Windows XP i Win 7 - gubitak particije od 60 GB

poruka: 9
|
čitano: 4.540
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imo sam instaliran Windows XP Pro na particiji "C"- 40 GB. Poslije sam instalirao Windows 7 Ultimate na particiji "D" (   odredio sam  veličinu od 50 GB)- Hard disk je veličine 150 GB. Međutim, nakon instalacije izgubilo mi se 60 GB. Išo sam logikom kao kod OS XP da kad odredim veličinu "C" particije da će računar sam prenijeti ostatak na drugu particiju ( u ovom slučaju sam očekivao "E"). Međutim ove particije nema, negdje se izgubila. Kako je moguće vratiti tj. ubaciti naknadno ovu particiju "E" na kojoj bi držao određene datoteke.

Zahvaljujem na pomoći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows XP i Win 7 - gubitak particije od 60 G

Probaj ovo

Idi u Control Panel\Administrative Tools\Computer Management\Disk Management i tu bi trebao vidjeti preostali dio harda kao unallocated.

Desnim klikommiša dobivaš opcije za kreiranje particije i formatiranje.

15 godina
neaktivan

Zahvaljujem! Uspješno sam rešio.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav

e ovako, neam nimalo sreće s kompovima, sad sam išao stavit win7, i normalno, što sam učinio 1000 puta, obrisao sam C particiju, napravio novu i digao windowse na njoj, no međutim izgubila mi se D particija sa svim podatcima. Sad bih vas molio da mi objasnite šta se to dogodilo, i dal sam izgubio sve podatke. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav

e ovako, neam nimalo sreće s kompovima, sad sam išao stavit win7, i normalno, što sam učinio 1000 puta, obrisao sam C particiju, napravio novu i digao windowse na njoj, no međutim izgubila mi se D particija sa svim podatcima. Sad bih vas molio da mi objasnite šta se to dogodilo, i dal sam izgubio sve podatke. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Otvori disk management i pogledaj kakvo je stanje ,koliko particija i koliko slobodnog (unalocated) prostora ima.

Možda ti je ''D'' tu ,samo je ''izgubila'' slovo pa je zato nema u exploreru!

Napravi screenshot i postaj ga!

Ako si i izbrisal particiju ,bez problema se može vratiti ,samo kaj prije to bolje!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 16:14 (kizo2703).
16 godina
odjavljen

Moguće da particija nije dobila oznaku. Desni klik na My Computer, Manage, Disk managment i nađi tu D: particiju i dodaj (Assign) oznaku diska (drive letter).

EDIT: Kizo me pretekao -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 16:14 (Sum_of_all_fears).
17 godina

ne smije se izgubiti,ako i nju nisi brisnuo u onom dilitanju i kreiranju, znas i sam.

kakvo je tu stanje?

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e ekipa, pukupašavao sam to što ste mi rekli al nisam biuo uspio. Pa sam probao stavit XP, i tamo je bila particija, prebacio podatke na prenosni hdd, i onda cijeli disk formatira, digo sedmicu i vratio podatke.

hvala svedno :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice