Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 793.125
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ovakav file manager bi ti trebao biti instaliran sa official ROM-om.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Signature je promijenjen na 5.10.16 pa ljudi kažu da nije moguć downgrade preko stock Mi Recoveryja, koliko sam ja shvatila. Ali moguć je preko TWRPa i MiFlasha. 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Nez ja sam tako dobio

@Sunbriel kako ti updates ROM, kako ćeš sada preko updatera ili preko trapa ili mi flasha?

EDIT: ok je sad skinia san File manager s mi app storea i dobro pokazuje

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 13:29 (Nikola_Cro).

0 0 hvala 0
9 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ajd molim vas recite koji ROM da stavim novi sam u tome pa ne bi bas htio isprobavat svasta

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Flashaj Official MIUI 7 Global Developer ROM (update svaka 2 tjedna) ili Un-official MIUI 7 China Developer ROM sa Xiaomi.eu (update jednom tjedno).

Oboje dolaze sa GAPPS, nemožeš pogriješiti u odabiru.

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
Xiaomi Redmi Note 2

OK, hvala. I pošto imam TD verziju jel se može poslije vratit na ovaj ROM kojeg je stavio top one sa alija u slučaju da mi tamo ne bude radio 3g?

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Na taj modificirani ROM nečeš se moći vratiti ukoliko ne napraviš backup.

Mislim da niti nemaš razloga za brigu jer 3G će ti raditi bez problema bez obzira flashao li MIUI 6 Stable ili MIUI 7 Dev ROM.

Ako sam u krivu neka me netko ispravi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Nije mi pronalazio 5.10.16; skinio ga direkt na mob, update package i to je to. Moram malo vidjeti changelog.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hvala stari.. Ovo je prvi susret sa miuiem i odusevljava me za sad.. Pozz
16 godina
neaktivan
Hvala stari.. Ovo je prvi susret sa miuiem i odusevljava me za sad.. Pozz
16 godina
neaktivan
A sto se desi kada se upali performans? Na koliko inace procesor radi i na koliko se digne kad se to upali??

0 0 hvala 0
13 godina
@Lfbo

Skini cpu-z pa baci pogled. Razlika je osjetna, narocito kad igras nesto tipa RR3.
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Dva dana koristenja, jučer od 6 ipo ujutro sad do 18 popodne.

Pingu ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Može pomoć...  zašto mi je ovakav Google Play nakon stavljanja miui_HMNote2_5.9.24_4893fad968_5.0 dev roma? Internet mi radi!

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 21:57 (DaWAR).

0 0 hvala 0
9 godina
Cromaki kaže...

Flashaj Official MIUI 7 Global Developer ROM (update svaka 2 tjedna) ili Un-official MIUI 7 China Developer ROM sa Xiaomi.eu (update jednom tjedno).

Oboje dolaze sa GAPPS, nemožeš pogriješiti u odabiru.

moze link od kud da skinem na offical stranici uzasno sporo skida?

16 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Dva dana koristenja, jučer od 6 ipo ujutro sad do 18 popodne.

Koji rom, koji model mobitela? Jesi radio kakav tweak kernela? Gasiš wi-fi i podatke? Sinkronizacija uključena? Lokacijske usluge? Koristio kameru? Igre nisi igrao sigurno, barem ne zahtjevne.

sori, puno pitanja, ali imam rn2 i ovakav rezultat ni blizu nisam ostvario. zapravo, jedva sam jednom navukao do skoro 5 sati, inače sam oko 3-3,5 sata

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Potrebna mi je pomoć pri odluci koji ROM instalirati:

Kako sam već ranije spomenuo imam neke bugove koji mi se javljaju te bi htio instalirati noviju verziju ROMa.

Pri kupnji preko alija dao sam im da mi ga oni "srede"- MIUI verzija 66.77.33.00

Sve mi se sviđa na mobitelu osim par bugova koje sam ranije spomenuo i iritantni kineski screen koji se javlja pri odabiru zvuka zvona. Imam mob par dana tako da će vjerovatno još nešto iskrsnuti. Htio bi ovo ispraviti, vjerujem instaliranjem novijeg ROMa?

