Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 788.251
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Moze li se downgradeat sa MIUI7 stable na MIUI6 stable?
Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
drama kaže...

Nema.Samo kineski App store.Nisu aplikacije problem već bih stvarno htio rom koji podržava hrvatski jezik.Išao sam na flash all u Mi Flashu.

Jel ima šanse da se vratim na staro?

Uvijek možeš flashati stariju verziju preko Updatera ili TWRP Recovery.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
14 godina
neaktivan
Hoce li mi ostati podaci ili moram wioeat sve?
Pingu ;)
16 godina

Napisao sam ti u prošlom postu da mi update ide do 5%,onda naglo skoči na 99% i onda izbaci instal update.zip failed.

Kako da idem preko TWRP recoverya kad nemam google play više i nemogu skinuti taj program.

Poludio sam više i nemogu vjerovat što mi se događa.Totalno sam si sjebao mobitel.

Imao sam savršen rom sa hrvatskim jezikom a kopkalo me samo što se ne updatea.

Dajte ljudi zar stvarno nitko ne želi pomoći s konkretnim primjerima.

Ne shvaćam u čemu je problem i stvarno vas molim za pomoć.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Problem je u tome što su ljudi prelijeni proći par stranica i koristiti google i tražilicu na forumu na kojem su te stvari već detaljno objašnjene. Jednostavno ljudima do*izdi non-stop pisati jedno te isto. 

Kao prvo, ne treba ti nikakav google play niti nikakva aplikacija za instaliranje recoveryja (barem nije trebala), a čak i ako ti treba ta aplikacija, ne znam zašto je problem naći apk preko googlea i downloadati. Ako imaš već instaliran TWRP, imaš bar dva načina kako ući u njega. Najjednostavniji je da ugasiš mobitel i onda držiš Vol down i power zajedno dok se ne upali i još malo nakon toga. Skini sa xiaomi.eu 5.10.22 beta dev, wipe data, cache i dalvik i flashaj ga preko recoveryja. Prije toga provjeri jel se md5 checksum downloadanog zipa poklapa sa onim koji su napisali na download stranici. Ako se ne poklapa, download je corruptan i moraš skinuti ponovno. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 20:44 (Sunbriel).

2 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Evo par podataka za one koji nemaju iskustva s Miui-jem:

Meni je najbolji Eu dev rom s ovog linka:

http://adria.mobiledevs.net/resources/xiaomi.56/ red gdje je slika i piše: XIAOMI NOTE 2(hermes), ono MIUI V7 smeđim slovima. Potrebno se prije registrirati na forum, ali to je čas posla. Tu se mogu onda preuzimati i tjedne nadogradnje.

Taj fajl (cca 700 MB) stavite u Root SD kartice, eksterne ili interne, kako vam drago, tako kako je downloadan, u *.zip formatu. Ako znate kako, provjerite Md5Sum, ako ne znate -ništa.

Ima sve na Hrvatskom, Rootan je, ima PlayStore, bez ikakvih kineskih aplikacija ili blata

Custom Recovery sam stavio TWRP 2.8.7. s ovog linka:

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=152550&highlight=TWRP%2Bmaterialized%2Btheme

Jako ga je jednostavno instalirati i to bez obzira koju verziju Roma imate:

zip fajl TWRP koji skinete preimenujte da se zove update.zip

Taj update.zip prekopirajte na internu memoriju mobitela (direktno na rot, ne u neki folder), ne na eksternu SD karticu.

Ugasite mobitel.

Palite ga tako da pritisnete Vol+ i Power gumb skupa.

Kad se pojavi Miui logo, pustite gumbe. 

Ušli ste u Miui Recowery

Gumbima za Vol+ i Vol- se krećete gore-dolje, gumbom Power izaberete što hoćete

Izaberete English

Izaberete Update.zip

Custom Recovery se instalira i onda možete stavljati Romove koje hoćete...

Opet palite mobitel  tako da pritisnete Vol+ i Power gumb skupa

Prvo zavibrira, onda se upali ekran i pojave slova MI, tada pustite gumbe, za par sekundi uđe u TWRP Recovery

Izaberete Wipe, pa pomaknete onaj klizač u desno, tamo gdje piše Swipe to Factory Reset. Nakon što napravi Factory reset, onim trokutićem u lijevom doljnjem kutu se vratite na početak TWRP-a.

Izaberete Install, pa na sd kartici na koju ste ga prije stavili izaberete taj Rom koji ćete instalirati. On se zove ovako:

xiaomi.eu_multi_hermes_*.*.**_v7-5.0.zip, gdje zvjezdice predstavljaju godinu, mjesec i dan izdavanja Roma.

Pomaknete klizač u desno i počne instalacija. Neka vas ne brine što se kao ništa ne događa, a piše da nešto nije pronađeno. Instalacija traje...

Nakon oko 2 minute ćete vidjeti da je instalacija pri kraju, i odmah zatim je gotova. Idete na Reboot System, prvo podizanje traje duže, možda i više od 5 minuta, vidite napredak po napretku crte.

I to je to.

Ja dev rom uvijek instaliram preko TWRP-a jer tako nisam nikad imao nikakvih problema... 

Nadam se da je nekom pomoglo, nastojao sam napisati da se i oni manje iskusni snađu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 22:00 (Darko150).

3 0 hvala 5
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Hvala na pokušaju ali i dalje ništa.Install update.zip failed.

Kad ugasim mobitel i držim tipku vol+ baca me u fastboot tako da taj twrp koji je trenutno na sd kartici preimenovan u update.zip fajl nemogu instalirati.

Kad ga pokušam instalirati u recovery modu baca mi odmah update failed.Kad rom pokušavam instalirati iz updatea dodje do 5-6 % skoči na 99% i opet failed.

Skinuo sam 3-4 verzije eu hermesa i svaka ne daje nikakve rezultate.Sve sam ih prebacio airdroidom jer sam sumnjao da mi ih ne prebaci kompletne iz explorera.

Pročitao sam sve stranice od početka + dosta vodiča na koje sam naišao guglajuć pokušavajuć riješiti problem.

Smiješno je da sam kad sam prvi puta sve napravio i instalirao prošlo sve uredno na način koji je opisan u postu iznad mene.Ali nakon što sam ga flashao na MIUI 7 Stable Fastboot ROM više ga nemogu vratiti na niti jedan drugi stari rom.Jel ima još tko kakvu ideju?Nisam neki jazavac i koliko toliko se razumijem u računala,probleme prvotno rješavam guglajući ali sada sam stvarno zapeo.

Očajan sam :(.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Onda ti nema druge nego flashat Rom preko Fastboot-a.

Evo link s objašnjenjem:

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=145555&highlight=how%2Bto%2Bflas%2Bfastboot%2Brom%2Bnote%2B2

Svejedno koju verziju Roma staviš, (bitno da je za RN2) i tako ćeš ga poslije uspješnog flashanja zamijeniti...

Iako mi nije jasno da s Vol+ i Pwr tipkom uđeš u Fastboot? Kako onda uđeš u Recovery?

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 23:16 (Darko150).
16 godina

Pa i flashao sam ga na način opisan u metodi broj 1.Problem je što preko tog roma nemogu ništa stavit.

12 godina

Ne razumijem te, a ti baš i ne želiš detaljno objasniti... 

Dakle, trenutno mi  nije jasno da s tipkama Vol+ i Pwr uđeš u Fastboot? Što je kad stisneš Vol- i Pwr? Kako sada ulaziš u Recovery?

Jesi li probao bateriju izvatiti, pa staviti, pa onda ući u Recovery

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

znači na aliexpressu su mi skinuli novce i closeali order i tražili me da ima šaljem osobnu i kopiju bankovnog računa da "verificiraju"

to nisam napravio

ali i dalje mi je novac skinut s računa, nisam dobio pare nazad

šta sad koji kurac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Evo uspio sam napokon.Osnovni problem je bio što sam pokušao napraviti nešto na brzinu dok sam usporedno radio službene stvari na poslu tako je došlo do zamora koji je skombiniran sa nervozom doveo do frustracije.Ujutro sam polako krenuo iz početka i odradio sve prateći upute za instaliranje TWRP Recoverya preko kojeg sam prvo flashao Super Su a onda ponovno u TWRPu prateći upute Sunbriela na način da prvo idem na wipe data,cache i dalvik flashnio  sam xiaomi.eu 5.10.22 beta.Puno je stabilniji i brži od eu 5.9.24 i ispravljeni su neki bugovi.

http://en.miui.com/thread-146299-1-1.html ovdje sam pratio upute i skinuo sve potrebne drivere za instalaciju TWRP-a i Super Su-a.Hvala svima koji su se potrudili pomoći.Moj savjet je da se klonite službenih romova jer dolaze bez google playa i natrpani su kineskim aplikacijama.Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
drama kaže...

Moj savjet je da se klonite službenih romova jer dolaze bez google playa i natrpani su kineskim aplikacijama.Pozdrav

Moram te ispraviti.

Svi Global ROM-ovi sa official stranice dolaze sa Google Apps.

A tih par partner aplikacija koje dolaze uz ROM nije da se pobrišu sa par pokreta prstiju po ekranu...

16 godina

Kao što sam ti rekao meni je bio totalno beskoristan i bez Google playa sa hrpom kineskog smeća.Vidim da nisam jedini jer je puno ljudi moralo stavljati gappse.Ovo sam našao na službenim stranicama i pretpostavljam da je to razlog izostanka appsa.

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=145555&highlight=how%2Bto%2Bflas%2Bfastboot%2Brom%2Bnote%2B2

Global Build

Preferred by many, this build comes with full GAPPS without the Chinese apps and services. Usually updated at a later period than the China build, the Global Build comes with English as the default language, with multilanguages for certain devices.The Global Build usually comes with only Stable ROMs.

Note:
Currently China Stable Rom(Fastboot rom) only available.
If you want global rom please wait for launch global market.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2015 13:55 (drama).
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Evo kakav je bio moj postupak kad sam dobio mob...

Došao je sa kineskim MIUI6 romom (na engleskom) bez gappsa.

Sa Xiaomi.EU sam skinuo 5.10.8 ROM, provjerio MD5 checksum, stavio u root folder interne memorije, bootao u recovery, wipeao i updateao prema uputama odavde, i nakon toga još jedanput wipeao sve (to je kao i brisannje guzice... nikad nije previše) i digao mi se MIUI7 i sve super.

Kad je izašao 5.10.16 prvo sam gledao reakcije ljudi na tom forumu, i kad sam vidio da im je zeznulo recovery odustao od flashanja. Onda sam pričekao 5.10.22.... Tek nakon 3-4 dana kad sam vidio reakcije drugih sam se odlučio na flashanje (skinuo zip, preko updater aplikacije ga pokrenuo i voila). I taj stvarno super radi...

Dakle tajna je sljedeća... Nemojte se nikam žuriti... Neće svijet propasti ako isti tren nemaš najnoviji ROM - btw. Xperia Z3 compact koja je na najfriškijem službenom ROMu 5.1.1 još uvijek ima Stagefright rupe... U MIUI su ih pokrpali iako se radi o Androidu 5.0.2

P.S. Koliko je realno očekivati Marshmallow u nekom novijem MIUIu (npr. osmici)

P.P.S. Meni osobno je MIUI puno bolji od običnog Androida (tj od Xperie, a Sonyevi ROMovi su skoro pa stock Android)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Malo se stabilozirala baterija na 7.0.7.0 4:30h screen on time, ali ni blizu sa MIUI6 gdje bi izvukao preko 5:30 bez problema
Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gerontius kaže...

P.S. Koliko je realno očekivati Marshmallow u nekom novijem MIUIu (npr. osmici)

P.P.S. Meni osobno je MIUI puno bolji od običnog Androida (tj od Xperie, a Sonyevi ROMovi su skoro pa stock Android)

Marshmallow sigurno dolazi, za to se ne moraš brinuti.

Prvo se rade portovi stock Marshmallowa (Mi3/Mi4 već imaju beta 6.0 romove), optimizacija na kernel levelu a tek onda kada sve glavne funkcije rade kako treba može se krenuti sa portanjem i prilagođaavnjem samog frameworka.

- slažem se da je MIUI odlično sučelje, danas sam osobno iz dosade flashao CM12.1, Jolla Sailfish OS i Flyme ali nema tu ničega što bi mene zadržalo...

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Meni miui i nije nesto posebno. Ja sam freak sto se tice fluidnosti. Recimo ovdje sam galleryu zamijenio sa onom material lolipoop cm12.1 jer ovdje steka kada swipe izmedu onih offline-cloud... 

Na statusnoj traki osjeti se lagana nefluidnost i frame drop. E cudno mi je kako se ne moze status bar modificirati!? Takoder miui dosta RAMa pojede.

Aplikacija za kameru je recimi puna brza od cm-ove, ali fokus malo zeznu tu i tamo.

Ali mogu reci da sam sad zadovoljan androidom, to je miljama bolje od onog sto je prije na pocetku bilo.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
drama kaže...

Evo uspio sam napokon.Osnovni problem je bio što sam pokušao napraviti nešto na brzinu dok sam usporedno radio službene stvari na poslu tako je došlo do zamora koji je skombiniran sa nervozom doveo do frustracije.Ujutro sam polako krenuo iz početka i odradio sve prateći upute za instaliranje TWRP Recoverya preko kojeg sam prvo flashao Super Su a onda ponovno u TWRPu prateći upute Sunbriela na način da prvo idem na wipe data,cache i dalvik flashnio  sam xiaomi.eu 5.10.22 beta.Puno je stabilniji i brži od eu 5.9.24 i ispravljeni su neki bugovi.

http://en.miui.com/thread-146299-1-1.html ovdje sam pratio upute i skinuo sve potrebne drivere za instalaciju TWRP-a i Super Su-a.Hvala svima koji su se potrudili pomoći.Moj savjet je da se klonite službenih romova jer dolaze bez google playa i natrpani su kineskim aplikacijama.Pozdrav

Pozz, 

di na ovoj stranici sto si stavio link ima download tog twrp-a. Sve zivo sam pretrazio

nine
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Registriraj se na forum i napravi reply na tom threadu, nakon toga možeš vidjeti download link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Dali netko zna dali je moguće prebaciti podatke od velikih aplikacija (npr igre od 2-3 gb ili navigaciju) na sd card.

Navodno lollipop ne podržava prepacivanje app to sd card, dali je to istina i dali postoji neki program s kojim je to moguće?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
cimple kaže...

Dali netko zna dali je moguće prebaciti podatke od velikih aplikacija (npr igre od 2-3 gb ili navigaciju) na sd card.

Navodno lollipop ne podržava prepacivanje app to sd card, dali je to istina i dali postoji neki program s kojim je to moguće?

Hvala!

Foldermount

http://trakt.tv/user/MjezZza
9 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Jel se može nekako ugasit ono crveno blinkanje kad je baterija ispod 15%????

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Neznam dali je tako kod vas ali nema slike od nijedne teme i samo defalut imam na telefonu (kolko znam trebalo bi ih biti jos nekoliko)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

E i kod mene je tako. Eu dev 22 imam...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

i kod mene nema tih tema, takoder ako neko mozda ima download link od neke oku ugodne teme nek stavi, da u postavkama nije bijela boja jer bode u oci po mraku :)

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2
MI4W

0 0 hvala 0
16 godina

kako instalirati ovu temu?

EDIT: riješio

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 20:05 (mmmnnn).
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Meni radi High Life tema na stableu 7.0.7.0

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo da javim da sam uspio instalirat twrp i eu miui .22 verziju, a ranije je bio stable 7 miui.

Ovako sad cu napisat tutorial tako da svi poput mene, koji bas nisu vično ovome mogu uz što manje živciraranja flashat rom. Ima 10 koraka, cini se strasno, a ustvari posao od 15 min.

Na ovome linku imate upute po kojima sa ja radio

http://en.miui.com/thread-146299-1-1.html

uz to, na ovom linku imate drivere koje morate instalirati na PC.

http://www.mediafire.com/download/cypm22rgs2k83ji/MT6577+USB+VCOM+drivers.rar

na ovom trecem linku imate eu rom. Za Redmi Note 2 naziv je HERMES. Ljudi kazu da je 5.10.22 trenutno OK, pa sam ja isao na tu. Skinite ovaj weekly jer imate mogućnost tjedne nadogradnje bez ovih komplikacija, jel putem WIFI...Ima hrvatski jezik i  google aplikacije (ja nisam znao ali valjda je skraceni naziv za google aplikacije je GAPPS).

http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-22.28856/

1. Skinite drivere s drugog linka i instalirajte na PC.

2. Sa prvog linka skinite adb tools i twrp recovery - download mozete napraviti tek kad stavite reply u temi.

3. Odzipajte adb tools-kad odzipate dobijete adb driver i adb tools datoteke. U adb tools datoteku stavite file (najprije ga razipajte) iz twrp recovery zipa. Zatim taj fajl koji ste kopirali preimenujte u recovery. Nemojte na kraju stavljat .img jer je on sam po sebi img file pa da ne biste imali recovery.img.img

znaci file vam mora izgledati ovako primjerice (tako je meni izgledalo)  c:/adb-tools/adb-tools/recovery

4. ugasite telefon, udjite u fastboot drzeci kombinaciju tipki power+vol down. Tu ce vam samo stajati nekakva slika sad.

5. Spojite kablom mob na komp. Odite u folder gdje ste ranije stavili onaj file recovery. Drzite shift na tipkovnici i stisnite desnu tipku misa na prazan prostor u tom folderu(znaci kao da idete napraviti new folder). Otvorit ce vam se onaj izbornik gdje cete odabrat open command window here i izaberite tu opciju.

6. Kad vam se otvori, upisite -  fastboot flash recovery recovery.img

7. On ce jako brzo odradit svoje. Ugasite mob. Time ste dobili TWRP recovery umjesto onog tvornickog. U njega ulazite tako da drzite power + volume up.

8. Sad upalite mob, neka udje u sistem, spojite kabal i  stavite SuperSu zip file koji ste skinuli s prvog linka i rom koji ste skinuli s treceg linka na memoriju mobitela (nemojte stavljati u neki folder,samo kopirajte na mob). 

9. Ugasite mob, odite u TWRP (znaci power+vol up),malo pricekajte da udje. Odite na install i nadjite SuperSu. Swipe to install. Kad zavrsi stisnite reboot i pricekajte da vam uđe ponovno u sistem. Ovime ste ROOTALI mobitel.

10. Sad ponovno ugasite mob, odite u TWRP (power+vol up). Prvo odite na WIPE (brisete data,cache, dalvik cache). Kad zavrsi vratite se na install. Instalirajte rom koji ste prebacili ranije na mob. Kad zavrsi ponovno stisnite reboot. (meni je nakon reboota stajao samo mi znak, ništa se nije događalo. Ugasio sam mob, upalio i mob je usao u sistem)

Hvala članu Drama na pomoći koji mi je dao detaljne upute kako rijesit ovaj misterij.

nine
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 0:31 (jake).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice