Da, ja sam prije par dana uzeo sa Goldwaya i nije ništa zapelo. Mob je došao za 11 dana.
Xiaomi Mi5
- poruka: 2.282
- |
- čitano: 486.677
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@domac5, tnakir,
kolega bubimir je spomenuo da nikad ne znaš oće li zapet ili neće, ali vidio sam da prilično hr zastava ima na listi kupaca na goldwayu pa rekoh, kvragu ajmo probat sa DHLom ipak je to 200 kn ispod trenutno najbolje ponude na netu (banggood), pod uvjetom da se ne plati pdv. ruku na srce, to je toliko dobra cijena da sam se mislio uzet odma dva komada Mi5, jednoga za po moru a drugog za po suhom. :)
Spomenuto je u kontekstu Banggoda, ne Goldwaya, za koji je već u nekoliko navrata ovdje rečeno u zadnje vrijeme da prolazi normalno. Za ovaj prvi ne znam kako ide i moglo bi zapet, al Goldway su momci ovdje već probali i išlo je fino a sigurno je i cijena fer. Jedino ljude plaši taj DHL šta se mora platit, ali kad se uzme da je tih 20e cijena za koju znaš da ćeš bit miran i spokojan i pratit paket normalno, onda je to super.
Sorry, mislio sam da se referiraš na goldway.
btw, glede DHL-a jedino "zastrašujuće" je ak roba zapne na carini, u tom slučaju moraš DHLu platit špediterske usluge od min. 150 kn, pa još i PDV, tako da kad skontaš u startu veću poštarinu zbog slanja DHLom, plus njihove špediterske usluge, plus PDV, to ispadne prilično skupa priča. Tkogod je iskusio carinjenje u režiji DHLa zna o čemu pričam, nameti pojedu vrijednost robe.
Ja vjerujem da oni šalju to "nekako" iz Kine u Englesku, nekim sivim kanalima, i tamo iz Engleske prepakiraju i regularno DHL-om šalju iz EU.
Ja vjerujem da oni šalju to "nekako" iz Kine u Englesku, nekim sivim kanalima, i tamo iz Engleske prepakiraju i regularno DHL-om šalju iz EU.
U UK imaju neku foru kada su oslobodjeni poreza do 1000 funti vrijednosti...
Nezz kako i na koji nacin, nije mi se dalo citati...
Ali kolega mi zivi u UK i znam da narucuje mobitele i hardware i nikada ne plati PDV ukoliko mu vrijednost nije veca od 1000 funti...
Koji firmware moram imat ako hocu da mi prikazuje ime onoga koji me zove? sad imam 1.0.1.50 i koristim ovu aplikaciju
Pozdrav ljudi, novi sam ovdje, također sam novi vlasnik Xiaomi mobitela. Trenutno koristim MIUI Global 8.1 | Stable 8.1.4.0(MAAMIDI) i zanima me isplati li se update na 8.2.2.0 jer sam po internetu viđao da ima nekih bugova s mikrofonom i bržim trošenjem baterije pa me zanimaju iskustva ljudi s ovog foruma. Ukoliko je netko već pitao konkretno za bugove vezane za 8.2.2.0 obrišite ovaj post pa vas lijepo molim da mi porukom pošaljite link na taj post. Pregledao sam zadnjih 20ak stranica ove teme i nisam našao konkretne komentare na bugove vezane za 8.2.2.0. Koristim Xiaomi Mi5 3/32
Pozdrav ljudi, novi sam ovdje, također sam novi vlasnik Xiaomi mobitela. Trenutno koristim MIUI Global 8.1 | Stable 8.1.4.0(MAAMIDI) i zanima me isplati li se update na 8.2.2.0 jer sam po internetu viđao da ima nekih bugova s mikrofonom i bržim trošenjem baterije pa me zanimaju iskustva ljudi s ovog foruma. Ukoliko je netko već pitao konkretno za bugove vezane za 8.2.2.0 obrišite ovaj post pa vas lijepo molim da mi porukom pošaljite link na taj post. Pregledao sam zadnjih 20ak stranica ove teme i nisam našao konkretne komentare na bugove vezane za 8.2.2.0. Koristim Xiaomi Mi5 3/32
Ja sam na 8.2.2.0 i nisam primjetio nikakve probleme u vezi ovoga što navodiš. S obzirom da Mi5 imam tek od nedavno ne mogu usporediti s prijašnjim ROM-ovima jer je ovo prvi koji sam stavio na njega ali sve radi solidno, od problema koje sam ja primjetio je jedino da se nekad zblesa na par sekunde ako par puta power tipku stisnem slučajno kad hoću zaslon upaliti. I nekad mi kad sugovornik prekine poziv ostane crni ekran i kad maknem mobitel s uha... ali isto na par sekundi. Baterija mi 2 dana izdrži, SOT jedno 4h, wifi i 4G stalno upaljeni.
Ja isto koristim 8.2.2.0 i nisam primjetio nikakve bugove. Kažu da će uskoro i novi MIUI9, pa aj da i to vidim :D
Eo vako...
Svaki update koji dode na xiaomi mi5 ja ga instaliram
E sad da li ima neki bug ili nema, to uopce ni ne primjetim makar i brze praznjenje baterije.
Iman power bank u svakom trenutku od 10k mah i jednostavno ne osjetim to sto se tice baterije.
Stavljam samo global stable jer me ostali ne zanimaju. neman vrimena drkeljat oko svakoga update.
Došla moja zvjerka još u Petak, 30.06. Fakat brzo. Hvala još jednom bubimir13 na informaciji.
Mob je za moj pojam odlična sprava, mislim da je po omjeru cijena-kvaliteta best buy mob na tržištu ovih dana.
Maksimalno je elegantan, tanak, lagan, izgleda manji od svih mobova sa identičnom ili sličnom dijagonalom (5", 5.1", 5.2").Hardverski izrazito dobro potkovan, izrazito brz, youtube linkove otvara dok trepneš, iptv linkove isto tako.Fotoaparat je više nego solidan kod okidanja na dnevnom svjetlu. Za noćne snimke nisam tolko siguran da će ih dobro izvuć. Zvuk bi mogao bit bolji, malo fercera na ful volumenu.
Sve u svemu, jako sam zadovoljan izborom.
pozz.
na koji način da učitam/povučem kontakte, brojeve sa SIM kartice u telefon
jer mi sam po sebi ne prikazuje imenik sa SIMa već samo ono što upišem u telefon

hvala
Provjeri jeli ti otkljucan bootloader
Provjeri jeli ti otkljucan bootloader
Otkljucan je. Na mobitelu je zadnji global rom
nakon flasha twrp-a upiši naredbu
fastboot boot recovery.img
sad bi trebao biti u twrp-u
ako ne vidiš internal storage, potrebno je formatirati data
jel ovo ok cijena? za Mi5s Plus 6/128
jel ovo ok cijena? za Mi5s Plus 6/128
Zar nij bolje dodati 300kn i uzeti Mi6? Bolja kamera, bolji fingerprint senzor, jaci chipset, jedino ima 64gb memorije manje.
Malo mi je 64GB, da ima SD karticu ajde već.
Ista stvar na note 3.
Skužio sam da ima veze s tim gdje držiš prste ili dva puta klikneš kad zumiraš.
Uvijek bi trebalo biti iznad poruke s puno teksta :)
Ako koga zanima Mi5 3/64Gb model, bijele boje, nek se javi u PP.. cijena 1500kn
Pa jel moguce da jebeni snapdragon 820 nije dosta jak da glatko scrolla slike u messengeru? pa listam slike i lagga i kad malo uvecam sliku pa scrollam jos gore lagga.. nabijem ga na onu stvar vise, kako mi neke stvari idu na zivce.. bas cu probat lineage stavit da vidim jel tamo isti problem, jel do miui-a ili do usrane aplikacije.. ko da. imam smece od 300 kn a ne skupi mobitel..
Pa jel moguce da jebeni snapdragon 820 nije dosta jak da glatko scrolla slike u messengeru? pa listam slike i lagga i kad malo uvecam sliku pa scrollam jos gore lagga.. nabijem ga na onu stvar vise, kako mi neke stvari idu na zivce.. bas cu probat lineage stavit da vidim jel tamo isti problem, jel do miui-a ili do usrane aplikacije.. ko da. imam smece od 300 kn a ne skupi mobitel..
Brijem da je to zbog FB Android aplikacije, na iOSu nema takvih problema.
100% je radi aplikacije.. meni je na S7 FB uvijek blokavao..