Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.453
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
Re: Windows 8
Zura kaže...

Znači smeta ti da možeš pozatvarati nekoliko tabova bez da pomakneš miša?

{#}

Naravno da ne smeta, tj ionako koristim chrome, ali poviše se Par Excellence požalia na to i upita je li svima tako.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan

Pa onda i Chrome ima onda slican "bug", ali samo ukoliko su tabovi manji od standardne sirine.

16 godina
redrum781 kaže...

Heh:

bug caruje, um klade valja
14 godina
Oldy kaže...

Sada su 3 updatea na updateu jedan je od 102.8MB

Update for Windows 8 (KB2756872)

These updates (*.msu) provide a collection of performance and reliability improvements that are designed to improve the Windows 8 experience.

Hajde sve to updateate pa se bude riješilo valjda. Nemam prob sa tabovima na IE10 mada ga ne koristim ali eto probao jesam... :)

što nam ovaj update donosi novog ili krpa staro

16 godina
Windows 8

Increased power efficiency to extend battery life
Performance improvements in Windows 8 applications and Start screen
Improved audio and video playback in many scenarios
Improved application and driver compatibility with Windows 8

Plus eto što kažu za ubuduće.... ostaje svaki drugi utorak u mjesecu....

Steven Sinofsky says,

During the final months of Windows 8 we challenged ourselves to create the tools and processes to be able to deliver these “post-RTM” updates sooner than a service pack. By developing better test automation and test coverage tools we are happy to say that Windows 8 will be totally up to date for all customers starting at General Availability. If you are an MSDN or enterprise customer, these updates will be available for your Windows 8 PCs via Windows Update as of today (October 9), following our standard cadence for Windows Updates on the second Tuesday of each month at about 10:00am.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 21:50 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Jel koristite lokalni ili MS account? Predpostavljam da je MS accaunt bolje koristiti? Koja je prednost/nedostatak jednog i drugog i kojeg preporučujete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Ja sa MS acc nisam uspio uči u windowse jer me tražilo internet vezu za prvo prijavljivanje preko MS accounta da dovrši prijavu, a naravno da se nisam uspio povezati kada nisam mogao niti uči u windowse tu sam priznajem teško popuš.....i slijedio je reinstal.... sada je lokalni na lapu a windowslive za ostalo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 0:05 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ja sa MS acc nisam uspio uči u windowse jer me tražilo internet vezu za prvo prijavljivanje preko MS accounta da dovrši prijavu, a naravno da se nisam uspio povezati kada nisam mogao niti uči u windowse tu sam priznajem teško popuš.....i slijedio je reinstal.... sada je lokalni na lapu a windowslive za ostalo.

Pa kaj nemozes si promjenit sa lokalnog u MS na desktop-> postavke-> promjena postavki pc-ja-> korisnici-> prijelaz na Microsoft račun?

17 godina
Windows 8

Baš taj update od stotinjak megi mi umire kod restarta na 98%.

Mislim da će past reinstalacija, ako ubodem ssd

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windows 8

sto se tice one nadogradnje sa 7 na 8... jel to moguce vec ostvarit ili se mora cekat sluzbeni izlazak?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

sto se tice one nadogradnje sa 7 na 8... jel to moguce vec ostvarit ili se mora cekat sluzbeni izlazak?

Moguće je. Jednostavno ideš na upgrade. Iako ,puno bolje je napraviti clean install ,jel su ljudi imali problema.

Neke stvari na Osmici nisu radile ili nisu radile kak treba (recimo ,mnogima nije radila Mount opcija - ali i to je različito od PC-a do PC-a).

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
odjavljen
Windows 8

hm, probat cu... danas stigao laptop pa moram malo istrazit. ne znam dali ce taj upgrade zamijenit onu back up particiju ili cu svaki puta prilikom formatiranja diska morat radit taj upgrade... to mi bas i nema smisla. mozda bude serijski kljuc za 7 vrijedio i za 8. nis, vidjet cemo kad stignem doma.

ovo ti ja malo sam sa sobom pricam...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

hm, probat cu... danas stigao laptop pa moram malo istrazit. ne znam dali ce taj upgrade zamijenit onu back up particiju ili cu svaki puta prilikom formatiranja diska morat radit taj upgrade... to mi bas i nema smisla. mozda bude serijski kljuc za 7 vrijedio i za 8. nis, vidjet cemo kad stignem doma.

ovo ti ja malo sam sa sobom pricam...

Ne ,nema šanse - samo ako udovoljava uvjetima ovdje i ako ga prijaviš i dobiješ pozivnicu.

16 godina
odjavljen

pa udovoljava uvjetima. valjda. kupljen pred neki dan.

16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

pa udovoljava uvjetima. valjda. kupljen pred neki dan.

Onda ga prijavi i čekaj pozivnicu. Istina ,ne znam može li se poslije napraviti downgrade natrag na Windows 7 ,ako ti se Osmica ne svidi.

16 godina
odjavljen

svidja mi se. na starom laptopu se jos vrti CP. hocu i budem. thx

17 godina
neaktivan
Windows 8

Mogu li na PC-u koji ima legalan XP Sp3 OEM instalirati Osmicu za male novce sa onim akcijama koje daje MS?

Na tom PC-u sasvim okay radi XP a moze nositi i Osmicu (provjereno)

Mora se imati instalirano OS za nadogradnju na novo? (nekad se nije moralo)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Mogu li na PC-u koji ima legalan XP Sp3 OEM instalirati Osmicu za male novce sa onim akcijama koje daje MS?

Na tom PC-u sasvim okay radi XP a moze nositi i Osmicu (provjereno)

Mora se imati instalirano OS za nadogradnju na novo? (nekad se nije moralo)

Da ,ali to će te koštat 40 $.

I jesi provjeril procesor? Prolazi li PAE/NX/SSE2 provjeru?

How to check?

Za prelaz sa XP-a na Osmicu treba napraviti clean install.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 13:22 (kizo2703).
15 godina
Windows 8

Ja na starom kompu sam napravio samo upgrade sa xp na 8 CP, nije mi trebao cisti instal.

Ne znam kako je sad za ovaj finalni proizvod, da li treba cisti instal.

Evo procitao sam clanak, treba cisti instal jer se aplikacije ne mogu prebaciti.

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 13:31 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Osa kaže...
Oldy kaže...

Pa kaj nemozes si promjenit sa lokalnog u MS na desktop-> postavke-> promjena postavki pc-ja-> korisnici-> prijelaz na Microsoft račun?

A da a možeš a sada pročitaj još jednom da kada sam tako prebacio više nisam mogao uči u windowse nakon restarta...:)

16 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...

Ja na starom kompu sam napravio samo upgrade sa xp na 8 CP, nije mi trebao cisti instal.

Evo procitao sam clanak, treba cisti instal jer se aplikacije ne mogu prebaciti.

Pošto je sve kaj ti je ostalo bilo Windows.old i tvoj user folder (a ista stvar je i sad) ,pametnije je napraviti backup i clean install.

Bez obzira s kojih Windowsa prelaziš.

16 godina
odjavljen
Windows 8

ou jea!

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Cijene http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&Depa=0&Description=ppssWindows8&nm_mc=EMC-IGNEFL101212&cm_mmc=EMC-IGNEFL101212-_-EMC-101212-Index-_-Windows8-_-LCWA

Windows 8 Professional Upgrade ($69)

Windows 8 Pro Pack ($69, product key card only)

Windows 8 OEM ($99)

Windows 8 Professional ($139)

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 16:53 (redrum781).

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Zašto bi netko dao 30$ (+ poštarina) više za upgrade Windowsa samo zato jer ga dobije na DVD-u u kutiji?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 20:02 (5220).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Ne znam da li da to tu postavim, ali...

Mogu li na Win 8 pro (aktiviran) mijenjati jezik na Hrvatski (dakle umjesto Computer Računalo itd.) kao na Win 7 Ultimate, ili je to moguće samo na Enterprise?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkBoss kaže...

Ne znam da li da to tu postavim, ali...

Mogu li na Win 8 pro (aktiviran) mijenjati jezik na Hrvatski (dakle umjesto Computer Računalo itd.) kao na Win 7 Ultimate, ili je to moguće samo na Enterprise?

Možeš ,ali ..... Ako imaš 64 bitni sistem ,skini ga ovdje. Za 32 bita još nema language packova. Čekaj 26. 10. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 19:05 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 8

64 bitni OS imam...

hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Windows 8

kada se ocu spojiti na neki WiFi vidim listu dostupnih hotspot-ova, ali ne vidim jel su otkljucani ili zakljucani, jel se moze negdje ukljuciti ta opcija?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Jel se to ne moze vise aktivirati preko skype windows..

Evo sad instalirao i sve uradio iskljucio net i klikno activate ali se ne pojavljuje ono activate by phone.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Unknown_Hacker kaže...

Jel se to ne moze vise aktivirati preko skype windows..

Evo sad instalirao i sve uradio iskljucio net i klikno activate ali se ne pojavljuje ono activate by phone.

Ne znam baš. I da ,''Skype aktivacija'' je piraterija i ZABRANJENO je o tome pisat na forumu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 13:46 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice