Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.458
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav! Prijatelj ima win 8. Pokušava se spojiti s laptopom na Erste Net banking i ne može mu otvoriti stranicu. Kada u laptop uključi kabel onda sve štima(?). Spojimo se na wireless mrežu koja se dijeli s mog mobitela i opet sve štima.... Ali jedino kad je spojen na svoj wireless tada mu neće otvorit net banking...

Nisam siguran da li je ovo problem win 8 ali za svaki slučaj pitanje sam postavio ovdje {#}

Kako downgrade-ati na windows 7?

Hvala puno!

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Prije par dana sam instalirao 8.1 pro x64 i koliko sam do sada isprobao dosta bolje od win8 koje sam probao i deinstalirao.

Sad imam problem koji je pomalo iritantan. Igram F1 2013 i nakon nekog vremena igra se srusila (not responding). ali umjesto da windows izbaci gresku, samo se zacrnio ekran i jedino sto mogu je ctrl alt del i pokrenit recimo task manager.
ali umjesto da se pokrene task manager i dodem na desktop, pojavi se samo taskbar, a desktop (i nijednu aplikaciju koja je na desktopu) ne mogu vidit zbog srusene igre.

alt f4 ne radi, task manageru ne mogu pristupit jer ga ne vidim iza srusene igre.

dali postoji neki nacin kako ubiti taj proces, odnosno zatvoriti aplikaciju koja ne radi.
hvala 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
Splitcho kaže...
Pozdrav,Znaci imam pitanje vezano uz instaliranje Windows 8.1 OEM...(Kupljeno u Linksa,jucer)
Posto nikad prije nisam instalirao OEM tip windowsa pa imam pitanja,kako to treba odradit...Znam da je ovo namjenjeno samo za 1 PC/Laptop...i ja to namjeravam stavit na Laptop,da ga prebacim sa Windows 7 Home Premium(x64) na Windows 8.1(x64)...
Nadam se da netko zna kako treba ovo obavit :D
(Laptop mi je dosao sa Windows 7 system builder i samo sam trebao finalizirat...i sad nikad nisam koristio OEM od pocetka tako da neznam puno vezano uz to..)

Instalacija je kao i bilo koja druga - bootaš PC sa dvd (ili usb-a) formatiraš sistemsku i boot particiju (još bolje ,obriši ih i pusti instalaciju da ih ponovno sama napravi) i klik na ''Next''.

A pošto je u pitanju laptop ,najbolje bi bilo obrisati cijeli disk ,jel vjerojatno imaš i OEM particiju za Windows 7 ,od koje nikakve koristi u Osmici.

Samo ,naravno ,napravi backup svega bitnoga - najbolje system image backup svih particija na vanjski disk.

Instalacija Windows 8/8.1

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 14:03 (kizo2703).
16 godina
Icefox kaže...

Prije par dana sam instalirao 8.1 pro x64 i koliko sam do sada isprobao dosta bolje od win8 koje sam probao i deinstalirao.

Sad imam problem koji je pomalo iritantan. Igram F1 2013 i nakon nekog vremena igra se srusila (not responding). ali umjesto da windows izbaci gresku, samo se zacrnio ekran i jedino sto mogu je ctrl alt del i pokrenit recimo task manager.
ali umjesto da se pokrene task manager i dodem na desktop, pojavi se samo taskbar, a desktop (i nijednu aplikaciju koja je na desktopu) ne mogu vidit zbog srusene igre.

alt f4 ne radi, task manageru ne mogu pristupit jer ga ne vidim iza srusene igre.

dali postoji neki nacin kako ubiti taj proces, odnosno zatvoriti aplikaciju koja ne radi.
hvala 

Ja znam imati takav problem s Dirtom. Najlakše, a i najbrže rješenje je napraviti Sign out sa svog accounta i ponovno se prijaviti, jer se tako ubiju svi procesi koje si ti pokrenuo.

14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ovako decki ljudovi i curke....

frend mi je skinuo win 8 1 sa torr*nta od wzt(naravno ima original key od obicne 8,btw ima laptop).

a ja sam skinuo i napravio iso file sa web stranice windows upgrade with key(isto naravno imam original key od obicne 8).

e sad instaliram COD Ghosts pokrenem ikonu inece javi da je disk pun a imam hard od 1tb i nije ni 1/3puna,

pokrenuo kao administrator i rijesio problem.

tak i sa batman arkham asylum imao frku xlive.dll me trazio ,naso ubacio ga i pokrenem igru i nece

pa sam pod compatibility setings stavio da igru run za win 7 ili 8 i kao administrator i radi,

a frendu sve od prve radi iste te igre nikakvih problema,ja mu kopirao igre na usb stick,znaci imamo iste igre.

i kad sam instaliravao win 8.1 pisalo mi je na desktopu u desnom kutu win 8 pro build 9200 ili 9600 jbg ne sjecam se sad tocno.

jer zna neko koji je bas orginal iso windows 8,1 bas od microsofta,ja mislim da je moj jer sam ga skinuo sa stranice with product key od microsofta ono.

a on ima od wzt sa torr*nta.

jer im a nacin da po buildu po broju nekom ili na neki dr nacin da saznam jer su mi bas orginal verzija windows 8.1

molim vas help sa odgovorima vasim.

njemu sve radi isprve a ja uvjek neke .dll jeb*de.

btw. updejto sam win 8.1 koliko sam mogao,javlja mi da nema vise updejtova,i da li je od wzt original 

win 8.1

unaprijed hvala!

~^iGoR~
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
igor1311 kaže...

Ovako decki ljudovi i curke....

frend mi je skinuo win 8 1 sa torr*nta od wzt(naravno ima original key od obicne 8,btw ima laptop).

a ja sam skinuo i napravio iso file sa web stranice windows upgrade with key(isto naravno imam original key od obicne 8).

e sad instaliram COD Ghosts pokrenem ikonu inece javi da je disk pun a imam hard od 1tb i nije ni 1/3puna,

pokrenuo kao administrator i rijesio problem.

tak i sa batman arkham asylum imao frku xlive.dll me trazio ,naso ubacio ga i pokrenem igru i nece

pa sam pod compatibility setings stavio da igru run za win 7 ili 8 i kao administrator i radi,

a frendu sve od prve radi iste te igre nikakvih problema,ja mu kopirao igre na usb stick,znaci imamo iste igre.

i kad sam instaliravao win 8.1 pisalo mi je na desktopu u desnom kutu win 8 pro build 9200 ili 9600 jbg ne sjecam se sad tocno.

jer zna neko koji je bas orginal iso windows 8,1 bas od microsofta,ja mislim da je moj jer sam ga skinuo sa stranice with product key od microsofta ono.

a on ima od wzt sa torr*nta.

jer im a nacin da po buildu po broju nekom ili na neki dr nacin da saznam jer su mi bas orginal verzija windows 8.1

molim vas help sa odgovorima vasim.

njemu sve radi isprve a ja uvjek neke .dll jeb*de.

btw. updejto sam win 8.1 koliko sam mogao,javlja mi da nema vise updejtova,i da li je od wzt original 

win 8.1

unaprijed hvala!

To ti je problem sa igricom, to nema veze sa Windowsima, moraš čekat patch. Igrica je jako loš port. A taj problem sa Batmanom ti je problem sa "Games For Windows". Probaj skinut najnoviji sa Microsoft stranice pa vidi da li će ti radit. Ta verija iso file koji ti imas imam i ja naravno uz original key koji sam ubacio nakon instalacije i sve radi najnormalnije. Napravi ovo što sam ti rekao i vjerovatno će ti radit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 17:52 (PlayMaker10).
11 godina
neaktivan

Naravno,vec sam backup napravio...znaci nemoram radit nikakve predinstalacije i takva cuda nego samo ubacim dvd u laptop i normalno instaliram?

14 godina
Splitcho kaže...

Naravno,vec sam backup napravio...znaci nemoram radit nikakve predinstalacije i takva cuda nego samo ubacim dvd u laptop i normalno instaliram?

- Da, samo ubaciš DVD i instaliraš.

- Kolega gore je ubacio tutorijal, pa malo baci pogled.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 8:38 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ja sam naišao na zanimljiv problem koji me muči i zašto mi sve šteka na 8.1 shvatio sam da mi procesor ne radi punom parom, i sad pokušavam shvatiti u čemu je problem i kako riješiti. 

Prijatelj google, svašta kaže pa ću svašta i probati, ali mene ovo muči već na 3,4 instalcije 8.1, tako da na svakom sam imao taj problem, i s torrenta prvu koju sam instalirao, pa s MSDNAA koju sam skinuo jer sam mislio da s torrenta nije uredu iso. Pa s drugim hardom. 

Uglavnom procesor ne prelazi 12% tj, zadržava se stalno na 0.18-0.19MHz, neće dalje. 

Svi driveri koje sam imao i na win 8 sam instalirao. Je da su za vistu zadnji izašli, jer radi se o laptopu malo starijem. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Dobro...jer mi nije jasno radi toga sto na kutiji koju sam dobio je pisalo 
"1. Softwere se mora predinstalirat na tvrdi disk sastavljenog racunalnog sustava,a to je potrebno ucinit pomocu OEM alata za predinstalaciju....itd itd" 

15 godina
Windows 8 i 8.1

Da li mi moze netko reci razlog sakrivanja i izmjene Windows backupa u win 8.1?

Nemoze se doc do njega ni prek start -search -system image backup......

I kad radim backup nema vise opcija da maknem neke stvari (tipa igre koje su trenutno kod mene na hardu 85.2gb)

Control panel-recovery-file history-sys image backup Control panel-recovery-file history-sys image backup
They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 11:13 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

a gdje je opcija mount u win 8/8.1 sto su bili govorili decki iz microsofta

i kako da namjestim ljubicastu boju na desktopu i metrou,nju sam izabrao bio tokom instalacije

a win 8.1 su sivu sad stavili boju samu i tako stoji ta siva stalno

~^iGoR~
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 11:40 (igor1311).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
igor1311 kaže...

a gdje je opcija mount u win 8/8.1 sto su bili govorili decki iz microsofta

i kako da namjestim ljubicastu boju na desktopu i metrou,nju sam izabrao bio tokom instalacije

a win 8.1 su sivu sad stavili boju samu i tako stoji ta siva stalno

Desni klik na .iso datoteku i imati ćeš opciju Mount. Promjena boje dektopa se mijenja desni klik na desktop, personalize, windows color (s time da makni kvačicu da ti prilagođava boju boji desktopa ako nisu iste boje), a boja za Metro, pomakni miš na desni rub ekrana, da se otvore Charms, klikni settings, pa u dnu ekrana Change PC settings i pod opcijama gdje je promjena Lockscreena, imaš odabir boja Metro sučelja. (ako se dobro sjećam, na poslu sam). 

14 godina
Franjo15 kaže...

Ja sam naišao na zanimljiv problem koji me muči i zašto mi sve šteka na 8.1 shvatio sam da mi procesor ne radi punom parom, i sad pokušavam shvatiti u čemu je problem i kako riješiti. 

Prijatelj google, svašta kaže pa ću svašta i probati, ali mene ovo muči već na 3,4 instalcije 8.1, tako da na svakom sam imao taj problem, i s torrenta prvu koju sam instalirao, pa s MSDNAA koju sam skinuo jer sam mislio da s torrenta nije uredu iso. Pa s drugim hardom.

Uglavnom procesor ne prelazi 12% tj, zadržava se stalno na 0.18-0.19MHz, neće dalje.

Svi driveri koje sam imao i na win 8 sam instalirao. Je da su za vistu zadnji izašli, jer radi se o laptopu malo starijem.

Javi   jesi li uspio rijesiti problem. Imam gotovo identican problem. Mislio sam da sam neko sranje pokupio ilije jednostavno komp zakržljo. Pa sam ga ocistio cleanerima nekakvim i AV, no beskorisno.

16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Franjo15 kaže...

Javi   jesi li uspio rijesiti problem. Imam gotovo identican problem. Mislio sam da sam neko sranje pokupio ilije jednostavno komp zakržljo. Pa sam ga ocistio cleanerima nekakvim i AV, no beskorisno.

Ništa još za sada, sad s intelove stranice još skidam neke drivere za procesor za win8, za moju verziju procesora, ma nije ništa do virusa, čitao sam po netu da je neki lik imao s novijom genracijom procesora isti problem, samo njemu je bilo na 50% i neki i5, i riješio je resetom biosa, ali meni niti to nije pomoglo. 
Komp je užasno spor, ali čudno je da kako do ukucavanja lozinke i welcome skrina dođe kroz nekoliko sekundi, i onda kad ukucam šifru onda postaje spor ko mazga, par minuta mu treba da uđe u windowse, tako da je baš neki problem s windosima, dok uredno u biosu piše da radi na makimumu proc, a to je za moj na 1.6GHz.

Već nekoliko dana trudim se riješiti problem, i više vrsta windowsa sam instalirao na dva različita harda, i svakakom metodom drivera i svega. Ali još ništa. Sad sam malo prije napravio uninstall drivera procesora iz device managera i grafičke, ali na kraju opet sve isto.

Još ću pokušavati malo danas, i ako ne, vraćam se na osmicu, ona se makar instalira za 15min, dok sam se s ovime mučio par sati da se instalira, i to mi je odmah u startu bilo čudno.  

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Riješen problem s procesorom koji neće raditi punom snagom, tj. kod mene je radio na 12%

u registry editoru [regedit] pod ctrl+f tražiti ključ "0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583" i pod ValueMax umjesto 64 upisati 0

Čim sam prebacio na nulu, odmah se probudio, i evo sad pišem poruku i slike uzimam s laptopa, prije za to bi bi trebalo pola sata, sad odlično sve radi. 
Nisam još napravio restart windowsa, ali sad ću to napraviti.  Nadam se da će sve raditi kako treba. 

Procesor se otključao i više ne vjesi do 0,19GHz, nego sad radi punom parom i kako treba raditi.

Bilo je zanimljivo, nadam se da će nekome još poslužiti, kao meni da moja stara kanta koja je savršeno radila na 8, da radi i na 8.1. 

EDIT: ugasio, boot time, savršen, manje od minutu, nisam baš brojao, ali isto ili čak i brže nego na 8. Za sada sve super. 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 19:48 (Franjo15).
Moj PC  
0 1 hvala 2
17 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Riješen problem s procesorom koji neće raditi punom snagom, tj. kod mene je radio na 12%

Jesi prije toga pogledao postavke u power managementu (minimum i maximum procesor state) pa da ti se tu nije nešto poremetilo?

Mislim da je default minimumm postavljen na 10 li 12% a max. 100%. Moguće je da se tu nešto zblesiralo.

Nemam 8-icu ovdje ali na sedmici je ovako:

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 19:57 (F1-IVO).
14 godina
Windows 8 i 8.1

Da ne kopam po temi.
Win 8.1 Pro - iw3mp.exe stopped working.

Itko zna rješenje?

Probao Compatibilty, postavke sa zvukom, sve i - ne radi! 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
probaj ukljucit slusalice u komp.
Jesi pogledao ovaj link:
http://www.exe-error-fixes.com/iw3mpexe-stopped-working-application-error/
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Franjo15 kaže...

Jesi prije toga pogledao postavke u power managementu (minimum i maximum procesor state) pa da ti se tu nije nešto poremetilo?

Mislim da je default minimumm postavljen na 10 li 12% a max. 100%. Moguće je da se tu nešto zblesiralo.

Nemam 8-icu ovdje ali na sedmici je ovako: 

Ma po tome sam prvo kopao, high performanece, balance i sve gledao, ali nije u tome bio problem. 

Đuro#2155
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Da ne kopam po temi.
Win 8.1 Pro - iw3mp.exe stopped working.

Itko zna rješenje?

Probao Compatibilty, postavke sa zvukom, sve i - ne radi! 

Ustekaj mikrofon ili ukljuci stereo mix u postavkama za zvuk(trebas najnovije drivere).

Ako ce ti tko slikat pb sliku bit ce roza,ako te pita zasto je roza reci da koristis Windows 8.1 .

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 21:02 (WrongType).
14 godina
Windows 8 i 8.1

Jeb*š mi sve, radi :)

Hvala momci.

SoundMix on! 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Da li zna neko zbog cega mi se Windows 8 puno brze pali nego Windows 8.1. Na PC-u i laptopu ista stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Još jedno pitanje - što napraviti s blesavim mišem u CoD serijalima?

Znači, pokrenuo sam CoD4, ali ne mogu prokleto ništa stisnuti ingame. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1

ako vam se ne sviđaju one plocice koje su na start screenu a nisu prilagođene windowsima 8 pa bude onako samo mala ikona evo rjesenje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1899865

OblyTile-s njime mozete raditi custom tileove pa to ispadne nesto ovako: 

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Daj u Call of Duty 4 temu ovo je vec teski {#} .

Probaj pokrenuti kao admin.

13 godina

Pozz ekipa,evo ja imam problem tj i nije baš neki problem ali mene to živcira...

Kako maknuti ono da upisujem šifru nakon svakog restarta prije nego što uđe u windows....verzija je windows 8.1 PRO

na windows 7 sam mogao a na ovom neznam kako

RIJEŠIO :)))

Evo LINK ako tko još bude imao isti problem kao i ja

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 1:02 (d4rkd3atH).
16 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Da li mi moze netko reci razlog sakrivanja i izmjene Windows backupa u win 8.1?

Nemoze se doc do njega ni prek start -search -system image backup......

I kad radim backup nema vise opcija da maknem neke stvari (tipa igre koje su trenutno kod mene na hardu 85.2gb)

To moraš pitat MS.

Klasični backup je maknut iz 8.1 ,i sada postoji samo File history i system image backup ,a samo ime ti kaže zašto se tu ne može ništa modificirati:

backup radi image ,u prijevodu ,sliku sistemskih particija i svega na njima u virtualni disk/ove.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 1:12 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
WrongType kaže...
sudy_freak kaže...

To čak i nije offtopic ako još uvijek MS nije popravio onaj problem sa mišem i igricama.

14 godina
PlayMaker10 kaže...
WrongType kaže...
sudy_freak kaže...

To čak i nije offtopic ako još uvijek MS nije popravio onaj problem sa mišem i igricama.

Ispravljena je neka stvar.
Skinuo sam u njihovom Download centru, neki update, KB2908279 ali u CoD4 nisam primjetio nikakvu razliku. Miš je isključen i ne može se ništa s njim raditi.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice