Jel mogu preko updater aplikacije instalirati miui8, odabrati choose update package i odabrqti onaj official miui8 rom koji skinen sa en.miui stranice a da pritom imam zakljucan bootloader? Sad sam na global stable i stavio bi isti takav miui8

Jel mogu preko updater aplikacije instalirati miui8, odabrati choose update package i odabrqti onaj official miui8 rom koji skinen sa en.miui stranice a da pritom imam zakljucan bootloader? Sad sam na global stable i stavio bi isti takav miui8
To znas iz iskustva? Tako si ti stavio? I samo pitanje za miui 8, kakva je baterija naspram miui7? Bolja losija ili su tu negdje?
Na miui 7.1.7 global stable sam trenutno
Kako to da meni caca ima na weekly milion jezika za odabrat pritom i hrvatski. Ali to nije samo za global...
To znas iz iskustva? Tako si ti stavio? I samo pitanje za miui 8, kakva je baterija naspram miui7? Bolja losija ili su tu negdje?
Koliko sam ja citala na xiaomi.eu, baterija je losija nego na miui7
Kako to da meni caca ima na weekly milion jezika za odabrat pritom i hrvatski. Ali to nije samo za global...
Jer je na xiaomi.eu romu a ne na sluzbenom global iako mislim da i sluzbeni ima hrvatski jezik
Imam pitanje koje se odnosi na ove upute koje dosta ljudi salje. Zašto svi otključavaju bootlocker i instaliraju novi ROM, sta sa zaključanim bootlockerom i default ROMom mobitel losije radi, ili? Zašto svi to rade?
Većina uređaja dođe sa unofficial ROM-om (osim ako se ne napomene da želiš sealed box) koji je pun gluposti i bolje ga je maknuti to prije.
Može se lako instalirati official MIUI ROM bez otključavanja bootloadera i instaliravanja custom recoverya ali neki žele isključivo unofficial ROM sa Xiaomi.eu jer sadrži prijevod na HR jezik. Doduše HR je od sada i na MIUI 8 Official Global ROM-u tako da stvarno ne vidim potrebu za unofficial ROM-ovima.
Ja recimo koristim unofficial (xiaomi.eu weekly) jer mi treba root radi titanium backupa. Ako rootam mob na sluzbenom romu, svaki update moram rucno skidati i instalirati preko miflasha s tim da prije moram mijenjati boot.img inace gubim recovery
Reka mi je cromaki da je official rom
I kako da imam weekly update preko updatera zar nebi trebalo bit da moram skidat preko xiaomi.eu svaki put kad ocu novi update
Sluzbeni rom se automatski updatea preku updatera. Xiaomi.eu rom (nesluzbeni rom) se skida s xiaomi.eu stranice i onda ili radis update kroz updater aplikaciju ili ga flashas iz twrp-a. Dakle, ako imas xiaomi.eu weekly rom nemas sluzbeni rom
Znači koliko sam shvatio, otkljucavanje bootloadera i instaliranje novog ROMa ne ubrzavaju mob ili tako nešto slično i nisu pod svaku cijenu potrebni,odnosno bez njih mobitel i dalje radi kako treba?
Otključavanje BL-a definitivno ne utječe na performanse telefona, dok instalacija novog ROM-a može izravno poboljšati, ali i pokvariti performanse. Ako nemaš nikakvih bugova i problema na trenutnoj verziji, nemaš potrebe mijenjati.
Nakon cjelodnevnog druženja s mobitelom generalno sam zadovoljan, lošija strana su low light fotke, pogotovo prednjom kamerom, ali zapanjen sam fingerprint scanerom i brzinom uređaja (dolazim sa lumije 535, a prije toga sam imao par godina galaxy S pa ne znam kakvo je trenutno stanje s androidom).
Došao je sa MIUI 7 Global 6.5.19 Beta i odmah pri paljenju ponudio mi je update na 6.8.4 koji nisam prihvatio zasad jer mobitel radi zadovoljavajuće.
Imate li preporuka što napraviti, koji rom instalirati (ako je drastično bolje od trenutnog) i sl.?
Ja bih sacekala s updateanjem na miui8 dok ga ne ispeglaju. Baterija je slabija nego na miui7 i jos ima nekih sitnih bugova
Nije mi problem rootat, vjerojatno će i to doći na red, ali trenutno sam jako zadovoljan s mobitelom. Pravo osvježenje poslije wm10/wp10 ili kako već, izgubio sam se u njihovim nazivima i obećanjima da će se poboljšati. Uz mobitel sam dobio tempered glass koji sam stavio i koji je magnet za prašinu (rubovi i otvori za zvučnik i kameru) i stavio sam u nillkin frosted shield masku koju sam imao i za prošli mobitel iako mi se čini da ne pruža neku zaštitu.
EDIT: rekao bih da je to global verzija (piše da je global beta) jer nemam uopće kineskih aplikacija
I još jedno noob pitanje, jel se na vipu treba nešto nadoplatiti za korištenje 4g ili ovaj mobitel ne hvata taj signal u Osijeku? Znam da ne podržava band 20 (800mhz), ali ne znam koji vip koristi.
Jako sam zadovoljan svime što sam dosad isprobao, nemam problema s kašnjenjem notifikacija kao što su neki govorili, fluidan je, za SOT ne mogu komentirati jer mi je stigao sa 36% baterije i nakon malo više od 2 sata čačkanja je palo za 20% (preko noći je otišlo 5% baterije ali wifi mi je bio cijelu noć uključen).
Za rom sam rekao da radi zadovoljavajuće (nakon par sati korištenja) jer sam očekivao brdo problema kako su neki pisali i mislio sam da je pod "must" da se mora flashati neki drugi, ali do sad nisam naišao na problem pa mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Minus je low light kamera što ionako svi govore, ali mi to ne predstavlja preveliki problem.
Nadam se da sam objasnio za tvoj svijet sada.
Jel itko probao napraviti dual SIM+ SD Card mod?
ekipa imam par pitanja ukratko jer nemam vremena čitat.. zanima me kakav je mob? radi se o tome da bih ga kupila mami (zove, šalje poruke, koristi whatsapp i voli slikati i snimati) sada ima Samsung J1 i to bi bio top za razliku od predhodnika, stavila bi joj nova luncher i sve što je potrebno maknuti... što vi kažete na to? Na akciji je vidim oko 1200kn sa dostavom pa...
Već 2 mjeseca uredno radi Bonbon, Tele2 + 32GB Transcend SD.
Već 2 mjeseca uredno radi Bonbon, Tele2 + 32GB Transcend SD.
Je li ti normalno dolaze obavijesti?
Da. Nikada nisam imao problema s obavijestima. Koristim Nova Launcher Prime + TeslaUnread.
Koji rom?
Koji rom?
MIUI 7 Global 6.5.19 Beta
Pozdrav, slucajno sam narucio mediatek verziju 3/32 sa toponea, pokusao otkazati ali je vec poslao paket, e sad jel velika razlika izmedu mtk i snapdragon verzije da znam hocu vratit mtk i uzeti snapdragon. Sta se tice koristenja igrice ne igram eventualno heartstone i pokemon go pa bih bio zahvalan na savjetu. pozz