Sa XP na WIN 7 Pro: a ostale particije?

poruka: 5
|
čitano: 1.741
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Bok svima!

Imam akademsku (legalnu) inačicu WINDOWSA 7 PRO x86 na DVD i želim ju instalirati na komp na kojem imam XP pro SP3. Stvar je u tome što imam još druge dvije NEsistemske particije (dokumenti, muzika, filmovi, igre...) koje bih htio sačuvati pa me zanima da li mogu iz DOS-a u potpunosti obrisati SVE na sistemskoj particiji i instalirati WIN 7 (isto iz DOS-a) bez straha? Ne želim potratiti dan prženjem stvari na DVD-e nepotrebno pa bih želio znati!

Hvala!

Lenovo SL500 ; Athlon 64 3200+, 2200 Mhz, socket 754; matična ploča Epox 8KDA3J, NForce 3 250 GB chipset, 2 x SATA1 (150MB/sec); RAM JetRam 512 DDR400; grafika CLUB RADEON 9200SE 128 MB; HDD Seagate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš. Samo odabereš particiju gdje je instaliran XP npr. C:, a ostale particije, gdje je pohranjena muzika, igre, će ostati netaknute. Jedino ako su instalirane igre i programi na te particije trebati će ponovna instalacija.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 9:02 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sa XP na WIN 7 Pro: a ostale particije?

ako radiš čistu instalaciju na sistemsku particiju, sve programe koje imaš instalirane na druge particije (spomenuo si igre?) ćeš morati ponovo instalirati.

Ne zaboravi backup-irati važne podatke (ako ih imaš) sa sistemske particije prije instalacije (to mogu biti mailovi, favorites, savegame itd.).

Google is your friend
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem se svima! Napravio sam kopije važnih podataka, no evo srežom nisu bile potrebne: formatirana je samo sistemska particija, a sve ostale su ostale netaknute. Jedino mislim da formatiranje nije bilo ono pravo već samo Quick (briosanje diska) jer je bilo gotovo za manje od minute?

Lenovo SL500 ; Athlon 64 3200+, 2200 Mhz, socket 754; matična ploča Epox 8KDA3J, NForce 3 250 GB chipset, 2 x SATA1 (150MB/sec); RAM JetRam 512 DDR400; grafika CLUB RADEON 9200SE 128 MB; HDD Seagate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sa XP na WIN 7 Pro: a ostale particije?

A zašto iz DOS-a? Otkud DOS na sedmici? Ubaci DVD, kad se pokrene setup odaberi instalaciju na c: particiju i odi pojest nešto. Za 20 min sedmica je gore, i to je to! Poštelaj account, vrijeme, datum i jezik, i gotovo. Kakav vražji DOS??

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice