u ROMovima sa ta dva shopa?
Na 8.0.1. baterija traje prosječno ( 2-4 dana sa cca 3 sot) sa uključenim fingerprintom. Kad ugasim fingerprint baterija ode, doslovce 5%/sat.
@hrcak24 je vidio sam ali sam zaboravio odgovorit oprosti, evo ovdje onda..
znam da sa Grossa salju ovaj rom Stock ROM Global Developer uostalom to i pise na stranici telefona..
slabo se kuzim u tih milion Xiaomi romova ali mi se cini da je ovo original kineski i da ide OTA na njemu bez problema..
Koje su razlike između MIUI romova (stable, developer i ported)
- Stable rom i developer rom su službene verzije MIUI
- Ported je neslužbena na kojoj obično rade entuzijasti ili dućani koji rade neke svoje verzije koje ponekad mogu imati i instalirane gamadi.
Developer verzija se nadograđuje svaki tjedan i uvijek dobiva neke nove značajke i ispravke grešaka.
Brojčana oznaka developer verzije je datum kada je izdana.
Stable verzija se nadograđuje jednom mjesečno ili čak i duže.
Ported slična shema kao developer - česte nadogradnje i obično im brojčana oznaka ima jednu više od službene.
Npr. developer 4.6.13, ported 4.6.13.0
Najmanje bugova imaju stable.
Siguran sam da je već bilo 100 puta objašnjeno. Evo, ja sam to sa MIUI foruma pokupio da ne zbunjuje previše pa da pomisle da ima milijun. Možda i ima ali službenih verzija ima samo 2 (dvije). Ported ima valjda milijun ali o tome već nekom drugom prilikom.
sorry ako davim ali ne kužim se dovoljno pa zato pitam, koja je onda bolja opcija:
ili
ili je riječ o istim stvarima,
hvala

Jel bi mogao netko ubacit link kako stavit global rom za rn3 pro?
Zanimljiv slučaj danas..sinoc napunio bateriju full...a danas tj trenutno 35:% dosad mi je uvijek trajala danima neznam sta joj je sad...
Zanimljiv slučaj danas..sinoc napunio bateriju full...a danas tj trenutno 35:% dosad mi je uvijek trajala danima neznam sta joj je sad...
Postavi screenshotove grafa i app usagea da vidimo u čemu je problem.
Valjda je to to trazim pola sata 😧
I jos jedno pitanje posto sad imam verziju (7.1.9.0.0) sta bi dobio ovim postupkom Flashing/Unbrick Redmi Note 3
znaci kako sam dobro shvatio ako uradim sve te korake mocu updejtati uređaj na redovnoj bazi...kad vec je nebitno :D
ali dolje je neko napisao da necu moci vise koristiti 4g mrezu na sim 1 utoru vec na nano sim..
Prije svega, flashaj official ROM.
Malo mi je puno listati 120 stranica teme pa cu staviti pitanje. Planiram curi uzeti RN3 pa me zanima da li je dostupan MIUI 8 za njega i ima li mobitel kakvih vecih bugova. Isplati li se RN3 PRO umjesto njega. Kupio bih na Honorbuyu.
Malo mi je puno listati 120 stranica teme pa cu staviti pitanje. Planiram curi uzeti RN3 pa me zanima da li je dostupan MIUI 8 za njega i ima li mobitel kakvih vecih bugova. Isplati li se RN3 PRO umjesto njega. Kupio bih na Honorbuyu.
Moja preporuka ti je kod Kineskih mobitela da uvijek uzmeš Internacionalnu verziju...da nemaš poslje problema.
Dostupan je MIUI 8 ROM.
Redmi Note 3 Pro je samo varijanta sa 3/32GB. Ako misliš da joj 2/16 neće biti dovoljno onda idi na Pro varijantu.
Moja preporuka ti je kod Kineskih mobitela da uvijek uzmeš Internacionalnu verziju...da nemaš poslje problema.
Iznenadio bi se kad bi ti rekao da International (Global) ROM ima više bugova nego China ROM
Za snapdragon verziju ima miui 8 global stable.. zas sa honorbuya? Neki pisu da je tam dost skuplji, osobno nisam ni gledal kraj top one i grossoshopa
evo ja bas gledam jer se dvoumim na honorbuyu je skuplji shiping izadje 39$ a i telefon je skuplji bio, danas su bacili neku akciju pa je to tu negdje, ali shiping je skuplji zašto neznam, primjera radi note 4 na honoru ispada u startu 25€ skuplji plus DHL koji je isto skuplji
Prije svega, flashaj official ROM.
Da li je to ovaj gore postupak sto sam ga postavio?
I to bilo to tad bi sve trebalo raditi bez problema nisam neki egzibicionist da sad radim sto stvari na njem :D
I koji postupak ovaj prvi ili drugi-fastboot
Da to je dobar guide, probaj prvo preko fastboota, ako ne uspije onda EDL.
Za snapdragon verziju ima miui 8 global stable.. zas sa honorbuya? Neki pisu da je tam dost skuplji, osobno nisam ni gledal kraj top one i grossoshopa
Osim toga, pro verzija ima podrsku za sd karticu a mtk nema a nekima je to prilicno bitno. Ne znam kolika je razlika u cijeni ali ja bih isla na pro (snapdragon ) verziju ako je unutar budzeta
Pro ima hexacore procesor?
Btw. hvala za preporuku ostalih shopova, pogledat ću i tamo.
Pošto nema nekih normalnih tema, a ovdje ima dosta ljudi koji prate Xiaomi, može kratki osvrt na Redmi PRO vs Redmi 4 ili MI5. Nešto od toga bih uzeo sebi. Sviđa mi se Redmi pro zbog OLED ekrana. Kakav je u praksi deca core pocesor u odnosu na onaj s Mi5 i jel kamera stvarno tolko losa.
Na topone uzmes dhl shipping 26$ i prvo ide u uk pa onda iz uk u hr, svima prolazi bez pdva.. i jos ak se uzme preko kolege sa telekineze dobije se 5$ popust, kaljeno staklo, silikonska maskica sa zadebljanjima u kutovima i 2 obicne folije za staklo :D
Malo me buni kaj negdje pise da je RN 3 PRO hexa core, a negdje octa core, negdje da ima 16mp kameru a drugdje 13mp. I moze odgovor na drugi dio pitanja iz prethodnog posta? :)
Već sam pargodina na windows phoneu pa ne pratim android općenito i sve to pa sad javljaju određena pitanja :D
Malo me buni kaj negdje pise da je RN 3 PRO hexa core, a negdje octa core, negdje da ima 16mp kameru a drugdje 13mp. I moze odgovor na drugi dio pitanja iz prethodnog posta? :)
Već sam pargodina na windows phoneu pa ne pratim android općenito i sve to pa sad javljaju određena pitanja :D
Hexa core je Snapdragon verzija i ona ima 16mpx kameru. Helio MediaTek verzija je octa core i ima 13mpx.
Dali mogu flashat rom ako mi je bootloader zakljucan? Flasho bi preko ovog linka http://en.miui.com/download-301.html#438
Koji bi mi bio najlaksi nacin system, recovery ili fastboot? I ako odaberem system update svejedno moram u recoveryu obrisat sve(wipe all data)?
P.S. imam windows 10 32-bit...dali mora bit 64-bit ili je ok i sa 32?