Mislim se između ne-oficijelnog eu dev i ne-oficijelnog eu stabile. Imam negativno iskustvo sa rootanjem mobitela prije 4 godine jer mi je tada sve pošlo k vragu i mob nije nikad bio onaj stari. Zato sam malo skeptičan prema ovom dev ROMu

Imate li kakav savjet koji bi mi pomogao pri odabiru?

btw, ne mogu naći zip file stabile verzije...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Autsajder

Ja sam ga kupio bez komunikacije sa sellerom u dobio sam ga s tom verzijom. Međutim nisam mogao zapisivati na SD karticu i još par bagova i kineske aplikacije su mi digle živac. 

Sad sam pak u problemima nakon tih flashanja, jer jednostavno mobitel nikako da propradi da bude upotrebljiv. Google Play Stor kaže da nemam internet vezu, ioako imam. Kada ode u sleep probudi se bez mogućnosti da ga otključam.  Javlja mi com.android.phone stoped svako malo...  

Ovo mi je prvi put da gubim dane već da mobitel bude funkcionalan.  Danas mi je prestao raditi mikrofon na mobitelu koji još korisitim i ovo mi je hitno da mi RMNote2 proradi, ali njada!

10 godina
neaktivan

Ček, tebi i nakon flashanja ne radi dobro? Toga se i ja bojim, pogotovo ako ga budem rootao, jer sam se već opekao s tim prtljanjem u sustav mobitela.

Zbog toga bi primjenio neko provjereno i stalno rješenje (stabil verzija)... Da mi nema ovih par bugova i ovo sa kineskim odabirom zvuka, ne bi ništa dirao na njemu

I ja evo gubim vrijeme kako bi ga osposobio

16 godina
DaWAR kaže...

Može pomoć...  zašto mi je ovakav Google Play nakon stavljanja miui_HMNote2_5.9.24_4893fad968_5.0 dev roma? Internet mi radi!    

Ja sam ovako rješio taj problem. Meni se to dogodilo nakon instaliranja ad blocka, poremetio je adrese...

1. Download Total Commander from Play Store or HERE.
2. Install it in your Device.
3. Open Total Commander and goto Root of System. (/ )
4. Open the etc folder.
5. Find the file named "hosts", and hold it for 3 seconds. Choose edit file, and choose Total Commander Text Editor if prompted.
6. Delete everything and paste this at the first line: " 127.0.0.1 localhost". Copy it exactly, dont modify anything.
7. Save the file and overwrite if needed.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 0:17 (SHELBY_09).
15 godina
neaktivan
@jozak ROM 6.7.11.0.0 stable MIUI6, sve stock uključujući kernel, samo wifi gasim kad sam izvan kuce mobilni uklj non stop, sync nije ukljucen zato i je ovakav rezultat(nije mi potreban sync non stop, rucno obavim sta mi treba) , mene iznenadio. Mob je 16gb fdd lte.
Pingu ;)
10 godina
neaktivan
Vapor kaže...
@jozak ROM 6.7.11.0.0 stable MIUI6, sve stock uključujući kernel, samo wifi gasim kad sam izvan kuce mobilni uklj non stop, sync nije ukljucen zato i je ovakav rezultat(nije mi potreban sync non stop, rucno obavim sta mi treba) , mene iznenadio. Mob je 16gb fdd lte.

Pozdrav Vapor,

Ako mi možeš reći gdje naći zadnju stable verziju- na ovom linku se navodno nalazi ali ne znam koju downloadirati... nema hermes nigdje.. da nije ova HM?

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

hvala za info, meni se stable nije pokazao kao dobar. svejedno mi se grije mobitel, a proporcionalono tome ide potrošnja baterije. 

za skidanje stable roma sa službene en.miui stranice, kada kliknete na downolad preusmerit će vas na stranicu http://bigota.d.miui.com/V6.7.11.0.LHMCNCH/miui_HMNote2_V6.7.11.0.LHMCNCH_633f62c165_5.0.zip

kvaka je u tome da iza http:// ubacite malo slovo "o" pa će to izgledati ovako

http://obigota.d.miui.com/V6.7.11.0.LHMCNCH/miui_HMNote2_V6.7.11.0.LHMCNCH_633f62c165_5.0.zip

edit: pripremi se na uklanjanje kineskih aplikacija i nešto bloatwarea

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 10:11 (jozak).

1 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ovdje imaš stable verziju:

http://en.miui.com/download-274.html

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
jozak kaže...

edit: pripremi se na uklanjanje kineskih aplikacija i nešto bloatwarea

Hvala :) i sada imam manji problem s mandarinskim jezikom jer mi dolazi kineski "međuprozor" kada želim promijeniti zvuk zvona. Ali opet to je samo kad je na wifi pa nije toliki problem Ako se kineske aplikacije mogu izbrisati ili zgurati u folder, ni ovo nije problem.

Meni osobno treba samo da mobitel radi bez bugova

mmmnnn kaže...

ovdje imaš stable verziju:

http://en.miui.com/download-274.html

ne mogu skinuti, krene sporo i prekine download

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 10:41 (Autsajder).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ovo s a slovom "o" prolazi, onda skida brzo

stable rom ima nekih 15-ak aplikacija koje možeš izbrisati bez problema, moraš odabrati da ti mi market ne radi update aplikacija koje skineš s play storea, ima nekakav download booster, default browser te upozorava da provjerava sigurnost svake stranice na mi serverima, znači kina. weather app nije accuweather već china weather. većinu toga možeš isključiti, ali trabalo bi provjeriti koje se aplikacije još mogu sigurno maknuti, ali oprezno da ne dobiješ ciglicu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo ne radi ni ovaj "o" link :( došao do 25% i stao

Zar se sa stabile ROM-a koji nije rootan mogu skinuti aplikacije koje će zablesiti mob?

Rootao sam mob prije 4 g i poskidao aplikacije koje se inače nisu mogle skinuti i dobio ciglu. Zar će mi na ne-rootanom mobu dopustiti da skinem bilo što? Nisam baš siguran... zato i tražim ROM verzijiu bez roota

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 11:05 (Autsajder).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ja nisam imao problema sa skidanjem bilo kojeg roma, mislim na umetanje slova o, i upravo sam skinuo taj rom, a skidao je brzinom 300-500KB/s

stable rom nije rootan, miui ti je v6 i koliko ja znam nemaš developmenta za njega ni updatea, jezik je engleski i dva kineska. ako imaš ti druge jezike na svom mobitelu, onda ti je seller kod kojeg si kupio mobitel napravio preinaku roma i to nije službeni rom. koliko ja znam za redmi note 2 još nema global romova, samo china dev i china stable

moraš napraviti wipe svega, data, cache i dalvik kad radiš downgrade, a još najbolje je da to napraviš preko fastboota, ali onda trebaš skinuti fastboot rom. možeš i s twrp, prebaciš samo rom na eksternu sd karticu, napraviš full wipe uređaja i instaliraš s kartice. računaj da na stable rom moraš ubaciti i play store i ostale gappse

i ja bi volio stvarno vidjeti koji to mobitel radi bez bugova, najozbiljnije, pogotovu šaomi na dev romu. poanta je samo koliko tebi koji bug smeta. meni recimo smeta potrošnja baterije i grijanje uređaja na svim romovima do sad. to vjerojatno znači da je problem u kernelu ili androidu 5.0.  a ove informacije da će xiaomi preći na marshmallow, osobno ne doživljavam nimalo ozbiljno. mi3 i mi4 su još na kk 4.4.4

edit: sa stable roma imaš petnaestak aplikacija koje možeš bez problema deinstalirati, u postavkama moraš odabrati da ti mi app store ne radi auto update aplikacija koje skineš, a neke možeš napraviti disable u postavkama aplikacija

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 11:44 (jozak).

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Updateao sam na zadnji Eu dev i panorama je još uvijek očajna. Ne kužim da sam jedini s tim problemom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SHELBY_09 kaže...

Updateao sam na zadnji Eu dev i panorama je još uvijek očajna. Ne kužim da sam jedini s tim problemom...

nisi, i meni su slike katastrofa.. uopce ne fokusira pa je sve mutno

http://trakt.tv/user/MjezZza
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice