Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 409.182
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xiaomi Redmi 3
Wh1T3L10n kaže...

A moram priznat da si stvarno ne zahtjevan korisnik... :D

Jesi ti taj SOT testirao tako sto si sve obrisao, pogasio i upalio ekran i gledao u desktop 13 sati... :D :D

A sto se tice Mi4C, bjez' od toga... Neces dobiti nista kvalitetniji telefon... A platit ces ga vise... 

A nadalje, sto se tice izrade... za 1300kn... (cca)... Kupi nesto u HR pa ces tek bit razocaran kvalitetom izrade...

Po meni je Redmi3 pro super izradjen... Recimo, 8.5/10... 

Spomenuo sam većinu bitnijih postavki koje sam promjenio. Kroz ta dva dana i 13 SOT-a sam najviše surfao UC browserom i prčkao po settingsima, ostale aplikacije i kameru sam jako kratko testirao. Inače ekran je najveći potrošač baterije u većini slučajeva, pa ako se ima namješten automatic brightness, kao što imam ja, dosta ovisi jel bila mračnija prostorija ili na otvornom prostoru za sunčanijeg dana. Pošto nije nimalo svejedno koliko jako svijetli ekran. Ja sam testiravši ta 2 dana ipak više bio u zatvorenom prostoru nego na otvorenom, tako da je i to pomoglo velikom SOT-u.

Mi4c (2/16GB) je jeftiniji nego Redmi 3 PRO, bar nekih 10 dolara. A bio sam razmatrao uzeti baš tu 2/16 verziju jer mi ne treba više, jednostavno nezahtjevan korisnik. 6 sati SOT-a bi u prosjeku vjerovatno sa Mi4c uspio imati, što mi je ok rezultat. Sigurno ima i masu lošije izrađenih mobitela od Redmi 3, ali po meni je Mi4c u toj stavci dosta bolji. Taman će za kojih pola godine još poboljšati ROM, te se nadam da će se zadržati na tržištu i pojeftiniti kroz još neko vrijeme. Meizu M3 koji je trenutno u pretprodajama je isto neki kandidat, lagan, lijepo izrađen, podsjeća konstrukcijom na Mi4c, šteta što je veći i od Redmi 3 koji milimetar.

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Ekipa koja je platila preko AliExpress TOP ONE prodavaća, kako ste platili?. Naime meni ne nudi paypal a visu electron mi ne prihvaća jer nemam 3dsecure qurac (ili ti ga daj nam lovu za token)

pero_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Platio sa Visom Electron bez ikakvih problema kao što uvijek plaćam preko alija.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
15 godina
peroko kaže...

Ekipa koja je platila preko AliExpress TOP ONE prodavaća, kako ste platili?. Naime meni ne nudi paypal a visu electron mi ne prihvaća jer nemam 3dsecure qurac (ili ti ga daj nam lovu za token)

Također mi je zahtjevalo sigurnosne kodove.

Ja sam uzeo malo jeftiniju zamjenu za token, mobitel varijantu, s instalacijom aplikacije banke. Naručio mobitel i nakon par dana raskinuo karticu i sve odnose s tom bankom jer mi dođu mjesečni troškovi veći kad sam u dvije banke, tako da sam i visa web prepaid karticu naručio u svojoj matičnoj banci, te u sklopu paketa sa ostalim uslugama ispada jeftinije.

Negdje sam pročitao da Hypo banka daje Visa Web prepaid karticu bez ikakvih članarina i troškova (ne vjerujem), to sam malo kasno saznao i nisam išao provjeravati.

Te prepaid kartice su i zamišljene za kupovinu po cijelom svijetu, koliko uplatiš na nju toliko potrošiš, ne možeš u minus. Na njoj je u kunskoj valuti i transformira se u druge valute po potrebi kako kupuješ. Još čekam tu prepaid karticu da mi dođe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 18:05 (ALVIN).
13 godina
peroko kaže...

Također Visa Electron, od Raiffeisena. Sve uredno prošlo.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
Up..
16 godina
neaktivan
Danas idem pogledati potrosnju baterije i vidim da mi android trosi 60%..inace do sad mi je mislim anroid trosio oko 10% a android system 20%..nisam nista u postavkama mjenjao..u cemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Nije mi jasno zas se jos nije pomaklo iz Madjarske. Sta cekaju?

Po nekoj logici trebalo je prije stici do mene, nego sto je stiglo iz Ceske u Madjarsku posto sam u Osijeku.

Trenutno stoji da je u Hrvatskoj, Popovec. Koliko sam skuzio to je neko sjediste GSL-a, ali opet mi nije jasno zasto su ga iz Madjarske slali tamo, kad imaju sjediste i u Osijeku.

Nebitno, nadam se da ce stici u ponedjeljak najkasnije, ako sutra vec ne dostavljaju.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 1:29 (rebelsy).
10 godina
Je li tačno da se telefon može rootati samo ako je otključan bootloader? Nakon par dana sam dobio poruku da mogu otključati bootloader ali ja sam ovim original romom zadovoljan a čitam da se bootloader zaključava instaliranjem originalnog rom-a. Je li neko potpuno riješio problem nedolaska poruka. Sve sam uradio u podešavanju ma ali Gmail kasni. Čitao sam da treba google aplikacije podesiti da su sistemske, je li neko to radio?

0 0 hvala 0
11 godina
Meni na ovom global sve notifikacije rade kako treba. Danas ću poslat za unlock, pa stavit developer rom, da mogu lockat dodatno individualne appse.

Probao sam preko mi Flash al stalno neke errore izbacuje
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Da, i radi se o tome da se na originalni kineski ROM naknadno instaliraju google apps te zbog toga se ne smatraju sistemskim. Da bi se proglasile sistemskim, treba root, za root treba developer rom a ja bih da ostanem na ovom originalnom. Ne znam kakav je eu rom. Evo neko je rekao da na primjer na njegovom (global) romu nema otključavanje aplikacija otiskom prsta.
9 godina
neaktivan
@tOma a koji rom imas na njemu?
to ti se isto i meni dogadja, vec sam pisao o tome... skuzio sam cim bi rucno ugasio neku aplikaciju odmah bi pocela rasti potrosnja androida i praznjenje baterije.. sada ne diram pa zna par dana radit normalno.
inace uz isto koristenje nekada imam 11 sati sot, drugi put android skoci sam od sebe pa bude 7 sati sot..
iduci tjedan cu staviti drugi rom pa se mozda popravi stanje
14 godina
Xiaomi Redmi 3

Razmišljam si o kupovini Redmi 3, razlika imzeđu gitopa i top one je 20$, ima li još kakve razlike osim cijene? I vidim da ima na top one 3 redmi 3 u ponudi pa dal je razlika kakva ili nije? I tamo piše ako šalju dhl-om da nema pdva, koliko brzo onda on dođe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Ja ne kuzim, di i kako mogu stviti obični pročiščeni rom na Redmi 3? Nemam ništa otključano, samo ne želim clean master,UC browser itd na svom telefonu. Na Note 2 je to bilo tako  jednostavno, samo ubacim rom preko USB, pročistim i instaliram. Dali i tu tako može?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imam miui global 7.2.1.0..poslao sam zahtjev za bootloader pa cu staviti xiaomi.eu rom. Sad mi se smanjila potrosnja androida pa je 36 %. Imam onaj program gsam battery status i pise mi da je "held awake" 3 sata a ja neznam sto to znaci..vjerojatno neke aplikacije rade dok nista ne radim na mobu a neznam koje.
10 godina
@the_dammed, može, tako sam ja uradio. Skinuo sa xiaomi stranice zadnji rom, 7.3.2, I preko usb instalirao.
15 godina
neaktivan
LunKraljPonoci kaže...
@the_dammed, može, tako sam ja uradio. Skinuo sa xiaomi stranice zadnji rom, 7.3.2, I preko usb instalirao.

Kineski rom si stavio?

10 godina
Da.
11 godina
Xiaomi Redmi 3

Taman flasham dev rom, izjebo se dok mi flash nije proradio. Sad cekam unlock kod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Xiaomi Redmi 3

Flashao rom, jebu me gapps, ima ko neku verziju da radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
thebatman kaže...

Jesi probao ovo ?

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=233426&highlight=google%2Binstaller

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
10 godina
15 godina
neaktivan
LunKraljPonoci kaže...
Da.

Koje kineske aplikacije si dobio? 

10 godina
Svašta je bilo, sve sto je imalo kineska slova u nazivu moglo se deinstalirati. Ostale su neke sistemske, Music, video, mi account, mi store... To sam stavio u jedan folder da ne smetaju.

0 0 hvala 0
10 godina
Evo sta ima sada.
10 godina
Osim ovoga jos security i browser
15 godina
neaktivan
11 godina
Cromaki kaže...
thebatman kaže...

Jesi probao ovo ?

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=233426&highlight=google%2Binstaller

To al nije bilo dovoljno, trebalo je još zamjeniti play store i play services sa  novom varijantom.

Evo sad sam na zadnjem dev, ovako na prvu su ponu bolje i glađe animacije nego na 7.2.1 global s kojim mi je stigao mob. Mogu loickat aplikacije otiskom prsta, nadam se da nece bit problema s notifikacijama (sa 7.2.1 nije bilo)

edit:

na 7.2.1 antutu 27k na ovom devu 35k

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 18:48 (thebatman).
10 godina
Uradio sam otključavanje bootloader-a na verziji 7.3.2 Stable, dakle ne dev verzija, i Unlock tool kaže da je Unlock završen. Obzirom da po uputstvima piše da mora dev verzija, kako mogu provjeriti je li bootloader stvarno otključan?

0 0 hvala 0
11 godina
LunKraljPonoci kaže...
Uradio sam otključavanje bootloader-a na verziji 7.3.2 Stable, dakle ne dev verzija, i Unlock tool kaže da je Unlock završen. Obzirom da po uputstvima piše da mora dev verzija, kako mogu provjeriti je li bootloader stvarno otključan?

Stavi mob u fastboot mode, pa u cmd upisi

fastboot oem device-info

trebao bi dobiti nešto u stilu device unlocked - true ako je otkljucan, false ako je zakljucan

koliko si cekao sms? Ja se danas prijavio pa cekam...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 1:04 (thebatman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice