ovako, nakon što sam instalirao windows 8, sve je radilo super, bez grešaka.. i to je držalo neka 3 dana, tak dugo dok nisu updateovi novi došli, otkad se updatealo internet više ne radi.... konkretno wireless je spojen, piše internet acces.. al kad se pokuša otvoriti neka stranica ili bilo šta ne veli da nema interneta nego stoji blank stranica i neide dalje od toga... konkretno slučaj je znate ko kad skidate nešto pa vam je sporo, samo ovdje je razlika da nije sporo nego se ništa ne dešava... pa ako ima neko kakvo riješenje problema bio bi mu zahvalan :)
Windows 8 RP problemi, iskustva, trikovi...
- poruka: 94
- |
- čitano: 23.809
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
stavio sam win8 RP clean instalacija...ne vidi mi druge dvije particije koje imam na diskovima...particiju su sa podacima i vaznim fajlovima. sta da radim. ne smijem formatirat. HITNO !!!
Disk management pa ih tamo 'aktiviraj'
nudi mi samo delete sta naravno ne dolazi u obzir
winsi mi ne prepoznaju mobitele s2,s3 samo ih puni kada ih prikljucim ?
jel ima tko isti problem
Inače ,ako ste dosad probali ,skužili ste da u ovoj verziji Osmice ne možete napraviti system repair disc ,zbog greške (slučajne ili namjerne) u Recdisc aplikaciji. (o tome ćemo u drugom tutorijalu!)
Ali ,zato je tu nova opcija - napravite bootabilni Recovery Drive.
Potreban vam je usb stick od barem 256 mb (kakvih sigurno imate po ladicama ,bitno je samo da je ispravan) i malo strpljenja.
Za početak ,upiknite usb u PC ,te u System32 folderu nađite RecoveryDrive.exe
Pokrenite ga i pustite da izlista particije. Izaberite usb ,te nakon upozerenja i klika na Next pričekajte 5 do 10 minuta da se napravi posao. Kad je gotovo ,imate RECOVERY particiju na usb-u koji je po sadržaju isti kao repair disk i služi u iste svrhe: popravke ,Refresh ili Reset sistema.bilo tko ?
edit: kies ih ne prepoznaje a i winsi nece instalirat drivere grrrrrr .. morat cu opet na win7 a tak sam se navikao na fluidniju win8cu
juhuuuuuu proradio sam od sebe :P
bilo tko ?
edit: kies ih ne prepoznaje a i winsi nece instalirat drivere grrrrrr .. morat cu opet na win7 a tak sam se navikao na fluidniju win8cu
juhuuuuuu proradio sam od sebe :P
Čekaj ,ti si jednostavno zgazil Sedmicu i instaliral samo Osmicu? Yebi ga ,vraćaj ju natrag!! I drugi put ,napravi dual boot ,spasit ćeš živce i uštedjti puno vremena!
Nokie recimo ,a i Nokia PC Suite i Nokia Suite za novije telefone ,rade. iP4 i iTunes isto.
ne imam dual boot ali mi se win8 trenutno vise svijda ;)
a i proradilo je gore napisah
cemu ... kad neam nikakvih problema za sada u ovih 2tj od kad je koristim.. osim kaje bilo sa kiesom malo...
Kak se igre vrte na osmici, kakva je podrška drivera, stabilnost sistema, itd.?
Već neko vrijeme na laptopu (HP ProBook 4710) je umjesto Windows 7 Professional instaliran Windows 8. Kako mi isti služi za rad od doma i na terenu manje više cijelo vrijeme se vrte iste aplikacije AutoCAD, LibreOffice, Thunderbird i Firefox. Ponekad vrtim Windows Media Centar za gledanje TV-a i VLC za gledanje videa.
Ono što je nepobitno je da se Windowsi brže dižu i brže gase, vjerujem da je većini razlike u brzini dizanja pridonio ne pretjerano čisti registry 7-ce (hebi ga kad pamtim kratkoročno i nesjećam se kako je bilo kod kupnje). Sustav je stabilan, podjednako kao 7-ca, jer n is njom nisam imao problema. Ždere me taj Metro, ne zbog izgleda već zbog debilane scrolanja lijevo-desno, cijeli život je to bilo po vertikali i sada se neka pametna glava dosjetila kako da nas mjenja.
Pozitivno je to što mi sada baterija traje dulje (između 30 i 45 minuta). Nisam mjerio nekim benchmakom već govorim o realnom radu, koji je kao što sam već prethodno naveo, poprilično jednoličan. Ima li neko logično objašnjenje ili su mi baterijski duhovi opsjeli laptop? Ima li još netko ovakvo iskustvo?
Evo i ja sam prije par dana instalirao win 8 rp
i imam jedan čudan i preglup problem..
Nakon nekog vremena rada pc-a iz zvučnika se čuje nekakvo kucanje i to svaki put ide istim ritmom
i sad wtf je to? haha
Nemojte mislit da trollam,jer mi se to stvarno događa ..(ili sam si ja to umislio u glavi )
Nakon nekog vremena rada pc-a iz zvučnika se čuje nekakvo kucanje i to svaki put ide istim ritmom
i sad wtf je to? haha
Nemojte mislit da trollam,jer mi se to stvarno događa ..(ili sam si ja to umislio u glavi )
Znam za taj problem, imao sam ga na win7 (onaj "klik" kao kad otvaras mapu u exploreru) i nikako nisam nasao rijesenje... prestalo je samo od sebe nakon 2 dana
i sad wtf je to? haha
Znam za taj problem, imao sam ga na win7 (onaj "klik" kao kad otvaras mapu u exploreru) i nikako nisam nasao rijesenje... prestalo je samo od sebe nakon 2 dana
Ok,hvala :)
Eo danas jos nisam cuo to,pa se nadam da je prestalo :)
Edit: Aj sad kad sam vec krenio s pitanjima..instalirao sam igru Magicka i kad uđem u nju bude kao par onih početnih slika i to, i onda krene uvodni filmić i
najednom se igrica isključi..probao sam stavljati compability sa win sp sp 3 i win 7 al opet nista..
I sad gledam ,da bih mogao igrati tu igru trebam imati instaliran direct x,xna,framework,active x i to, pa di bih to mogao skinuti za win 8 ? :)
Bok ljudi. Odlučio sam kao marljivi geek obrisati nešto s diska, napraviti novu particiju i instalirati osmicu. Imam dva pitanja:
1) Dugo već nisam imao dual boot, pa sam zaboravio dal mogu normalno tu novu particiju obrisati kad mi dosadi i spojiti s particijom od koje sam uzeo dio bez nekih problema?
2) za HD4870 nema official drivera, pa me zanima dal oni za win 7x64 normalno rade i da li se može igrati?
Ako bude sve ok namjeravam ih koristiti kao default, isto sam napravio i s Win 7 betom, nikad problema.
EDIT: Ili bolje da napravim reinstall winsa samo sa osmicom? Jedino me onda ti driveri za GPU muče i neznam dal BitDefender IS 2012 podržava osmicu. (Na virtualac ne bih)
EDIT2: Nakon čitanja po stranim forumima odustah, složit ću si dual boot s Ubuntu 12.04
Može mala pomoć, planiram instalirati W8RP preko Win7 (prvo format naravno). Međutim, koristim 3 OS-a i to:
Win7
WinXP
Mint 13
E sad, raspored particija mi je malo čudan:
http://dl.dropbox.com/u/2777613/ScreenShots/ScreenShot011.png
C je Win7, D su fajlovi, 2.4GB je Linuxov SWAP, 20GB je Mint13 i zadnja particija je WinXP
Trenutno U XP ulazim tako da u GRUB-u odaberem Win7 pa me Win7 bootloader pita jel oću Win7 ili XP.
1) Hoće li mi WIN8 detektirati XP?
2) Može li GRUB detektirati Win8?
Može mala pomoć, planiram instalirati W8RP preko Win7 (prvo format naravno). Međutim, koristim 3 OS-a i to:
Win7
WinXP
Mint 13
E sad, raspored particija mi je malo čudan:
http://dl.dropbox.com/u/2777613/ScreenShots/ScreenShot011.png
C je Win7, D su fajlovi, 2.4GB je Linuxov SWAP, 20GB je Mint13 i zadnja particija je WinXP
Trenutno U XP ulazim tako da u GRUB-u odaberem Win7 pa me Win7 bootloader pita jel oću Win7 ili XP.
1) Hoće li mi WIN8 detektirati XP?
2) Može li GRUB detektirati Win8?
1) trebali bi bez problema, nisam isprobavao pa nemogu tvrditi
2) GRUB ti je najbolja opcija, ne kužim uopće što će ti još jedan bootloader pored GRUB-a?
Jel se isplati stavljat taj WIN8?
I ako mozete napisat zasto da zasto ne.
Trenutno sam na win7 ultimate x64.
Možeš ga stavit ako ga hoćeš isprobat, ali stavi si u dual boot sa win 7, pa ako ti se ne svidi samo ga pobrišeš i 7 ti normalno ostaje.
Samo si napraviš novu particiju veličine minimum 20GB, skineš si windows 8 RP dvd i bootaš računalo s njega i normalno instaliraš 8 na novu particiju.
E sada za i protiv.
ZA: Brže podizanje i gašenje sistema, puno fluidniji rad računala, manje zauzeće resursa pca.
Protiv: METRO, nisu dostupni svi driveri za uređaje (može doći do problema u radu računala), nekompatibilnost s nekim programima (makar još nisam našao neki koji ne radi).
Možeš ga stavit ako ga hoćeš isprobat, ali stavi si u dual boot sa win 7, pa ako ti se ne svidi samo ga pobrišeš i 7 ti normalno ostaje.
Samo si napraviš novu particiju veličine minimum 20GB, skineš si windows 8 RP dvd i bootaš računalo s njega i normalno instaliraš 8 na novu particiju.
E sada za i protiv.
ZA: Brže podizanje i gašenje sistema, puno fluidniji rad računala, manje zauzeće resursa pca.
Protiv: METRO, nisu dostupni svi driveri za uređaje (može doći do problema u radu računala), nekompatibilnost s nekim programima (makar još nisam našao neki koji ne radi).
Hvala.
Ma hdd imam samo 160gb, ova sedmica je vise od pola godine instalirana pa sam mislio sve formatirat i na novo, da bude brzi.
Pa bi stavio sad samo win8 pa probao da vidim kakav je i dali bi se mogao naviknuti itd...
Znaci brzi je od sedmice?
S igricama je sve ok kao i sada na sedmici?
Šta je taj METRO?
I da ovu sedmicu ne kuzim, na C disku imam samo 6GB slobodno od ukupno 40GB na toj particiji, ne kuzim stvarno kako se to popunilo kad sve sta instaliravam ide na
D disk. Cistio sam s ccleanerom obrisao koji gb ali stvarno ne kuzim..
Ugasi system restore, ako ne znaš kako pogledaj u google kako.
Pokreni Disk cleanup u startu pod programs - system tools, da počistiš eventualno smeće zaostalo od updetea, još najbolje napravi reinstall.
Evo mog windows 8 x64 RP desktopa (slika). Radi kao sat, još nijedamput mi nije zablokiral, iszbacil BSOD, usporil se ili nešto slično.
Metro izgled (slika 2). Kad ti se pokrene dobiješ kao na slici 2, samo klikneš na desktop i dobiješ nešto slično kao na 7, samo što nema starta, kada miš pomakneš desno do kraja dobiješ meni sa search, settings itd, računalo se gasi pod dijelom settings pa power.
I ja sam imao prije 8 Windows 7 i mogu ti reći nije nešto velika razlika jedino taj Metro (jedino što mi se sviđa je što oni dugmići x, minimize ,restore down nisu više zaobljeni) i da možda će te Metro malo zbunjivati na početku al navikneš se ubrzo na njega !Ja sam čisto instalirao samo da isprobam kakav je i brži je od sedmice pri paljenju i gašenju !!
Ugasi system restore, ako ne znaš kako pogledaj u google kako.
Pokreni Disk cleanup u startu pod programs - system tools, da počistiš eventualno smeće zaostalo od updetea, još najbolje napravi reinstall.
Evo mog windows 8 x64 RP desktopa (slika). Radi kao sat, još nijedamput mi nije zablokiral, iszbacil BSOD, usporil se ili nešto slično.
Metro izgled (slika 2). Kad ti se pokrene dobiješ kao na slici 2, samo klikneš na desktop i dobiješ nešto slično kao na 7, samo što nema starta, kada miš pomakneš desno do kraja dobiješ meni sa search, settings itd, računalo se gasi pod dijelom settings pa power.
BOLD-Reinstal cega - si mislio na windowse ili? :D
Izgleda super..Samo nemas starta na prvoj slici, malo mi je cudno to, kako su to napravili bez starta..Ili se ga moze nekako stavit?
Ovaj metro me podsjeca kao na WP7 koji imam na omnii, malo je glupo jer mi se cini da je taj metro vise prilagoden za touch a ne za komp..al ok.
I ja sam imao prije 8 Windows 7 i mogu ti reći nije nešto velika razlika jedino taj Metro (jedino što mi se sviđa je što oni dugmići x, minimize ,restore down nisu više zaobljeni) i da možda će te Metro malo zbunjivati na početku al navikneš se ubrzo na njega !Ja sam čisto instalirao samo da isprobam kakav je i brži je od sedmice pri paljenju i gašenju !!
Ok..a budem probao kad mi se bude dalo najvjerovatnije:)
I dal si pozalio ili si zadovoljan time sto si instalirao 8-icu?
Da zadovoljan sam , čak mi je windows 8 jedini OS nemam nijedan drugi instaliran ,ja bi ga preporučio svima,a pogledaj još na youtube-u imaš dosta o windows 8
Pozdrav decki, jucer sam stavio win 8 cp, i radio je ko blesav, i danas ga upalim i nece internet, provjerio sam kabel,internet, nece se spojit ni na 192.168.1.1 a na ubuntu radi ko podmazan, u cemu je problem? nisam nista ama bas nista prckao? :/ jos i pise da je spojem sve super, internet dostupan bla bla, ali nece ... -.-
Nova verzija Classic shella 3.5.1 vas logira direktno na desktop (preskače Metro).
Trenutno nemam W8RP pa ako netko ima volje nek isproba.
isao sam instalirat win 8, instalirao ga, usao u winse i malo istrazivao windows i odjednom mi se komp ugasio. I sad kad ga probam palit dode do crnog ekrana na kojem pise windows i kad se ucita komp se ugasi. Dali moze to bit softwerski ili je u hardweru problem?
Sta da radim?

Kaj je ko probal vrtit neke igre: metro 2033, BF3 itd..? Performanse su bolje/lošije spram win 7?
tnx