Stavio itko 5.11.1?
Xiaomi Redmi Note 2
- poruka: 4.472
- |
- čitano: 788.079
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja koristim 5.10.22 tjedno izdanje s ovog linka: http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/
Vidim da je izašla i novija verzija no kad uđem u u alat "Ažuriranje" ne nudi mi nadogradnju.
Kaže da nema dostupnih ažuruiranja.
Hoću li opet morati flashirati preko twrp-a ako želim noviju verziju ili?
skini ROM, idi u TWRP, odabereš skinuti ROM, flash, restart
oću li izgubiti aplikacije i podatke ako to napravim?
je li potrebno uraditi prije wipe cache, data?
Kako ovdje znati koji ROM preuzeti za Redmi Note 2? (https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=42335) Što je uopće ovo Gucci, Armani, Leo itd.? I ima li ijedan stable multilanguage ROM kojega mogu flashati preko fastboota tj. da mogu preko PC-a a da ne instaliram custom recovery.
Kako ovdje znati koji ROM preuzeti za Redmi Note 2? (https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=42335) Što je uopće ovo Gucci, Armani, Leo itd.? I ima li ijedan stable multilanguage ROM kojega mogu flashati preko fastboota tj. da mogu preko PC-a a da ne instaliram custom recovery.
Ta imena su code name za device.
Trebi konkretno treba Hermes.
Fastboot ROM možeš preuzeti samo sa official MIUI stranice.
oću li izgubiti aplikacije i podatke ako to napravim?
je li potrebno uraditi prije wipe cache, data?
Neces izgubit.
Da, mozes napraviti ali samo wipe cache i dalvik, ne data.
Taj wipe cache i dalvik mozes uvijek raditi, prije i poslije roma, a i ovak ponekad ako oces, s tim ne mozes nista pogresno napraviti.
Stavio sam TWRP, instalirao stable rom i sada bih volio uklonit TWRP i vratiti se na MIUI recovery (ali da ostane trenutni ROM). Da li je to moguće?
Stavio sam TWRP, instalirao stable rom i sada bih volio uklonit TWRP i vratiti se na MIUI recovery (ali da ostane trenutni ROM). Da li je to moguće?
Zasto bi to radio? Pa valjda se moze, al nema smisla.
Ako želiš vratiti stock Mi Recovery, ovdje imaš guide:
Poludio sam više i nemogu vjerovat što mi se događa.Totalno sam si sjebao mobitel.
Imao sam savršen rom sa hrvatskim jezikom a kopkalo me samo što se ne updatea.
Dajte ljudi zar stvarno nitko ne želi pomoći s konkretnim primjerima.
Ne shvaćam u čemu je problem i stvarno vas molim za pomoć.
Da si samo odvojio tri minute vremena i prelistao par poruka u rikverc, vidio bi da je to sto se ne updatea - normalno. Kao sto je vec napisano za eu rom, automatski update uvijek kasni koji dan za releasom na webu. Nije da nitko ne zeli pomoci, nego nitko ne zeli tipkati deset puta istu stvar jer je netko lijen procitati par starih postova.
E sada, na njemu je Miui verzija 66.77.33.00(LHMCNCH) STABILNO
Koji je to MIUI uopce 6 ili 7?
Ima Playstore instaliran,Hrvatski itd.
Nema kineskog blata
Pozdrav
Imam RN2 jacu verziju sa Honorbuya. Prije cca 10-15 dana kad je stigao sam instalirao 5.10.15 multi hermes verziju. Jucer mi vrag nije dao mira i pokrenuo sam update preko MI update i nekim cudom je on sa neta sam povukao 5.11.1 koji nema hr i gapps. Sto god kasnije pokusao nadograditi nije islo. Danas mi je frend na jedvite jade uspio instalirati TWRP i preko njega sam uspio nadograditi 5.11.1. multi hermes verziju. Super, osim sto iz nepoznatog razloga vise nemam dual SIM, vidi mi samo drugu karticu, a prvu ne. Uopce ne vidi da ima dva slota, samo drugi. U drugom je HT broj, a u prvom VIP. Kad VIP prebacim u drugi slot, kaze da nema kartice u mobu. Dakle vidi samo HT karticu. VIP mi je glavna kartica i taj broj svi znaju. Probao sam sve vratiti ponovo na 5.10.15 multi hermes, ali opet isto.
Kaj da napravim da bi mi ponovo bila aktivna oba slota za SIM?
EDIT:
Pomislio sam da slot 1 ne radi, pa sam u njega stavio HT karticu koja u slotu 2 radi, a radi i u slotu 1. Dakle hardwerski je sve u redu.
VIP kartica mi ne radi ni u jednom slotu na RN2, a u Galaxy S3 radi normalno.
Ako etko ima prijedlog kaj da napravim?!?!... cekam! ...pomalo ljut sam na sebe.
EDIT2:
Sad je gore, xiaomi.eu_multi_hermes_5.10.22_v7-5.0
bok, jel drzi ta baterija na ovom mobitelu ili sta? meni je stvarno vazna baterija jer sadasnji mob punim tri puta dnevno...
bok, jel drzi ta baterija na ovom mobitelu ili sta? meni je stvarno vazna baterija jer sadasnji mob punim tri puta dnevno...
uz uvijek upaljen wifi i 3g, standardno koristenje, whats up, viber, tapatalk i tako. uredno skoro 2 dana. s igrama 1 dan. hbga velik ekran i jos kad potegne octacore :D
Evo dok sam napisao ovaj tekst skinuo mi je 3%???????
POMAGAJTE..,......
Evo dok sam napisao ovaj tekst skinuo mi je 3%???????
POMAGAJTE..,......
ajde u SETTINGS/ADDITIONAL SETTINGS/BATTERY & PERFORMANCE/BATTERY USE pa provjeri prvo sto ti najvise cucla bateriju. Meni je screen. Od jutros kad sam ga skinuo s punjaca oko 7 uz stalno upaljen wifi i 3g, nesto prckanja i na 96% sam.
Uredaj u mirovanju 56%
Zaslon 18%
Glasovni pozivi 2%
APLIKACIJE
Sustav android 11%
File manager 9%
Android 1%
Clean master 1%
Ostalo 2%
Agonija je zavrsila. Problem je bio u kartici VIPa koja nije radila ni u jednom slotu na RN2, a u Samsungu S3 je radila za pozive i SMS, dok net nije radio. Nekaj je slusiralo na SIM kartici.
Sada opet imam full funkcionalan moj omiljeni RN2 :-)
Nemojte zamjeriti na bedastim pitanjima, ovo mi je prvi kinez :)
Iako sam pročitala svih 46 stranica evo me sa problemom. Došao mi je mobitel sa verzijom gucci 60.6.1.0 (KHKCNBL) STABLE, i tako pripremljena za rootanje idem prvo provjeriti ovu verziju i navodno je to fake. :(
Skinula sam antifake_10302_00.apk međutim ne mogu otvoriti: Parse error
Zna li netko kako da provjerim da li sam dobila fake mobitel?
Uredaj u mirovanju 56%
Zaslon 18%
Glasovni pozivi 2%
APLIKACIJE
Sustav android 11%
File manager 9%
Android 1%
Clean master 1%
Ostalo 2%
to je problem.. Nesto ga stalno budi iz mirovanja. Koji ti je ROM na njemu? skini greenify za prvu ruku i sve aplikacije koje ti ne zahtjevaju push notifikacije (tipa whats up/viber/mail) hiberniraj. ali prije toga u security app omoguci greenify root access.
Nemojte zamjeriti na bedastim pitanjima, ovo mi je prvi kinez :)
Iako sam pročitala svih 46 stranica evo me sa problemom. Došao mi je mobitel sa verzijom gucci 60.6.1.0 (KHKCNBL) STABLE, i tako pripremljena za rootanje idem prvo provjeriti ovu verziju i navodno je to fake. :(
Skinula sam antifake_10302_00.apk međutim ne mogu otvoriti: Parse error
Zna li netko kako da provjerim da li sam dobila fake mobitel?
Odkud si naručila? Mobitel je vjerojatno ok, ali je došao sa tom lijevom verzijom OS-a punog kineskih apps i ostalog smeća. Najbolje stavit MIUI 7 pa si na miru.
edit: Vidim da se to radi o običnom RedmiNote a ne dvojci kad je "gucci" na njemu, tako da provjeri ovdje: http://www.soyacincau.com/2014/08/09/6-ways-to-find-out-if-your-redmi-note-is-fake/
Ovako to izgleda sada kad sam ga maknuo sa punjača.
Budem probao ovo kaj si rekao iako se nežimku baš u to 😊, hvala na trudu...
ROM mi je MIUI 66.77.33.00(LHMCNCH) STABILNO (što god to značilo )
To je prerađena verzija sa puno kin.smeća pretpostavljam. Najbolje stavit official rom ili rom sa xiaomi.eu.
Pozdrav! Dobio sam RN2, naručen sa Giztopa! Prebacio OS na Hermes 10.22! Zanima me a ujedno bih i zamolio nekoga da napiše koje se aplikacije i procesi mogu, sigurno, zamrznuti ili zagasiti? Titanium mi neće da zamrzava, nešto kao nije uredu sa rootom. Iako je rootan i dobijene dozvola od aplikacije za sigurnost. Zna li netko u čemu je problem?