Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.575
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
15 godina
Windows 8 i 8.1 - Problemi

Imam problem prilikom instalacije, naime želim dual bootat win 7 i 8.1. Napravio sam posebnu particiju (50 gb) i na njoj želim instalirati windows. Sve lipo odaberem i krene instalacija, sve završi i taman kad će finishirat izbaci mi error "Windows could not update the computer's boot configuration. Installation cannot proceed." I onda me vrati nazad na prozor di se pokreće instalacija.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam problem kod uninstala bilo kojeg programa. Poše windows is preparing uninstall i tako stoji i poslije mi kaže kako je prestao raditi,update win-a napravljen ali ništa,nektko imao slični problem,kako ga riješiti?

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi
izvone kaže...

Imam problem kod uninstala bilo kojeg programa. Poše windows is preparing uninstall i tako stoji i poslije mi kaže kako je prestao raditi,update win-a napravljen ali ništa,nektko imao slični problem,kako ga riješiti?

Unaprijed hvala!

Probal kroz CCleaner uraditi uninstall ili uradi "Clean Boot" pa tada probaj uninstall...

Prouči si ovaj LINK na tu temu

Good Luck ;)

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 0:02 (andi.cro).
15 godina

Probat cu to,sada čak neće ništa ni instalirat ni deinstalirat,a bogme neće ni update windowsa napravit stalno neka 800xxxxx greška i nikako rješenje nać,počeli su mi se ovi win. gaditi,sedmica nije imala toliko problema.

15 godina

A nesto se zeznulo na sistemskoj razini pa probaj takodjer uraditi iz cmd-a provjeru i po potrebi zamjenu sistemskih fajli ovom naredbom:

sfc /scannow

Ako ce biti potrebna zqmjena sis.fajli to ce se automatski uraditi ali budi svjestan da ces najvjerojatnije trebat nanovo "aktivirati" winse. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sys scan kaže da nema grešaka.

I dalje nemogu updateat i stalno baca ovaj error na slici. Guglao sam i pokretao windows inspector neki i uvijek nađe grešku,riješi ju,update krene i stane na 5% -.- . Ima i riješenja preko CMD-a ali svaki put kad bi ta riješenja sa cmd-om pokušao bi mi pisala greška 87 i tu stane.

Dal da nekako manualno maknem zadnji update pa ga i instaliram? Imate li kakav prijedlog?

P.S. ccleaner oće uninstalirat,ali ništa od instalacije novih programa a potrebni su mi :S

EDIT: clean boot nije pomogao ni za update ni kod instalacija samostalnih

greska greska
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 11:44 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Skini Windows update diagnostic. Meni uvik pomaze

14 godina
neaktivan
izvone kaže...

I dalje nemogu updateat i stalno baca ovaj error na slici. Guglao sam i pokretao windows inspector neki i uvijek nađe grešku,riješi ju,update krene i stane na 5% -.- . Ima i riješenja preko CMD-a ali svaki put kad bi ta riješenja sa cmd-om pokušao bi mi pisala greška 87 i tu stane.

Dal da nekako manualno maknem zadnji update pa ga i instaliram? Imate li kakav prijedlog?

P.S. ccleaner oće uninstalirat,ali ništa od instalacije novih programa a potrebni su mi :S

Pogledaj ovo. Odi na dio koji objašnjava kako resetirati Windows update komponentu ručno.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina

Dijagnostiku sam probao ali budem opet ,nemam što izgubiti,hvala vam,kada dođem s faksa isprobam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zaustavi preko cmd-a win update i izbrisi sve skinute update i onda pokreni update.
15 godina
GeneralPag1997 kaže...

Skini Windows update diagnostic. Meni uvik pomaze

Ništa,pokrene update do 5% i stoji...tako svaki put do sada kada sam probao

mario.L_hr kaže...
izvone kaže...

Pogledaj ovo. Odi na dio koji objašnjava kako resetirati Windows update komponentu ručno.

Nakon ovoga se komp čudno ponaša,sigurno sam nešto zajeeee

GeneralPag1997 kaže...
Zaustavi preko cmd-a win update i izbrisi sve skinute update i onda pokreni update.

kako da to napravim?

Ako ništa ne pomogne rušim i vraćam na 7. Previše živaca ode...

14 godina

upisi u cmd (admin) net stop wuauserv odi u C:\Windows\SoftwareDistribution\Download i sve izbrisi kasnije u cmd upisi net start wuauserv.

17 godina
Sta nemozes zivit bez tog jednog updejta?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina

mogu bez problema,samo necu nista ni instaliravat niti deinstaliravat,problem je taj kaj je to sve povezano i zapravo imam beskoristan OS. 

14 godina
Napravi refresh winsa. Svaki problem to rijesi. BTW zna tko kakav program da preko DOS-a vidin dump file. Dosa mi je BSOD i na windows startup repair samo stoji.
17 godina
Sprzis si Hirenboot i pokrenes komp s njega, on bi trebao imat Blue Screen viewer ili nesto slicno...ako me pamcenje jos sluzi
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
GeneralPag1997 kaže...
Napravi refresh winsa. Svaki problem to rijesi. BTW zna tko kakav program da preko DOS-a vidin dump file. Dosa mi je BSOD i na windows startup repair samo stoji.

Gubim li podatke? jer ako da idem na reinstall,ali mi se neda skidat opet 3 dana sve igre i programe koji su mi potrebni

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Instalirao sam si windows 8.1 i imam problem sa driverima za maticnu plocu(maticna ploca je ASUS M2N68-AM PLUS).Naime nemogu naci drivere za windows 8,otisao sam na stranicu proizvođača maticne i pise mi da odaberem windows za koji zelim instalirati drivere.I tamo mi prikaze ove windowse sto su na slici ali nema za windows8.Zna li netko kako doci do tih drivera ili moram instalirati windows 7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj otići na stranicu Nvidie (njihov chipset) i skinuti tamo drivere.Ako ima samo za Windows 7,probaj ih instalirati u compability modu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Win.8 ima opciju da sam potraži i updejta sve drajvere i čini mi se da je ona uključena po defoltu!

Na slici na dnu vidim da ti piše: "Others", šta ti tu ponusi kad klikneš na to?

btw: pazi da izabereš ispravno X32 ili X64!!!

EDIT: bio ja sad na ASUSU i vidio da pod "others" ne nudi ništa tak da ti jedino preostaje skinuti za sedmicu (samo pazi da je ispravno x32 ili x64), trebalo bi raditi a ako windows u međuvremenu nađe bolju opciju,instalirat će ih sam a ako pri instalaciji nisi odabrao da win. sam traži i instalira drivere onda se to neće desiti.

Da tu opciju ponovo aktiviraš uradi kao na slici...

Good Luck!

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 11:24 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

imam problema sa officom 2010,normalno ga instaliram i otvorim word ili excel i hoću promjeniti font slova i počne se rušiti program,ima tko kakvo rješenje?? imam windows 8.1 pro

0 0 hvala 0
15 godina
amater22 kaže...

imam problema sa officom 2010,normalno ga instaliram i otvorim word ili excel i hoću promjeniti font slova i počne se rušiti program,ima tko kakvo rješenje?? imam windows 8.1 pro

Jel to Office 2010 STARTER?

10 godina
neaktivan

ovo mi piše "Microsoft Office Enterprise 2010 Corporate Final (full activated)" ako šta to pomaže samo mi ime govori da se nekužim baš toliko

15 godina

To si imao na sedmici,jel?

Negdje sam čitao da tvoji podatci kod registracije/aktivacije trebaju biti resetirani i ponovno aktivirani na osmici...ne znam jel to slučaj i kod tebe pa kontaktiraj MS Support da ti to naprave a ako imaš crackanu verziju onda niš od toga, preporučio bih ti FreeOffice {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nisam to imao na sedmici, to je kupljen novi laptop,stavio sam original windows 8.1 pro i ovaj office sto sam napisao prije

16 godina
Vedran28 kaže...

Pozdrav svima.

Instalirao sam si windows 8.1 i imam problem sa driverima za maticnu plocu(maticna ploca je ASUS M2N68-AM PLUS).Naime nemogu naci drivere za windows 8,otisao sam na stranicu proizvođača maticne i pise mi da odaberem windows za koji zelim instalirati drivere.I tamo mi prikaze ove windowse sto su na slici ali nema za windows8.Zna li netko kako doci do tih drivera ili moram instalirati windows 7?

-nForce je najbugovitiji chipset s najlošijim supportom, ako na str. za tu MBO nema drivera, 'posudi' ih od neke druge MBO/proizvođača ili nvidie. Problem je često s allinone driverom, treba instalirati zasebne audio, LAN (mada se nalaze u forcewareovom kompletu). Google+ključna riječ chipset-ver. + win ver. ...

-zašto nitko ne korisiti google za drivere? Smisao tražilice je upravo traženje, brže nego forum.

-ako ne nađeš za win8, tad probaš unazad, 7, Vista, XP.. VAŽNO je samo 32 ili 64 bit, najpraktičnije je ako pronađeš txt-inf (ne app-setup.exe, možda u compatibility modu prođe ... ili sve zbrljavi). Driver možeš 'forsirati' ali moraš biti 100% (i više) siguran da je to pravi driver. Ispravan HW + ispravan SW su jedina kombinacija kad PC radi. Sve na PCju je SW... i malo plastike/lema.

amater22 kaže...

ovo mi piše "Microsoft Office Enterprise 2010 Corporate Final (full activated)" ako šta to pomaže samo mi ime govori da se nekužim baš toliko

-već po nazivu Officea možeš pogoditi .... imaš smeće, tko zna što, idući put instaliraj konkretan virus, lakše se sredi jer tad možda postoji neki fix. Ovako ti ostaje samo ''reklamacija TPB-u''...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Ne kužim to forsanje MS Officea pa makar i pod cijenu piraterije kad ima odličnih free proizvoda poput FreeOffica!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

Ne kužim to forsanje MS Officea pa makar i pod cijenu piraterije kad ima odličnih free proizvoda poput FreeOffica!!!

-ja ne ulazim u 'moraliziranje'.. veći problem je besmislenost, glupost, neznanje.. MS recimo (neupućenima, blagi sarkazam) tolerira pirateriju kućnih juzera, vrlo lako se može imati origigi.. umjesto tko-zna-kakvog smeća. Pogotovo juzeru koji samo zbog naziva ''uber-enterprajz-hyper..'' skine upravo taj paket, torrentom.. (rizik kazne) i čudi se ako nešto ne radi. Može jednako skinuti s MSovih str. bez kršenja ikakvih zakona i biti miran, aktivacija ja najmanji problem.. i nije kršenje kaznenog zakona. Tako juzer zbog šibice sasječe stablo koje mu pritom padne na glavu, dok kutiju šibica i upaljač ima sa strane free...

-dodatni problemi koji se mogu javiti, npr malware ili loš crack, su često posljedice problema na PCu. Želja juzera je ugl da im PC tj app/igra radi, ali rade sve suprotno, ŠBBKBB da tako natoče nepoznato gorivo u automobil... a sa strane free točionica. To je ultimativna glupost iz neznanja, jednaka verziji većine juzera (misli se na win.ver.7 ult., osmica za sad nema taj naziv), samo zato jer se nalazi na jedan klik daleko, jer je lako dostupno, lako se izgoogla...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Ljudi, kad idem instalirat windows 8.1 na novi PC (free dos), jel se može odmah instalirati na SSD ili moram prije instalacije nešto naštimati u BIOS-u ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
U BIOS-u si namjesti da ti je disk u AHCI modu.
Nakon toga normalno instaliras kao da je HDD.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice