Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.166
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
14 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - Problemi
Valentin17 kaže...

Ako Ubuntu radi bez problema, onda je problem do samog Win 8, možda laptop nije kompatibilan sa novom verzijom windowsa, probaj stavit Win 7 i siguran sam da će radit bez problema.

Ako radi Ubuntu, šta će ti Windowsi.{#}{#}

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
RiBoy kaže...

Imam problem sa curinim laptopom, naime ne želi se restartat (ugasi se al se ne upali ponovo) i ne želi isto napravit shut down (ugasi windowse, ekran je crn, ali ventilator i dalje radi i gori lampica na power gumbu). Bio sam reinstallirao windowse i opet se ta ista stvar nije riješila. Probao sam bootat ubuntu sa cd-a i onda normalno radi shut down i restart. Kopam već po netu neko vrijeme i ne mogu naći nikakav pametan savijet. Osim onog da ugasim onu opciju u win8 fast startup ali to ne pomaze {#} Ako ima tko kakav savijet bio bih zahvalan, pozz!

Ako Ubuntu radi bez problema, onda je problem do samog Win 8, možda laptop nije kompatibilan sa novom verzijom windowsa, probaj stavit Win 7 i siguran sam da će radit bez problema.

Win7 su isto radili kako treba koliko se sjecam. Drivere sam inace sve updejtao tako da ne vjerujem da je do njih. Nešto sam čitao da možda zeza stara verzija biosa? Da li bi flahanje biosa možda riješilo problem?

13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Valentin17 kaže...

Ako radi Ubuntu, šta će ti Windowsi.{#}{#}

Ah, žene {#}

16 godina
RiBoy kaže...

Win7 su isto radili kako treba koliko se sjecam. Drivere sam inace sve updejtao tako da ne vjerujem da je do njih. Nešto sam čitao da možda zeza stara verzija biosa? Da li bi flahanje biosa možda riješilo problem?

Za razliku od Sedmice ,Osmica traži da PC podržava PAE ,NX ,SSE2. To je hardverski zahtjev i tu flash BIOS-a ne pomaže ,ako procesor to ne podržava.

RiBoy kaže...

Ah, žene {#}

Mlad i nadobudan je {#},ali žena nije sigurno! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 12:43 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
moderator
Windows 8 - Problemi

Ovi iz MS Macedonia ne znaju mi dati precizan odgovor.

Naime kada sam ga kupio zimos skinuo sam Windows 8 Pro UK English (kasnije sam vidio da je UK) ali meni treba US English

I dalje sa strane mi ne daje da skinem US iako menjam region. Dakle, da li ce mi kljuc raditi na bilo kojem MSDN W8 Pro ili US? Posto je ovo upgrade, jel?

0 0 hvala 0
16 godina
Lazarus Long kaže...

Naime kada sam ga kupio zimos skinuo sam Windows 8 Pro UK English (kasnije sam vidio da je UK) ali meni treba US English

I dalje sa strane mi ne daje da skinem US iako menjam region. Dakle, da li ce mi kljuc raditi na bilo kojem MSDN W8 Pro ili US? Posto je ovo upgrade, jel?

Probaj ovako - instaliraj EN-us language pack odavde i postavi ga na vrh ,kao defaultnog. Nakon toga ,restartaj pa probaj možeš li izbrisati EN-uk.

A možda ćeš moći skinuti i upgrade.

Ako to ne radi ,napravi backup sadašnje instalacije i napravi clean install. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 20:43 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
moderator
kizo2703 kaže...

Ako to ne radi ,napravi backup sadašnje instalacije i napravi clean install.

Nismo se dobro shvatili :)

Jesam ga instalirao i radio prilicno dugo ali zbog problema (komplicirano mi je objasnjavati) sa UK Englishom i sa jos ne sredenim backupom kada sam prelazio sa Sedmice vratio sam se na W7

Jos tada sam vidio da je UK English ali sam, malko, ignorirao sve to.

Sto ja zelim? Zelim skinuti W8 i staviti onaj kljuc koji sam dobio ali nisam siguran da ce raditi.

Pitam sada zato sto ne zelim gubiti vrijeme da to otkrijem tokom instalacije kada sam vec formatirao disk.

16 godina
Lazarus Long kaže...
kizo2703 kaže...

Ako to ne radi ,napravi backup sadašnje instalacije i napravi clean install.

Nismo se dobro shvatili :)

Jesam ga instalirao i radio prilicno dugo ali zbog problema (komplicirano mi je objasnjavati) sa UK Englishom i sa jos ne sredenim backupom kada sam prelazio sa Sedmice vratio sam se na W7

Jos tada sam vidio da je UK English ali sam, malko, ignorirao sve to.

Sto ja zelim? Zelim skinuti W8 i staviti onaj kljuc koji sam dobio ali nisam siguran da ce raditi.

Pitam sada zato sto ne zelim gubiti vrijeme da to otkrijem tokom instalacije kada sam vec formatirao disk.

Znači ,skini (ako nisi) Preview i instaliraj. Ako je radio RTM na toj mašini ,radit će i ovaj.

Ili ,ako imaš viška vremena {#},instaliraj RTM ,EN-US (ili bilo koji drugi jezik naveden na dl siteu) i onda napravi upgrade na Preview.

Ključevi od RTM-a rade na ovome ,tak da ni tu ne bi trebalo biti problema.

Ako ti treba EN-US RTM ,dogovorit ćemo se offline! {#}

Edit: danas je izašao i EN-UK Preview ,pa više nebi trebao imati problema s tim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 12:58 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Ljudi pomagajte, imam problem sa win 8. Instalirao sam neke igre i sve je super radilo. Nakon što sam drugi put upalio pc nisam mogao pokrenit niti jednu igru. Naime nestali su svi "dll" fajlovi.

Javio se nekakav error. Nemam uključen niti jedan antivirus pa neznam što ih briše. Jel neko zna riješenje na ovaj moj problem, da li trebam nešto isključit?? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Imam ultra bitno pitanje, ne mogu nigdje nać kako uklonit administratorski user da mi se ne ne pali na početku...
Jučer sam dobio laptop s win8 i napravio usera i sad mi stoji na početku svaki put, a želia bih ga maknit jer ću zamijenit laptop za bolji...

0 0 hvala 0
16 godina

Otvori Local users and Groups (C:\Windows\System32\lusrmgr.msc) i pod Users disableaj Administratora.

(desni klik ,Properties i stavi kvačicu na Account is disabled)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 14:42 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Zna li iko...Pomoc?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oseka kaže...

Zna li iko...Pomoc?!

jesi probao sfc /scannow?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Neznam šta ti to znači??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ubaci dvd od Win 8 u komp, pokreni command promp (cmd) kao administrator i u njemu napisi sfc /scannow i klikni na enter.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Nakon sto to napravim mojavi mi se ovo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 22:20 (Oseka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 - Problemi

Evo za sve koji su imali problem sa bootanjem windowsa, odnosno black screen koji je sljedio nakon logiranja, a koji je i mene mucio. 

Samo da kazem da je meni taj problem pravio avast. Znaci nakon sto sam mako avast vise se nije desio black screen,  i windows se uredno boota. Toliko

0 0 hvala 1
17 godina
Oseka kaže...

Krivo si upisao naredbu.

Nije:   sfc/scannow

Nego: sfc /scannow

Poslije sfc je prazno mjesto.

12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Dal mi može tko preporučiti dobar antivirus za Winows 8?
Besplatni i plačeni...

Trenutno koristim Kaspersky 2013. Al htio bi znat koji je naj i da nemam problema na kompu zbog njega

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kaspersky jedan od najboljih, ako ti komp radi ok s njim onda ne diraj nista.
14 godina
djigibao kaže...

Po meni, predosadan anitvirus.{#}

A još ga i platit treba, ne bi ga uzeo ni da mi ga tko pokloni.

Koristim Avast, još bitnije od svega pametno koristim stroj, nikakvih problema nemam.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 11:15 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
djigibao kaže...

Koristim Avast, još bitnije od svega pametno koristim stroj, nikakvih problema nemam.

Dok sam imal sedmicu i ja sam koristio Avast i bio sam zadovoljan s njim, al na osmici sam imal neke probleme s njim, kao kad mi se je komp upalio nakon lozinke je crni zaslon bio, s Kasperskym nemam tih problema. Istina da je skup, al dok sam kupio komp na poklon sam ga dobio sa godinu dana licencom pa zašto ju ne iskoristit

14 godina
kjugec2 kaže...

Dok sam imal sedmicu i ja sam koristio Avast i bio sam zadovoljan s njim, al na osmici sam imal neke probleme s njim, kao kad mi se je komp upalio nakon lozinke je crni zaslon bio, s Kasperskym nemam tih problema. Istina da je skup, al dok sam kupio komp na poklon sam ga dobio sa godinu dana licencom pa zašto ju ne iskoristit

Ako ga ne moraš plaćat i zadovoljan si s njime, onda ga koristi i dalje.{#}

EDIT: I dalje stojim kod onoga što sam napisao u postu prije.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 12:27 (Valentin17).
17 godina
Valentin17 kaže...
djigibao kaže...

Valentin17 kaže...
kjugec2 kaže...

Ako ga ne moraš plaćat i zadovoljan si s njime, onda ga koristi i dalje.{#}

Stvarno? {#}

13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Oseka kaže...

Krivo si upisao naredbu.

Nije:   sfc/scannow

Nego: sfc /scannow

Poslije sfc je prazno mjesto.

Jesam i ucitalo je onaj postotak...al nista se nije prominilo. Opet raspakiram neki dll file sacekam par sekundi i on nestane. Nigdi ga nema...

13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Zasto ce vam na osmici antivirus, kad imate ugradjeni Defender?

2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Imam ultra bitno pitanje, ne mogu nigdje nać kako uklonit administratorski user da mi se ne ne pali na početku...
Jučer sam dobio laptop s win8 i napravio usera i sad mi stoji na početku svaki put, a želia bih ga maknit jer ću zamijenit laptop za bolji...

kizo2703 kaže...

Otvori Local users and Groups (C:\Windows\System32\lusrmgr.msc) i pod Users disableaj Administratora. (desni klik ,Properties i stavi kvačicu na Account is disabled)

Ugl, piše slijedeća poruka...
Local Users and Groups
This snapin may not be used with this edition of Win8. To manage user accounts for this computer, use the User Accounts tool in the Control Panel.

I naravno u Control Panelu pod ovim administratorskim accountom idem promijenit usera iz Administratora u standardnog, ALI ne mogu odabrat Standard opciju -.-'

13 godina
odjavljen
Oseka kaže...

Jesam i ucitalo je onaj postotak...al nista se nije prominilo. Opet raspakiram neki dll file sacekam par sekundi i on nestane. Nigdi ga nema...

Pa valjda si do sad skužio da ti windows defender deklarira te dll datoteka kao virus i odmah ih briše. To su valjda datoteke od crack od igre. Oko toga ti se ne smije pomagati. Ali ako imaš neke svoje datoteke koje ti defender briše, onda možeš ili ugasiti defender kada koristiš te dateteke (ne preporučujem jer nemaš antivirusni program), a druga solucija ti je staviti te datoteke u iznimke u samome defenderu. Ne koristim ga jer imam kvalitetniji antivirus, pa neznam gdje se to mijenja.

13 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
djigibao kaže...

Zašto bi bio predosadan. Kaspersky je jedan od najkvalitetnijih antivirusnih programa. Pa ako nisi znao možeš ugasiti real time zaštitu i provjeru svih datoteka pa onda nije dosadan. Neznam zašto ljudi svoju neinformiranost ( nesposobnost?) odmah deklariraju kao nedostatak softwere-a.

14 godina
formula1live kaže..

Zašto bi bio predosadan. Kaspersky je jedan od najkvalitetnijih antivirusnih programa. Pa ako nisi znao možeš ugasiti real time zaštitu i provjeru svih datoteka pa onda nije dosadan. Neznam zašto ljudi svoju neinformiranost ( nesposobnost?) odmah deklariraju kao nedostatak softwere-a.

Znam da se to može pogasiti, ali zašto instalirati program koji plaćam i onda još gubiti vrijeme da ga naučim ponašanju, kad mogu instalirati program koji je besplatan i odmah radi bez ikakvih posebnih podešavanja i dorada, to ti je kao i ovi koji instaliraju win 8 i onda gube vrijeme, živce da ga prilagode da radi i izgleda kao Win 7, LOL.

Kespersky je antivirus gladan RAMa, može usporit i računalo sa 8GB RAMa, zna fileove koji su čisti prepoznat kao viruse, blokira stranice bez razloga (primjer: net.hr).

Da se vratim tim podešenjima, te postave možeš podesit ti, ja i vjerojatno pola ovoga foruma, ali šta je su ljudima koji se ne kuže u to i nemaju se vremena baviti time??? Njima treba antivirus koji instaliraš i gotovo.

Kaj će čovjek koji jedva zna upalit računalo, niti zna engleski, niti zna šta te opcije znače??? Komplicira se bez potrebe. Daj molim te.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 10:39 (Valentin17).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice