Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.527.003
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
Agent Rico kaže...

Jeli moguće nekako namjestiti da mi  linkove na e-mail adrese (ovo mailto) otvara recimo Opera mail, odnosno neki drugi progam koji nije ponuđen u Control panelu (slika)? Jedino što mi je ponuđeno je mail aplikacija (koju ni nemam instaliranu) i Chrome (ako odaberem Chrome, isti se samo pokrene i nakon toga niš...) 

http://support.mozilla.org/en-US/kb/change-program-used-open-email-links

To ti je za FF ako ga koristiš, da možeš promijeniti putanju...

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
Windows 8

je li netko uspio instalirati/pokrenuti alcohol 120% na 8.1? prilikom pokretanja mi javlja da nema drivere za emulaciju (koji su instalirani), a ako pokusam ponovo instalirati alcohol 120%, stane kod nekog *.dll-a i ne mrda.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Jel netko instalirao 8.1 na neko staro računalo (laptop). 

Ja imam sad 8, na laptopu starom 6  godina, i 8.1 prieview mi je napravio ozbiljne probleme, a nisam imao back up, nisam mislio da će mi trebati. 

Ušao jednom u sustav, jedva se podigao, i samo BSOD bacao poslje, i kasnije kad sam i vratio osmicu clear instal, isto mi bilo, tek kad sam obrisao particiju bilo sve normalno. 

Malo čudno, ali jedino sam tako riješio problem. 

Pa sad imam strah on instaliranja, a nemam volje i vremena za backupove i igranja s tim ako mi ne radi slučajno sve dobro.

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
yaga01 kaže...

Jel ima netko problema sa instaliranjem 8.1? Meni javi da ne mogu jer mi proc ne podrzava PAE, NX SSE2.

CPU vjerojatno podržava, provjeri i podesi u BIOSu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Franjo15 kaže...

Jel netko instalirao 8.1 na neko staro računalo (laptop). 

Ja imam sad 8, na laptopu starom 6  godina, i 8.1 prieview mi je napravio ozbiljne probleme, a nisam imao back up, nisam mislio da će mi trebati. 

Ušao jednom u sustav, jedva se podigao, i samo BSOD bacao poslje, i kasnije kad sam i vratio osmicu clear instal, isto mi bilo, tek kad sam obrisao particiju bilo sve normalno. 

Malo čudno, ali jedino sam tako riješio problem. 

Pa sad imam strah on instaliranja, a nemam volje i vremena za backupove i igranja s tim ako mi ne radi slučajno sve dobro.

Ja sam stavio 8.1 na ovo relativno staro i hrđavo računalo i ide super, čini mi se mnogo brže nego sedmica...

Instalacija prošla bez ikakvih problema

Majke mi
13 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Jeli moguće nekako namjestiti da mi  linkove na e-mail adrese (ovo mailto) otvara recimo Opera mail, odnosno neki drugi progam koji nije ponuđen u Control panelu (slika)? Jedino što mi je ponuđeno je mail aplikacija (koju ni nemam instaliranu) i Chrome (ako odaberem Chrome, isti se samo pokrene i nakon toga niš...) 

Imas u Opera Mail u postavkama Default email client. Kad ga ukljucis trebalo bi ti se postaviti i za mailto. Doduse u mene je sedmica. Valjda moze i na osmici.

Ctrl+F12 Ctrl+F12
14 godina
denix kaže...

Vi koji spominjete zakucavanje cpu-a na 100% i veliko opterećenje diska, mislim da bi ostalima pomoglo u eventualnom prijedlogu rješenja kada bi rekli koji to točno proces radi probleme.

U tome i jest problem, system i UTorrent mi koriste disk ali samo 10MBS oboje skupa što je nemoguće za 99% usage...

Dakle problem je u driver konfliktu, mada sada nemam problema nakon što sam instalirao chipset driver, sada me to manje muči.

iclock2much
11 godina
odjavljen
Windows 8

Da li Core2Duo procesori imaju PAE NX SSE2 jer zelim instalirati Windows 8.

If retards could fly,my class could be a airport.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Skini CoreInfo, startaj ga u CMD-u, tam gdje ti je zvijezdica to ti podržava procesor

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 10:07 (Flying Dutchman).
14 godina
Silwncer kaže...

Slobodno instaliraj, ja imam W8 na C2D laptopu.

iclock2much
16 godina
ihush kaže...
yaga01 kaže...

Jel ima netko problema sa instaliranjem 8.1? Meni javi da ne mogu jer mi proc ne podrzava PAE, NX SSE2.

CPU vjerojatno podržava, provjeri i podesi u BIOSu..

Silwncer kaže...

ima, BIOS. Problem može biti na notebookovima jer nema možda sve opcije.

Svi CPUi osim Atom i sl unazad desetak godina.

Flying Dutchman kaže...
Silwncer kaže...

Skini CoreInfo, startaj ga u CMD-u, tam gdje ti je zvijezdica to ti podržava procesor

ili CPU-Z ili CPU-ID, ali ako je onemogućeno u BIOSu...

12 godina
Windows 8

Kada se kupi legalna verzija Windows 8.1 ili 8 na Microsoft Store, na koliko se vlastitih kompjutera može instalirati? Samo jedan ili više? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
MarkoRi kaže...

Kada se kupi legalna verzija Windows 8.1 ili 8 na Microsoft Store, na koliko se vlastitih kompjutera može instalirati? Samo jedan ili više? Hvala

1.

iclock2much
17 godina
Windows 8

Here is how to get the Windows 8.1 ISO and create a USB install stick

http://www.neowin.net/news/here-is-how-to-get-the-windows-81-iso-and-create-a-usb-install-stick

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Here is how to get the Windows 8.1 ISO and create a USB install stick

http://www.neowin.net/news/here-is-how-to-get-the-windows-81-iso-and-create-a-usb-install-stick

Kasniš ,tj. kasni Neowin. {#}{#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 12:01 (kizo2703).
16 godina
MarkoRi kaže...

-na bezbroj (dok se medij ne raspadne).

-licenca je nešto drugo, aktivacije nešto treće... Aktivirati možeš samo u skladu s licencom za koju dobiješ (platiš) key.

12 godina
A šta nije bilo da se može na više? Ali da su svi sa jednim microsoft accountom?
16 godina
neaktivan
MarkoRi kaže...
A šta nije bilo da se može na više? Ali da su svi sa jednim microsoft accountom?

Koliko ključeva (licenci) kupiš ,toliko možeš aktivirati!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
15 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Imas u Opera Mail u postavkama Default email client. Kad ga ukljucis trebalo bi ti se postaviti i za mailto. Doduse u mene je sedmica. Valjda moze i na osmici.

Je, uključena je ta opcija za default email client, ali svejedno Opere nema među programima koji mogu otvarati takve linkove... 

 -- || \o/
17 godina
Windows 8 i 8.1

Windows 8 upgrade advisor mi na laptopu kaže da ne može 8 gore jer proc nema NX.

Znam da procesor ima (Core Duo T2500), no bios nema nikakvih opcija (samo redoslijed boot uređaja, vrijeme i CPU C4 state).

Znači li to da nikako ne mogu WIndows 8 ili 8.1 staviti gore?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav

Jucer sam skinuo i instalirao win8.1 sa storea (inace sam imao win8 original 64bit instaliran), i nakon updatea kad se komp restartao od onda se nece dignut do kraja, izvrti se ono kod windows loga i onda se pojavi crni ekran i tako stoji.

Kako da to rjesim? Hvala

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Windows 8 i 8.1
DommY kaže...

Pozdrav

Jucer sam skinuo i instalirao win8.1 sa storea (inace sam imao win8 original 64bit instaliran), i nakon updatea kad se komp restartao od onda se nece dignut do kraja, izvrti se ono kod windows loga i onda se pojavi crni ekran i tako stoji.

Kako da to rjesim? Hvala

Neće ni u safe mode? Ja imam sve zadnje updateove instalirane i nemam problema... Možda ti nije do updatea?

16 godina
mjaneci3 kaže...
DommY kaže...

Pozdrav

Kako da to rjesim? Hvala

Neće ni u safe mode? Ja imam sve zadnje updateove instalirane i nemam problema... Možda ti nije do updatea?

Iz safe moda upravo pisem. Ne vjerujem da nije do updatea, sve je radilo savrseno prije instalacije, a sada nece nikako prikazat ekran. Cak se i vidi strelica misa kako je pomicem po crnom ekranu ali nista drugo se ne prikazuje. 

Windows Phone FTW
13 godina
DommY kaže...
mjaneci3 kaže...
DommY kaže...

Pozdrav

Kako da to rjesim? Hvala

Iz safe moda upravo pisem. Ne vjerujem da nije do updatea, sve je radilo savrseno prije instalacije, a sada nece nikako prikazat ekran. Cak se i vidi strelica misa kako je pomicem po crnom ekranu ali nista drugo se ne prikazuje. 

Pa kaj nema opcije u safe mode za brisanje update-a? Čini mi se da je u 7-ici bila ta opcija...

16 godina
Di se tocno to nalazi, pa da pogledam?
Windows Phone FTW
15 godina
protjeran
191x7 kaže...

Windows 8 upgrade advisor mi na laptopu kaže da ne može 8 gore jer proc nema NX.

Znam da procesor ima (Core Duo T2500), no bios nema nikakvih opcija (samo redoslijed boot uređaja, vrijeme i CPU C4 state).

Znači li to da nikako ne mogu WIndows 8 ili 8.1 staviti gore?

Pogledaj si ovo:

http://forums.mydigitallife.info/threads/46142-Install-Windows-8-Ent%28X86%29-Build-9200-on-PC-s-Without-NX-Support

http://forums.mydigitallife.info/threads/37517-Q-Win-8-bypass-PAE-NX-SSE2-check

http://forums.mydigitallife.info/threads/46840-Windows-8-CPU-Feature-Patch-%28Bypass-Windows-8-CPU-feature-checks%29?p=781027&viewfull=1#post781027

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 14:44 (soundstream).
16 godina
neaktivan
mjaneci3 kaže...

Pa kaj nema opcije u safe mode za brisanje update-a? Čini mi se da je u 7-ici bila ta opcija...

Ovo nije update ,nego upgrade cijelog sistema.

DommY kaže...

Control Panel -> Programs and features - View installed updates.

Ali ,čisto sumnjam da ćeš si tu pomoći - 6 updatea nakon upgradea. Nigdje nema ništa drugo.

System Restore tu ne pomaže ,pošto je stari sistem ostao u Windows.old folderu.

14 godina
Windows 8 i 8.1

- Po meni kod prijelaza na win 8.1 je najbolje napravit "clean install".

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

2 0 hvala 0
13 godina
kizo2703 kaže...
mjaneci3 kaže...

Ovo nije update ,nego upgrade cijelog sistema.

DommY kaže...

Control Panel -> Programs and features - View installed updates. Ali ,čisto sumnjam da ćeš si tu pomoći - 6 updatea nakon upgradea. Nigdje nema ništa drugo.

System Restore tu ne pomaže ,pošto je stari sistem ostao u Windows.old folderu.

Ah, moja greška. Shvatio sam da je nakon upgradea radio update i da se onda stvar sjeb...

Edit:

Ja sam radio upgrade s 7 na 8.1 i dobro je prošao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 15:29 (mjaneci3).
17 godina
DommY kaže...

sličan problem sam ja imao, ali ne kao posljedica updgradea na 8.1, nego dok sam instalirao neke ne najnovije drivere za amd radeon hd7730m. Potom sam u safemodu obrisao te drivere i instalirao najnovije. Simptomi su bili isti - poslije loading screena samo se strelica miša vidjela na ekranu, a u safe modu sve normalno. Vidim da ti imaš nvidiainu karticu, ali možda je problem isti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 15:37 (denix).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice