Nisam nikad flasha, roota ni slicno..
Citam zadnjih dana forume, tutoriale ali sta sam god pokusao ne uspjeva..
odakle si? Ako si iz ST naleti do mene pa ti ja flasham.
odakle si? Ako si iz ST naleti do mene pa ti ja flasham.
Ja sam na China stable romu (MIUI 8) i imam tu i tamo neke probleme s push notifikacijama. Aplikacija dozvoljena u battery saving profilu, "zaključana" u memoriju također i dana sva prava (tipa whatsapp).
Zna se ugasit nakon par sati nekorištenja i ne slat push notifikacije..
Neznam kakva je situacija s EU romom.
Playstore sasvim uredno skida.. Nikakvih problema s te strane.
Grossoshop je također odličan, SF express (10$) i stiže bez carine. Čak imaju i EU skladište s puno bržom dostavom ali i skupljom.
Pozdrav ljudi,
jel i vama cvrči punjač?
Inače, mobitel je fantastičan, sve radi, sve štima, odlično.
Jedino mi je ekran preosjetljiv, ali još nisam napravio kalibraciju u hw test opcijama.
I usb type c još ne lajkam dok mi ne dođu adapteri pa da mogu koristiti i pnjače u autu i na poslu :)
MIUI 7.3 global stable. Jel ima šta bolje a da ne odključavam bootloader?
Jer konačno mislim imati mobiltel dulje vremena i nemam potrebe previše čačkati rootati i isprobavati romove.
+ ne lajkam stražnju staklenu stranu tj. poklopac bateije koji lako puca u high speed dodiru sa asfaltom
Lp!
Vecer kako ste zadovoljni sa mobitelom nakon duzeg koristenja. Mislim ga kupiti uskoro i najviše me zanima kakva je kamera i koliko SOTa može?
Zapravo gledam izmedu ovog i xiaomi redmi pro dual camera. Izmedu njih gledam koji ima bolju kameru...
Zadovoljan , uzeo ga u 4. mj...Guglaj neke recenzije da vidis kakva je kamera , sot imam otprilike 5-6 sati. Sa Z3 compactom mi je vise izdrzala baterija pa mi je malo cudno jos.
Jedini minus je skliska pozadina(bez maske nista) i kineska verzija(slova , aplikacije)koju kanim ubrzo krekat.
I ja imam Z3C sada i planiram naručiti Mi5 Prime verziju ovih dana.
S kojim si stvarima (ne)zadovoljniji na Mi5 u odnosu na Z3c?
Meni nakon ovog prelasaka na miu 8 weakly update slabije radi zvučnik pri pozivima kao da su ga samo stišali makar sam ga sada pojačao do kraja... inače ipsravili su spori download u storeu i brze se instaliraju aplikacije... nego kada sam bio na miu 7.5
Vecer kako ste zadovoljni sa mobitelom nakon duzeg koristenja. Mislim ga kupiti uskoro i najviše me zanima kakva je kamera i koliko SOTa može?
Zapravo gledam izmedu ovog i xiaomi redmi pro dual camera. Izmedu njih gledam koji ima bolju kameru...
Zadovoljan , uzeo ga u 4. mj...Guglaj neke recenzije da vidis kakva je kamera , sot imam otprilike 5-6 sati. Sa Z3 compactom mi je vise izdrzala baterija pa mi je malo cudno jos.
Jedini minus je skliska pozadina(bez maske nista) i kineska verzija(slova , aplikacije)koju kanim ubrzo krekat.
I ja imam Z3C sada i planiram naručiti Mi5 Prime verziju ovih dana.
S kojim si stvarima (ne)zadovoljniji na Mi5 u odnosu na Z3c?
A gle hardverski je u svemu jaci mi5.
Kao sto sam reko baterija na z3c je ubojito dobra ali nakon nekog vremena se bar meni smanjivala.
Zadovoljan sam kamerom, brzim procom, quick chargeom,zvukom(koji nije pod europskom restrikcijom),dizajnom.
Sad mi vec pomalo smeta kineski rom, stalno neke poruke i notifikacije od tih aplikacija, ovaj tj. budem ga kreko pa cu lakse disat.
da li mi5 3/64 ima utor za sd karticu, negdje piše da ima, negdje nema, na nekim webshopovima uz kupnju biraš koju sd karticu želiš, zbunjen sam
also, di je trenutno najjeftiniji, u slučaju da može i sd kartica dovoljna mi je i 32gb verzija
da li mi5 3/64 ima utor za sd karticu, negdje piše da ima, negdje nema, na nekim webshopovima uz kupnju biraš koju sd karticu želiš, zbunjen sam
also, di je trenutno najjeftiniji, u slučaju da može i sd kartica dovoljna mi je i 32gb verzija
Ne ide SD kartica u mi5, dual sim je.
Top one ili grossoshop
Top one ili grossoshop
preko top one-a se ne plaća pdv i carina ako ide samo DHL-om ili može i free shipping?
grossoshop vidim da ga nemaju na EU skladišu :/
Top one ili grossoshop
preko top one-a se ne plaća pdv i carina ako ide samo DHL-om ili može i free shipping?
Da, DHL isključivo.
Grossoshop iz kine ide SF expressom (nekih 10ak $ ako se ne varam) i stiže za 8-10 dana.
Ako si baš zapeo za eu skladište imaš ga na honourbuy ali je dosta skuplji
Edit:
Ja sam ga uzeo iz grossoshopa i stigao je za 6 dana iz Kine. Svaka preporuka
Top one ili grossoshop
Da, DHL isključivo.
Grossoshop iz kine ide SF expressom (nekih 10ak $ ako se ne varam) i stiže za 8-10 dana.
Ako si baš zapeo za eu skladište imaš ga na honourbuy ali je dosta skuplji
Edit:
Ja sam ga uzeo iz grossoshopa i stigao je za 6 dana iz Kine. Svaka preporuka
Ma kakve sam sreće plaćanje carine i pdv-a mi ne gine. posalo sam im upit pa ću vidjeti kaj kažu. nije mi hitno
Provjereno je SF expressom s grossoshopa i nitko do sada nije imao problema. Možeš slobodno uzet
pozdravljam,
nakon 10 dana od kad sam zatrazio otkljucavanje bootloadera stigla mi danas poruka koja kaze u prijevodu ovako:
Dear Customer : Your notes in at 13:49 on September 16, 2016 have been modified login i.mi.com notes module , you can easily restore to a recent version history. Click on this message to see concrete steps
Jel to znaci da je bootloader otklucan?
Cura mi je izludila sa mobom, ne dolaze joj nootofikacije (sve psotavljeno po uputama) i hrpa kineskih aplikacija.
Htio bih joj stavit miui eu. Ima li netko kakav drugi prijedlog?
I da, kako sa ovog roma koji je na slici na global?
Provjereno je SF expressom s grossoshopa i nitko do sada nije imao problema. Možeš slobodno uzet
Customs
Customs duties can be applied just in case of orders from Chinese warehouse, using DHL Express. According to the shipments of the last 12 months, just the 3% of them got customs duties to pay. The 97% has been successfully delivered with no additional costs.
In case of SF Express shippings, the percentage rises to 100%. In fact, using SF Express, no customs duties will be applied at all, because this courier relies on a series of logistic centers in Europe.
In case customers choose DHL and they get customs fees, GrossoShop is not responsible of those and does not refund them.
malo sam kopao po njihovoj stranici, to je to onda :)
Ovako odi ovdje http://en.miui.com/a-234.html
Skini Download MIUI ROM Flashing Tool
Skini Xiaomi Mi 5 Latest Global Stable Version Fastboot File Download
Pokreni program flas tool odaberi taj room i dolje oznaci flash all
Probao sam prema ovim uputama.
U Flashing tool izbacuje mi ovu poruku kad stisnem refresh
"Specified cast is not valid" a
Zatim sam probao oonu drugu soluciju sa MI pc suit, a tamo opet problem sto se ne moze spojit sa mobom i daje ovu poruku:
Connect your device via USb. ( a mob je prepoznat u device manageru)
Pozdrav. Prošli tjedan sam složio MIUI 8 GLOBAL 6.9.na svoj Xiaomi mi5, sve je radilo normalno na početku no unazad 2 dana prilikom pokušaja slikanja kamerom mi baca grešku: "Ne mogu se povezati s kamerom." i ne mogu slikati, dok snimati mogu normalno.
Da li netko ima sličnih problema i kako to riješiti?
Hvala unaprijed
isključi u opcijama kamere "dodaj oznaku vremena"
ne znamo kako ukloniti taj bug
prijavljeno xiaomi-ju i čeka se odgovor
Pozdrav,
Planiram kupiti Xiaomi MI5 pa me interesira par stvari.
Ima li kod nas za kupiti verzija za 64 i 128GB i gdje?
Odakle šalju ako kupim preko Honorbuya i kako ide s garancijom? Koja je razlika između 128GB i 32 i 64GB verzije osim u memoriji i kučisštu od keramike verzije s 128GB?
Pozdrav,
Planiram kupiti Xiaomi MI5 pa me interesira par stvari.
Ima li kod nas za kupiti verzija za 64 i 128GB i gdje?
Odakle šalju ako kupim preko Honorbuya i kako ide s garancijom? Koja je razlika između 128GB i 32 i 64GB verzije osim u memoriji i kučisštu od keramike verzije s 128GB?
128gb je od keramike.
Model od 32gb radi na nizem taktu (cpu-gpu).
Dok je 64 odnosno 128gb, rade normalno, znaci samo je ovaj od 32gb prigusen..