Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.533.599
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
Marijano22 kaže...

Momci, uspio sam instalirati napokon veriju Windowsa 8 64-bitnu (ne pitajte što ni kako, patnja). Sad želim si napraviti updejt na 8.1 i pokrenem instalaciju i javlja mi se ova greška You can't install Windows 8.1 because your procesor doesn't support Compare Excange128. A čitao sam da podržava moj Intel Core 2 Duo 3.00?

Prestari procesor ili prestari BIOS na matičnoj.

Uglavnom ,no Windows 8.1 for you ,osim ako ne upotrebiš najboljeg prijatelja i probaš naći rješenje.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 1:00 (kizo2703).
16 godina
Valentin17 kaže...
Colossus7 kaže...
Hehe, đavo je u detaljima jel tako hush? :)
..

Glađe je slađe, i manje mi šeta po živcima. ..

- Kad smo kod detalja, ovdje se samo "hvali" win 8.1, nitko još (osim kolege ihush u jednoj rečenici) nije rekao koliko je taj sustav ustvari nepouzdan, koliko problema ima s driverima, programima,  tema "win 8-problemi" je stalno aktivna, čak neki ljudi nisu ni uspjeli pronaći riješenja za svoje probleme. Koje je njihovo mišljenje o win 8.1?

- Par FPSa meni osobno malo znači, ako me sustav izj... kao mladog majmuna dok ga "natjeram" da radi kako se spada, čak i nakon toga se opet mogu javit problemi, radi-ne radi.

- Win 8.1 je daleko od "glatkoga" i voli dosta "štetati" po živcima, tko se sjeća, takav je bio i XP (možda i gori), pa su ga poboljšali (pokrpali), nadamo se boljemu, gore ne vjerujem da može (ili ipak može?).

Win Xp je bio prva velika prekretnica u OS svijetu nakon dugo vremena, tj nakon Win95 koji su izasli cca 6 godina ranije. Prvi koji je bio namjenjen radnim mašinama a da je imao NT sustav ugrađen u sebi što je bio big deal. Industrija je tad bila mlađa, gluplja i neiskusnija, i baratali su sa manje razrađenom tehnologijom.

Kad se sjetim unatrag nebih rekao da je XP imao tolikih velikih problema kao OS općenito (osim naravno sa driverima u početku kao skoro svaki OS koji izlazi iz kalupa predhodnika) nego je veći problem bio neduciranost korisnika i općenita informatička nepismenost na ovim prostorima. Kad se sjetim što sam sve vidio i doživio :)

Tarantinov film je mala beba za to. Uostalom tek dolaskom XPa, u Hrvatskoj se masivno počinju kupovati kućna računala i svaka šuša ga je morala imati iako nezna ubost mišem na start pa je tu bilo svega, porođajnih muka novog OSa i debilana korisnika. Prije toga kompove su imale firme, bolje stojeći poslovnjaci i igraonice. I naravno entuzijasti , a malo bolji komp je koštao ko Svetog Petra kajgana, posoljena suhim zlatom. Neznam kako je bilo u Zagrebu, govorim za svoj grad i za mjesta di sam imao doticaja.

Ali ako ikog treba zakucat na stup srama to je Vista a ne XP. E to su bili epic failovi. Win8 je vrlo sličan sedmici u mnogim aspektima, i tu je bilo puno manje problema. Tipičan scenario je da korisnik radi upgrade sa win7 koji je vjerovatno krekiran, pun skrivenog malwarea, registry pun smeća ko Indija, podatci na sve strane, driveri tko zna koji, softwera raznog nabacano na to, i onda bi majstor da mu prebaci sve podatke, sačuva postavke profila i da ostanu sve aplikacije instalirane i da ima svjez nov Win8 :) U praksi jako teško, previše kombinacija drivera i softwera je u djiru da bi to sve proslo bezbolno.Meni je recimo uspjelo na vlastitom kompu bez problema, ali sam samo išao testirati kako će proc nakon toga sam roknuo Sistem i napravio Clean install.

Oni malo pedantniji imaju Ccleaner, AV, i upaljenu redovnu defragmentaciju diska, što je OK ali neznači da je računalo zdravo, poštimano kako treba i da je spremno za upgrade, jer to su samo gole osnove.

Problema sa Windozama će uvijek biti, hvala Bogu da je tako, mnogi tako zarade za kruh. Glupost korisnika i razne situacije po mom iskustvu ne biraju i ne diskriminiraju niti preferiraju neki OS. Osim Viste naravno {#}

To što je tema aktivna na novo izbačenom OSu je normalno, plus nije nikakav pokazatelj pogotovo ako ga se uspoređuje sa predhodnicima, a uostalom pola Bug tema su po defaultu dumping ground za probleme prosječnog korisnika, i puno toga se vrlo lako nadje Googlanjem, ali ovako je lakše zdampat u temu, pa da iskusnijoj ekipi nije dosadno, malo voze školski bus i boli ih kesa :)

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 2:10 (Colossus7).
17 godina
Valentin17 kaže...

- Kad smo kod detalja, ovdje se samo "hvali" win 8.1, nitko još (osim kolege ihush u jednoj rečenici) nije rekao koliko je taj sustav ustvari nepouzdan, koliko problema ima s driverima, programima,  tema "win 8-problemi" je stalno aktivna, čak neki ljudi nisu ni uspjeli pronaći riješenja za svoje probleme. Koje je njihovo mišljenje o win 8.1?

- Par FPSa meni osobno malo znači, ako me sustav izj... kao mladog majmuna dok ga "natjeram" da radi kako se spada, čak i nakon toga se opet mogu javit problemi, radi-ne radi.

- Win 8.1 je daleko od "glatkoga" i voli dosta "štetati" po živcima, tko se sjeća, takav je bio i XP (možda i gori), pa su ga poboljšali (pokrpali), nadamo se boljemu, gore ne vjerujem da može (ili ipak može?).

Realno gledajući meni su 8.1 zadali više glavobolje od osmice kad je izašla. Problem su bile neke aplikacije koje (više) nisu radile nakon nadogradnje na 8.1. No izašle su novije verzije svega problematičnog, i to promptno u dan-dva od izlaska 8.1, pa stvar dalje radi isto ko i prije.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 9:10 (deckard).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Tu se sada ponavlja onaj otpor prema novome zadnje čini mi se XP je zakon što će mi sedmica itd; tako i ovo.....

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

je je ima jos dosta toga popravit u 8.1. npr meni je batman arkham asylum radio tek na compability mode win 7 i run as administrator,dok bf 4 i ghosts bez beda ,jedino mi na osmici kad pokrenem pes14 nikad u full screnu se ne digne nego moram alt i enter i to brzo stisnut jer ako ne pokazivac misa mi bude u igri(inace u opcijama pesa 14 stavljena je kvacica da mi se igra dize u full screen) a frendu na win 7 pro x64 pes bez takvih problema

~^iGoR~
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 18:47 (igor1311).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
igor1311 kaže...

je je ima jos dosta toga popravit u 8.1. npr meni je batman arkham asylum radio tek na compability mode win 7 i run as administrator,dok bf 4 i ghosts bez beda ,jedino mi na osmici kad pokrenem pes14 nikad u full screnu se ne digne nego moram alt i enter i to brzo stisnut jer ako ne pokazivac misa mi bude u igri(inace u opcijama pesa 14 stavljena je kvacica da mi se igra dize u full screen) a frendu na win 7 pro x64 pes bez takvih problema

- Upravo sam na ovo (takve stvari) mislio kad sam napisao post na prethonoj strani.

- Još ima posla kojeg treba obaviti, stvari koje treba "ispeglati", ovo tvoje je samo jedan primjer i nije tako strašan (mala glavobolja), ali ima ljudi koji ni ne mogu instalalirat win 8.1 do kraja, ljudi kojima se računala "ruše" bez razloga (mada nije baš bez razloga...), ljudi kojima je win 8.0 radio na računalima bez problema (otpočetka, bez instaliranja nadogradnji), ja sam jedan od tih (nisam imao problema od beta verzije).

- Mene osobno zabrinjava to godišnje izdavanje novih verzija OSa (ta nova politika iz Microsofta), jer izgleda da se nije sposobno napravit proizvod koji će radit "out of the box", proizvod na čije uštimavanje nećeš izgubit par dana, što je dosta za poslovnjake kojima je vrijeme=novac, mene osobno zabili ona stvar...., ako ne radi (bar ne odmah), nije "kraj svijeta", ali nekima se baš i neće svidjeti ovako nešto, znam da nitko nije obavezan radit upgrade na noviju verziju, barem nije obavezan dok traje podrška za stariju verziju, ali i to trajanje podrške za pojedine proizvode se može skratit (odluka, "tako će biti, nosite se s time").

17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Veliki problem sa Windows 8.1, imam original verziju sa dreamsparka.. i sada sam isao svoj media center key(koji sam imao u mailu)  upisati u add features.. i odjednom mi sad izbacuje da moram activirati windows.. wtf ?!?

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The Black Iso kaže...

Veliki problem sa Windows 8.1, imam original verziju sa dreamsparka.. i sada sam isao svoj media center key(koji sam imao u mailu)  upisati u add features.. i odjednom mi sad izbacuje da moram activirati windows.. wtf ?!?

- Pitaj u ovoj temi:

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-8-problemi/157053.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 20:27 (Valentin17).
17 godina
Windows 8 i 8.1

Keyevi  za Media center za Win 8 vrijedili su do travnja prošle godine. Nakon toga ne.

Sada si si zeznuo instalaciju Windowsa.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Keyevi  za Media center za Win 8 vrijedili su do travnja prošle godine. Nakon toga ne.

WMC key je trebalo aktivirati do 31. 01. 2013. Nakon toga ,ako nisu aktivirani ,mogu u smeće.

Ali ,ako je WMC key aktiviran prije 31. 01. '13. ,key je valjan i može se upotrijebiti čak i na drugom PC-u. (provjereno od mene)

Ali ,Windows prvo mora biti aktiviran sa ''pravim'' Windows ključem da bi se mogao instalirati WMC..

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 21:44 (kizo2703).
15 godina
Windows 8 i 8.1

Sad sam pretrazivo viruse s anti malwarebytes programom i nasao je kao 8 virusa i ja ih obrisem i restart kompa i normalno se pocne palit ide onaj windows 8 logo i pojavi se crni ekran i tako cijelo vrijeme. Ne kuzim sta sam napravio??? Nisu mi valjda pali windowsi? Jel postoji sta da napravim ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maxy0 kaže...

Sad sam pretrazivo viruse s anti malwarebytes programom i nasao je kao 8 virusa i ja ih obrisem i restart kompa i normalno se pocne palit ide onaj windows 8 logo i pojavi se crni ekran i tako cijelo vrijeme. Ne kuzim sta sam napravio??? Nisu mi valjda pali windowsi? Jel postoji sta da napravim ? 

8-cu možeš restorati na status koji je bio nakon instalacije.

Probaj restartati i onda ući u Last good known configuration (mislim da kod boota stišćeš F8).

I jedan savjet, nabavi Live USB Linuxa za surfanje olakšat će ti život.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 23:59 (mario.L_hr).
15 godina
Windows 8 i 8.1

Isao sam na system restore i sad pise restoring files, jucer saam instalirao driver za zvuk i na njrga sam kliknuo da me tamo vrati... Necu izgubit sve sta sam imao na pc-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ne nećeš vraća te na jučerašnje stanje.

1 0 hvala 1
15 godina
maxy0 kaže...

Isao sam na system restore i sad pise restoring files, jucer saam instalirao driver za zvuk i na njrga sam kliknuo da me tamo vrati... Necu izgubit sve sta sam imao na pc-u?

System restore ti mijenja samo ono što je vezano uz Windowse (driveri i programi) podatke ne dira.

15 godina
Windows 8 i 8.1

huh evo vratio sam ih... umro bi da su se srusili, sve je pocelo od kad mi se pocela javljat greska kad se upali. svchost.exe not found ili da ga nemoze pokrenut tako nesto, i probo sam to obrisat i valjda sam nesto poremetio... evo link 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
191x7 kaže...

WMC key je trebalo aktivirati do 31. 01. 2013. Nakon toga ,ako nisu aktivirani ,mogu u smeće.

Ali ,ako je WMC key aktiviran prije 31. 01. '13. ,key je valjan i može se upotrijebiti čak i na drugom PC-u. (provjereno od mene)

Ali ,Windows prvo mora biti aktiviran sa ''pravim'' Windows ključem da bi se mogao instalirati WMC..

a zasto meni ne zeli prihvatit sad registraciju? upisao sam key i neda nis?

Play Hrad Play Cool
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

a zasto meni ne zeli prihvatit sad registraciju? upisao sam key i neda nis?

Napisal si gore da te traži aktivaciju. Pa jesi li aktiviral Windowse?

Ukucaj u CMD slmgr /xpr i vidi šta će ti sistem reći.

Mora biti ovako:

Ako nije ,ukucaj slmgr /ato i ukucaj Windows ključ (ne WMC!) i aktiviraj Windowse.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 1:17 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ili u biti ovako....

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ili u biti ovako....

Dobro ,da ,istina. Poanta je u donjem redu ,bez obzira koji je OS - od Viste nadalje ,princip rada slmgr-a je isti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 1:13 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

To znam ali slikovno da bude 100%. :)

Osim što mi je 8.1 u dual boot-u pa je na nekoj ljevoj H particiji završila. xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 1:18 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

To znam ali slikovno da bude 100%. :)

Osim što mi je 8.1 u dual boot-u pa je na nekoj ljevoj H particiji završila. xD

Ma da ,samo se meni neda sada rebootat u Osmicu zbog jedne sličice.

Kad ne znaš složit particije kak spada. {#}

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

A znam a žurba gaženja Linuxa pa je DVD završio kao D, ostalo je povjest glavno da radi.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

A znam a žurba gaženja Linuxa pa je DVD završio kao D, ostalo je povjest glavno da radi.....

Computer management i promjeni nazive diskova. Ako već nisi sve živo sredio i instalacije programa vuku baš na divlje oznake, onda bolje ne diraj ništa :D

Đuro#2155
15 godina
neaktivan

Ovako jedno pitanje što se tiče licenci...

Laptop kupljen u linksu prije neka 2 mjeseca sa win 8 home verzijom. Radi se o laptopu firme. E sad treba nam nadogradnja na PRO verziju zbog nekih tehničkih nedostataka home verzije i tražim ponudu iz linksa za : MICROSOFT Windows 8.1 Pro, 64-bit, Hrvatski, OEM, DVD, FQC-06957. I sad mi iz neke firme čiji softver koristimo link drži prodiku da na taj laptop ne možemo staviti njihov softver jer smo kupili taj OEM i stavili ga na laptop stariji od 30 dana i time načinili prekršaj. I sad meni nije jasno, kao i zašto ? Itko ima kakvo pojašnjenje.

Samsung Galaxy Note II :)
15 godina
goranbm kaže...

Ovako jedno pitanje što se tiče licenci...

Laptop kupljen u linksu prije neka 2 mjeseca sa win 8 home verzijom. Radi se o laptopu firme. E sad treba nam nadogradnja na PRO verziju zbog nekih tehničkih nedostataka home verzije i tražim ponudu iz linksa za : MICROSOFT Windows 8.1 Pro, 64-bit, Hrvatski, OEM, DVD, FQC-06957. I sad mi iz neke firme čiji softver koristimo link drži prodiku da na taj laptop ne možemo staviti njihov softver jer smo kupili taj OEM i stavili ga na laptop stariji od 30 dana i time načinili prekršaj. I sad meni nije jasno, kao i zašto ? Itko ima kakvo pojašnjenje.

A da mu prodaš priču da ste jednostavno nadogradili OS na jaču verziju što je u skladu s poslovnom politikom MS-a.

15 godina
neaktivan

Ma lik je razgovarao sam direktorom, pa sad on mene zeza u vezi toga, ali mene zanima samo da li to može proći kao nadogradnja ili i to krši uvjete licenciranja ?

Samsung Galaxy Note II :)
15 godina
goranbm kaže...

Ma lik je razgovarao sam direktorom, pa sad on mene zeza u vezi toga, ali mene zanima samo da li to može proći kao nadogradnja ili i to krši uvjete licenciranja ?

Ja sam uredno nadogradio laptop koji je došao s običnim win 8 na pro verziju (cijena je ista) i dobio sam OEM DVD. Istina naručio sam ga odmah s laptopom.

17 godina
Windows 8 i 8.1

Ima li tko HR-verziju Win 8.1. Zanima me kakav je prijevod i opći dojam istog (OS-a) na hrvatskom. Dvoumim se između ENG ili HR verzije Win 8.1, planiram kupiti OEM, ali se još uvijek dvoumim. Do sada sve moje verzije WIN-a bile su na engleskom jeziku i nekako se s godinama čovjek navikne, ali sada me malo zagolicala HR-verzija, pa zato i pitam one koji imaju iskustva i koji su imali prilike isprobati obje varijante (ENG i HR verzije).

-- Kaj buš ti bum i ja --
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 i 8.1

Godinama koristim primarno HR inačice. Od Windowsa Viste nadalje prijevodi su jako dobri, pogotovo kod 7 te 8 i 8.1.

Ali da, trebat će navikavanja nakon engleskog, no svakako se isplati. Hrvatski je lijep jezik.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice