Xiaomi Mi 8
- poruka: 1.163
- |
- čitano: 369.033
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
ima li tko iskustva s tim shopom,tradingshenzhen? naletio na njih par puta kad sam googlao pojmove poput "xiaomi eu warehouse" i sl. ista situacija s eudirect.shop,nikakve recenzije i iskustva za ta dva shopa ne mogu naći.
znaci 710 je 30-40% stedljiviji od 660? to je fino, znaci da bi uz amoled ekran baterija u SE mogla bit na razini mi note 3
Nešto si pobrkao, sd835 nije baš štedljiv, sd660 je puno štedljiviji, a sd710 je navodno 30-40% bolji po tom pitanju
Eh momce prvi put da se ne bi slozio sa tobom :P
835 je radjen u 10 nm tehnologiji, 660 u 14 nm. Znaci manje trosi jer je manji. Mi 6 daje nekih 8-9h sota :)
domac5 da, sa 8se mozes ocekivat poprilicno okej bateriju, isto 10 nm, ali ima manje jezgre od sd 835 i amoled
Rekao bih nekih 8h sota
S obzirom na prilično velik notch i chin na dnu malo me začudilo da Mi 8 ima veći screen-to-body ratio od iPhonea X. 83,66% vs 82,35%. A Samsung kaže ***eš notch, i dobije na S9 još veći ratio - 84,36%. Stvari će se uskoro početi mijenjati, kroz par dana će biti predstavljeni Lenovo Z5 i Vivo Nex - istinski bezel-less telefoni. Žao mi je što Xiaomi nije u toj igri, a mogao je s osmicom opet biti prvi, kao što je bio s Mixom.
Pa ne znam baš. Mi note 3 mi daje 50% više SoT a razlika u kapacitetu baterije je manja od 200mah
Mozda sam ja lud ali meni se "notch" svida😂😂
Pa ne znam baš. Mi note 3 mi daje 50% više SoT a razlika u kapacitetu baterije je manja od 200mah
kako 50% vise sota? ne daje bas preko 10h ja mislim
delete
Pa ne znam baš. Mi note 3 mi daje 50% više SoT a razlika u kapacitetu baterije je manja od 200 ma h
kako 50% vise sota? ne daje bas preko 10h ja mislim
Pa u nekom prosjeku imam 6-7 uz poprilično heavy use, a na Mi6 bih imao nešto manje od 5 uz isti use scenario. Mi6 ima i manji ekran tako da bi trebao dulje trajati. Optimiziran je s835, i za svoju snagu ne troši puno, ali nije štedljiv kao s660.
S710 ako održi obećanje štedljivosti bi mogao biti bomba. Da ga puknu u mi note 4 sa baterijom od 4k mah bilo bi top topova.
Btw sumnjam da će biti mi note modela, čini mi se da je SE pokrio taj dio tržišta
cudno, ja sam ocekivao 8cca na mi 6..
sd 710 ce bit super, a to za note 4 bi se mogao slozit iako oni izdaju 15 modela svake godine haha
jel ce i SE model imat b20?
Aliexpress Mi 8 je 530$ (DHL dostava jos 25$)
Isplati li se cekati mjesec-dva za pad cijena?
Mislim nije ovo neka ogromna marza resellera +-100$
Navodno da dolazi i u trgovine u Italiji,mozda se isplati potegnuti do taml🤔
Cemu zurba ? Svejedno ces ga cekat mjesec i pol dana minimalno.
Nek me netko prosvijetli, al ja njih uopće ne kužim. Pa rekli su da će Mi 8 biti prvi njihov mob koji će se u samom startu prodavati i u Europi, a ne samo U Kini. A danas vidim drugačiju situaciju, niti jedan webshop ih nema u EU već svi dolaze iz Kine. A i cijene su daleko od onih koje su oni najavili na press conf.
Mi Hrvatska fb stranica stalno teasea prodaju u HR. Uskoro. Dajem im foru do rujna, u suprotnom OP6.
Samo se nadam da će official reselleri imati cijenu normalnu kao i u ostatku mi storeova.
Cemu zurba ? Svejedno ces ga cekat mjesec i pol dana minimalno.
Reseller na aliexpresu ih ima 585 u stocku
Iznimno sam neodlučan, ili bih sada uzeo Mix 2, ili čekao Mix 3 ili ili ili....
Najdojmljiviji mi je bio prvi MiX. 6.44" ekran, 4400mah baterija, nekonvencionalni earpiece. Funkcionalni prototip gdje je šajomi pokazao svijetu što može.
Ne smeta mi notch, ali vraški mi se više dopada MiXov dizajn. Prije bih njega uzeo nego išta drugo. Da u MiX 3 ubace Amoled ekran i ne stavljaju nikakve gluposti poput face id, nego underglass fp scanner, ja sam prodan. Moje tijelo je njihovo
ja se nadam da ce SE past ispod 2000 kn kao sto je bio slucaj s mi note 3
U svakom slučaju treba pričekati još neko vrijeme dok se cijene ne spuste na normalnu razinu.
Pa da. Eto sad je rn5 160 dolara na akciji već, a bio je 300+ po izlazku
Ima li MI8 opciju tap to lock/unlock?
...
Jedna glupost vezana za Explorer: imaće pravi providan pozadinski poklopac, kroz koji će se videti lažne unutrašnje komponente - izvučeno iz Xiaomijevog opisa proizvoda na kineskom + potvrđeno od nekih tamošnjih medija - link.
Prvo, meni se ideja o prozirnoj potrošačkoj elektronici ne dopada previše, ne koristim često taj izraz, ali ovo mi je zaista so '90s, tehnološki kič čije je vreme prošlo. Doduše, ovde su se potrudili da to izgleda pristojno, ali tako što to zapravo i nisu prave komponente, nego, što neko reče na onom linku, pravi akvarijum sa plastičnom ribicom.
Dodatno, kad nas već lažu kad kažu da je, npr, 3.5mm jack izbačen da bi uređaji bili tanji, ovakvi, onakvi, bilo bi lepo da budu sami sebi dosledni, a ne "nije bilo mesta za 3.5mm jack, ali je bilo mesta za jedan red lažnih komponenata i prozor preko njih".
A to sto nema 3.5mm meni ama bas nista ne predstavlja, ionako sve imam na BT, autoradio, zvucnici, slusalice...
Takoder cu plavog 6/64 uzet,meni dovoljno
EE se jedino isplati radi tog fingerprint scannera ali prevelika je razlika u cijeni
Meni je bitno da uredaj ne steka, da ima dobar ekran i kameru a tu je xiaomi napravio dobar posao i nema nitko tu sto za rec...
Pratim malo stranice vidim da su dostupni bijeli i crni ali plavi nikako :(
Zavisi koliko dobro radi Face ID. Prepoznavanje lica definitivno ima onaj faktor da deluje high tech, ali, npr, za IphoneX se čak i u reviewovima na sajtovima koji se prvenstveno bave Appleom moglo pročitati da je Face ID "super, samo eto, samom revieweru baš i nije preterano dobro radio", da se uređaj mora podići u visinu lica i da svetlo mora biti adekvatno i da onda radi ok, mada čak i tada ne jednako pouzdano i brzo kao FP.
Ma kakav face id, sa fp scannerom prislonim prst i na putu iz džepa do oka je spreman za rad. Nema kreveljenja sa namještanjem lica itd. Osobno bolje da nisu to uopće implementirali nego napravili kao oneplus, a resurse potrošili na QHD ekran ili ostavili manju cijenu