Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 806.342
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

@Ramo: Nemam iskustva, ali bih probao sledeće:

Idi na Settings\Additional Settings\Battery & performance\Manage apps battery usage\Choose apps\Deezer i tu prebaci na Custom i pod Background network stavi Stay connected.

Na sličnu foru se rešava što aplikacije u pozadini gube GPS signal (samo se tu omogući Background location), pa mi deluje logično da bi ovo moglo da pomogne.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 15:09 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Kulin Ban kaže...
preokret, drastičan, napunio do 100% i evo koristim ga dvadesetak minuta i uz surfanje i nije ni na 99% !!!
to nikad do sada nije bilo
dakle sto se tiče potrosnje ocigledno je ofical čajna ROM bolje optimiziran
by rhe way rjesen i problem sto nisam mogao postavit na zaključan displej nijednu drugu sliku osim difoltne, izgleda da je bilo do tog lijevog roma
ali su ostali drugi nedostaci
buđenje displeja isključivo preko power tipke, dok je kod ostalih android mobitela to mnogo bolje rjeseno sa duplim tapom na displej
kao i problem sa nepokazivanjem stamja obje SIM na widgetima kod app network info

Za lockscreen pozadinu mi nikako drugacije ne ide nego preko miui launchera. inače koristim nova launcher i kad god hoću mijenjat lock screen moram vratit miui kao default.

Buđenje displaya možeš i preko volume tipaka, ima negdje u postavkama, ne znam napamet.

17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

i meni na nova launcheru nije radilo, prebacil sam na default launcher i brzo se priviknul tak da sam već i zaboravil na nova launcher.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

da, i ja korsitim Nova launcher, izgleda da nam je većini on najbolji, nekada uspijem i preko njega ući u wallpaper, a nekada me izbaci, pa tako jednako moram ući na difoltni MIU lončer pa tek onda postavit sliku.....ali sa starim ROMom nije htjelo NIKAKO....bila samo difoltna slika od Teme MIU lončera koji koristim a to je iOS 9 Afterglow koja mi se sviđa jer ima slićno sučelje kao iOS i ajfon koje sam inače prije xiomija koristio, i zbog CRNE pozadine u meniju

da, znam da mogu wake up displej i sa volume tipkom (Additional settings > Buttons > wake up with volume buttons > ON ) ali nije to TO, bolje je rješene kao kod klasičnog androida sa duplim tapom na screen

@jura

nedostatk difoltnog lončera je što nema widgeta...ja ne mogu da nađem uopšte kako da ih pozovem, bar ne sa ovom iOS temom...valjda je bukvalno kao i stvarni iOS zakinut za widgete...ha, ha

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 11:20 (Kulin Ban).
9 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...

@jura

nedostatk difoltnog lončera je što nema widgeta...ja ne mogu da nađem uopšte kako da ih pozovem, bar ne sa ovom iOS temom...valjda je bukvalno kao i stvarni iOS zakinut za widgete...ha, ha

kako to misliš da default launcher nama widgeta, kada ih ima. Ljeva tipka na ekranu,dugo je drži i dobit češ widgete,pozadine efekte................

17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

@Kulin Ban

Držis skroz lijevu tipku 2-3 sek i evo ti opcije za dodavanje widgeta

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

ja sam pritiskom na lijevu tipku (ako misliš na onu lijevo od home tipke) uvjek ( i na novom i na starom ROMu i na bilo kojem lončeru ili temi) dobijao opciju za brisanje memorije !!!

edit: trenutni pritisak na lijevu tipku pokazuje to što navodite ( tek sad otkrio ) a duži (valjda sam uvjek duže pritiskao) daje opciju brisanja memorije

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 12:08 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Kao što je Jura napisao, drži. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

NEEE, obrnuto (edit gore)

bar kod mene

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...

NEEE, obrnuto (edit gore)

bar kod mene

Da, to ovisi kak je podešeno

9 godina
protjeran

sada sa widgetima je ok i difoltni lončer

mada pojedini widgeti ne izgledaju najbolje, nisu dobro legli kao na screen kod Nove jer je slabija opcija podešavanja veličine,

a i nema opcije podešenja broja redova i kolona pa je samo difoltno 5 x 4 bez docka (na Novoj sam podešavo na 6 x 4 plus dock)
ali s obzirom da Nova troši više baterije, vjerovatno se odlučim i ostavit ovaj MIu lončer

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 13:19 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
17 godina
Ima li netko user manual na engleskom, ima dosta opcija koje sam sasvim slučajno otkrio, baš bih htio vidjeti manual. Nisam uspio naći.

0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ima verziju ROM-a xiaomi.eu, 6.2.18, onu koja mi je došla sa uređajem, nisam ništa mijenjao.

Hoće li mi dolaziti update-i ili se moram igrati sam ?

HZV

0 0 hvala 0
12 godina
Ramo kaže...
Ima li netko user manual na engleskom, ima dosta opcija koje sam sasvim slučajno otkrio, baš bih htio vidjeti manual. Nisam uspio naći.

Ovo i mene zanima, bilo bi lijepo imati sve na jednom mjestu.

HZV
13 godina
Ramo kaže...

Imaš li neki feature/opciju koju bi želio bolje upoznati slobodno napiši.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
9 godina
neaktivan
Jednom mjesečno kolko sam pročitao dolazi ota update, dakle provjeri u ažuriranjima aplikaciji
( ja skidam chromom s njihove stranice kad vidim jel drugima ok).
Jednom mjesečno zbog.... Ma nije vam to bitno, kom je će prosurfati, možda posjetiti njihovu strnicu

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
fakat manja potrošnja baterije sa difoltnim MIU lončerom nego sa Novom

0 0 hvala 0
17 godina
Nema ništa posebno, ali recimo ovo za widgete sam slučajno otkrio, isto kao i na lockscreenu svjetiljka, kad se drži home tipka... pa bih čisto prolistao manual, više radi tih nekih nazovimo ih tips and tricks nego što mi je potrebno upoznavanje nekih funkcija telefona.
12 godina
Imam ga nekih 40 dana,jos uvijek je poruka da nema dostupnih azuriranja.
HZV
9 godina
protjeran
pa updati dolaze kolko sam ja skonto samo ako imas ofical čajna ROM ttenutno verzija 7.2.3

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
pa updati dolaze kolko sam ja skonto samo ako imas ofical čajna ROM ttenutno verzija 7.2.3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

jubito je mama :)

0 0 hvala 0
17 godina
GuardianOTB kaže...

jubito je mama :)

Dobro, ja ovdje ne vidim kako postaviti widget, ni kako upaliti flashlight dok je mob zaključan :)

A takvih stvari vjerojatno ima još

13 godina
neaktivan
Pinch out na ekranu ulazis u izbornik.

Flashlight, drop izbornik - Torch

Samo govorim da se ima toga naci po jubitu, a i triba malo prckat. :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pinch in.. isprike.

Drop izbornik mozes povuc sa sredine ekrana. Kad povuces od doli put gori otvaras search izbornik koji automatski otvara frazu pretrage u Mi Browseru.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kada povuces donje tipke s desna na lijevo otvara ti se one handed mode sto se meni super pokazalo u voznji zbog velikog ekrana.

1 0 hvala 0
9 godina
Kulin Ban kaže...

ma, ja ne patim na launchere, čak mi je miui launcher okej, ali se nikako ne mogu naviknut na ogromne ikone za slijepe i slabovidne. koliko vidim po netu, nema neki idiot proof način da se smanji veličina ikona ili poveća broj u redu ili stupcu... nažalost, ono što ima svaki besplatni launcher po defaultu, miui nema.

17 godina
neaktivan
bruno1026 kaže...
Kulin Ban kaže...

ma, ja ne patim na launchere, čak mi je miui launcher okej, ali se nikako ne mogu naviknut na ogromne ikone za slijepe i slabovidne. koliko vidim po netu, nema neki idiot proof način da se smanji veličina ikona ili poveća broj u redu ili stupcu... nažalost, ono što ima svaki besplatni launcher po defaultu, miui nema.

ako imaš rootan mob skini si ovu aplikaciju texdroider i smanjiš si ikonice, jer je i mene to smetalo i sad sam si stavil da mi je 420dpi i veličinu teksta u postavkama sam stavil na M i meni super, samo to smanjivanje dpi-a trebaš promjeniti svakim updateom rom-a, ali to ti je jedan restart više.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 10:47 (jura).
9 godina
protjeran
bruno1026 kaže...
Kulin Ban kaže...

nema nijedan difoltni lončer opcije mijenja grid (rešetke)

pa ni veličine ikonica, koje su tu konkretno velike jer je rešetka mala, tek 5x4 za 5,5 inča

13 godina
neaktivan
bruno1026 kaže...
Kulin Ban kaže...

meni je sve u folderima, nemam apsolutno niti jednu ikonicu vani samu :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice