Windowsi za oracle vm virtual box

poruka: 15
|
čitano: 2.810
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav!

Imam VB na win 8, treba mi win 7 za pokretanje u VB. skinuo sam par ali kod instalacije mi izbaci grešku da windowsi nemaju drivere za instalaciju i neda mi dalje.

Ima li itko kakvu stranicu s windowsima koji imaju te drivere ili neki način kako da to sredim?

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pokušaj neku prethodnu verziju VB recimo 4.2.16. Novije vezije znaju imati bug-ove. Možda da prvo skineš a onda instalaciju pokreni kao administrator.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windowsi za oracle vm virtual box

-ne trebaš nikakve drivere za instal u VMu. Moraš pokrenuti install u VMu, ne na fizičkom PCju.

-za VM hardware možeš odabrati kontroler, ako koristiš neki za koji je potreban driver, tad driver moraš dati jednako kao na fizičkom HWu, F6-DOS ili za novije 7-8 može na USBu i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 13:01 (ihush).
16 godina

Pokrećem instalaciju u virtualu i desi se ovo na slikama.

Windowsi su u power iso-u moutani na virtualni disk.

Možete li me navesti na pravi put,gdje griješim,što da napravim.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-prvo, svaki VM ima u sebi opciju mountanja, ovako je jednako kao da koristiš fizički uređaj. Dal je to uzrok... možda.

-drugo, VM ima virtualni hardware. Ne može biti nešto nepodržano, odnosno samo ako si (ne)svjesno napravio takvu izmjenu. Drugo objašnjenje, imaš 'zdelanac' OS (integriran specifičan driver, može raditi na računalu 'A' ali možda ne radi na 'B'..) Koristi čisti untouched ISO, mora raditi.

-virtualan PC se ni po čemu ne razlikuje od fizičkog što se tiče instalacije ili potrebe za driverima, osim što je generički-virtualan hardware 100% podržan npr mrežna kartica. Ako se npr u VM želi instalirati neki prastari OS kao DOS, tad se recimo mrežna odabere npr AMD-Fast umjesto novijih GBE mrežnih, jer postoji support-driver.

-imaš temu na forumu, usporedi što si radio, ... klik-next sistem koji mora raditi.

16 godina

Možeš li mi dati link od te teme? Ne mogu ju naći.

Windowsi su skinuti sa ove stranice . Nebi htio stavljati neke piratske verzije.

Što se tiće virtualnih postavka hardvera stavio sam da zadovoljava minimalnu konfiguraciju windowsa 7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- to je dobar izbor, ima i digital river..

.. tražio sam temu ali ni ja je ne vidim.. (bio je primjer ako se ne varam instalacija XPa u VBox).

- instalacija bilo kojeg OSa u VMu je jednaka, za razliku od novog PCa tj njegovog hardwarea (postavke BIOSa i kontroler-chipset). Za install je jedino važno da prepozna chipset tj HDD kontroler. Ovisno o cilju, u VMu možeš odrediti npr količinu RAMa, VGA.. i kontroler, IDE-SCSI-SATA.. od nekog PIIXija iz doba prvih pentiuma. Za VGA i 3d-dx9 je npr req 32MB.

VMov hardware podesi npr za XP s 512MB RAMa i probaj na to win7. Disk VHD (30+ GB) kreiraj posebno ili u win7 disk manageru. Možda u novijoj verziji wizzard ima drugačije postavke, npr za Win8-sec.Boot-UEFI ...

Naravno, sve ovisi o konkretnom hardwareu kojeg imaš i raspoloživim resursima, npr provjeri u BIOSu dali ti je aktiviran VTx jer je često defaultno isključen.

- ovisno o verziji Virtualca (VBox, VMWare, VPC, HyperV) kojeg koristiš, postoje req. za pojedini OS i patchevi koje moraš instalirati (u nekima je MS relexao kriterije), osnovno je HW-BIOS-CPU kao Nx, DEP, VTx, ali problem koji imaš je drugačiji.

-ako stvarno traži driver (za SATA kontroler) jednostavno ga daj installu, virtualan FDD ili USB .. ili promijeni na IDE compatible. To su obično emulirani intelovi chipsetovi kao 440TX nadalje pa ugl nije potreban driver jer ga install već ima integriranog (zato je bila sumja na slipstremanu verziju).

11 godina

pozdrav,

zanima me kako instalacije (software), prepoznaje da mi instalacija dolazi iz virtualbox-a. da li postoji način da se to zaobiđe?

edit: instalacija se neće pokrenut zato što koristim virtual box

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 18:21 (Baldric).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Teško. Postoji x načina kako detektirati virtualku. Red pill, jbg.

Dakle, trebao bi krenuti u suprotnom smjeru. Dissasembler u ruke i kreni. Cilj ti je u tom softveru onesposobiti detekciju VMa jer je možda lakše to nego prikrivati tragove virtualke. Imena HDD kontrolera, mrežnih kartica, razni .dllovi posvuda... Dakle, treba ti blue pill ali za tu aplikaciju.

U ekstremnom slučaju, ako se aplikacija oslanja na detekciju hipervizora preko timing attacka, možeš se efektivno *ebat jer uvijek postoji "lag" virtualke u odnosu na hosta. U tom slučaju, jedini način je maknuti tu detekciju iz programa.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
Baldric kaže...

zanima me kako instalacije (software), prepoznaje da mi instalacija dolazi iz virtualbox-a. da li postoji način da se to zaobiđe?

edit: instalacija se neće pokrenut zato što koristim virtual box

Imaš li uključenu virtualizaciju u BIOS-u? Jesi li probal sa kojim drugim programom? Naprimjer ,VMware Player?

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina

Probao sam samo virtual box. ali sam naišao na članak http://www.unibia.com/unibianet/systems-networking/bypassing-virtual-machine-detection-vmware-workstation tako da planiram s wm ware probat. inače ovo mi je dosta bitno :D

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Samo jedno pitanje što se tiče virtual boxa. Kako da unutar njega mogu kliknut na nešto? Kada odem na nešto što želim kliknut makne se strelica i nema je nigdje pa moram stisnut desni ctrl. Naravno, nije napravio ništa kad sam kliknuo na njega. Radi se o Nawcomovom ModCD-u i OSX Snow Leopardu, no vjerujem da bi se događalo sa bilo kojim os-om. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako tko znade zašto mi se ovo dešava nestaje mi opcija za 64bita pa se nakon nekog vremena ili par restarta ponovno pojavi ...koristio sam već 64bitnu opciju ali sada je jednostavno nestala i nikako da se vrati...

0 0 hvala 0
16 godina
footballer kaže...

..no vjerujem da bi se događalo sa bilo kojim os-om. Hvala

-'vjerske teme' su nešto drugo, s PCjem nema vjerovanja, 1-0. Odgovor, nebi, jer to je 'MAC'-vanilla.. obično se dalo nači gotove VMove, potraži.

13 godina
neaktivan

ma tražim ali ništa...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice