Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.340
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
Pezer kaže...

Evo samo da javim i ja da sam zadovoljan sa Mokee ROM-om...

MIUI mi je ljepsi, jer nije android klasicni i sve, ali ovamo sad messenger i whatsapp rade perfektno, bez ikakve greške, jedino mi ne radi "lampica" za notifikacije kad je whatsapp u pitanju, ali totalno nebitna stvar...
Baterija isto druze drzi, jucer sam ga stavio puniti tek nakon 10 sati koristenja, a igrao sam cak i igricu, dok kod MIUIa, eno vidjelo se, bez igranja igrice, cak uz slabije koristenje, 7h maksimum...

idi u Settings=Display&Lights=notification lights

Tu mozes sve podesiti, oznacis"use custom values" , podesis sve kako ti se svidja, a u gorenjem desnom kutu imas "+" s koim dodas koju god aplikaciju i biras kako ces da svitili, u tvom slucaju WhatsUP

;)

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 12:13 (Pasko505).
15 godina
Pasko505 kaže...
Pezer kaže...

Evo samo da javim i ja da sam zadovoljan sa Mokee ROM-om...

MIUI mi je ljepsi, jer nije android klasicni i sve, ali ovamo sad messenger i whatsapp rade perfektno, bez ikakve greške, jedino mi ne radi "lampica" za notifikacije kad je whatsapp u pitanju, ali totalno nebitna stvar...
Baterija isto druze drzi, jucer sam ga stavio puniti tek nakon 10 sati koristenja, a igrao sam cak i igricu, dok kod MIUIa, eno vidjelo se, bez igranja igrice, cak uz slabije koristenje, 7h maksimum...

idi u Settings=Display&Lights=notification lights

Tu mozes sve podesiti, oznacis"use custom values" , podesis sve kako ti se svidja, a u gorenjem desnom kutu imas "+" s koim dodas koju god aplikaciju i biras kako ces da svitili, u tvom slucaju WhatsUP

;)

Nisam prije primjecivao al vidim sad da i meni ne radi ledica za whatsapp.. Iako sam napravio to sto si rekao

http://trakt.tv/user/MjezZza
11 godina
neaktivan

Hmmm... stvarno nebih znao onda zašto..

Ali evo još jedan link od jako dobre kombinacije C11 (RC16), testirao sam kratko ovaj ROM i sve radi gladtko i brzo.... 

Link je ovdje http://en.miui.com/thread-82834-1-1.html

0 0 hvala 0
15 godina
Podesio sam to bio, ali nece.. I vidim da mi kamera ne radi, svaki 10. put uspije, ona ni na miuiju nije radila :(
14 godina
neaktivan

da li mokee ROM podržava mi band narukvicu

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

kako mislis da ti kamera ne radi? Sta se desava i koju kameru koristis?

12 godina
neaktivan

Pasko treba li za ovaj gore rom root dopustenja,

0 0 hvala 0
15 godina

Zanima me da li je netko instalirao v50.0 : http://en.miui.com/thread-84086-1-1.html

kakvi su dojmovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
raza kaže...

Pasko treba li za ovaj gore rom root dopustenja,

Samo ti treba recovery da ni nije stock (može ili CWM ili TWRP) 

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=26278&page=1#pid505591

15 godina
Pasko505 kaže...

kako mislis da ti kamera ne radi? Sta se desava i koju kameru koristis?

onu koja je dosla sa mokee ROM-om, nista novog nisam na njega stavljao.. I nekad ulazi bez problema, a nekad nece nikako, samo javlja "camera stopped" ili tako nesto..

I primjetio sam da mi jaaako slabo hvata zvuk kad snimam(kasnije kad slusam jedva se cuje, a ovamo galama bila), te nakon malo duzeg snimanja pocme stopati i to se kasnije vidi na snimci...

Eto to su greske kod kamere, nekad mi izbaci opcenito systemUI.com stopped responding ili working, ali to nije problem, jer to sekundu samo potraje i nastavi dalje sve kako treba..

11 godina
neaktivan

Ajde probaj flash-ati ovu kameru

https://www.dropbox.com/s/mx1ox2l2xucyy8u/MIUICamera44-4.zip?dl=0

to je MIUI kamera prilagodjena za 4.4.x verzije

15 godina

je li je ovako flasham? ili treba preimenovati??

e da, onaj soundfix, isto pitanje, jel ga flasham nakon sto odem u recovery mode, pa od tamo i treba li ga preimenovati??

12 godina
neaktivan

javlja mi eror prilikom instalacije a instalirao sam twrp i preko njega probao.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TomekK kaže...

Zanima me da li je netko instalirao v50.0 : http://en.miui.com/thread-84086-1-1.html

kakvi su dojmovi?

Ja ga stavio, prvi dojmovi su ok no izbrisao mi google account tako da mi sad ne radi google play, gmail i google drive ????

12 godina
neaktivan

kod mene uspjesno prosla intalacija napokon ali zapelo na fastboot-u čekao 15 min. i neće da makne,

srećom odradio backup i vratio miui.

0 0 hvala 0
15 godina
Han Solo kaže...
TomekK kaže...

kakvi su dojmovi?

Ja ga stavio, prvi dojmovi su ok no izbrisao mi google account tako da mi sad ne radi google play, gmail i google drive ????

jesu rješili stavri oko zagrijavanja i ram -a ? mislim da ću još pričekati...

11 godina
neaktivan
Pezer kaže...

je li je ovako flasham? ili treba preimenovati??

e da, onaj soundfix, isto pitanje, jel ga flasham nakon sto odem u recovery mode, pa od tamo i treba li ga preimenovati??

samo flash preko TWRP iCWM, (Install file)..isto za obe datoteke, kad je zip uvik flash :) 

11 godina
neaktivan
raza kaže...

javlja mi eror prilikom instalacije a instalirao sam twrp i preko njega probao.

dakle TWRP, zatim " factory reset" pa zatim "install".... koji error ti javljaj i na koji nacin radis?

Koju verziju Rom-a trenutno koristis?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 13:04 (Pasko505).
12 godina
neaktivan

Pasko prosla mi je bila instalacija uspjesno nakon nekoliko pokusaja,odradio faktory reset i instal ali mi je 15 minuta stajao samo u fastboot-u.Jesam li mozda jos trebao cekati,jer mi se uopce nije pojacio logo cm.Koristim miui v45.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 18:42 (raza).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Nisam čitao sad cijelu temu i zanima me jesu li najavili da ce izbacit miui V6 za Redmi 1 i radi li miband trenutno sa zadnjom verzijom podržanom.

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 21:18 (Fixcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fixcar kaže...

Pozdrav ljudi. Nisam čitao sad cijelu temu i zanima me jesu li najavili da ce izbacit miui V6 za Redmi 1 i radi li miband trenutno sa zadnjom verzijom podržanom.

biti ce izbačen sredinom ovog mjeseca, tako su najavili, a mi band mislim da ne radi ni sa jednom verzijom

13 godina

MIUI V6 izlazi u 3. mjesecu, ali još se nezna dali će biti na kitkatu ili lollipopu.

samo nešto struže..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gigimon kaže...
Fixcar kaže...

biti ce izbačen sredinom ovog mjeseca, tako su najavili, a mi band mislim da ne radi ni sa jednom verzijom

Za MiBand sam si i mislio da nece radit jer je druga verzija bluettotha, al dobro nadam se da ce bar MIUI 6 izbacit.

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
11 godina
neaktivan
Fixcar kaže...

Imas gore vec MIUI V6, dodouse nije original, ali su ga majstori sastvili prema Kernelu koju su izbacili iz MIUI, testirao sam ga, radi sve, samo sta me taj MIUI sad zivcira je mobitel postaje prava spora kanta kad vrti MIUI

evo ti link...reviziju v3 skini 

http://en.miui.com/thread-72580-1-1.html

11 godina
neaktivan
raza kaže...

Pasko prosla mi je bila instalacija uspjesno nakon nekoliko pokusaja,odradio faktory reset i instal ali mi je 15 minuta stajao samo u fastboot-u.Jesam li mozda jos trebao cekati,jer mi se uopce nije pojacio logo cm.Koristim miui v45.

nikako nema potrebe da cekas toliko, mora se odma dignut :)

uglavnom, probaj ponovo, dakle, factory reset, pa install...mora radit 

16 godina
neaktivan
Gigimon kaže...

Trebao bi da radi ukoliko verzija Androida bude 4.4 ili (tesko, al mnogo tesko) 5.0. Mi Band zahteva minimalno Android 4.3.

Ne mogu sad da stavim ruku u vatru ali mislim da je Bluetooth 4.0 (4.1) samo softwerski update i da bi trebao da radi na postojecem hardweru.

15 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...
Fixcar kaže...

Imas gore vec MIUI V6, dodouse nije original, ali su ga majstori sastvili prema Kernelu koju su izbacili iz MIUI, testirao sam ga, radi sve, samo sta me taj MIUI sad zivcira je mobitel postaje prava spora kanta kad vrti MIUI

evo ti link...reviziju v3 skini 

http://en.miui.com/thread-72580-1-1.html

Ali njemu treba za redmi jedinicu ne 1s

15 godina

ljudi jel mogu ja ikako sebi sad backup napravit, ponajprije kontakata koje imam, ostalo mi je nebitno i onda napravit factory reset ili tako nesto??

Mislim da kad sam stavljao Mokee da sam zeznuo ili sa onim GAAPS i sl. jer sam ja njih flashao preko TWRP, cesto mi javlja mob systemUI stopped working, ili neke druge aplikacije...

Sad bi ponovno stavio ovaj ROM nanovo i onda Gaaps kroz settings, kako vidim da se predlaze, ali me brinu kontakti, da ih ne gubim, moze prijedlog sta je najpametnije uradit??

EDIT: Evo napravio sam, bar se nadam da ce uspjeti, exportao sam ih na memoriju, pa onda na dropbox :D
sad idemo factory reset i ponovno flashati ovaj ROM

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 17:09 (Pezer).

0 0 hvala 0
15 godina

ljudi kako instalirati gapps preko mokee centra???
Znam kako flashati, ali vidim da se to ne preporučuje, a tamo mi ih ne nalazi uopce -.-'

0 0 hvala 0
13 godina

Pa i trebalo bi Gappse instalirati kroz recovery, nikake điđe miđe kroz Android.

I taj FC SystemUI-a nema veze s Gappsima jer je to status bar.

samo nešto struže..
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice