Windows Vista SP1 predugo gašenje....

poruka: 16
|
čitano: 4.324
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Eto imam i je tu prokl. Vistu, i imam OGROMNI problem.

Naime kada kliknem na gašenje PC-a treba mu (mjerio sam štopericom) 8min i 37sec.

Čak sam instalirao i čistu instalaciju...

Kanta je core 2 duo e 6550, 3gb ram, 150gb hdd, i vanjski od 500gb, grafa 8800 neka (od 768mb)...

Stvarno neznam u čem je problem...

Računar je očišćen od registry erora, defragmentiran, čist od smeča, nema virusa....

nikolagrgic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows Vista SP1 predugo gašenje....

Instaliraj dobri stari i pozdani XP, glede Viste pričekaj SP2.

8m i 37sec ?????

17 godina

A kako se gasi bez SP1? SP1 ima problema s nekim komponentama.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiće XP prije bih prešao na linux (spor, ne preopznaje mi svih 3gb, ne radi mi bluray pržać, driveri od grafičke mi prepoznaju samo 128mb, spor (opet), pun propusta, grdno sučelje...)

A što se tiče Vista bez sp1 ista stvar, ali taj se probl, pojavio neki dan....

nikolagrgic
17 godina
Neophyte kaže...

Što se tiće XP prije bih prešao na linux (spor, ne preopznaje mi svih 3gb, ne radi mi bluray pržać, driveri od grafičke mi prepoznaju samo 128mb, spor (opet), pun propusta, grdno sučelje...)

A što se tiče Vista bez sp1 ista stvar, ali taj se probl, pojavio neki dan....

Ako ti sa cistom instalacijom radi isto tako, i to se pojavilo tek odnedavno, a nisi mjenjao hardware, onda je jedini moguci razlog da ti je neki hardware krepao. Probaj disk provjerit, moguce da s njim nesto nije u redu. Jesi mozda updejtao bios u medjuvremenu? Neki biosi imaju problema sa sleepom i bootanjem Viste, moguce da imaju problema i sa gasenjem.
Gasis kao shutdown ili kao sleep? S3, S4 ili S3+S4?
17 godina
neaktivan

Hardware je *živ* radi prefect sa XPsp3 ali kako ne podnosim xp....

Hdd je provjeren, ram isto, kao i svaki ostali hardware. Bios je standardni koji je došao sa pločom.

Radim i sleep, hinerbrate  shut down, isto je sve (8 x minuta)

PS: Šta ti znaći S3-S4?

nikolagrgic
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 15:47 (Neophyte).
17 godina

Cudno je da mu isto treba za shutdown i sleep. Jel ti radi uopce sleep? Probaj iskljucit USB uredjaje ako imas kakve (ukljucujuci mis, tastauru i slicno), mozda ne uspije ugasit/otjerat u sleep neki od deviceova.

S3 - sleep, S4 - hibernate. S3+S4 - kombinirani sleep u visti. Tak da se dize za 2-3 sekunde, a ak slucajno nestane struje da ima hibernate s diska. To je default na visti. Ako to koristis, kako to radi? Da li  odmah dobijes crni ekran pa jos kopa po disku 8 minuta (radi hibernate na disk) ili imas nesto na ekranu tih 8 minuta?

17 godina
neaktivan

Hmm...

Samo mi je externi HDD od 500Gb na usb v2. Sve ostalo je prikljućeno na *normalne* ulaze.

Što se tiće hibernate opcije to radi perfekt. Kliknem (ma kakvo kliktanje, pritisnem dugme na kućištu, i nakon nekih 20sec pc se ugasi)

Na ekranu tijekom hibernate-a nema niš, samo crni ekran, tako je i kad se pali iz te opcije. To Traje nekih 1min i onda se sve upali.

Ali meni treba normalno gašenje...            :(

Lagano ludim.....

Ali neće đavol na meni zaraditi... (da pređem na XP)....

nikolagrgic
17 godina
neaktivan

Jesi pogledao "event viewer"?

17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...

Jesi pogledao "event viewer"?

S ovim se slažem,vista inače se sporije gasi u sleep režim ako imaš bilo koji program koji mora gasiti(messenger,user logon,realPlayer) ako to ne zgasiš tad ti to vista gasi a to traje.Pogledaj što recimo kod mene kaže kad pomoću control panela pogledaš i tad javi razlog....
Control Panel-sleep problem Control Panel-sleep problem
v_maxcpp
17 godina
neaktivan

Hmm, u event viewer-u, kaže da nema nikakvih problema (tj. da je se ispravno ugasio), a od ikona u tray-u, imam samo zvuk i unlocker (sa BUG-a).

Ince kao što sam rekao sleep i hibernate (sory neznam eng, ucio njemacki) rede perfekt, samo se predugo gasi...

A ja se nedam, makar morao cekati 20min...

Neophyte
17 godina
Neophyte kaže...

Hardware je *živ* radi prefect sa XPsp3 ali kako ne podnosim xp....

Ne podnosiš xp?! A na kojem si OS-eu bia zadnjih 5 godina... Linuxu...?
Eto ti Vista pa guštaj...
Da 8min i 33sec - rofl...
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing
17 godina
neaktivan
Neophyte kaže...

Hmm, u event viewer-u, kaže da nema nikakvih problema (tj. da je se ispravno ugasio), a od ikona u tray-u, imam samo zvuk i unlocker (sa BUG-a).

Ince kao što sam rekao sleep i hibernate (sory neznam eng, ucio njemacki) rede perfekt, samo se predugo gasi...

Nikakvih errora ili warninga kod dizanja windowsa (u event viewer-u), sve OK?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2008 18:56 (Level 1).
17 godina
Neophyte kaže...

Pa zapravo ne vidim u cemu je tvoj problem, a pogotvo u cemu je to OGROMAN problem. Rjesenje je jednostavno. Nemoj gasit racunalo Smijeh 
U vise od godinu dana koristenja Viste mozda sam 2-3 napravio pravo gasnje (shutdown). Ako ti Sleep radi, onda njega koristi. Potpuno ista stvar, a onih 1W ili koliko vec racunalo trosi na odrzavanje memorije je ionako zanemarivo (osim ak nisi neki zagrizeni zeleni).
17 godina
neaktivan

Ah, očigledno je ovo otišlo u krivi smijer...

Imao sam ja XP još kada je tek izašao...

Vista mi je se svidjela zbog sučelja :)

Vratio sam se danas na XP koji je nadograđen na SP3, samo mi nema tj. ne prepoznaje 4Gb rama...

Ima manjih problema (ne prepoznaje mi blu-ray čitać, sada tražim *drivere*)....

Hvala vam na pomoći, no ne vraćam se na Vistu do SP10  :)

Pozz svima....

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
Neophyte kaže...

Vratio sam se danas na XP koji je nadograđen na SP3, samo mi nema tj. ne prepoznaje 4Gb rama...

Ako se ne varam za to trebaš 64-bitne windowse.

Have you ever danced with the devil in the pale moonlight?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice