Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 492.966
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5
floki26 kaže...
Sto se tice top one-a, budite sve oprezniji u buducnosti sa njima... Firmu drze dva partnera koji su u zadnje vrijeme sve cesce u "sukobima" te su sve cesce nesuglasice medu njima. Postoji naznaka da bi jedan od njih dvojicu ubrzo mogao napustiti to partnerstvo te bi moglo doci do raspada sistema. Pisem vam o informacijama iz prve ruke, ld nekoga tko je nedavno napustio Top one... Nije iskljuceno da se pocetkom iduce godine osvane nova firma koja ce funkcionirati na slicnom ili istom principu

Hahah genijalno, sretno nama koji smo tamo kupili

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
9 godina
Di si to cul? I da, da ste isli preko iliona prosli bi bez vecih problema.. Reko je ilion prije nekog vremena nez tocno da je neko otiso iz topone ali nisu imali problema oko toga... Jedan je isto imal sa rn2 i ekranom, poslali su mu drugi, samo kaj je kod njega ak se ne varam nakon nekog vremena se pojavila tocka na ekranu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kao sto sam napisao imam informaciju doslovno iz prve ruke.Jedan od bitnijih ljudi iz top one je otisao, na njegovo mjesto je dosao sasha zheng jer se "orjentiraju" na rusko trziste. Kao sto sam i napisao jedan od dva partnera nije zadovolja poslovanjem i moguce je da napusti posao. Godinu i pol redovito narucujem od njih i sam sam osjetio sve nekvalitetniju podrsku i ljudi se sve vise zale na to i na kontrolu kvalitete. Ovo sto sam napisao su, kao sto sam i rekao informacije iz prve ruke, sto ne znaci da ce se sve to i ostvariti
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A gle ja sam redmi note 2 kupio kad ilion jos nije surađivao sa top one. Ali po meni je jadno da ja moram moliti iliona ili bilo koga drugoga da bi se meni netko javio iz top one radi svog novca. Iskreno nemam nista protiv njih i kupio sam sigurno 20 mob. od njih i opet cu. Sve je to super i lijepo kad ti trebaju uzeti novce a kad se desi neki problem onda tko te je**.

2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

bem mu sve, taman naručí svoj mi5, neće mi valjd sad zasrat 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Jel to još jedan Z5 -> Mi5 migrant

8 godina
neaktivan
Ma nece ti nista zasrat. Samo su neodgovorni kad imas problem, redovno ne odgovara nitko, sve dok ne intervenira aliexpress i to. Al stiti ti buyer protection sve i da nemas srece, kao ja.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pajaro19 je lijepo objasnio. Nemate se sto bojati za svoje narudzbe, stici ce sigurno. Iako nakon 11.11 sigurno malo sporije ali to nece biti do njih. Cinjenica je da im after sale komunikacija vise nije kao prije te cete se nacekati ukoliko imaye kakvo pitanje prema njima. Tako je bilo sa zadnjom mojom narudzbom gdje 7 dana uopce nisu odgovarali na poruku. Za mene nije bio problem sto istih tih sedam dana nisu poslali posiljku nego upravo to sto su vjesto izbjegavali odgovore na svako moje pitanje. Zakljucak je da im je after sale komunikacija puno losija nego prije nekih 6mj
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

1 0 hvala 1
9 godina
A gle, ko i svaki zele imat cim manje troskove.... A i prije par dana je isto bilo sa grossoshopom i kad se pojavil sasha sve je islo puno brze... A vjerojatno je i s topone isto tak, probaj ti da ti 500 ljudi narucuje nes dnevno i da na sve odgovoris a ko zna kolko jos pitanja imaju haha...

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pa sigurno nisu mala firma od 4 covjeka i da ne stignu odgovarat. Nije stvar u time koliko ti ljudi narucuje, jer dok nije dosao mobitel i problem odgovaralo se u istom danu. Nakon sto sam otvorio dispute nisu odgovorili do zadnje ure da bi ponudili 0.00 USD i kao da ce nastavit pregovarat (sto 5 dana uopce nisu) nego da im se ne bi zatvorio dispute. Nakon toga nudili povrat novaca ako promijenim razloga disputea da ne trebam mobitel i maknem dokaze?! Ima toga jos, da ne idem u dugo i siroko. Cinjenica je da takav aftersale nema veze sa brojem narudzbi. Nije stvar u jednom danu neodgovaranja, vec tjedan dana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 10:50 (pajaro19).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Dojmovi baterije: fenomemalno. Ne sjećam se kad sam na mobitelu imao 6h sot zadnji put.

Punjenje 7%-100% za 1h23min, jel tako i vama?

Na punjaču nema arapskih brojki pa ne znam je li QC3.0

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 12:37 (crazy_luđak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...
bubimir13 kaže...

Jel to još jedan Z5 -> Mi5 migrant

Yup, XZ preskup, tako da je ovo za nekih 270e sa DHL poštarinom jebena ponuda. Prsti su mi sami otišli u kupovinu 

Drago mi je da ima hrpa pozitivnih iskustava, ne bojim se ja da to neće stić ili kad će stić, može i do Božića, al mi se fakat ne da zajebavat ak dođe šta zgruvano. Ilion mi je sugerirao da ipak uzmem unseald sa global ROMom, čovjek ih navodno kontaktirao, hvala mu, tako da su naknadno još dodali valjda zaštitnu foliju. Veli čovjek do utorka bi trebalo bit shippano, najkasnije do petka. Meni paše jer sam idući tjedan ionako van države, tak da super. Samo plaćam misu da dođe čitavo, da radi i da se ne moram zajebavat sa njima, ROMovima il nećim trećim. Jer nakon HTC-a, LG-a i Sonyja mi je već navrh glave toga 

13 godina
crazy_luđak kaže...

Dojmovi baterije: fenomemalno. Ne sjećam se kad sam na mobitelu imao 6h sot zadnji put.

Punjenje 7%-100% za 1h23min, jel tako i vama?

Na punjaču nema arapskih brojki pa ne znam je li QC3.0

Dojam je subjektivna stvar, ja na Mi5 prešao s Redmi 3 i sad sa SOT od 10h+ na skoro upola manje malo je zeznuto :-)

Ne znam niti ja da li je QC3, piše koliko vidim 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A.

Primijetio sam na prvih dva punjenja da se tamo negdje na cca 80% kad sam probao mob dosta jako zagrijao, a kad je došao do 100% opet je bio skroz hladan. Valjda takva faza punjenja bila u tom trenutku.

Osobno ne volim te brze punjače, puno griju bateriju, radije si mislim koristiti neki normalan, a sporiji. Za povremeno ako je baš hića, onda da, ali inače mi nije problem staviti ga na neki spori punjač preko noći. Stari mob sam čak znao i na kompu na USB-u ostaviti, taman se kroz noć napunio do kraja :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 20:53 (cshadow).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Kod baterije mi je najbitnije da ne moram biti na battery savingu cijelo vrijeme, a s ovime čini se kao da neću. Ionako je svaki na kraju dana na punjaču :)

Što se tiče zagrijavanja, meni ne prelazi 32 stupnja tijekom punjenja. Dobro je što ti prikazuje pod Battery trenutnu temperaturu, a možeš si i postavit alarm kada dođe do temperature X (default 45)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ispao mi nakon burne noći i u kutu došlo do puknuča ekrana. 

Sve radi i imam pitanje. Na ebayu nije skupo (cca 40-50$) novi ekran, digitizer icjeli komplet. Da li je genuie ili zamjesnki i da li se isplati mjenjati. Ima li netko iskustva jer ne mogu pronaći sa sigurnošću da je to originalni lcd.

Ne bi želio zeznuti mobitel sa zamjenskim komadima jer je novi.

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

ovdje imaš original 

http://www.dragon-tt.com/Products.aspx?sid=332

ima i OEM koji je, naravno jeftiniji

uzeo od njih ekran za mi4, original

dan danas nema problema

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Mi5

Uskoro kreće Android N MIUI testiranje 

Ako je netko voljan, može se pridružiti testiranju

http://en.miui.com/thread-411986-1-1.html

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 8:02 (Cromaki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo nakon 2 tjedna korištenja mogu reći da sam jako zadovoljan.. Neću sad nabrajat pozitivne stvari jer ih je pregršt nego bi se dotaknuo jedne jedine stvari a to je kamera... U lošijim uvjetima meni djeluje vrlo loše... Uspoređivao sam fotke sa starim LG g2 gdje fotke ispadaju sa puno manje šuma, mi5 ima više detalja, fokus radi brže i prima više svjetla ali površine kao bijeli unutarnji zid su toliko pune šuma da su jedva gledljive... Dok LG ima manje detalja ali nekako te površine ljepše zagladi. Gledajući fotke na HD TV-u ispadaju katastrofa. Stativ donekle poboljša situaciju ali i dalje loše. Kod dnevnih slika i dobrih uvjeta sam prilično zadovoljan.
Mislim da je stvar u software-u... Tako da pišite na Mui forume da se malo požure sa updatom!! ;) vaša iskustva?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj je u SLO, javim dok stigne, nadam se sutra ili najkasnije ponedjeljak :)
13 godina
Xiaomi Mi5

Tražio sam na Aliu case za Mi5 koji full pokriva sve stranice, primarna namjena je zaštita, evo rezultata.
Ako netko ima iskustva ili koristi neko od ovih, molim komentare.
Intrigantan mi je ovaj Ringke Fusion, barem po youtube reviewima, ali malo je paprena cijena.

Ollivan case 3.39$
https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-Mi5-Case-Silicone-Back-Cover-For-Xiaomi-M5-Mi-5-Soft-TPU-Protective-Case/32763185237.html
Ovaj je naručen, ovih dana bi trebao doći pa ćemo vidjeti.

Imak Contracted Frosted Case 6.36$
https://www.aliexpress.com/item/Imak-Contracted-Frosted-Case-For-Xiaomi-mi5-Hight-Quality-Quicksand-Back-Cover-For-Xiaomi-mi5-Phone/32647029841.html

Matte case + screen protector 3.38$
https://www.aliexpress.com/item/Free-tempered-glass-Xiaomi-Mi-5-case-matte-pc-back-cover-case-for-xiaomi-mi5-cases/32615977961.html

U.Case 3.18$
https://www.aliexpress.com/item/Luxury-Hybrid-case-For-xiaomi-mi5-M5-hard-PC-frame-Silicon-Protective-back-cover-for-xiaomi/32614869854.html
Jako podsjeća na Ipaky case koji imam na Redmi 3 pro. Ružan, ali funkcionalan.

Xiaomi original Soft Case 3.38$
https://www.aliexpress.com/item/Limited-release-100-Real-original-case-clear-lucent-soft-ultra-thin-tpu-silicone-back-cover-for/32651997561.html
Imam dobra iskustva s njihovim origigi caseovima, ali u posljednje vrijeme samo ovakve kondome rade, ovaj mi malo slabašan izgleda.

PZOZ 3.59$
https://www.aliexpress.com/item/PZOZ-xiaomi-mi-5-case-silicone-back-cover-Original-Luxury-protective-shell-xiaomi-mi5-m5-5/32650608836.html
Plastični okvir i mekana pozadina, slično onom ipakyu, izgleda glomazno.

Ringke Fusion 15$
https://www.aliexpress.com/item/100-Original-Ringke-Fusion-for-Xiaomi-Mi-5-Case-Preminum-Drop-Resistance-TPU-and-PC-Hybrid/32723079007.html
https://www.aliexpress.com/item/100-Original-Ringke-Fusion-Xiaomi-Mi5-Case-Crystal-Clear-PC-Back-Cover-Built-in-Dust-Plug/32654926629.html
Razvikana marka, a da li je kvalitetno?
Izgleda dosta debelo, ne znam kakva je zaštita. Dosta košta.

U.Case Ultraslim 5.58$
https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-m5-Case-Original-Removable-2in1-Joint-Case-UltraSlim-Hybrid-Armor-Hard-PC-Cover-Luxury/32717627173.html
Meni osobno ružno, ovaj dio dolje pogotovo.

IFace 4.04$
https://www.aliexpress.com/item/Tough-Hybrid-Silicone-Hard-Shockproof-Back-Cover-Defender-Case-For-xiaomi-Mi5-soft-cover-Phone-CASE/32654303921.html
S ovakvim imama iskustva.
Žena ima ovakvo narančasto na LG-u, predobro izgleda (na slikama su boje prilično off), grip odličan, gumirani hrapavi bokovi. Poprilično veliko, debele stranice dodatno pojačane na uglovima (iz tlocrta je kao pješčani sat), jednom kad se nagura mob unutra nema više vađenja. Kvalitetno sudeći po tome da draga nije još uspjela skršiti LGa u tome.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.6.2017 17:06 (cshadow).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Na koji način ti ubacuješ te linkove?

Znaš da se može namjestiti da ti je recimo ime maske ujedno i link?

npr. U.Case Ultraslim

origin: mrxa
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Vidim da je prije par postova bila dvojba između MI5 i MI5s. I sam sam u toj dvojbi. S time da je meni opcija Mi5 s keramičkom pozadinom vs MI5s. 

Ima neko iskustva s tom keramičkom pozadinom? Kako se to ponaša prilikom padova? Ne nalazim na netu neke testove. Samo scratching testove, a mene zanima baš pad.

0 0 hvala 0
13 godina
papinijanus kaže...

Ima neko iskustva s tom keramičkom pozadinom? Kako se to ponaša prilikom padova? Ne nalazim na netu neke testove. Samo scratching testove, a mene zanima baš pad.

Keramika nije izdržljiva na padove, već sa 40-60cm bude popriličnih oštećenja.

13 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
papinijanus kaže...

Keramika nije izdržljiva na padove, već sa 40-60cm bude popriličnih oštećenja.

Imaš iskustva ili neke linkove na to? 

A baš sam mislio da bi to možda mogao biti nešto čvršći materijal s obzirom na cijenu. S druge strane ipak je to keramika koja je lomljiva.

13 godina
papinijanus kaže...

A baš sam mislio da bi to možda mogao biti nešto čvršći materijal s obzirom na cijenu. S druge strane ipak je to keramika koja je lomljiva.

Imamo određene ljude za testiranje takvih stvari prije prodaje pa znam iz prve ruke iskustva sa keramikom.

Uzmi u obzir da je i jako skliska i skuplja otiske prstiju.

13 godina
neaktivan
Imam ja pro (keramiku) .Jednog kojeg koristim i jednog viska kojeg rijesavam.Kratko i jasno...upotrebu bez maskice zaboravi.Izletit ce ti iz ruke,sa stola,bilo gdje se nade...prvom prilikom

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
floki26 kaže...
Imam ja pro (keramiku) .Jednog kojeg koristim i jednog viska kojeg rijesavam.Kratko i jasno...upotrebu bez maskice zaboravi.Izletit ce ti iz ruke,sa stola,bilo gdje se nade...prvom prilikom

Po kolko ga se riješavaš? :) crni ili bijeli? 

a koja onda svrha keramičke pozadine ako ju nikad ne "koristiš" / osjetiš? Jel se po tebi isplati uzeti keramiku? 

13 godina
neaktivan
Kada sam uzimao pro bio je dostupan samo u keramickoj izvedbi.Mislim da nakon pada sa odredene visine,i keramika i staklo izgledaju isto...tj nikako :-)
A koristenje telefina bez tempered glassa i maskice za mene ne dolazi u obzir...bez obzira koliko lijep ili rauzan bio i dali je od keramike,stakla,drva ili celika.
Za info o mi5 pro i 5s....inbox

0 0 hvala 0
16 godina
papinijanus kaže...

Izdržljiva je keramika na grebanje i slično...na padove se ponaša otprilike kao staklo

Jedan svjež primjer

origin: mrxa
12 godina
neaktivan
Evo stigao mi danas Mi5, sve radi savrseno i jako sam zadovoljan osim jedne stvari, a to je otvaranje stranica u chromu. Uzasno je sporo i kao da zastane skroz dok otvori. Zna li mozda neko kako riješiti ovaj problem?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice