Nop... mene RN2 ne voli.
probaj 5.9.2 , taj ja imam
Nop... mene RN2 ne voli.
probaj 5.9.2 , taj ja imam
Ja kad sam narucivao sa aliexpres (maloprije) pisalo je da se salje via Singapore Post. E sad, da li cu platit PDV ili ne, to je ovaj telefon na ovom linku: http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-redmi-note-2-phone-4G-FDD-LTE-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core-64bit/32436998103.html
Placas ako ga zaustave
Koliko sam citao ovu temu, svi se kunu u to da se sa aliexpresa ne placa PDV. AKo ga zaustave, ko ga to moze zaustavit ? Mislim ne kuzim, jel se placa ili ne, sta je sad na kraju ?!
Jer ako se placa otkazat cu narudzbu i narucit ga sa giztop, osim ako i to ne zaustavljaju...
Napisano je bar 20x kako i kad se ne plaća PDV i carina.
Znači, mora pisati da se PDV i carina ne plaćaju. Kod Chigona ili TopOne piše ako želiš proći bez PDV i carine moras uzeti dostavu DHL-om. Oni taj mobitel šalju svom agentu u UK, on tamo preuzima mobitel, obavlja svu papirologiju i tebi mob stiže čist. Poštarina za DHL je bila kad sam ja zadnji put gledao oko $22. I samo za one mobitele za koje to piše, ne vrijedi za cijelu trgovinu, tu mislim na Chigona i TOpOne.
Nista u vezi toga nije pisalo. Prema tome to otkazujem i narucujem sa giztop, jer bas za ovaj mobitel konkretno pise da se ne placa VAT.
Ja sam sa alija narucio od top one, i navedeno je da se carina ne placa ako DHL uzmes koji je oko 20 evra i tog se drzim.
Da ali TopOne ima samo TD verziju ovog mobitela, a ja bi htio FDD.
Platis FDD malo skuplje a radi sve isto kao i TD :D
Nakon prijepiske sa prodavacem sa aliexpress, i nakon par mojih pitanja, prodavac mi je savjetovao da otkazem narudzbu jer mi ne moze poslati mobitel a da ne platim PDV. Naruceno od drugog prodavaca sa aliexpressa koj garantira da se PDV ne placa, a vidim i u reviewima da niko nije platio.
Je li izašao neki weekly nakon 5.10.22 vrijedan instaliranja ?
Imam 5.12.10 došlo mi je ažuriranje (Other bug fix and sysrem optimizations) preuzeti to ili ne,ovo sad radi ok,bar ja nisam primjetio neke bug-ove
Instalirao Eu dev 5.12.17 nakon što sam dugo držao 5.10.22. Doslovo su ostali isti problemi koji su i tada bili. Panorama je živi užas, te music widget u status baru ne reagira sve dok ne uđemo u aplikaciju i pokrenemo neku pjesmu. Cim izgasimo aplikaciju i widget prestaje s radom. Prije 5.10.22. to je funkcioniralo.
Ovih dana cu viditi kakvo je stanje s baterijom. Do sad sam imao oko 5 sati SOT-a.
Ako kome šta treba provjeriti, slobodno pitajte.
hmm ja sam na 5.12.3 i music u status baru radi normalno... tu sam jedino primjetio da su mi nekak bolje slike ispadale na stable 7.0.6.0 i 7.0.8.0... baterija 2 dana uredno uz 3 mail acc-a na svakih pola sata, viber, whatsapp, icq, facebook push - wifi i data ukljuceni 0-24 s tim da doma i na poslu na wifiju radi - cca 3,5h sot
Instalirao Eu dev 5.12.17 nakon što sam dugo držao 5.10.22. Doslovo su ostali isti problemi koji su i tada bili. Panorama je živi užas, te music widget u status baru ne reagira sve dok ne uđemo u aplikaciju i pokrenemo neku pjesmu. Cim izgasimo aplikaciju i widget prestaje s radom. Prije 5.10.22. to je funkcioniralo.
Ovih dana cu viditi kakvo je stanje s baterijom. Do sad sam imao oko 5 sati SOT-a.
Ako kome šta treba provjeriti, slobodno pitajte.
Ja sa music widgetom nisam imao problema ni s jednim romom.
Što se tiče panorame nisam probao, isprobat ću pa javit.
Imaš li verziju za kinesko tržište ili international tržište?
Imaš li verziju za kinesko tržište ili international tržište?
Eu verzija
Zasto svi stavljaju Developer ROM, umjesto Stable ROM-a? Ima li neke prednosti i nedostatke? Developer ROM bi trebao imati par bugova sigurno, pa me zanima zasto ne stable ?
edit. Da odmah napisem, procitao sam dosta postova o stable/dev. romovima, pa me samo zanima koji preporucujete. Hocu li na stable imati hrvatski jezik, kolko je trajanje baterije, ima li kineskih aplikacija, google play storea i slicno? Molio bih korisnike koji su isprobali global rom v7 da izraze misljenja i isplati li se vise dev. od stable ( ukoliko ima par "minor bugova" mogu preziviti ) ?
Svaka pomoc dobro dosla. :D
dakle koji sve romovi postoje za ovaj mob?
ono sto sam ja pohvatao, s trenutnim verzijama:
sa en.miui.com:
stable:
1. global - V7.0.12.0.LHMMICI
2. china - V7.0.8.0.LHMCNCI
developer:
1. global - 5.12.1
2. china - 5.12.17
ovo su sluzbeni i dolaze s par kineskih aplikacija?
http://en.miui.com/download-274.html#430
----------
sa xiaomi.eu:
1. stable:
- xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.6.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip
- xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.8.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip
koja je razlika uopce izmedju ova 2? zasto su navedene i novija i starija verzija? mozda vec ima negdje u tekstu, al neda mi se bas citat 67 stranica da nadjem gdje tocno.
2. weekly - xiaomi.eu_multi_hermes_5.12.17_v7-5.0.zip
ovo su nesluzbeni, poskidan je kineski bloatware.
-----------
i treci, koji mi je dosao predinstaliran na mobu s giztopa, ja imam V7.00.66.00.LHMCNCI. to bi, valjda, bila starija stabilna kineska sluzbena verzija, samo ne znam zasto ako odem na update javlja mi da ne postoji novija verzija.
i da, imam na njemu i google play store i hrvatski jezik.
e sad, koji od ovih koristiti i zasto, a zasto ne? da malo sistematiziramo temu.
osobno bih preferirao stable verziju, ili starije weekly verzije koje su se pokazale dobrima, koje bi bile najbolje i zasto?
Imam 5.12.10 došlo mi je ažuriranje (Other bug fix and sysrem optimizations) preuzeti to ili ne,ovo sad radi ok,bar ja nisam primjetio neke bug-ove
dali ovo ažurirati kao zakrpu ili ne?
Imam problem spojit se na komp preko usb-a, win 8.1. Prestali su mi svi kompovi prepoznavati mob, ni win 7 ni win 8.1. Do nedavno je to radilo. Na svakom kaze da nemam dobre drivere. Trebam prebaciti slike s moba, a to mi je najdraze drito spojit na komp.
Nesto sam petljao sa tim driverima, pokusao s ovim:
mobilego_setup_full818.zip
u tom programu se ne moze prebacivati slike i još je neka free verzija u kojoj ništa pametno nije dostupno...
drivere sam skidao na vise razlicitih mjesta, kad idem raditi update drivera uopće ne prepozna da u folderu ima ikakav driver za RN2...
Pada mi na pamet probat zavrtiti neki live ubuntu ili nešto, pa to tamo rješiti, ali mi to nije baš dugoročno rješenje.
Mogao bi i prebaciti preko sd kartice, ali opet, nije dugoročno rješenje. Ne želim mjenjati navike :-) Hoću ubost mob u komp i prebacit slike.
Imam problem spojit se na komp preko usb-a, win 8.1. Prestali su mi svi kompovi prepoznavati mob, ni win 7 ni win 8.1. Do nedavno je to radilo. Na svakom kaze da nemam dobre drivere. Trebam prebaciti slike s moba, a to mi je najdraze drito spojit na komp.
u tom programu se ne moze prebacivati slike i još je neka free verzija u kojoj ništa pametno nije dostupno...
drivere sam skidao na vise razlicitih mjesta, kad idem raditi update drivera uopće ne prepozna da u folderu ima ikakav driver za RN2...
Pada mi na pamet probat zavrtiti neki live ubuntu ili nešto, pa to tamo rješiti, ali mi to nije baš dugoročno rješenje.
Mogao bi i prebaciti preko sd kartice, ali opet, nije dugoročno rješenje. Ne želim mjenjati navike :-) Hoću ubost mob u komp i prebacit slike.
A da pokušaš s programom MyPhoneExplorer?
Program ima verziju za PC i za android.
Na PC instaliraš s ovog linka: http://www.fjsoft.at/en/
A na mobitelu s Trg playja: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fjsoft.myphoneexplorer.client&hl=hr
Program funkcionira kao client/server, jednostavno ga pokreneš na PC-ju i na mobitelu, povežeš ih i prebacuješ slike, fajlove, muziku...
Sinkroniziraju se i kontakti i sl...
Super jednostavan i dobar program.
Napomena: i mob i PC moraju biti na istoj mreži.
Zašto jednostavno ne pokreneš FTP server u File Explorer aplikaciji na mobitelu, zatim tu FTP adresu upišeš u adresnu traku na Windows File Exploreru ?
Imaš pristup svim podacima a da se nisi niti sagnuo da ustekas kabel u pc.
D jutro
da li se ikome od vas mobitel sam update,imao sam miu 15.12.10,sad je preko noći preko wifi pokupio 15.12.17 i sad radi opet novi update,inače baš nikakvih problema sa mobitelom nemam od kada sam ga vratio iz mrtvih..?
Hvala
Imao sam.......15.12.10.................preko noći mi je skinuo update na 15.12.17 i sada se skida zakrpa,prilično dugo već 2-3 sata
Imao sam.......15.12.10.................preko noći mi je skinuo update na 15.12.17 i sada se skida zakrpa,prilično dugo već 2-3 sata
MIUI? Stable/Developer? Global?