Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 398.316
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi 3
Tvpronlem kaže...
Možda covik ne prati temu,a nije bas jednostavno prokopat po 1000 postova

Živa istina, ja sam uzeo s Honorbuya kod kojeg nema sealed box opcije. Tj. ima ali onda dolazi iz Kine, pa PDV, carina...

Mislio sam staviti taj global o kojem se priča s kojim se dobivaju updatei. Ali nisam našao stranicu koja bi jasno objasnila što raditi. Ima dosta tutoriala, ali svaki se razlikuje po nečemu, dosta su nekonzistentni i proturječni jedan drugome, pogotovo ako ne pratiš tematiku pa nisi "na ti" ni s terminologijom. Jedan kaže ovako, drugi onako, ne možeš znati jel to za orginal priča ili ako imaš rom od nekog od prodavača, kako kažete "kuhani"...

Na kraju sam odustao, ne bih rado da uništim telefon. Možda se netko smiluje sad kad izađe 8 pa napravi tutorial što kako i gdje, a u slučaju da imaš ovaj ili onaj rom.

10 godina
Xiaomi Redmi 3

Pozdrav svima,

Držim par dana u košarici na Aliexpresu (naravno kod Top One prodavača) Redmi 3s...

malo me korak unazad vratila sva ova spika oko romova.. jer trenutno nemam previše vremena posvetit se proučavanju svega toga, čak me i sama terminologija zbunjuje (kako neko kaže često je kontradiktorna oko fleshanja, roota, brickanja :-) ovoga onoga)

Al danas gledam i taj artikl u košarici se nemože više naručiti, kad ga ponovno odaberem nikako mi neda odabrati DHL ?? da nije nekaj zapelo sa tim slanjem u EU?

I jedno pitanje da li je netko dodao Nillikin case uz mobitel jer nigdje te ne pita koju boju želiš covera, pa spadneš na to da ih u komentaru narudžbe zamoliš za željenu boju?

makar mislim da ću riskirati tih soma kn i ubost telefon i nadat se da će ROM koji će bit gore fercerat kako spada..

0 0 hvala 0
10 godina
Xiaomi Redmi 3

ajmo probati ovako evo tutorijal za pocetnike na youtubu ako vas flashanje zanima ako ni nakon ovog sta vidite nije jasno kako i sto napraviti onda flashanje nije za vas i manite se toga.bolje platiti nekome tko se razumije u to nego da brickate uredaj.

odnosi se na one koji imaju zakljucan bootloader.

istu stvar sam ja napravio prije tri dana iako nikad prije nisam flashao xiaomi uredaj.

znate kako se kaze:

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 13:42 (bikerdays).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Zero Cool ZG kaže...
bikerdays kaže...
neka vas ne muci 4g na 800mhz tom frekvencijom su pokrivena samo ruralna podrucja republike hrvatske.

Razumijem to, samo ne znam gdje počinje ruralno područje.

Živim 10-15 km zračne linije od centra ZG, da li je to već ruralno područje?

ovo je primjer

http://www.strukturnifondovi.hr/UserDocsImages/Strukturni%20fondovi%202014.%20%E2%80%93%202020/Partnerske%20konzultacije/Druge%20partnerske%20kozultacije/ruralnirazvojipoveanjeproduktivnostiupoljoprivrediearp-1390463011.pdf

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 13:39 (bikerdays).
9 godina
neaktivan
To bas i nije točno. Bonbon(t mobile) sve vise koristi 4g na 800mhz. U OS. mi samo u centru grada radi 4g. Van grada nemam 4g signala i to u krugu od cca 70km

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
bikerdays kaže...

ajmo probati ovako evo tutorijal za pocetnike na youtubu ako vas flashanje zanima ako ni nakon ovog sta vidite nije jasno kako i sto napraviti onda flashanje nije za vas i manite se toga.bolje platiti nekome tko se razumije u to nego da brickate uredaj.

Gledajući ovaj tutorial, stvar izgleda super jednostavna. Ali, opet smo na onome da je svaki tutorial drugačiji i da na kraju ne znaš što ti treba.

Kako da znam jel na mome uređaju bootloader zaključan ili otključan?

Što je s onim da se moraš prijaviti pa čekati dva tjedna neki kod prije nego nastaviš proceduru?

Na masi tutorial kopiraju masu fajlova na mobitel, ovdje se to uopće ne dešava.

Koji vrag je TWRP i jel mi to treba?

Ako dobro gledam, na ovome tutorialu je procedura koja je na ovoj stranici "Method 3: Fastboot method" http://en.miui.com/thread-307744-1-1.html

Nije problem pratiti, čitati, odgledati tutorial i naučiti. Problem je znati što ti od svih ti procedura zapravo treba.

10 godina
blank_000 kaže...
bikerdays kaže...

Gledajući ovaj tutorial, stvar izgleda super jednostavna. Ali, opet smo na onome da je svaki tutorial drugačiji i da na kraju ne znaš što ti treba.

Kako da znam jel na mome uređaju bootloader zaključan ili otključan?

Što je s onim da se moraš prijaviti pa čekati dva tjedna neki kod prije nego nastaviš proceduru?

Na masi tutorial kopiraju masu fajlova na mobitel, ovdje se to uopće ne dešava.

Koji vrag je TWRP i jel mi to treba?

Ako dobro gledam, na ovome tutorialu je procedura koja je na ovoj stranici "Method 3: Fastboot method" http://en.miui.com/thread-307744-1-1.html

Nije problem pratiti, čitati, odgledati tutorial i naučiti. Problem je znati što ti od svih ti procedura zapravo treba.

po tvom clanku flashanje definitivno nije za tebe bez uvrede jer ne mislim nista lose.

za kod o kojem ti govoris salje se zahtijev xiaomiju za otkljucuvanje bootlodera koji se ceka mislim 5-10 dana

http://en.miui.com/unlock/

vidim da mnogi pojmovi ti nisu poznati tako da ti ne preostaje citanje citanje i samo citanje po googlu pa da ti dam par linkova za primjer:

Bootloader je program (skup instrukcija) koje se izvršavaju prije pokretanja bilo kojeg OS-a, odnosno inicira pokretanje OS-a. Bootloader postoji kod svih OS-ova, Windowsa, IOS, Linuxa i dr. i bez njega se ne može podići sistem. Isto je i kod Androida, zbog razlika u uređajima svaki uređaj ima specifičan Bootloader. Osim zadatka da pokrene podizanje sistema bootloader-i imaju i mogućnost komuniciranja s računalom s posebnim setom komandi. Ukoliko bi s moba izbrisali ili oštetili BLoader dobili bi ciglu (brick). Neki proizvođači zaključavaju BLoader odnosno u njemu definiraju ROM koji se može pokretati.
Unlock - Otključavanje BLoadera uklanjamo (ili onemogućujemo) instrukcije koje ograničavaju pristup i omogućujemo root-anje, instaliranje custom recovery-ja i drugih programa (u sistemu) te instaliranje i pokretanje custom rom-ova.
Kernel je programsko sučelje (interface) između hardware-a i sistema. Dakle, Kernel je skup driver-a koji definiraju rad tipki, ekrana, touch-a, procesora i ostalog. Kernel je dizajniran za točno određeni uređaj i ne može se koristiti na drugom ako im hardware nije potpuno isti. Na forumu možemo naći mnogo Kernela koji su za opću upotrebu ali i onih koji npr. štede bateriju, podižu i spuštaju takt procesora ili su napravljeni specijalno za game-re i sl., mnogi kerneli se mogu i podešavati prema potrebama korisnika.
Recovery je ograničeni boot mod. Orginalni (stock) recovery nema mnogo opcija uglavnom je ograničen na instalaciju ili upgrade orginalnih ROM-ova. Ukoliko je BLoader otključan može se instalirati Custom Recovery kojih ima nekoliko (CWM, TWRP i dr.) i oni imaju puno više mogućnosti kao backup, restore, install packages, wipe data i dr. S custom recovery-jem se mogu instalirati razni ROM-ovi, Kernel-i i dr.
Root je omogućavanje programima potpun pristup sistemskoj particiji. Memorija moba je podjeljena u nekoliko particija. Najvažnija je Sistemska particija koja je zaštićena tako da se može samo čitati (read-only, RO) i nije moguće na nju ništa spremati, brisati ili mjenjati. Da bi izbjegli ovu zaštitu root-amo telefon. Root-anje moba je ustvari instalacija programa (SuperSu, Superuser i dr. koji se instaliraju kroz recovery) koji omogućava kontrolu pristupa ovoj particiji. Neki programi mogu raditi samo ako imaju root pristup, (ClockSync, My Backup Root i sl.) a neki programi imaju više opcija ako imaju root pristup.
ROM je kratica za Read Only Memory (memorija samo za čitanje), u ovom slučaju to je dio memorije (sistemska particija) telefona gdje je smješten sistem i programi (koji su u ROM-u). Kada instaliramo novi ROM to znači da u ovu particiju učitavamo drugu verziju sistema.
Orginalni ROM ili Stock ROM je instaliran na uređaju od strane proizvođača. Povremeno dobijamo OTA (Over The Air) update i upgrade ROM-a. Update su prepravke i poboljšanja iste verzije Androida a upgrade je prelaz na novu verziju.
Custom ROM je ROM napravljen za telefon od nekog tko nije ovlašten od proizvođača za izradu ROM-a. Custom ROM-ovi nekad imaju bolje performanse od orginalnog a najviše dolaze do izražaja kad proizvođač prestane programski podržavati uređaj. Da bi instalirali Custom ROM trebamo imati otključan telefon i instaliran neki custom Recovery.
Radio firmware ili samo Radio je skup instrukcija koje kontroliraju vezu i protok podataka s kanalima našeg operatera, rad WiFi-ja i GPS-a. Obzirom na raspodjelu kanala po frekvencijama koji nisu isti u svim državama može postojati i više radio firmware-a za jedan uređaj zavisno o tržištu. Zbog navedenog može se dogoditi da nam uređaj ne podržava sve mreže i zato moramo biti oprezni kad nabavljamo uređaj iz neke druge regije. Radio firmware se nalazi u zasebnoj particiji i obično ga ne reinstaliramo s Custom ROM-om nego samo ako je neophodno zbog OS-a ili zbog nekih poboljšanja.
Dirty Flash je kad se prije instaliranja roma wipe-a (wipe = brisanje) samo cache i dalvik pa nakon instalacie ostaju sve instalirane app i data. Ovaj način flash-anja se ne preporučuje osim u slučajevima kad flash-amo istu verziju Androida
Clean Flash je kad se prije instalacije rom-a radi potpuni wipe (cache, dalvik i system) gdje se potpuno briše sistemska particija te tako gubimo sve instalirano a pri podizanju sistema ponovno prolazimo inicijalno setiranje.
Logcat je sistemski log. Cijelo vrijeme dok sistem (Android) radi generiraju se razne poruke koje se pohranjuju u logcat. Poruke su informacije koje sadrže detalje o radu sistema, npr. uključio se wifi, spojio se na usb, isključio se ili uključio ekran, poruke o greškama i statusima te gomila sličnih poruka. Kako se iz logcat-a može zaključiti što je uzrokovalo neku grešku logcat se najviše koristi za otkrivanje i popravljanje grešaka u sistemu. Logcat se može čitati koristeći ADB komande ili puno jednostavnije instalirajući jednu od mnogih Logcat apps. Bilo bi dobro kad referiramo neku grešku u attachment dodati i Logcat.

https://srbodroid.com/development/uputstva/sta-je-bootloader-i-kako-ga-otkljucati/

http://www.satelitskiforum.com/index.php?page=Thread&threadID=5749

sto je twrp????????????????

https://srbodroid.com/development/custom-roms/sta-je-twrp-recovery/

ovo su sve primjeri i razlike mogu postojati od proizvodaca do proizvodaca ali u sustini je sve to isto.

bitno je da znas sta ti zelis za pocetak od svog uredaja.

na pocetku sam ti dao link ako zelis otkljucati bootloader kod xiaomija.

lijep pozdrav!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:58 (bikerdays).
9 godina
neaktivan
bikerdays kaže...

po tvom clanku flashanje definitivno nije za tebe bez uvrede jer ne mislim nista lose.

za kod o kojem ti govoris salje se zahtijev xiaomiju za otkljucuvanje bootlodera koji se ceka mislim 5-10 dana

vidim da mnogi pojmovi ti nisu poznati tako da ti ne preostaje citanje citanje i samo citanje po googlu pa da ti dam par linkova za primjer:

Ma kako nije, svladao sam i teže stvari :-D Hvala na trudu i objašnjenjima.

Stvar je u tome da masa nas ne želi tj. nema vremena postati master androida, bootloadera, otključavnja i fleshanja, kao što ni ti sigurno ne želiš da ti ja pričam o CPU i GPU based renderima i zašto za mental ray trebaš render optimizer. Karikiram. A u isto vrijeme nisam iz Zg-a i nemam ga kome odnijeti da to riješi, a kamoli da sam siguran u njegovu stručnost da to napravi.

Evo, ja želim ovakav tutorial kakav si mi linkao, s kojim ću proći korake, obaviti što trebam i zaboraviti na to.

Imam uređaj kupljen s honorbuya, koji ako sam dobro shvatio stavlja neki svoj custom rom, konkretno kod mene je "MIUI xiaomi.eu stable 7.1.3.0 LHPCNCK". Kad odem na system update, kaže nema update-a.

Želim umjesto tog njihovog staviti orginal Xiaomi rom, znači global tako da imam engleski jezik, hrvatski mi ne treba, s kojim ću dobivati update i kad izađe MIUI 8 da pređe i na njega.

Ukratko, ako otključam bootloader, jel onda pratim ovaj tutorial koji si linkao i to je to?

10 godina
blank_000 kaže...
bikerdays kaže...

Ma kako nije, svladao sam i teže stvari :-D Hvala na trudu i objašnjenjima.

Stvar je u tome da masa nas ne želi tj. nema vremena postati master androida, bootloadera, otključavnja i fleshanja, kao što ni ti sigurno ne želiš da ti ja pričam o CPU i GPU based renderima i zašto za mental ray trebaš render optimizer. Karikiram. A u isto vrijeme nisam iz Zg-a i nemam ga kome odnijeti da to riješi, a kamoli da sam siguran u njegovu stručnost da to napravi.

Evo, ja želim ovakav tutorial kakav si mi linkao, s kojim ću proći korake, obaviti što trebam i zaboraviti na to.

Imam uređaj kupljen s honorbuya, koji ako sam dobro shvatio stavlja neki svoj custom rom, konkretno kod mene je "MIUI xiaomi.eu stable 7.1.3.0 LHPCNCK". Kad odem na system update, kaže nema update-a.

Želim umjesto tog njihovog staviti orginal Xiaomi rom, znači global tako da imam engleski jezik, hrvatski mi ne treba, s kojim ću dobivati update i kad izađe MIUI 8 da pređe i na njega.

Ukratko, ako otključam bootloader, jel onda pratim ovaj tutorial koji si linkao i to je to?

flashati ga mozes i bez otkljucavanja bootloadera  sa miflash aplikacijom tako sam i ja napravio.otkljucavanje bootloadera ti treba ako ces ubacivati neki custom rom,ali u tvom tekstu vidim da ti to ne zelis ti govoris da zelis global rom i da predes kad izade na miui 8 rom i da dobivas sve sljedece nadogradnje sta izadu.tako da me malo zbunjujes zasto zelis otkljucati booloader pod svaku cijenu.

ako me dobro pamcenje sluzi redmi 3 je izasao sa 7.1.1.0 china romom a ti imas dvije nadogradnje iznad znaci imas china rom kao sto sam i ja imao.tvoj rom bi trebao imati dva jezika kineski i engleski

prati onaj tutorial i to je to.

ovaj global rom sta je izasao ima dosta jezika,ali jos nema hrvatsko.hrvatski bi trebao doci u miui 8 verziji.oni koji su bili nestrpljivi probali si miui 8 developer verziju u njoj bi mislim trebao biti hrvatski ali ne mogu potvrditi.

nemoj misliti da neznam o racunalima ipak se bavim iptv-om dosta vremena.

moja lista ima 200000 korisnika sta u hrvatskoj sta po svijetu tako da je najbolja free lista na balkanu.

utipkaj u google bikerdays iptv pa ce ti sve biti jasno.

lp!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 16:13 (bikerdays).
9 godina
neaktivan
bikerdays kaže...

flashati ga mozes i bez otkljucavanja bootloadera  sa miflash aplikacijom tako sam i ja napravio.otkljucavanje bootloadera ti treba ako ces ubacivati neki custom rom,ali u tvom tekstu vidim da ti to ne zelis ti govoris da zelis global rom i da predes kad izade na miui 8 rom i da dobivas sve sljedece nadogradnje sta izadu.tako da me malo zbunjujes zasto zelis otkljucati booloader pod svaku cijenu.

ako me dobro pamcenje sluzi redmi 3 je izasao sa 7.1.1.0 china romom a ti imas dvije nadogradnje iznad znaci imas china rom kao sto sam i ja imao.tvoj rom bi trebao imati dva jezika kineski i engleski

Zar nije kod mene taj neki honorbuyov custom EU rom a ne china, ima i hrpu EU jezika. Zbog toga ne znam hoće ova procedura raditi i treba li otključavati bootloader ili ne.

10 godina
Xiaomi Redmi 3

flashaj prema uputama i ne brini

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

evo opet ja s pitanjima :D 

Koliko je vama proslo vremena od kada ste narucili mobitel pa do onda kada je TopOne poslao pošiljku? 

0 0 hvala 0
13 godina
gedora00 kaže...

evo opet ja s pitanjima :D 

Koliko je vama proslo vremena od kada ste narucili mobitel pa do onda kada je TopOne poslao pošiljku? 

Meni ravno 7 dana.

S tim da je 6 dan bio ujutro u ZG.

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 1S+ Mi Band 2 - MIUI General Moderator
8 godina
neaktivan
Ma da da za 7 dana ti je stiglo, ali meni vec 2 dana pise da jos nije ni poslana posiljka. Pa ne znam jel to normalno
13 godina
gedora00 kaže...
Ma da da za 7 dana ti je stiglo, ali meni vec 2 dana pise da jos nije ni poslana posiljka. Pa ne znam jel to normalno

Pratiš li dobar tracking number ?

Trebao bi dobiti dva (jedan CN>UK i drugi za UK>HR)

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 1S+ Mi Band 2 - MIUI General Moderator
8 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
gedora00 kaže...

Pratiš li dobar tracking number ?

Trebao bi dobiti dva (jedan CN>UK i drugi za UK>HR)

Ma nemam pojma evo slika sta pise na order statusu. Sad nezz jel to normalno da se toliko ceka da posalje uopce.

13 godina
Xiaomi Redmi 3

Onda će ti vjerovatno sutra poslati.

Šalju ponedjeljkom, utorkom i petkom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Onda će ti vjerovatno sutra poslati.

Šalju ponedjeljkom, utorkom i petkom.

Aha, to nisam znao. Vidit cemo onda sutra. Znaci ako sutra posalje, vjerovatno ce stici do iduceg petka.

13 godina
Xiaomi Redmi 3

U fazi testiranja: CM13

Moj PC  
2 0 hvala 2
10 godina
Xiaomi Redmi 3
>>>Za sve vas koje vas interesira kad izlazi miui 8 global rom potvrden sluzbeno od xiaomi developer tima a to je 23.8.2016<<<
Greetings MIUI Fans

Dear MIUI Fans, hope that you haven't been waited for so long. The MIUI 8 Global Stable ROM is to be rolling out next week. It comes with a gorgeous user interface that is more interactive and colorful than ever before, as well as the under-the-hood optimizations and all-new "user friendly" innovations which you will be much enjoyed. As usual, let's give credits to our developers, alpha testers and beta testers for all the pioneering work that they have done. Without their dedicated work, amazing things wouldn't happen. Their contributions shall be honored and respected.

MIUI 8 Global Stable ROM Release Dates
Starting from August 23rd, we will progressively release MIUI 8 Global Stable ROM for public.

MIUI 8 Global Stable ROM Supported Devices
Redmi 1S, Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 2, Redmi Note 3G, Redmi Note 4G, Redmi Note Prime, Redmi 3, Redmi 3S/Prime, Mi 2/2S, Mi 3, Mi 4, Mi 4i, Mi 5, Mi Note, Mi Max 32GB

Redmi 1S, Mi 2/2S, Mi 4i, Redmi Note 3G, Redmi Note 4G will get OTA update on August 23rd. Updates for rest of the supported devices will be released progressively in the near future. We will keep you updated about further info, please stay tuned!

MIUI 8 China Stable ROM starts rolling out on August 23rd, we'll post a detailed thread about it soon.

How to Upgrade to MIUI 8
For MIUI Global Stable ROM users, you will get MIUI 8 OTA update notifications on your phone. Or you can click 'Updater' app to check for updates. Don't forget to backup data before upgrading.

Moj PC  
2 0 hvala 4
10 godina
Xiaomi Redmi 3

dobivam dosta upita oko razlike u rom-ovima i u cemu su razlike sta je bolje sta je lose koji su prednosti a koji nedostatci pa vam dajem link da detaljno proucite sta vama treba:

http://en.miui.com/thread-24860-1-1.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Mogao si barem linkati na noviji thread 

http://en.miui.com/thread-325627-1-1.html

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI General Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Cromaki kaže...

Mogao si barem linkati na noviji thread 

http://en.miui.com/thread-325627-1-1.html

nije bitno dali je novi ili stari kad je u suštini to uvijek isto.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Koja ja vaša preporuka da cekam Redmi 4 ili da kupim neku verziju 3???

0 0 hvala 0
17 godina
Ako mozes pricekaj, uvijek je po meni bolje uzeti najnoviji mob, fhd i jaci hardwer, jedino ce baterija manje trajati zbog fhd, ja nisam vidio nikakvu razliku izmedu fhd i hd na 5". Sve ovisi kolika ce biti cijena, ja cekam redmi pro da vidim kakav ce se pokazat.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina

redmi 4 definitivno.

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_4-8263.php

ako se ima nesto veci budet ja bi razmislio i o xiaomi redmi pro modelu koji je prvi njihov telefon s oled ekranom.to je njihov definitivno najbolji ekran za sad.

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_pro-8233.php

http://www.honorbuy.com/146-redmi-pro

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 18:25 (bikerdays).
10 godina
neaktivan
Poz, pokusavam tati flashati official fastboot rom, ali mi flash tool mi radi error, " the filename, directory name, or volume label syntax is incorrect. (0x8007007b: Open programmer " E:\redmi3rom\images\MPRG*.*") "
Zna li netko u cemu je problem? Disk se zove kingston pa znam da nema raznaka u imenu

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Redmi 4 ipak ce ipak biti deblji od Redmi 3

13-megapixel rear camera with LED flash, and a 5-megapixel selfie camera. It packs a 4000mAh battery, a fingerprint sensor and an infrared sensor. The dimensions 141.3x69.6x8.9mm, and the Redmi 4 is said to weigh 160 grams. Connectivity options include 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4 and 5GHz), Bluetooth 4.2, and GPS. It is expected to come in Gold and Silver colour variants.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice