Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.524.034
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
SHELBY_09 kaže...

Imam Windowse s DreamSparka. Sad me zanima je li bolje skinuti instalacijski paket preko SecureDownloadManagera koji je ponuđen na DreamSparku ili mogu preko Media Creation Toola ?

Skini sa Secure Download Managerom, brže je. A tak onda imaš i original iso, pa s njim napraviš dvd ili usb.

Dex.pwn kaže...

Kak si ti upecao taj wins?

Preko fakulteta, najvjerojatnije.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 18:25 (kizo2703).
16 godina
Dex.pwn kaže...

Kak si ti upecao taj wins?

Kolega ti je dobro odgovorio.

15 godina
Windows 8 i 8.1

e ovako samo se odnosi na one koji koriste,windows 8,1.

zanima me kako u control panelu podestit tipkovnicu.lp

i recimo ako kopiram windows7, i windows 8.1,s harda na ssd od 120 gb,

hoceli to da sljaka.lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fight kaže...

hoceli to da sljaka.lp

Šta točno podesiti? Izaberi jezik, opcije, dodaj/oduzmi drugi jezik tipkovnice.

(skoro) Svaki SSD danas dolazi s nekim programom za kloniranje OS-a s hdd-a na ssd. I da, to šljaka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 14:41 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
fight kaže...

hoceli to da sljaka.lp

(skoro) Svaki SSD danas dolazi s nekim programom za kloniranje na OS-a s hdd-a na ssd. I da, to šljaka.

Ako ne dobije program za kloniranja ima ih free po netu koliko oces - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Koliko vas koristi UI(User interface) od 8/8.1?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

A koji UI bi koristil na 8.1?! OS X-ov? Ili neki Linux DE?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 15:40 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
chaselol kaže...

A koji UI bi koristil na 8.1?! OS X-ov? Ili neki Linux DE?

Rekao bi da je mislio na Metro UI, ali se krivo izrazio 

16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Rekao bi da je mislio na Metro UI, ali se krivo izrazio 

E, pa to je sasvim drugi par rukava. I ja ne znam kaj netko misli, zato i pitam. (bez ljutnje)

13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Mislio sam na sam izgled windowsa, znam da dosta ljudi koristi classicshell

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Pa, Classic Shell, StartisBack i svi ostali start meni replaceri u osnovi ''rješavaju'' samo jednu komponentu UI-ja. A i na Desetki je to u principu skoro jedina stvar po kojoj se razlikuje od Osmice, (uz windowed Modern aplikacije), nažalost.

Imaš na PC-u grafičke sa 2 -5 gb rama, a UI izgleda gore nego Windows 3.1.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 16:06 (kizo2703).
16 godina
chaselol kaže...

-trebao si tad pitati desktop ili metro/modern UI + CS je više stvar menija (opcija boot u desktop je samo opcija, koji ima i noviji win81-10), umjesto tilesa koji je start meni stalno raširen preko ekrana..

-a pitanje, (što se koristi).. gledam ovako, ne koristim ''meni'' nego korsitim aplikacije (a o njima može i ovisiti dali su metro-apps ili 'starinske' kao npr MSO), možda i taskbar i sl.

i najtočniji odgovor, svi koriste (neki) UI, dal je GUI, CLI.. mora biti UI jer inače ne možeš ništa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 16:54 (ihush).
17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Zanima me ima li koja naredba ili program za 8.1 koji skenira HDD i nalazi mi duple datoteke ?

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Black Iso kaže...

Zanima me ima li koja naredba ili program za 8.1 koji skenira HDD i nalazi mi duple datoteke ?

Ako imas CCleaner on ti ima tu funkciju

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Ne znam kak je kod vas, ali meni Windows 8 oduvijek radi ko da vuce 3 prikolice sa sobom, cini mi se trom, imam ga doslovno od trenutka kad je i izaso, sad ne znam jel bi pomogla reinstalacija jer mi ovo vise nema smisla... Na starom kompu mi je Windows 7 doslovno letio.

I ako sam slucajno koju minutu neaktivan na kompu ventilator se pocinje vrtiti ko da hladi reaktor, i disk udara u 100% usage.

Imate neke savjete...

Ugl. radi se o laptopu, i3 2.4 GHz, 4 GB DDR3, Ati 7670 + intel hd, 500 gb hdd 5400 rpm.

Btw. Imam orginal i azurira se redovno.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 16:22 (Edge).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Edge kaže...

Ne znam kak je kod vas, ali meni Windows 8 oduvijek radi ko da vuce 3 prikolice sa sobom, cini mi se trom, imam ga doslovno od trenutka kad je i izaso, sad ne znam jel bi pomogla reinstalacija jer mi ovo vise nema smisla... Na starom kompu mi je Windows 7 doslovno letio.

I ako sam slucajno koju minutu neaktivan na kompu ventilator se pocinje vrtiti ko da hladi reaktor, i disk udara u 100% usage.

Imate neke savjete...

Ugl. radi se o laptopu, i3 2.4 GHz, 4 GB DDR3, Ati 7670 + intel hd, 500 gb hdd 5400 rpm.

Btw. Imam orginal i azurira se redovno.

Kod mene je ista stvar. Ne znam zasto je tako.

14 godina
Windows 8 i 8.1

Jeli koji od vas pogledao ovo. (@Edge i @Almin94)

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 16:29 (mario.L_hr).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Edge kaže...

meni Windows 8 oduvijek radi ko da vuce 3 prikolice sa sobom, cini mi se trom, imam ga doslovno od trenutka kad je i izaso, sad ne znam jel bi pomogla reinstalacija jer mi ovo vise nema smisla... I ako sam slucajno koju minutu neaktivan na kompu ventilator se pocinje vrtiti ko da hladi reaktor, i disk udara u 100% usage.

Imate neke savjete...

Nije ti to baš do samog os-a , nego možda prije do instaliranih aplikacija, nekvalitetnog hardvera, lošeg antivirusa , neodržavanja.....

Ja ih imam nekoliko pod nadzorom i kontrolom, i nema takvih simptoma koje ti navodiš.

Automatic update je ugašen i ja ih ručno  svaki tjedan odradim , a u vrijeme neaktivnosti računala

se tu i tamo pokrene onaj automatic maintenance ali i to odradi za par minuta jer sam

onemogućio auto defragmentaciju koju također ručno odradim jednom mjesečno....

Od av je gore ili defender ili eset , a disk čišćenje kroz disk clean i cc ( samo najmekše opcije ) 

Reg ne diram, a sistemi su već dve godine u full funkciji  i jednako su brzi kao i prvi dan ....

Normalno, jednom godišnje prašina se čisti i mjenja termalna pasta...

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Jeli koji od vas pogledao ovo. (@Edge i @Almin94)

Jesam i ne pomaze. Win 8 mi puno vise opterecava HDD u odnosu na Windows 7, ali opet ga koristim. Imam original Windows 8.1 Pro, kao i Windows 7 Proffesional. HDD usage nije na 100%, ali puno vise cujem HDD na 8.1 nego na Windows 7.

11 godina
Windows 8 i 8.1

Jel' se isplati prelaziti na 8.1., ak' mi sve dela na 8?

Ne koristim dugo 8, al mi se sviđa, al' se bojim da se ne zeznem sa prijelazom 8.1.....

Naravno, radi se o originalnim Win.

Panzerkampfwagen
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PzKpfw kaže...

Ne koristim dugo 8, al mi se sviđa, al' se bojim da se ne zeznem sa prijelazom 8.1.....

Naravno, radi se o originalnim Win.

Nemas sta zeznuti, slobodno updateaj na 8.1 

11 godina

Danke!

A, ak' mi počne štekati, usporavati procesor, jesti procesorsku snagu, RAM-e trošiti nemilice...?

Panzerkampfwagen
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 18:12 (PzKpfw).
16 godina
neaktivan

Edge kaže...

Almin94 kaže...

Jesam i ne pomaze. Win 8 mi puno vise opterecava HDD u odnosu na Windows 7, ali opet ga koristim. Imam original Windows 8.1 Pro, kao i Windows 7 Proffesional. HDD usage nije na 100%, ali puno vise cujem HDD na 8.1 nego na Windows 7.
....................................
Meni se to događalo samo na starom HP-u na kojem sam napravio upgrade. Nakon clean installa, sistem radi ko vurica!
...................................
PzKpfw kaže...

.........................
Da, isplati se. Ali, napravi clean install, ne upgrade, ako nećeš probleme kao kolege u nekim postovima prije.

ovim Microsoftovim alatom možeš napraviti instalacijski iso ili usb.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 18:16 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Tako je.

Sad na pc-u ugasiš pa upališ sinhronizaciju, utam di si stavio onu prvu sliku.  Ugasi pa upali prvu i zadnju opciju.  I onda ms serveri to refrešaju, nekad za tri dana a nekad prođe i koji tjedan..

još nisu refreshali, aplikacije su tu, valjda će uskoro...

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Edge kaže...

Almin94 kaže...

....................................
Meni se to događalo samo na starom HP-u na kojem sam napravio upgrade. Nakon clean installa, sistem radi ko vurica!
...................................
PzKpfw kaže...

.........................
Da, isplati se. Ali, napravi clean install, ne upgrade, ako nećeš probleme kao kolege u nekim postovima prije.

ovim Microsoftovim alatom možeš napraviti instalacijski iso ili usb.

Uradio sam clean install mnogo puta. Svaki put je isto.

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@osvit

Mi doma imamo 5 ms accauntova, i sve smo ih aktivirali na novom pc-u 6 siječnja ove godine, i tada smo iz tih računa izbrisali stare uređaje.  Moj se refrešal treći dan, dječji računi unutar desetak dana, a suprugin se do dan danas nije osvježio.

Čari microsofta...   :-)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

da istina...treba čekati

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Hej

Jel netko zna kako da nakon odjave korisnika imam zaključani zaslon sa wallpaperom preko cijelog ekrana...

Nadam se da netko razumije sto mislim....

Kad se odjavim na monitoru se pojavi mala slika na sredini  ( a slika je zapravo 1920x1080 )...gledam po tutoraijalima svi imaju velike slike nije mi jsano što trebam uključiti

Pozzzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djigibao kaže...
kizo2703 kaže...
fight kaže...

hoceli to da sljaka.lp

(skoro) Svaki SSD danas dolazi s nekim programom za kloniranje na OS-a s hdd-a na ssd. I da, to šljaka.

Ako ne dobije program za kloniranja ima ih free po netu koliko oces - KLIK

da ali sam zaboravi rec da imam disk od 1tb,na njemu su windows 7 i windows 8.1 pro,i hto bih s toga harda znaci prebacit ili kopirat  windowse

jedne i druge na ssd od 120gb,dali cu to moci i mozeli se to i s programom linuxmint.....lp

17 godina
neaktivan

Pročitao sam prošle postove ali nitko mi nije mogao točno dogovoriti :(

Imam laptop na kojem su instalirani OEM Win8 64 bit.

Kupujem novo računalo, i zanima me da li mogu na njega instalirati te Windowse s laptopa, obzirom da su OEM?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice