Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.526.825
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
odjavljen
Re: Windows 8

je, probao i to... niente! ovo je presmjesno.... u bios ne mogu, odabrat neki drugi boot uređaj ne mogu, windows old izbrisat ne mogu(disk cleanup nije pomogao), surfat normalno na IE10 ne mogu (barem ne po forumu)...

znaci, sad moram instalirat 7 a boga mi ne znam kako kad ne mogu u bios, i onda istu formatirat da instalacijom 8. ovo je za popi7dit!

ali koji kuratz je sa biosom nije mi jasno.. na bootu vidim samo onu crticu kako zatreperi 2 ili 3 puta i onda odmah dodje onaj logo od windowsa...

sto je najbolje, windowsi rade OK tj rade super ali one gore navedene stvari me ubijaju u pojam...

ovo mi javi kad idem izbrisat win.old (mislio sam da ga mozda zbog imena ne zeli brisat)... a sto je najbolje ja sam je8eni shodan i shodan.hr.

Nasao nesto u vezi biosa http://superuser.com/questions/395871/after-windows-8-installation-i-cant-access-bios-settings-anymore... ok, KAKO ONDA UGASTI LAPTOP?! osjecam se ko debil

i jos toga http://www.makeuseof.com/tag/how-to-access-the-bios-on-a-windows-8-computer/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 15:43 (skank666).
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

je, probao i to... niente! ovo je presmjesno.... u bios ne mogu, odabrat neki drugi boot uređaj ne mogu, windows old izbrisat ne mogu(disk cleanup nije pomogao), surfat normalno na IE10 ne mogu (barem ne po forumu)...

Delete Windows.old folder

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ovo mi javi kad idem izbrisat win.old (mislio sam da ga mozda zbog imena ne zeli brisat)... a sto je najbolje ja sam je8eni shodan i shodan.hr.

ovo me dobro nasmijalo :) (bez uvrede)

17 godina
neaktivan
Windows 8

Vi.... njubare..

Jos raspravljate kako obrisati Windows.old folder  {#}

Za geekove poput mene i kiza evo jedan super zgodan clanak

How to Create a Custom Refresh Image in Windows 8 

Dakle, prilikom refresha Windozi ce se vratiti onako kako vi zelite a ne samo friski Windowsi + metro aplikacije. Prije ovoga ste gubili sve sto nije >metro<

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Za geekove poput mene i kiza evo jedan super zgodan clanak

How to Create a Custom Refresh Image in Windows 8 

Dakle, prilikom refresha Windozi ce se vratiti onako kako vi zelite a ne samo friski Windowsi + metro aplikacije. Prije ovoga ste gubili sve sto nije >metro<

Ah ,ja to koristim već 6 mjeseci ,i stvar radi fantastično!!

Sorry na slici ,ali trenutno nisam na Windowsima. :)) Sorry na slici ,ali trenutno nisam na Windowsima. :))
Već sam par puta radil refresh i na RTM-u i ovo je stvarno System Restore na steroidima.

Nego ,Windows 9 će vjerojatno biti 64 bitni i na ARM-u. A onda će možda i cijeli sistem moći raditi na ARM arhitekturi ,za razliku od polovičnog RT-a.

ARM, Microsoft collaborating on 64-bit Windows version

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 16:22 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
Windows 8

heureka! izgleda da kad lupim shutdown on se u biti ne ugasi nego ode u neku hibernaciju... tek kad udrem po hardverskoj tipki ga ugasim kako spada. to ocito novo u 8, takodjer. valjda su to tako napravili da ubrzaju restart i sta ti ga ja znam.. mogli ste mi to i rec :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

heureka! izgleda da kad lupim shutdown on se u biti ne ugasi nego ode u neku hibernaciju... tek kad udrem po hardverskoj tipki ga ugasim kako spada. to ocito novo u 8, takodjer. valjda su to tako napravili da ubrzaju restart i sta ti ga ja znam.. mogli ste mi to i rec :/

DA ,to se zove hybrid boot i može se isključiti.

16 godina
odjavljen
Windows 8

je, naucio sam sad :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8

Kupio sam win 8 preko neta pro verzija pa me znima dali netko zna na koliko se kompova moze instalirati sa tim key-em.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

samo na jedan.

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Citao sam bas prije par dana Ms uvjete licenciranja, za retail (fpp, box ili kako se vec ne zovu) ms dopusta instalaciju na desktop i jednu na laptop. Oem verzija je vezana za hw (dakle samo za jedno racunalo).
Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
16 godina
neaktivan
definho kaže...

evo odgovora za sve, koji kao i ja nisu znali hoce li 32 bitni upgrade key vrijediti i za 64 bitnu verziju Windowsa 8 - kratko i jasno NE!

Thank you for asking the Question!

Sorry to know that you face issues with Upgrade key . As I get it right you need to know whether the Windows 8 32 bit upgrade key will work with Windows 8 64 bit.

Unfortunately, you cannot use the Windows 8 32 bit upgrade key, with Windows 8 64 bit because they both are from different architectures.

In order to upgrade to a Windows 8 64 bit ,you need to buy a Windows 7 64 bit version of operating system and then use a Windows 8 64 bit.

Reply to us if you face any issues with Upgrade key  or any other Windows Issue, and I would be glad to assist you again and try to rectify the issue as early as possible.

Have a nice day!

Hope this information helps.

Ovo ti neka budala odgovorila, ključ se može koristiti na bilo kojoj arhitekturi. Ono što ne možeš je napraviti in place upgrade sa 32 bita na 64 bita, stari sistem moraš gaziti kad počinješ sa instalacijom (prije toga iskoristiš Easy Transfer Wizard sa settingse i dokumente).

Inače, čini mi se da sam otkrio novi debilizam: jel moguće koristiti touch keyboard koji je dostupan na desktopu u metro aplikacijama? Postoji li neka gesta, bilo što? Pa to je idiotski ako je nemoguće, kako ljudi onda kucaju na tabletima?

Early adopter
17 godina
Windows 8

kod upgradea kad se odabere opcija da se ne želi ništa sačuvati od podataka, to se u biti odnosi samo na C particiju na kojoj se windows treba instalirati? http://techbu.com/wp-content/uploads/2012/10/Get-widows-8-8.jpg?a7a55e

da li se mogu unijet podaci vezani uz adresu, tipa kao što je netko s neta unio http://techbu.com/wp-content/uploads/2012/10/Get-widows-8-11.jpg?a7a55e s tim da email naravno treba biti točan radi aktivacije.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 21:21 (sage).

0 0 hvala 0
14 godina
brkan83 kaže...

Kupio sam win 8 preko neta pro verzija pa me znima dali netko zna na koliko se kompova moze instalirati sa tim key-em.

Instalirati možeš na više računala ali aktivirati samo na jednom. Key koji si kupio je za OEM licencu pa kad jednom aktiviraš Windows on ostaje "vezan" za hardver, odnosno to računalo.

Manje izmjene hardvera su (u slučaju kvara npr.) moguće ali aktivacija na nekom drugom računalu ne!

16 godina
neaktivan
Windows 8

Mora se biti pažljiv doduše, upgrade instalacije trebaju ''vidjeti'' Windows koji se nadograđuje prije formatiranja. Dakle, formatirati tek iz Windows instalacije, nikako ne prije.

Inače, sinulo mi je kako to da su ostavili Taskbar poluproziran. Za prozore su koristili shadere zbog njihove pomičnosti. Za Taskbar mogu koristiti obični alpha transparency, što vjerojatno i koriste.

Evo, treći dan ga pomalo koristim i mada se 'navikavam' stalno otkrivam nove nezgrapnosti koje me izluđuju. Npr., trebam se prvi put spojit na wireless network. Kad klikneš na wireless network ikonu da  upišeš PSK ključ, Touch Keyboard nestane. Ludilo. Nestane čak i ako ga odvojiš od dna desktopa. Kojem qtzu to uopće služi kad su ga tako s****li?? Opet, pa kako se na tabletu uopće spajaš? Jel to bar na tabletu radi, boga im njihovog?

Badava im sva ta ljepota, Windows 7 je logičan. Ovaj je idiosinkratično-šizofreničan.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
frcko kaže...
brkan83 kaže...

Instalirati možeš na više računala ali aktivirati samo na jednom. Key koji si kupio je za OEM licencu pa kad jednom aktiviraš Windows on ostaje "vezan" za hardver, odnosno to računalo.

Manje izmjene hardvera su (u slučaju kvara npr.) moguće ali aktivacija na nekom drugom računalu ne!

To će možda biti tako za OEM Windowse u kupljenim računalima, ove Win8 koji se kupuju sada u promociji može se instalirati bilo gdje, ono što traže je da budu samo na jednom računalu. E sad, da li će skužit da su npr. 3? Treba vidjeti...

Early adopter
14 godina
Teerex kaže...
definho kaže...

evo odgovora za sve, koji kao i ja nisu znali hoce li 32 bitni upgrade key vrijediti i za 64 bitnu verziju Windowsa 8 - kratko i jasno NE!

...

Ovo ti neka budala odgovorila, ključ se može koristiti na bilo kojoj arhitekturi. Ono što ne možeš je napraviti in place upgrade sa 32 bita na 64 bita, stari sistem moraš gaziti kad počinješ sa instalacijom (prije toga iskoristiš Easy Transfer Wizard sa settingse i dokumente).

Inače, čini mi se da sam otkrio novi debilizam: jel moguće koristiti touch keyboard koji je dostupan na desktopu u metro aplikacijama? Postoji li neka gesta, bilo što? Pa to je idiotski ako je nemoguće, kako ljudi onda kucaju na tabletima?

odgovor sam dobio ovdje, ili sam ja krivo postavio pitanje ili ga je on krivo protumacio?

Respect the Raise...!
16 godina
Windows 8

što će ti touch keyboard za upis ključa ako ga možeš normalno upisati preko klasične tipkovnice ako si preko običnog kompa ili lapa?

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
Teerex kaže...

Mora se biti pažljiv doduše, upgrade instalacije trebaju ''vidjeti'' Windows koji se nadograđuje prije formatiranja. Dakle, formatirati tek iz Windows instalacije, nikako ne prije.

Key za aktivaciju prolazi za i upgrade i za čistu instalaciju. Isprobao sam to 3 puta. Formatirati možeš i bez "znanja" Windowsa!

16 godina
neaktivan
definho kaže...
Teerex kaže...
definho kaže...

...

odgovor sam dobio ovdje, ili sam ja krivo postavio pitanje ili ga je on krivo protumacio?

On je blesan, to je.

Oldy kaže...

što će ti touch keyboard za upis ključa ako ga možeš normalno upisati preko klasične tipkovnice ako si preko običnog kompa ili lapa?

Pa eto, recimo da ne želim tipkati jer mi je masna ruka, žderem nešto. Uglavnom, imam taj touch keyboard. Zašto se ponaša glupo?

frcko kaže...

Key za aktivaciju prolazi za i upgrade i za čistu instalaciju. Isprobao sam to 3 puta. Formatirati možeš i bez "znanja" Windowsa!

Na laptopu? Možda je pročitao SLIC sa BIOSa, ili je kod Windowsa 8 drugačije, mada mi se čini da sam negdje čitao da je to isto kao i kod Windows 7. Ako je tak kako kažeš, super. Mada sam ja i inače te radnje uvijek obavljao iz setupa.

Early adopter
14 godina
Teerex kaže...

To će možda biti tako za OEM Windowse u kupljenim računalima, ove Win8 koji se kupuju sada u promociji može se instalirati bilo gdje, ono što traže je da budu samo na jednom računalu. E sad, da li će skužit da su npr. 3? Treba vidjeti...

Instalirati da, ali aktivirati samo na jednom računalu i to uvijek samo na tom. Isprobao 5 puta!

17 godina
Teerex kaže...

formatirati tek iz windows instalacije. na što misliš po tim. pliz mi pojasni jel bi trebao instalirat windows koja je najbolja opcija ako se već ne može clean install napraviti. hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 22:30 (sage).
13 godina
neaktivan
Pa moze se clean install napravit, ja samstavio na stick, i formatiro particiju sa sedmicom i instaliro i aktiviralo se ... Bez problema, nezz sto vi dramite, aktivacija radi i s clean installom
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Windows 8

ma mene samo zanima jedna stvar. tokom upgradea ako odaber da mi se tokom instalacije ništa ne spašava od podataka, jel takva instalacija ista kao da se radi clean install, znači format c: particije osim što će on napraviti onaj windows.old folder {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 22:45 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sage kaže...

formatirati tek iz windows instalacije. na što misliš po tim. pliz mi pojasni jel bi trebao instalirat windows koja je najbolja opcija ako se već ne može clean install napraviti. hvala

Mislim na to da bootaš sistem sa instalacijskim DVDom ili USBom, odabereš opciju Custom installation (ne sjećam se više, možda je Advanced?). Tamo imaš opciju za baratanje s diskovima i particijama.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 22:59 (Teerex).
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Pa moze se clean install napravit, ja samstavio na stick, i formatiro particiju sa sedmicom i instaliro i aktiviralo se ... Bez problema, nezz sto vi dramite, aktivacija radi i s clean installom

Tako je! Ja sam čak formatirao sa osmicom iz drugih izvora {#} i aktivacija prolazi sa kupljenim keyem.

16 godina
neaktivan
Windows 8

Kako dodati kontakt sa Microsoft accounta u People app? ja ne vidim način nikakav.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
E ja sam sad nadogradio na w8 pro with media center, i sad mi zadnje znamenke i slova su od tog kljuca za media center ... Zasto nije od pro... Ima to kake veze?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
PC - stručnjak kaže...
E ja sam sad nadogradio na w8 pro with media center, i sad mi zadnje znamenke i slova su od tog kljuca za media center ... Zasto nije od pro... Ima to kake veze?

Tako je i kod mene. To je u redu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice