Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.999
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
17 godina
Re: Windows 8 - Problemi
Valentin17 kaže...

jollyb

- Ako koristiš spyboot search and destroy, mani se toga programa, jer zna obrisati i nešto što sustavu treba.

- Koristi Malwarebytes za uklanjanje gamadi.

- CClaener ili Auslogic ili MalwareBytes nisu krivi za probleme sigurno.{#}

mislio sam za auslogics samo zato jer ima opciju za removal temp files, znam da bi trebalo biti bezazleno {#} a ništa mi drugo nije palo na pamet što sam koristio u zadnje vrijeme da se explorer.exe uspije izbrisati. a i najnovije verzija spybot, ne sviđa mi se.

browsere imam bez toolbara, sa wot, adblock, opendns, pazim što otvaram - čudno da je tošlo do toga...

last.fm/user/jolly_bravo
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 18:21 (jollyb).
14 godina
Windows 8 - Problemi

Da li mi može netko pojasnit zašto mi se računalo pali samo od sebe, to se događa od kad sam prešao na Windows 8 Pro. Nekad se upali, nekad ne, a to me živcira...

Virusa i takvih gluposti nemam!

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Pozdrav!

Dakle situacija je ovakva: imam racunalo  koje ima 2 hdd diska, jedan od 1TB i drugi od 500GB.

Racunalo je hp-ovo te ima opcije secure boot i doslo je sa instaliranim win8.

Iskljucio sam secure boot i instalirao win7 na ovaj disk od 1TB koji se lako moze izvaditi iz racunala, nazovimo ga eksterni disk.

Zatim sam otisao u BIOS i namjestio boot order tako da prvo boota s eksternog diska win7, a ako nije umetnut eksterni disk tada nek boota win8.

Prvi problem je bio u tome sto racunalo nikad nije moglo prvo bootat s eksternog diska bez obzira na redosljed priroiteta za bootanje (jedino u slucaju kad bi iskljucio 

UEFI opciju u biosu bi prvo pokretalo s eksternog diska, al u tom slucaju kad bi izvadio eksterni disk racunalo ne bi prepoznavalo ovaj unutrasnji prilikom iduceg pokretanja).

To sam pokusao rijesiti tako sto sam  pokrenuo win8 i preko msconfig namjestio boot order, stavio sam da prvo po defaultu boota win7 (koji je na eksternom disku).

Nakon restartiranja racunala pojavio mi se problem da vise nikako ne mogu bootat s unutrasnjeg diska i ovakva poruka

Unutrasnji disk je vidljiv kad bootam win7, pokusao sam ubaciti win8 dvd i napraviti restore/repair itd ali uvijek bi se pojavila navedena poruka da je disk zakljucan.

Formatirao sam particiju na kojoj je win8 instaliran (ostale particije na unutrasnjem disku nisam dirao jer imaju na sebi tvornicke win8 recovery datoteke, pa se bojim ako citav disk formatiram da cu morat upisivat key 

pri ponovnoj instaliaciji win8 - kojeg nemam jer je racunalo doslo vec s originalim win8 instaliranim).

Da li netko zna sto bi trebao napravit da otkljucam disk ili je imao slican problem?

Zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 16:20 (petarzzz).

0 0 hvala 0
16 godina
petarzzz kaže...

Da li netko zna sto bi trebao napravit ili je imao slican problem?

Secure Boot opis

Ukratko: Windows 7 se ne može bootati sa PC-a sa uključenim Secure Bootom ,pošto nema ovjerene drivere i ključ za start sa njega.

A kad iskljućiš  Secure Boot Osmicu ne možeš bootati ,traži refresh - jesi probal napravit refresh?

Naravno ,prvo napravi backup sistema.

Bez UEFI-ja ne radi zato je je instaliran na GPT ,sa uključenim UEFI-jem - jedina prava opcija je reinstalacija Osmice ,ali da prvo konvertiraš disk iz GPT u MBR.

Ali ,time ,naravno gubiš Boot i OEM (servisnu) particiju i bilo šta drugo šta je na tom disku ,pošto moraš obrisati SVE PARTICIJE.

Naravno ,možeš probati napraviti reinstalaciju na GPT ,sa uključenim UEFI-jem ,bez Secure Boot-a ,možda prođe.

Ali ,onda moraš isto tako instalirati i Sedmicu na GPT disk.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 15:26 (kizo2703).
11 godina
neaktivan

Konkretan problem trenunto nije secure boot vec to sto je windows 8 zakljucao disk na kojem se nalazi. 

E sad, mene interesira da li se disk moze "otkljucati" jer kad bi se otkljucao nekako vrlo lako bih ponovno instalirao win8, sad dok je zakljucan ne moze se na njega nista niti instalirat niti bootat s njega?

16 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav dobri ljudi,

moj problem je slijedeci; kad pokusam napravit update OS-a, sve se lijepo instalira, krene instalacija i kad laptop krene u reboot, instalacija dodje do 16% i kaze mi failure, revert instalation.

Probao sam sve sa ove stranice (tak mi rekli u MS helpdesk) ali ne pomaze. Deistalirao sam zadnjih 5 aplikacija, jer kazu mozda je i u tome problem, ali nije. Do sad je sve radilo kak treba. Cak sam pokusavao update instaliravat jedan po jedan ali ni to nije pomoglo. Guglanje me nije daleko dovelo, tj svako rijesenje koje mi je gugl ponudio bilo je "Ask on BUG forum" {#}

OS je legalan.

Hvala unaprijed na svakoj ideji.

EDIT: Problem rijesen, na ovom linku Method 2 Step One rijesio problem. TU za MS Helpdesk. Bili su brzi...

Problematicni updatei Problematicni updatei
Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 10:00 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Iz ne znam kojeg razloga se ne mogu ulogirat u komp... Piše mi da mi je kriva lozinka, poslije 1000 pokušaja i svih različitih mogućih kombinacija. (probao sam čak i stari password jer sam ga mijenjao nedavno i ništa)

Nemam instalaciju originala jer je skinuta sa stranice faksa i obrisana s usb-a, ima li kakav drugi način promjene passworda i mogu li nekako kreirat novog usera?

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

1.Lovac

- Probaj stiskati F8 prije nego se pojavi logo OSa onaj, uđi u Safe mod, pa tamo kreiraj novog usera.

--- Tko ima malo novca govori: Što da radim s njim? ,a onaj koji ima mnogo govori: Bože, daj još. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Ma najveća glupost na svijetu, sve sam živo ispritiskao bio, na kraju vidim glupa engleska tipkovnica upaljena i pola znakova krivo utipkano -.-' Mrzim ovakve gluposti, a već sam cijeli internet istražio šta se moglo dogodit....

Inače hvala na savjetu :D

3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
crews kaže...
Intelovac123 kaže...

Ako je neko imao problem da mu Windows 8 ne prepoznaje DVD - ROM ovo je riješenje..

Imao sam taj problem i uspio ga riješiti..

http://www.intowindows.com/fix-dvd-drive-not-detected-in-windows-8/

METODA 1 SA CMD-om

nista mi nije pomoglo od ovoga :(((       OVO VISE NECE , POMOCCCC ,SAD NECE NI KAD ZAMENIM TAJ x ZA X :((

15 godina

Poštovanje..imam problem u win 8...prilikom pokretanja svakog programa upali se notifications o zaštiti..problem je u tome što to nikako nemogu isključit...kad idem isključit notifications appear..sam kliknem na to i ništa se nedogađa..isto mi se dešava da nemogu ništa podešavat u windows firewal niti ništa podešavat u svome accountu ,niti ništa brisat u program files..kao da imam neku zabranu koja se sama stvorila..kako to rješit da imam dopuštenje za sve..hvalaa

My way
16 godina
galinjo24 kaže...

Poštovanje..imam problem u win 8...prilikom pokretanja svakog programa upali se notifications o zaštiti..problem je u tome što to nikako nemogu isključit...kad idem isključit notifications appear..sam kliknem na to i ništa se nedogađa..isto mi se dešava da nemogu ništa podešavat u windows firewal niti ništa podešavat u svome accountu ,niti ništa brisat u program files..kao da imam neku zabranu koja se sama stvorila..kako to rješit da imam dopuštenje za sve..hvalaa

Onda ti je očito account standardni ,ne administratorski.

Napravi još jedan account ,pazi da ga označiš kao administratora i promjeni u njemu svoj na administrator.

15 godina

problem je u tome što nemogu ni oko svog accounta ništa mjenjat...ništa mi nedopušta..kad kliknem jednostavno ništ neotvori..i evo baš gledam account je local administrator

My way
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 12:47 (galinjo24).
16 godina
galinjo24 kaže...

problem je u tome što nemogu ni oko svog accounta ništa mjenjat...ništa mi nedopušta..kad kliknem jednostavno ništ neotvori..i evo baš gledam account je local administrator

Možeš li aktivirati ''pravog'' Administratora?

Idi u Local Uesrs and Groups (C:\Windows\System32\lusrmgr.msc) i probaj ga aktivirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 12:57 (kizo2703).
15 godina

kad uđem u taj lusrmgr.msc..ima više ponuđenog i kako da aktiviram acc

My way
16 godina
galinjo24 kaže...

kad uđem u taj lusrmgr.msc..ima više ponuđenog i kako da aktiviram acc

U ''Users''' ,idi na Administrator ,desni klik -> Properties i makni kvačicu sa ''Account is disabled''.

Sada se odlogiraj sa svog accounta i ako nisi ti instalirao te Windowse ,moli boga da Administrator nema postavljenu lozinku.

Ako nema ,i ako si ušao u njega ,ideš na Control Panel -> Accounts i makni provjeri kakav je tvoj account - standard ili administrator.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 13:14 (kizo2703).
15 godina

jesam..sad mi piše isto local account-admin...ali opet neče..čak mi neda ništa obrisat ni u control panelu..

My way
15 godina

Samo da javim da nisam nikako mogao rješit i odlučio stavit ovaj win 8.1 pro rtm i prošla aktivacija ključa od 8 i sve radi savršeno {#}

My way
17 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi
Imam Asus laptop i na njemu win8 i unazad mjesec dana nije bilo nikakvog update za OS i Office, nista. Da li je to moguce?
http://www.eldarpiric.com.ba
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Shogun kaže...
Imam Asus laptop i na njemu win8 i unazad mjesec dana nije bilo nikakvog update za OS i Office, nista. Da li je to moguce?

- Pa moguće je, ako nije ništa pronšao, onda imaš instalirano sve što je izašlo.{#}

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
14 godina
neaktivan

Bilo ih je, sigurno samo su instalirani bez obavijesti. Odi u Windows update centar i pogledaj history.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
Windows 8 - Problemi

jel mogu gdje na kompu vidis svoj kljuc za  win i media centar..... nemam ga a na terenu sam negdje kuci mi je zapisan kljuc i sad uopce neznam ni di ni koji je....ili da mi microsoft mailom polsalje,jel ima to?

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jocommb kaže...

jel mogu gdje na kompu vidis svoj kljuc za  win i media centar..... nemam ga a na terenu sam negdje kuci mi je zapisan kljuc i sad uopce neznam ni di ni koji je....ili da mi microsoft mailom polsalje,jel ima to?

Ne bez programa. Evo ,probaj s ovim

Ako si Windows kupil online u Storeu ,moraš imati i taj mail negdje - oni ti više neće ništa slati.

15 godina
kizo2703 kaže...
jocommb kaže...

Ne bez programa. Evo ,probaj s ovim

Ako si Windows kupil online u Storeu ,moraš imati i taj mail negdje - oni ti više neće ništa slati.

pa nemogu vjerovat imo sam mailove i sve sot posto imam i s paypala racun kupnje......odem na ms dnl stranicu i traze me order number....ni neznam odakle mi to bokte..... i u advance tokens manageru sam napravio backup i ima neki Product Key kad otvorim e sad jel to taj neznam..... i isto key za media centar neznam koi je jos vise neznam dal sam ga zapiso uopce....... kakav sam konj u pm....

Opali HVALA ↓↓↓
15 godina
Windows 8 - Problemi

ovaj tvoj program je naso.....zadnjih 5 brojeva je isto ko i u Systemu tamo gdje je pokazano da je aktiviran..... a onaj product key sto je u atm-u nije isti...nemam pojma kakav je ono key......

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Do prije par dana počelo mi se pojavljivati DPC_WATCHDOG VIOLATION nakon sati rada. U zadnje vrijeme nisam ništa novo instaliravao, jer kolko vidim dosta ljudi kaže da može biti do zvučne ili drivera od nečega. Inače imam instaliran driver za zvučnu Realtek već odavno i ne znam zašto mi se sada počelo ovo pojavljivati.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jocommb kaže...

pa nemogu vjerovat imo sam mailove i sve sot posto imam i s paypala racun kupnje......odem na ms dnl stranicu i traze me order number....ni neznam odakle mi to bokte..... i u advance tokens manageru sam napravio backup i ima neki Product Key kad otvorim e sad jel to taj neznam..... i isto key za media centar neznam koi je jos vise neznam dal sam ga zapiso uopce....... kakav sam konj u pm....

E stari moj - kod online kupovine svi prodavači uvijek napomenu ''čuvajte ključ'' ,''isprintajte ovaj mail''.

Advanced Tokent Manager NE RADI na 8.1. Ako ti pokazuje neki ključ ,to je vjerojatno samo generički ključ s kojim si instaliral Windows.

''Order number'' i ključ nije isto - a i taj order number ti je u mailu - ili u potvrdi plaćanja ,ili u onom u kojem ti je poslan ključ.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 16:20 (kizo2703).
15 godina

pa uopce meni nije jasno kako je meni mail nestao....uvijek jako dobro gledam gdje mi je koji mail i sta brisem....i nema....svasta...imam neki order id na racunu od paypala al nez dal je to to.....i glupost je sta nemos vidit kod njih sta si skinio...pa kupio sam to jebote.....

pa napravio sam backup s atm-om i ima i log file u njemu nie isti product key....sad neznam da je to mozda u njemu od aktivacije media centra....ko ce znat

Opali HVALA ↓↓↓
15 godina
kizo2703 kaže...
jocommb kaže...

E stari moj - kod online kupovine svi prodavači uvijek napomenu ''čuvajte ključ'' ,''isprintajte ovaj mail''.

Advanced Tokent Manager NE RADI na 8.1. Ako ti pokazuje neki ključ ,to je vjerojatno samo generički ključ s kojim si instaliral Windows.

''Order number'' i ključ nije isto - a i taj order number ti je u mailu - ili u potvrdi plaćanja ,ili u onom u kojem ti je poslan ključ.

rijesio sam problem.... nazvo sam sluzbu za korisnike i reko da mi je krepo hard a na njemu ostala kopija racuna i maila s cd key-em i dobio sam novi mail sa serialom....{#}.... i jos sam pito jel mogu aktivirat ako zamjenim hard jer sam narucio SSD....zena kaze naravno ako bude problema samo zovi i mi aktiviramo telefonski....

ali sad mi nije jasno na mailu i na laptopu nisu isti zadnjih 5 brojeva.....  nego mi je serijal s maila isti ko sto mi je pokazo advance tokens managera, a na laptopu mi je isti zadnji 5 ko sto mi je pokazo program koji si mi dao?!?!?! sad mi nije jasno jel to na laptopu pokazuje serijal kojim sam aktiviro WMC?

Opali HVALA ↓↓↓
16 godina
jocommb kaže...

ali sad mi nije jasno na mailu i na laptopu nisu isti zadnjih 5 brojeva.....  nego mi je serijal s maila isti ko sto mi je pokazo advance tokens managera, a na laptopu mi je isti zadnji 5 ko sto mi je pokazo program koji si mi dao?!?!?! sad mi nije jasno jel to na laptopu pokazuje serijal kojim sam aktiviro WMC?

Da ,to je WMC ključ. Nadam se da si taj ključ zapisal ,ako ponovno hoćeš imat WMC na novoj instalaciji.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice