Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 791.741
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja sam na note 1 probao neke aosp, ali iskreno izgledao mi je koma u odnosu na miui, plus uvijek nekakvi sitni bugovi (kao ovaj sa hdr kamerom), plus nedostatak supporta i updatea, i skoro nikakvog benefita na bateriju u odnosu na miui 7.

Inace, i kad je jedinica izasla, bilo je sitnih problema kao kod ovih o kojima se pise za dvojku, baterija i slicno, ali nakon nekog vremena romovi su se stabilizirali, updejtam .eu dev rom jednom mjesecno kad se sjetim, nikakvih bugova, brz, baterija traje duplo dulje nego na prvom romu kad sam ga kupio. Nadam se da ce se nakon par romova stabilizirati i situacija sa dvojkom.

Sto se tice trajanja baterije, dobro je napisano u par postova iznad - engineer mode pa odabrat frekvu koja se koristi, staviti widgete za gps/bluetooth/3g/wifi/data/sync pa ugasiti sta se ne koristi ili ne treba trenutno, maknuti visak aplikacija i to je to (to sve ide i na miuiu , ne treba aosp :) ).

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ma sve ok oko toga da treba svasta ukljuciti ili iskljuciti da bi se baterija manje trosila,

ali meni screen potrosi bateriju nista drugo, sve drugo ju u 2-3% sto se tice baterije ali screen to sve ubije.

znaci sta vrijedi da pogasim kad screen guta najvise na 25% bez auto popije bateriju za 3 sata.

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
mcf kaže...

Ja sam na note 1 probao neke aosp, ali iskreno izgledao mi je koma u odnosu na miui, plus uvijek nekakvi sitni bugovi (kao ovaj sa hdr kamerom), plus nedostatak supporta i updatea, i skoro nikakvog benefita na bateriju u odnosu na miui 7.

Inace, i kad je jedinica izasla, bilo je sitnih problema kao kod ovih o kojima se pise za dvojku, baterija i slicno, ali nakon nekog vremena romovi su se stabilizirali, updejtam .eu dev rom jednom mjesecno kad se sjetim, nikakvih bugova, brz, baterija traje duplo dulje nego na prvom romu kad sam ga kupio. Nadam se da ce se nakon par romova stabilizirati i situacija sa dvojkom.

Sto se tice trajanja baterije, dobro je napisano u par postova iznad - engineer mode pa odabrat frekvu koja se koristi, staviti widgete za gps/bluetooth/3g/wifi/data/sync pa ugasiti sta se ne koristi ili ne treba trenutno, maknuti visak aplikacija i to je to (to sve ide i na miuiu , ne treba aosp :) ).

to što si probao nekad prije nema veze sa ovim sada.prvo isprobaj ovaj AOSP  pa onda komentiraj.MIUI se u prilagodljivosti i brzini ne može mjerit sa čistim androidom,ne kažem da je loš.EU dev dapače radi prilično dobro...

razvoj AOSP-a za Note 2 tek je počeo,a već sad radi jako dobro..tek na AOSP-u sve mogućnosti Note 2 dolaze do izražaja...

14 godina
neaktivan
vepar kaže...

to što si probao nekad prije nema veze sa ovim sada.prvo isprobaj ovaj AOSP  pa onda komentiraj.MIUI se u prilagodljivosti i brzini ne može mjerit sa čistim androidom,ne kažem da je loš.EU dev dapače radi prilično dobro...

razvoj AOSP-a za Note 2 tek je počeo,a već sad radi jako dobro..tek na AOSP-u sve mogućnosti Note 2 dolaze do izražaja...

Nemam nista protiv aospa, imam ga na jedan ili dva mobitela, samo sam iznio moj subjektivni dojam , i to za note 1, dvojku jos nisam narucio - isprobao sam sve romove za njega i miui mi je i dalje najdrazi. Razlike u brzini u tipicnom radu nema ili nije vidljiva (benchmarci me ne zanimaju, pa nisam ni isprobavao) . Za razliku od ona dva starija mobitela gdje imam aosp - umjesto senseUI ako se ne varam, tamo aosp izgleda kao formula.

Nego, sad me bas zanima, koje to mogucnosi note 2 dolaze bolje do izrazaja? Ne flejmam, ozbiljno me zanima.

edit - sto se tice pitanja za on screen time, 3+ sati nije tako lose, tesko ces izvuci puno vise u tom rangu mobitela (uz normalan rad). Kolko citam po netu, neki su uspjeli navuc malo preko 4h za dvojku, uz dosta pogasenih stvari. U svakom slucaju, ne ocekuj cuda i 6+ sati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 15:46 (mcf).
16 godina
neaktivan
s onim sto sam nabrojao neces imat ispod 5h sot... evo jedna od mogucnosti clearmotion (xiaomi napravi uredaj koji ima tu mogucnost a njihov os nema tu opciju), neda mi se dalje nabrajat i ulazit u nepotrebnu raspravu, svatko ima drugaciji ukus...

0 0 hvala 0
15 godina
mcf kaže...
vepar kaže...

Nemam nista protiv aospa, imam ga na jedan ili dva mobitela, samo sam iznio moj subjektivni dojam , i to za note 1, dvojku jos nisam narucio - isprobao sam sve romove za njega i miui mi je i dalje najdrazi. Razlike u brzini u tipicnom radu nema ili nije vidljiva (benchmarci me ne zanimaju, pa nisam ni isprobavao) . Za razliku od ona dva starija mobitela gdje imam aosp - umjesto senseUI ako se ne varam, tamo aosp izgleda kao formula.

Nego, sad me bas zanima, koje to mogucnosi note 2 dolaze bolje do izrazaja? Ne flejmam, ozbiljno me zanima.

edit - sto se tice pitanja za on screen time, 3+ sati nije tako lose, tesko ces izvuci puno vise u tom rangu mobitela (uz normalan rad). Kolko citam po netu, neki su uspjeli navuc malo preko 4h za dvojku, uz dosta pogasenih stvari. U svakom slucaju, ne ocekuj cuda i 6+ sati.

sad deep sleep radi bez problema,wakelock je pod kontrolom(amplify je kralj) i dok je dev spomenuo da u standbay troši 1% na sat ,meni nije ni toliko.prošlu noć sam ga  ostavio i izgubio je samo 2% tijekom 6h... još testiram bateriju,ali sam uvjeren da ide preko 5h sot.ono što mi je bitno je zagrijavanje u igrama,a na MIUI se dosta osjeti...

brzina i fluidnost,apsolutno AOSP....uopće ne mislim da MIUI nije dobar,dapače radi dosta dobro,ali volim AOSP i mislim da je baterija bolja...

12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

@vepar

Da li HDR ne radi samo na stock kameri, ili uopće ne radi?

Često koristim HDR, pa ako uopće ne radi, taj rom mi nije upotrebljiv. A ako radi s nekim aplikacijama (Snap kamera) sigurno ću ga staviti...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

I ja sam među tim stručnjacima 

Stvar je u tome što rom možeš flashati na 3 načina, meni osobno je fastboot najbrži i najdraži.

Ako imaš koje pitanje, slobodno pitaj - nije mi problem ni prevesti na hrvatski. Na kakve sve upite dnevno odgovoram na forumu, ovo mi je chill 

Edit: ako ti je lakše možeš pratiti i ovdje za fastboot install od Muzamila, samo preskoči na Steps kada skineš svoj fastboot file za RM Note 2, dalje je procedura ista ali malo opširnije opisano i sa slikama.

http://en.miui.com/thread-125646-1-1.html

Da li trebam prije fastboota preko MIRecevery-a brisati sve s moba ili ne?

Radim downgrade

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 20:29 (Autsajder).
13 godina
Autsajder kaže...

Da li trebam prije fastboota preko MIRecevery-a brisati sve s moba ili ne?

Radim downgrade

Kada već radiš downgrade, preporučio bi ti u MiFlash da koristiš "Flash all" koja briše sve sa uređaja i prije toga ne moraš iz Recovery-a brisati data.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
10 godina
neaktivan

Ne znam je li radim što krivo... Ne mogu ući u recovery mode preko tipki power+volume up. Pokušao i power+volume down neće.... Pokušao par puta i ništa

Ušao preko updatera i pobrisao sve (ali mi je nešto brzo pobrisao, za 2 sec...). Pokušao onda ući u recovery mode i telefon se upalio sa (valjda) tvorničkim postavkama

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 22:20 (Autsajder).
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Pokušat ću održati monthly giveaway 10 Mi Creditsa - tko prvi, njegovo.

Ako netko nezna čemu služe - to je virtualna valuta za kupovanje Premium (Paid) tema iz official Themes Aplikacije unutar MIUI ROM-a.

Poželjno je da imate i Mi Account jer jednom kada kupite temu - zauvijek je vaša. 

Za aktivaciju koda, ako se ne varam potrebno je otići u Mi Account > Mi Credits > Top Up > "Mi Credit Card" i tamo ukucati kod koji se nalazi u prilogu.

Primjer Paid tema Primjer Paid tema
Moj PC  
1 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Može li mi netko opisat iskustva sa Mi bandom, kako ste zadovoljni iz prve ruke kako radi uz RN2? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Mi Key (Mi Click) na Note 2

Uspio sam instalirati kinesku verziju aplikacije MiKey (MiClick) preko Mi Store-a. Mob mi fino prepoznaje MiKey, fino radi i brzo reagira. No, kad je MiKey uključen, ne gasi ekran kod razgovora. Čim ga izvadim, normalno ga gasi.

Pokušao sam instalirati neke druge verzije MiClick aplikacije, iz različitih izvora, ali ne rade. Isto tako neke zamjenske aplikacije s PlayStore-a ne rade dobro.

Ima li netko MiKey na RN2 i kako mu radi?

0 0 hvala 0
15 godina
Pa nisam isprobavao jer slabo koristim kameru,tako da mi ni HDR nije bitan.vjerujem da HDR nece radit ni sa jednom kamera aplikacijom...
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Koliki je vama signal strength? Meni je uglavnom oko -100/-110 dBm.. Na Tele2 1km od centra Osijeka nemam signala, sve se vise bojim da je do mobitela jer sam flashao 10ak razlicitih romova i na svima mi puca veza.. 

http://i.imgur.com/CQrYcbN.png

Confucius says: Its good for girl to meet boy in park, but better for boy to park meat in girl.

0 0 hvala 0
13 godina
berzerker kaže...

Može li mi netko opisat iskustva sa Mi bandom, kako ste zadovoljni iz prve ruke kako radi uz RN2? 

Imam Mi Band ~ 6 mjeseci i do sada nikakvih problema. Dobro i precizno mjeri korake, spavanje (samo zamjerka sto još ne raspoznaje kada odspavaš popodne sat-dva).

Ako te zanima nešto specifično, screenshotovi iz same aplikacije i slično slobodno javi.

9 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
berzerker kaže...

Imam Mi Band ~ 6 mjeseci i do sada nikakvih problema. Dobro i precizno mjeri korake, spavanje (samo zamjerka sto još ne raspoznaje kada odspavaš popodne sat-dva).

Ako te zanima nešto specifično, screenshotovi iz same aplikacije i slično slobodno javi.

Ne mogu dodat sliku 

-69dbm 24asu

U Omišu kraj centra (split25km.odavde)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 11:32 (Nikola_Cro).
9 godina
neaktivan
Evo procitao sam na android central da miui 7 stable izlazi 27.10. :)

1 0 hvala 1
16 godina
petar17 kaže...
Evo procitao sam na android central da miui 7 stable izlazi 27.10. :)

Definitivno dobra vijest:

http://www.whatsontech.com/2015/10/21/xiaomi-miui-7-global-stable-rom-ota-update-official-rollout-oct-27/

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

da skinen g.play store ocu pratiti ovog 

ili ovog 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2
nezz koji bloatware smin obrisat freezat na official romu 5.10.15 
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 20:04 (Nikola_Cro).

0 0 hvala 0
17 godina

games i MiWallet slobodno, eventualno i ovo na kineskom lijevo od wallet-a

MI4W
13 godina
neaktivan
Meni danas nesto ne radi ispravno zvucnik slusalice, cuje se kad razgovaras al jako jako tiho, a pojacano do kraja, stvarno cudno? Ima ko rijesenje ili je rikno zvucnik slusalice
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Slika evo uspia izvuc 5 sati uz to da san cilo vrime BIA na mobu, pošaljem i večeras sliku

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Koji ROM si na kraju stavio?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
@cromaki ma mislim da ću ipak odgoditi kupovinu banda. :D

Eto imam i prvi problem s RN2, nekada poludi i ponaša se kao da je Vol- stisnut. Probao 2 različite maske i bez maske, nadoišao je tek kad sam ga resetiro i očistio cache. Problem se pojavi na random, znam danima imati mir i onda pola dana terora sa zvukom....
16 godina
neaktivan
Izgleda da ništa od stable miui v7 za redmi note 2.
Tipično za xiaomi, update rade za trivijalne i beskorisne stvari, ne daju kernel source, onaj njihov forum je pun praznoglavaca koji samo pišu "good job" i "great update", a na prave upite ne odgovaraju.
Po mom mišljenju, rn2 su ili nešto sjebali što ne mogu ispraviti, ili jednostavno ne žele imati toliko dobar mobitel srednje cijene koji bi im ugrozio prodaju skupljih modela kao mi4c ili mi note. Onda namjerno ostavljaju bugove ili usporavaju njihovo otklanjanje.
Opet kažem, samo nagađam, možda je samo bubanje gluposti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ja sam se lagano već pogubil u ovim ROM-ovima i stranicama sa MIUI tematikom.

ima službeni,neslužbeni,miui 6,miu 7,kineski službeni,stabilni,nestabilni... ,pa ima neslužbena miui stranica,službena,balkanska,kineska...

jedino kaj znam da sam instaliral MIUI7

edit:znači imamo MIUI 6 koji je službeni i MIUI 7 koji nije,ali imamo MIUI7 stable verziju i weekly,ako sam dobro skontal to bi ti ROM-ovi trebali biti(osim AOSP)?hvala

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 10:43 (jura).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

stavia san official 5.10.15 na njemu

EDIT: miui 6 imas stable, a miui 7 je sad trebao biti stable ali ocito su odgodili kako ovi kazu, moram jes vidit, trenunto miui7 ima weekly update

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 10:50 (Nikola_Cro).

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ROM se uvijek skida sa Official MIUI stranice i tu je kraj rasprave, nikakav multirom, xiaomi.eu, miuipro i slične stranice.

Za Redmi Note 2 imate na raspolaganju Official ROM-ove i samo jedan od njih vam je potreban ovisno želite li redovitije updateove ili ne.

STABLE ROM V6.7.11.0.LHMCNCH (MIUI6)- znatno rjeđi updateovi

i

GLOBAL DEVELOPER ROM 5.10.15 (MIUI7)- update svaka 2 tjedna

i uskoro Stable MIUI 7 Stable

Također kada skidate neki ROM sa Official stranice, vjerujem da vam se dešava da je brzina katastrofa ili se uopće ne skida. 
Taj problem se riješi doslovno jednim slovom.

- Sve što treba napraviti je desni klik i "Copy link address" sa onog "Download Full ROM" zelenog gumba i zalijepiti ga u address bar.

http://bigota.d.miui.com/5.10.15/miui_HMNote2_5.10.15_8097474ec2_5.0.zip

Zatim, samo treba dodati slovo 'o'  (o kao ovca) ispred bigota.d.miui.com/... tako da link izgleda ovako i onda skida po punoj brzini.

http://obigota.d.miui.com/5.10.15/miui_HMNote2_5.10.15_8097474ec2_5.0.zip

Moj PC  
4 1 hvala 5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice