Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 409.320
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xiaomi Redmi 3
sporttest kaže...

sredia sam sve
svi kinezi su izbrisani,rom je odlican i super drzi bateriju

ima tu malu manu sta su mu neke MI aplikacije na kineski...."themes i store" ali i ovako to ne koristim

ima li kakvih savjeta sta da napravim u postavkama ...ono za bolju bateriju,notifikacije(neki su spominjali neka kasnjenja,al to jos nista nisam vidia).

i kad izad(ako izade) globalni stable rom,ocu ja dobit update na njega ili cu ga morat sam stavljat?

LINK

Ovdje su postavke za notifikacije. U principu, svaku novu aplikaciju koja zahtjeva stalnu pozadinsku aktivnost treba korisnik odobriti na par mjesta u postavkama.

Za bateriju ću još guglati postavke, i testirati ih, ono što je sigurno je da ću isključiti sve vizualne animacije. Možda ''Disable manage apps battery usage.'', zatim ''Disable all Mi Account sync'' ako mi ne treba. Isključiti ću 4G možda, jer ga ne koristim, zatim WiFi automatic scan isključiti, neke automatske sinhronizacije programa, bluetooth, gps, na playstore postavkama isključiti sve što je na automatsko (update search itd.), isključiti još ponešto automatskog.

Jesi li instalirao google tipkovnicu ? 

Gyroscope i bateriju valjda treba kalibrirati samo u slučaju problema.

Mislim da bi ti trebao sam naći i ponuditi upgrade na novi MIUI kada bude dostupan (pošto ti je nekuhani ROM), ali mislim da je na PRO verziji 7.2.7 rom, koji je trenutno i posljednji stable, tako da ti još ne nudi. Ali ja i kad budem stavljao noviju verziju sistema napraviti ću to ručno prilikom ćega ću napraviti wipe (flash tool - fastboot), smatram da tako sistem bolje legne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 6:59 (ALVIN).
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Evo da napisem kratki osvrt i o Redmi 3 PRO...

Jucer mob stigao... 

Nakon svih 5.5" i 5.7" mobitela koje sam imao u zadnje vrijeme, ovaj mobitel je dosta sicusan... :D

Kvaliteta izrade je odlicna kao i kod svih Xiaomi uređaja koje sam imao...

Pakiranje standardno... 

Punjac koristim moj stari od Samsung Tab-a... :D

Na njemu je dosla neka verzija MIUI Stable... Ali se ne sjecam koji broj :D 

Odmah sam OTA update napravio na 7.3.1.0. 

Mob radi fluidno, bez lag-a... 

Kvaliteta zvucnika je po meni mogla biti bolja... 

S obzirom da mi je kod Mi Note odlicna, kao i kod Mi5... 
No sto je tu je... 

+

Baterija

Velicina uređaja

MIUI

Citac otiska prsta

-

Nema osvjetljene kapacitivne tipke

Zakljucan BL (sto i nije neki minus, al ajd nek se spomene i to)

Bateriju sam napunio sinoc do 100%...

Sada je mob upaljen 11,40h... Sa 50min SOT-a... A baterija je pala na 94%... 

Naravno, pobrisao sam sve kinesko sto sam uspio pronaci :D 

Viber lockan u task manageru... 

Notifikacije dolaze... 

Sync ON...

LTE iskljucen, samo 3g nek siba... :D

Sad cekam da mi dodje sms s kodom za otkljucavanje BL i onda stavljam xiaomi.eu DEV ROM... 

Do tada cu probati staviti MIUI.com DEV rom... s obzirom da mi on svakako treba kad krenem otkljucavati BL (ako sam dobro shvatio) :D

Moj PC  
4 0 hvala 3
15 godina
Xiaomi Redmi 3

Dobar je, super.

Znači ne paše ti što sve radi OK pa jedva čekaš promjeniti ROM :) 

Istestiraj malo kameru i slike pa napiši kako bi ju ti ocijenio u odnosu na neke mobitele koje si imao do sada, a isprobao si već dosta kineza.

Danas je oblačan dan sa slabim svijetlosnim uvjetima, nije baš za pogodan za kvalitetu slike, al ok.

btw. Jel ti touchscreen radi dobro, osjetljivost na dodir, pinch/zoom itd. ?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Dobar je, super.

Znači ne paše ti što sve radi OK pa jedva čekaš promjeniti ROM :) 

Istestiraj malo kameru i slike pa napiši kako bi ju ti ocijenio u odnosu na neke mobitele koje si imao do sada, a isprobao si već dosta kineza.

Danas je oblačan dan sa slabim svijetlosnim uvjetima, nije baš za pogodan za kvalitetu slike, al ok.

btw. Jel ti touchscreen radi dobro, osjetljivost na dodir, pinch/zoom itd. ?

Jace je od mene :D 

Moram se prebaciti na xiaomi.eu...

Cesci update-i... 

Zelim root-ati mob... Trebam neke aplikacije koje zahtjevaju root... 

Ekran odlican, touch radi odlicno...

Nemam primjedbe... 

17 godina
Xiaomi Redmi 3

Da li je netko nacuo ako ce doc Android 6 na ovaj mob?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Laaaako moguce sa MIUI 8... 

Kontam da bi MIUI8 mogao biti baziran na 6.0...

Iako meni osobno to nista ne predstavlja... 

Vise se radujem 8ci... :D 
Makar bila na 5.1.

13 godina
djigibao kaže...

Obavijestit ću vas na vrijeme kada krene alpha testiranje. Točnije drugi batch.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
11 godina
neaktivan

Ako netko bude probao instalirati xiaomi.eu rom na Redmi 3 Pro, neka javi radi li mu sve. Ovaj user sa reddita tvrdi da se bez problema može koristiti Redmi 3 rom.

EDIT: Sad čitam i da drugi useri sa xiaomi.eu foruma tvrde da rom radi na oba modela

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 19:26 (zsnopek).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
zsnopek kaže...

Ako netko bude probao instalirati xiaomi.eu rom na Redmi 3 Pro, neka javi radi li mu sve. Ovaj user sa reddita tvrdi da se bez problema može koristiti Redmi 3 rom.

EDIT: Sad čitam i da drugi useri sa xiaomi.eu foruma tvrde da rom radi na oba modela

Isti je rom za nePro i za Pro verziju... 

Ja jos uvijek cekam unlock kod...

17 godina
Ma ne vjerujem bas da je isti, ipak su u redmi 3 morali ubaciti i fingerprint u softwer.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ma ne vjerujem bas da je isti, ipak su u redmi 3 morali ubaciti i fingerprint u softwer.

Dobro, da se malo preciznije izrazim...

Isti ROM se koristi za oba modela...

Naravno da se razlikuju po necemu, ali je cinjenica da isti rom funkcionira na oba modela... 

Cemu panika... :D 

Bitno da sve funkcionira... 

Kako i zasto su to tako napravili, apsolutno me nije briga... :D

16 godina
neaktivan
Zašto mi3 i mi4 dijele isti ROM? Veća je razlika između ta dva nego između redmi 3 i redmi 3 pro.

Jedino ne znam zašto redmi note 2 i redmi note 3 (mediatek verzija) nisu dijelili isti ROM? Potpuno su isti uređaji, soc, ekran, RAM, verzija androida... Sve isto osim podrške za sd karticu i senzora za otisak prsta. Ostala je još razlika u bateriji i izgledu, ali to je u principu isti mobitel.

Možda ima kakve veze s mediatekom i njihovom politikom s kernelima?

Btw, kad sam spomenuo kernele, šta nije već trebao xiaomi dati kernel source za redmi 3? 90 dana od početka prodaje je prošlo, a onaj šupčić Barra je obećao da će za sve mobitele dati kernel nakon 90 dana.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

zasto mi kad iden pribacivat slike priko pca sa memorijske na unutrasnju memoriju pise waiting redmi 3 is busy

i malo glupo sta se slike nemogu pribacivat na mobitelu

HŽV

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
rookica19 kaže...

zasto mi kad iden pribacivat slike priko pca sa memorijske na unutrasnju memoriju pise waiting redmi 3 is busy

i malo glupo sta se slike nemogu pribacivat na mobitelu

Imao sam sličan problem (meni je javljalo da nemam permission za pristup SD kartici). To je do ROM-a. Ili probaj pričekati novu verziju ili ako imaš otključan bootloader stavi xiaomi.eu rom (upravo sam stavio i sve mi radi).

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 19:59 (zsnopek).
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

taman rijesia ovo za bl pa cekan sms, nego da pitan kad flashan rom jel mogu ostavit sve i samo rom prominit il se sve triba brisat? i jel ima kakve veze ako se sve ostavi ako moze

HŽV

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
rookica19 kaže...

taman rijesia ovo za bl pa cekan sms, nego da pitan kad flashan rom jel mogu ostavit sve i samo rom prominit il se sve triba brisat? i jel ima kakve veze ako se sve ostavi ako moze

Prije nego kreneš išta dirati, u postavkama MIUI-a postoji opcija Backup.. tamo odaberi samo ne-sistemske aplikacije (da ne dođe do nekompatibilnosti pri promjeni ROM-a). 

Ne trebaš ništa brisati. Staviš developer rom, otključaš bootloader. Flešaš si TWRP recovery. Iz njega instaliraš xiaomi.eu ROM. Napraviš wipe data (dalvik i ostalo). I to je to.

Kad uđeš u xiaomi.eu ROM i sve postaviš samo si vratiš aplikacije iz backupa. 

Ja sam slijedio upute od AmonZero-a i sve mi je radilo od prve. LINK na post

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 21:32 (zsnopek).
14 godina
neaktivan
A kontakti i poruke, jel se to isto tamo u backupu ili?
HŽV

0 0 hvala 0
13 godina
rookica19 kaže...
A kontakti i poruke, jel se to isto tamo u backupu ili?

Kontakte i poruke ti je najbolje na Cloud syncati ako koristiš Mi Cloud.

16 godina
Xiaomi Redmi 3

Koristi netko neku od scrobbler aplikacija kako bi pratio (preko last.fm) koje pjesme sluša na uređaju ?

Nekako nemogu pronaći pravu kombinaciju music playera + scrobblera da mi funkcionira sve to kak treba.

Sa prijašnjim mobitelom kojeg sam imao sam se također napratio dok sam pronašao pravu kombinaciju (google play music + WAIL beta scrobbler).

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Koristi netko neku od scrobbler aplikacija kako bi pratio (preko last.fm) koje pjesme sluša na uređaju ?

Nekako nemogu pronaći pravu kombinaciju music playera + scrobblera da mi funkcionira sve to kak treba.

Sa prijašnjim mobitelom kojeg sam imao sam se također napratio dok sam pronašao pravu kombinaciju (google play music + WAIL beta scrobbler).

Koristim CloudPlayer™ by doubleTwist . Problem je što se ne može spojiti direktno na google play music, ali može puštati glazbu sa clouda (gdrive, dropbox i onedrive). Isto tako pušta i lokalne datoteke.

16 godina

Dali taj player ima opciju scroblanja ? Isprobo sam taj oblaćić i radi kak i treba. Budem ga još sutra malo istestirao. Zahvaljujem 

Na prijašenjem uređaju bi samo instalirao aplikaciju za skroblanje (taj WAIL) i normalno slušao glazbu preko Google Music playera. Nakon što bi se spojio na WIFI on (WAIL) bi sam prebacio moje stvari koje sam preslušao na last.fm.

Sada ak želim da mi se scroblaju pjesme moram prije nego ću ih slušat pokrenit jednu od aplikacija da mi se vrti u pozadini dok slušam glazbu u playeru jer u suportonom mi ne bilježi koju pjesmu sam poslušao.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 20:40 (AmonZero).
16 godina
neaktivan
Jel mobitel radi fluidno i brzo pokrece aplikacije ? Za igrice mi ne treba jer ne igram..

0 0 hvala 0
10 godina
Može li neko ko ima telefon pomoći? Koji SIM podrzava koji G? U specifikacijama stoji da 2G podržavaju SIM1 i SIM2 a za 3G i 4G ne piše koji SIM. Koristim dvije kartice i trebam jedan Micro SIM zamijeniti za nano pa da to završim dok telefon stigne.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
99% sam siguran da oba utora podržavaju i 3G i 4G. Sam odabereš u postavkama koji se SIM spaja na net, nije potrebno vaditi kartice ili mijenjati mjesta, već odabereš u postavkama, SIM kartice i mobilne mreže i odabereš koji se spaja na net.

Kad potrošiš promet na jednoj kartici, samo u postavkama prebaciš na drugu. Ne mogu obje kartice u isto vrijeme biti spojene na internet.

Osobno 4G jako, jakooo rijetko koristim jer meni te brzine ne trebaju a i malo brže troši bateriju. Onda mobitel ima 720p display pa ne mozeš gledati video veće rezolucije (3G je za stream 720p videa više nego dobar) a za downolad većih fajlova obično svi koristimo wlan.

Kažem 99.99% sam siguran da oba utora podržavaju i 3G i 4G, ali ne mogu točno potvrditi jer ne mogu naći nano SIM da budem 100% siguran. Ako ga nađem, javit ću

0 0 hvala 0
10 godina
Da, tako bi bilo logično i tako je na telefonu koji trenutno imam. Sumnja se pojavila zato sto u tabeli podržanih frekvencija za 2G stoji napomena SIM1 i SIM2 a za 3G i 4G nema nikakve napomene.
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Pozdrav,

zapeo s otključavanjem bootloader-a 

pratio upute AmonZero s 11. stranice.

Prvo stavo developer rom ... Version: 6.5.12 (MIUI7) prošlo preko updater-a.

Pokrenem unlock tools. 1.1.0317.1_en logiram se i isklikam sve prema uputama,

pokrene se unlock tools i dođe do 50%, te stane i izbaci ovo...

http://i.imgur.com/u7Bk37X.png

probao sam i na drugom kompu, i sa starijom DEV verzijm roma, ali uvijek dođe do 50% i uvijek stane.

Trebalo bi mi biti omogućeno otključavanje, dobio sam poruku prošli petak ili subotu. Znači desetak dana...

I još pitanje, dali mogu staviti xiaomi.eu rom iako je zaključan bootloader. I dali postoji neki tutorial...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jesi možda probao promijeniti kabel? Naoko banalna stvar, ali zna zajebavati ako je loš kabel.

Jesi 100% uključio i usb debugging i oem unlock u devloper settingsima?

Ako si sigurno sve dobro odradio, po ovome što si linkao, čini mi se da ti ne valjaju driveri. Nisam doma, pa ti ne mogu tražiti linkove, probaj pogledati na en.miui. Možda ćeš morati prije instalacije drivera na kompu isključiti onaj driver signature verification ili kako se već zove ako imaš windows 8.

Promijeniš kabel za svaki slučaj ako nisi, onda potraži adb drivere. Ja se sad ne mogu sjetiti točno, ali možda da probaš insatlirati Mi Pc Suite, pa ti on možda odmah instalira drivere.

Nemoj se samo živcirati jer na kraju uvijek bude neka glupost koja te zajebava a promakne ti lako.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

hvala, budem probao popodne.

Mob najnormalnije radi na DEV romu, samo sam mislio staviti xiaomi.eu rom zbog kineskih aplikacija.

Čak sam i cloud backup povukao.

13 godina
2bic kaže...

hvala, budem probao popodne.

Mob najnormalnije radi na DEV romu, samo sam mislio staviti xiaomi.eu rom zbog kineskih aplikacija.

Čak sam i cloud backup povukao.

Pobriši tih par aplikacija i uživaj...

13 godina

Jesi registrirao broj sa uređajem, tj aktivirao uređaj kako već se zove... imaš ovdje kako to treba izgledati pod Account na mobitelu...

nema veze što je tutorial za note 3, bitno ti je da imaš isto kao i ovdje...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice