Updateao sam na zadnji Eu dev i panorama je još uvijek očajna. Ne kužim da sam jedini s tim problemom...
nisi, i meni su slike katastrofa.. uopce ne fokusira pa je sve mutno
Upravo to. Ko da je zumirano i ne može fokusirati, uglavnom katastrofa.
Updateao sam na zadnji Eu dev i panorama je još uvijek očajna. Ne kužim da sam jedini s tim problemom...
nisi, i meni su slike katastrofa.. uopce ne fokusira pa je sve mutno
Upravo to. Ko da je zumirano i ne može fokusirati, uglavnom katastrofa.
kakav je novi rom i jel se moze preko updatera stavit ili?
ja nisam imao problema sa skidanjem bilo kojeg roma, mislim na umetanje slova o, i upravo sam skinuo taj rom, a skidao je brzinom 300-500KB/s
stable rom nije rootan, miui ti je v6 i koliko ja znam nemaš developmenta za njega ni updatea, jezik je engleski i dva kineska. ako imaš ti druge jezike na svom mobitelu, onda ti je seller kod kojeg si kupio mobitel napravio preinaku roma i to nije službeni rom. koliko ja znam za redmi note 2 još nema global romova, samo china dev i china stable
moraš napraviti wipe svega, data, cache i dalvik kad radiš downgrade, a još najbolje je da to napraviš preko fastboota, ali onda trebaš skinuti fastboot rom. možeš i s twrp, prebaciš samo rom na eksternu sd karticu, napraviš full wipe uređaja i instaliraš s kartice. računaj da na stable rom moraš ubaciti i play store i ostale gappse
i ja bi volio stvarno vidjeti koji to mobitel radi bez bugova, najozbiljnije, pogotovu šaomi na dev romu. poanta je samo koliko tebi koji bug smeta. meni recimo smeta potrošnja baterije i grijanje uređaja na svim romovima do sad. to vjerojatno znači da je problem u kernelu ili androidu 5.0. a ove informacije da će xiaomi preći na marshmallow, osobno ne doživljavam nimalo ozbiljno. mi3 i mi4 su još na kk 4.4.4
ne znam u čemu je onda problem... koristom tvoj link (http://obigota.d.miui.com/V6.7.11.0.LHMCNCH/miui_HMNote2_V6.7.11.0.LHMCNCH_633f62c165_5.0.zip) i neće. Evo opet probao i opet stao na 222MB
Da, u pravu si, na službenoj stranici nema Global verzije... Dobro si to rekao i za downgrade... Nisam ni išao za tim da bi u biti spustio na nižu verziju
Za bugove se slažem, ali zar ne bi stable trebala biti bez bugova? Zato i pokušavam instalrati stable verziju, bilo global official ili eu unofficial. Možda ću ipak pričekati MIUI 7 ili jednu ili drugu verziju. Zna li se kad bi koja mogla izaći?
ne znam u čemu je onda problem... koristom tvoj link (http://obigota.d.miui.com/V6.7.11.0.LHMCNCH/miui_HMNote2_V6.7.11.0.LHMCNCH_633f62c165_5.0.zip) i neće. Evo opet probao i opet stao na 222MB
Probaj skinuti nekim download managerom!
evo uspio skinuti tek sa wget-om iz linux console :) pa probajte tako ako ne ide drugacije
Može pomoć s ovim problemima:
- Equalizer mi ne funkcionira, niti onaj built in, niti od Spotifya.
- Twilight app mi ne funkcionira također.
- Često mi kada dobijem poruku na whatsapp automatski seena (imam popup) a nisam otvorio poruku...
MIUI 66.77.33.00
Haha, pa šta je ovo... bolje mi je bilo kada sam kupio Cubota X6, upalio i SVE RADI. Eto branda Šukera, pardon Xiaomia s famoznim MIUI-em, i sranje.
Ja se danima sada borim s ovim mobitelom da, zamisli, normalno radi. Jako mi to postaje "smiješno".
Sada vidim da mi ne rade notifikacije za Telegram, Viber, Gmail, itd. Google praktički otkriva da rješenja za to NEMA! Ne pomažu ti tips&tricks. Frustrirajuće.
Time mi ovaj mobitel postaje NEUPOTREBLJIV i nemam se više vremena baviti s njim. Ode na Njuškalo uskoro.
MIUI 7 by xiaomi.eu
5.10.16 | Beta
Edit: zaboravio sam reći da je nauka i poslati sms, tj. ne radi iz prve, pretežak zahtjev
Haha, pa šta je ovo... bolje mi je bilo kada sam kupio Cubota X6, upalio i SVE RADI. Eto branda Šukera, pardon Xiaomia s famoznim MIUI-em, i sranje.
Ja se danima sada borim s ovim mobitelom da, zamisli, normalno radi. Jako mi to postaje "smiješno".
Sada vidim da mi ne rade notifikacije za Telegram, Viber, Gmail, itd. Google praktički otkriva da rješenja za to NEMA! Ne pomažu ti tips&tricks. Frustrirajuće.
Time mi ovaj mobitel postaje NEUPOTREBLJIV i nemam se više vremena baviti s njim. Ode na Njuškalo uskoro.
MIUI 7 by xiaomi.eu
5.10.16 | Beta
Edit: zaboravio sam reći da je nauka i poslati sms, tj. ne radi iz prve, pretežak zahtjev
jesi ih stavio pod autostart u permission aplikaciji? meni sve uredno stize osim sto gmail jede govna.. ostalo sve super radi
Očito nešto nisi dobro napravio jer kod mene sve obavijesti uredno dolaze.
Moj kolega također ima problema s tim obavijestima aplikacija. Pokušao je sve što se moglo naći po forumima i svejedno neće. Iste postavke i na njegovom i na mom mobu, meni dolaze, njemu ne.
Ako ste na Official ROM-u, nebi trebalo biti problema.
stavit twrp, wipe cache i dalvik a ako to neće radit onda napravit clean install....
U vezi ovih notifikacija gore; jeste napravili wipe data/cache prije prelaska na dev seriju romova? Na xiaomi.eu jucer je rebuildana 5.10.16 hermes verzija. Probajte ju skinuti, pa wipe cache pa install iz mirecoverya. Ako ne radi dalje, wipe data i cache pa install.
i kad se ide wipe all data, jel trebam ic i wipe cache?
i kad se ide wipe all data, jel trebam ic i wipe cache?
wipe all data i cache, pa install... nije da se to ne spominje u svakom drugom postu al ajde de :)
1.Ovako, narucio sam s te stranice Giztop. Vidim po reviewu na stranici da na mobu dodje hrpa bloatwarea.
Pa ako mi mozete preporucit nekiu verzija miuia koja stabilno radi, i na kojoj normalno rade notifikacije(ne treba mi najnovija verzija, bitno da koliko toliko stabilno radi i da dolaze notifikacije za gmail, viber...) i link za uputu kak najjednostavnije to napravit, jer stvarno se ne kuzim u te stvari (koliko sam uspio procitat u ovoj temi)
2. I posto je ovo tema za ovaj mob, ako mozete staviti link na masku koju koristite i koja dojam o njoj :-)
1.Ovako, narucio sam s te stranice Giztop. Vidim po reviewu na stranici da na mobu dodje hrpa bloatwarea.
Pa ako mi mozete preporucit nekiu verzija miuia koja stabilno radi, i na kojoj normalno rade notifikacije(ne treba mi najnovija verzija, bitno da koliko toliko stabilno radi i da dolaze notifikacije za gmail, viber...) i link za uputu kak najjednostavnije to napravit, jer stvarno se ne kuzim u te stvari (koliko sam uspio procitat u ovoj temi)
2. I posto je ovo tema za ovaj mob, ako mozete staviti link na masku koju koristite i koja dojam o njoj :-)
procitaj zadnjih 3-4 str, objasnjena su sva pitanja ukljucujuci i reviewove za vise maskica.
Taj "bloatware" je doslovno par aplikacija koje izbrišeš s par pokreta prstom na ekranu tako da to nije nikakva frka.
Samo bi preporučio clean install zadnjeg Global Stable ROM i onda imaš update svaka 2 tjedna otprilike.
može li tko odgonetnuti na ovom linku pod 1. metodom korake 1 i 2
ne kontam što ovdje treba napraviti??? oba koraka su meni osobno ista samo je razlika u rom verzijama? koju rom verziju odabrati?
lud sam više, razbit ću mobitel i laptop zajedno
Ne vidim u čemu je problem, treba ti jedan jedini dostupan fastboot file za Redmi Note 2 (MIUI 6 Stable) kojeg flashas preko Mi Flash.
Hvala na odgovoru
Možda tebi nije problem, meni jest. Nisam tup za tehnologiju, ali nisam ni haker.... zašto ovi stručnjaci onda kompliciraju stvari sa lošim i dvosmislenim uputama?
I ja sam među tim stručnjacima
Stvar je u tome što rom možeš flashati na 3 načina, meni osobno je fastboot najbrži i najdraži.
Ako imaš koje pitanje, slobodno pitaj - nije mi problem ni prevesti na hrvatski. Na kakve sve upite dnevno odgovoram na forumu, ovo mi je chill
Edit: ako ti je lakše možeš pratiti i ovdje za fastboot install od Muzamila, samo preskoči na Steps kada skineš svoj fastboot file za RM Note 2, dalje je procedura ista ali malo opširnije opisano i sa slikama.
http://en.miui.com/thread-125646-1-1.html
Zašto jednostavno kad može komplicirano, jel?
Vidio sam da postoje tih par načina i meni treba nešto što će obrisati sve i nanovo instalirati oficial ROM - Clean start. Nadam se da je fastboot sa brisanjem svega dobar izbor
Hvala na linku, ajde barem neće kinez danas završiti u zidu. Sutra ću ga flashat, idem sad u krpe
Eto ja kuzim to flashanje i tako neke lake stvari, ali baterija me ubija. Pa sad ti strucnjace daj neke tipove za poboljsat battery life ako znas. Gledam po XDA AOSP ROM, neki likovi po 5-6h SOT-a kao, a ja jedva zguram 3,5. Vidim da i neke aplikacije kao furaju,ali nista ne objasne pa ako znas te fore. :D (probo i greenify i amplify,ali ne kuzim ja to bas).
Mobitel i MIUI me ne prestaju odusevljavat. Iskreno da mi murija nađe xperiu z3, bio bi u problemu koji zadrzat.
Imam pitaje za garanciju. Narucio sam na Aliu. Dobio sam s njim 2 knjizice, jedna koliko vidim po slicicama je uputa kako stavit bat, SIM itd.. a druga mi lici na garantni list koji nije ispisan, a pun kineskih znakova. Ako se nedaj Boze sta desi, da li imam garanciju (isprintat cu samo racun sa Alia) i kako ide dalje?? Dal saljem u kinu ili?
Eto ja kuzim to flashanje i tako neke lake stvari, ali baterija me ubija. Pa sad ti strucnjace daj neke tipove za poboljsat battery life ako znas. Gledam po XDA AOSP ROM, neki likovi po 5-6h SOT-a kao, a ja jedva zguram 3,5. Vidim da i neke aplikacije kao furaju,ali nista ne objasne pa ako znas te fore. :D (probo i greenify i amplify,ali ne kuzim ja to bas).
fino stavis aosp (neki koji up to date, tipa posljednji jills aosp), staviš xposed + module (gravitybox, greenify, amplify, power nap), skineš xm kernel 1500 v3 s xda, pogasiš frekvencije (koje se ne koriste kod nas) u baseband engineer modu, odabereš prefered 3g (ili po potrebi pališ željeni), wifi i sinkronizacija po želji, sam upravljaš brightnessom ili skineš velis odnosno lux autobrightness, titanium backupom izbrišeš sve aplikacije koje ti ne trebaju ili ih freezaš te skineš aplikacije koje zauzimaju malo memorije (zaboravi izgled, bitna je učinkovitost i preformanse)... i voila battery backup će ti biti puno bolji...
slažem se u potpunosti.pronašao sam stabilan AOSP rom na kojem gotovo sve radi dobro(HDR na kameri ne radi).Xposed dolazi predinstaliran,Amplify i Greenify čuvaju bateriju,brz i vrlo stabilan ,nema smrzavanja.sto je najvažnije,nema bloatwarea i rom je multilanguage,čisti AOSP..
ja koristim ovaj:
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/aosp-5-0-2-hermes-18-10-2015-t3228140.
gapps
izaberete ARM 64 5.0