Sa xp na vistu

poruka: 21
|
čitano: 2.463
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu
pitanje

evo ovako imam instaliran Windows xp i imam 2 particije i sad bi stavio vistu ali da D particiju ne brisem dali ce onda ti podaci ostati na D i dali ce sve normalno raditi??

znam da ja bolje praivti sve na cisto ako nebudem mogao tako onda moran kupiti novi hard disk ili prziti po 20 dvda da to sve spremin

I <3 COD2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sa xp na vistu

ja ne znam iz iskustva, ali sam na forumu vidio kako je netko napisao da je instalirao vistu na particiju na kojoj je bilo podataka i svu su podaci ostali

edit: i to je bio dual boot

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 22:37 (jurluk).
17 godina
Kako sam te razmio, ti zelis da Vistu instaliras preko XP-a? To je znaci upgrade i podatke ti nece dirati. Slobodno to naparavi.

A ako zelis pored XP-a da imas i Vistu i da nju instaliras na D disk na koji imaju podaci neki tvoj licni, mozes i to, samo kad budes instalirao nemoj formatirati disk. Ako si naumio ovu drugu opciju, bilo bi dobro da podatke na D disku stavis u jedan folder.
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu

Ja imam isto C i D particiju...... Imo sam XP prvo i nisam bio siguran za Vistu pa sam se odlucio na ovo sto i ti zelis..... Dual-Boot...... Meni su svi podaci ostali i sada koristim i XP i Vistu...... Svi podaci su mi ostali i nista se nije izbrisalo..... Kada ides pokrenut setup Viste samo odredis da ti ju instalira na particiju di NIJE xp i to ti je to....... Barem je meni tako bilo..... Nadam se da sam pomogo..... Cool Ako kaj nije jasno samo pitaj.... :)

Asus M2N-XE, Asus HD 4550, DDR2 2GB, AMD Athlon 64 X2 5200- 2 X 2,9GHz, HDD 500GB MSN: trop_sr50@iamcrazy.in Xfire: xelicax Clan: Cro_Elite
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu
autorov komentar

ne ne krivo ste me razumili ja ocu xp izbrisat ali c particiju i tu staviti vistu ali sto ce onda biti sa d particiom to me zanima oceli to sve normalno raditi ??

I <3 COD2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ako staviš vistu na c, d se ništa ne dira
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu
autorov komentar

znaci ostati ce sve normalno nece se poremetiti

inace kad reinstaliram xp onda nikad ne brisem d particiju ali sad nisam bi siguran dali ce to uspijeti

jos jedno pitanje imam vistu ultimate 32 bit jeli mogu ja kako to nadograditi da mi bude 64 bita ili moram nabaviti drugu vistu koje vec u sebi ima 64 bita

I <3 COD2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Z1t3 kaže...

inace kad reinstaliram xp onda nikad ne brisem d particiju ali sad nisam bi siguran dali ce to uspijeti

jos jedno pitanje imam vistu ultimate 32 bit jeli mogu ja kako to nadograditi da mi bude 64 bita ili moram nabaviti drugu vistu koje vec u sebi ima 64 bita

neće biti ništa d particiji ukoliko prilikom instalacije odrediš da se instalira na c particiju

2. pitanje: ne možeš. posebno je 32 bit (x86), a posebno 64 bit (x64)
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu

da ne otvaram novu temu....... Kako sam vec rekao imam na kompu i xp i vistu.... dal mogu ja kako samo izbrisat xp a da mi file-ovi ostanu cijeli ne toj particiji????

Asus M2N-XE, Asus HD 4550, DDR2 2GB, AMD Athlon 64 X2 5200- 2 X 2,9GHz, HDD 500GB MSN: trop_sr50@iamcrazy.in Xfire: xelicax Clan: Cro_Elite
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa zašto ne prebaciš podatke koji ti trebaju na d particiju, a onda c formatiraš i staviš Vistu?

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu

Toga se nisam sjetio....... Vidis, vidis...... hvala : )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

da ne otvaram novu temu....... Kako sam vec rekao imam na kompu i xp i vistu.... dal mogu ja kako samo izbrisat xp a da mi file-ovi ostanu cijeli ne toj particiji????

pa ako brises sistem sa particije onda ce i svi podaci koji su na sistemskoj particiji biti obrisani.
17 godina
neaktivan

Ne znam šta podrazumijevaš pod brisanjem sistemske particije? Ako misliš na formatiranje, u tom slulčaju da.

Ali instalacija se može obaviti i bez formatiranja particije (osim ako nije raw), pa bi u tom slučaju podatci i ostali!

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu

kad instaliravaš vistu imaš nekoliko opcija...

1. UPGRADE (svi ti fileovi ostaju, xp se briše a vista ga zamjenjuje)

2. CLEAN INSTALL (to odabireš kad imaš novi kompjuter bez ikakvog os-a i bez ikakvih podataka)

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Z1t3 kaže...

Moras nabaviti 64 bitnu vistu, na ovu 32 bitnu nemozes nadograditi 64 bitnu!
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu
autorov komentar

e sad znaci da napravim upgrade na C a D da nediram ili ako se moze napraviti clean na C a da se D ne dira i da na D sve ostane

I <3 COD2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Z1t3 kaže...

e sad znaci da napravim upgrade na C a D da nediram ili ako se moze napraviti clean na C a da se D ne dira i da na D sve ostane

u svakom slučaju ako prilikom instalacije odabereš neku particiju ona druga će bit apsolutno netaknuta
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu
autorov komentar

Evo vista instalirana, D kao i prije, komp brz ko zvijer

hvala svima koji su mi pomogli

I <3 COD2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu

Bok,

imam pitanje ako vam nije problem da mi odgovorite.

Kupila bi ovaj laptop: TOSHIBA Satellite A300-1MP Intel Core2DuoT5800 (2.0), 4GB DDR2, 250GB HDD, 15.4" Wide XGA TrueBrite, DVD SM, Mobil Intel® GMA4500MHD, WLAN, Bluetooth, HDMI, 1.3MPcam, Vista 32bit Home Premium

Zanima me da li će Vista dobro funkcionirati na ovom laptopu?

Hvala Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
delia kaže...

Bok,

imam pitanje ako vam nije problem da mi odgovorite.

Kupila bi ovaj laptop: TOSHIBA Satellite A300-1MP Intel Core2DuoT5800 (2.0), 4GB DDR2, 250GB HDD, 15.4" Wide XGA TrueBrite, DVD SM, Mobil Intel® GMA4500MHD, WLAN, Bluetooth, HDMI, 1.3MPcam, Vista 32bit Home Premium

Zanima me da li će Vista dobro funkcionirati na ovom laptopu?

Hvala Osmijeh

ne vidim razloga zašto ne bi radila. može bez problema
16 godina
neaktivan
Sa xp na vistu

Super, hvala ti!

Samo se nadam da sam odabrala dobar laptop jer sam birala na preporuku nekoliko prodavača - ja se baš nešto ne razumijem u to. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice