Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.368.925
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
doktor1 kaže...

Dali netko zna u čemu je problem...

Dakle, kada pokrenem Tune Up Utilities, kaže mi da je našao dva problema, a to su Network Access To The Registry i Administrative Shares Enabled. Kada kliknem Disable ništa se ne događa i uvijek me upozorava na te probleme.

Nisam se do sada susreo sa tim "problemima", pa me zanima kako ih ručno onesposobit i dali su opasni za zdravlje i podatke mog računala.

Hvala

Koliko vidim imas staru verziju tune up-a 2009 ,2008(ako se nevaram) koja nije kompatitabilna sa win 7,,,izasla ti je nova verzija beta 2010.skini sa njihovog sajta :D Meni radi odlicno :D

Paty
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

Brza google provjera:

Ista cijena, druga domena, sličan sajt (samo su boje na template-u drukčije): Link

Što kaže Mikrosoft: Link

NewEgg cijeni OEM verziju 174$, Retail je 199$: Link

Smrdi mi na phishing.

Ne mora biti phishing ,iako nije navedeno ,vjerojatno je OEM verzija. NewEgg - 199$ je retail upgrade verzija ,znači moraš imat original Vistu da bi mogel instalirat.

Full Retail je ipak malo veća cijena (291,99$) ,ali i to je još uvijek dobra cifra ,samo je pitanje koliko su shipping troškovi ,i dali uopće šalju u Hrvatsku.

@vice : ne znam po čemu ti vidiš da je to starija verzija ,ali dobro ,nema veze. I TUU 2010 će mu pokazat isto!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 13:32 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Ne mora biti phishing ,iako nije navedeno ,vjerojatno je OEM verzija. NewEgg - 199$ je retail upgrade verzija ,znači moraš imat original Vistu da bi mogel instalirat.

Full Retail je ipak malo veća cijena (291,99$) ,ali i to je još uvijek dobra cifra ,samo je pitanje koliko su shipping troškovi ,i dali uopće šalju u Hrvatsku.

@vice : ne znam po čemu ti vidiš da je to starija verzija ,ali dobro ,nema veze. I TUU 2010 će mu pokazat isto!!

I ja bih rekao da se radi o OEM verziji, pogotovo ako pogledamo originalni link:

http://extra-oem.com/shop/item/325/

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 13:47 (TomoR).
17 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

kako da sedmicu umrežim sa xp-om, bežično, imam netgear usb wireles kartice.

mreža ad-hoc na xp je radila normalno, danas sam tek instalirao sedmicu, i u networku ne vidim drugi komp.

Stavio san fiksnu IP adresu, to je trebalo i na xp, samo ovdje ne radi.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad se umrežuju Vista/W7 i XP treba se na XP staviti neki update... Nešt kao Topology content, tako nešt.

Mislim da je ovo: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=4F01A31D-EE46-481E-BA11-37F485FA34EA&displaylang=en

I naravno, provjeriti da je isti homegroup

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 22:23 (FioPro).
17 godina

Ma ne treba nista instaliravati dodatno, potrebno je malo kopati po opcijama, ali sve radi bez problema u oba smjera.

16 godina
neaktivan
hajde neka netko objasni ili posalje link jer i mene to zanima, kopao sam po opcijama ali nisam bas iskopao, haha
thanx!
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

imam sad drugi problem.

u power opcijama mi je namješteno da se monitor ugasi nakon 10 min a komp ide u stabdby za 25.

problem je ako se samo monitor isključi a ne ode u standby, nakon što se upali više nema taskbara, a start tipka je tu.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ima li itko Netgear WG311 V3 na win7? javite radi li

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Meni je win7 bas cool,jako ljepo izgleda,al sam ih obrisao...Btw ovo je tema o dojmovima,a koliko ja vidim vecina vas mudrijasa postavlja konkretna pitanja sa problemima,ako niste znali pored ove teme(windows7 dojmovi) postoji tema windows7 problemi,pa se sa problemima javljajte tamo,a ovu temu ostavite za izrazavanje dojmova.Ali ocigledno mnogi neznaju da rijeci dojam i problem imaju drugacije znacenje!!

Moj PC  
2 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
vladar kaže...

Meni je win7 bas cool,jako ljepo izgleda,al sam ih obrisao...

a zakaj?

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
17 godina
BannedOnThisForum kaže...
vladar kaže...

Meni je win7 bas cool,jako ljepo izgleda,al sam ih obrisao...

a zakaj?

Možda je imao samo RC, a ne punu verziju...

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

jel tko koristi alat iReboot

jer razmišljam da instaliram xp i 7 u dual boot, pa da taj alat koristim za "brzinsko" prebazivanje između os-eva. zanima me kolko je to stvarno brzo i kak to funkcionira

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ,i fantastičan je! Slobodno stavi ,puno skraćuje vrijeme prebacivanja jer zaobilazi boot meni! Stvarno preporučam. Samo kad ga instaliraš ,stavi ga na svaki OS.

16 godina
neaktivan

ok. hvala. kolko otprilike traje to prebacivanje?

jer razmišljam da još večeras stavim sedmicu u dual boot sa xp-om

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan

Ovako ,ne znam kakvu mašinu imaš ,kod mene to sad traje oko 50 sekundi od klika na sistem (slika) do desktopa na drugom. Ali ,ja sad imam Sedmicu i Ubuntu ,koji još ima i Grub. Sa XP-om i Sedmicom je to trajalo do 35.

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Eh, još jedno pitanje za Win7 iskusnjare:

Na Visti imam jednu pain-in-the-ass situaciju već godinu dana - pri kopiranju datoteka, ma koliko velikih i ma pod kojim uvjetima, progress bar dođe na 100% kopiranja i tu stoji nekoliko grozno iritantnih trenutaka dok završi. Događa li se to na Windows 7 x64 ili konačno kopiranje ide fluidno kao prije?

Meni je to na Visti x64, na AMD i na Intel procesorima, s dosta memorije, itd. svejedno, uvijek, izluđuje...

Thnx

liberate tutemet ex inferis

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ovisi kako kada... meni se to zna dogoditi jedino kad kopiram sa stika...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

I jel' ima netko info koja je verzija Win7 MSDNAA u opticaju na našim fakultetima i jel' ta verzija ima "rok trajanja" kao RC?

Thnx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Eh, još jedno pitanje za Win7 iskusnjare:

Na Visti imam jednu pain-in-the-ass situaciju već godinu dana - pri kopiranju datoteka, ma koliko velikih i ma pod kojim uvjetima, progress bar dođe na 100% kopiranja i tu stoji nekoliko grozno iritantnih trenutaka dok završi. Događa li se to na Windows 7 x64 ili konačno kopiranje ide fluidno kao prije?

Meni je to na Visti x64, na AMD i na Intel procesorima, s dosta memorije, itd. svejedno, uvijek, izluđuje...

Thnx

Ako sam dobro razumio "problem": uzmeš veliki faj (npr. 1GB) i kopiraš negdje (npr na USB stik) i progress bar dođe do kraja ali još malko stoji na 100% dok se ne ugasi?

Od Viste nadalje, M$ je malko promijenio način korištenja memorije (RAM) dok se radi sa datotekama, pa sada natovari u memoriju koliko stane i onda polako iskrcava na drugu lokaciju (ovisi o brzini odredišnog uređaja, kao npr USB stik).

Probaj slijedeće: Uzmi jedan direktorij koji je veći od količine memorije koju imaš u računalu i probaj kopirati. Trebao bi imati "fluidniji" progress bar.

:)

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Zura kaže...

Probaj slijedeće

Hvala, ali ne radi se o isprobavanju, radi se o pravilu u ponašanju. Jednostavno, svako kopiranje tako radi. Nije neki problem jedna-dvije datoteke, ni njihova veličina. Problem je što kopiranje stvarno iritantno stoji na 100% kod svake datoteke, a možeš zamisliti kako to izgleda kada negdje kopiraš više stvari.

Počinjem sumnjati na Vistu x64, bar na primjerak koji ja imam. Isprobano na više vrsta procesora, na svježoj instalaciji i na zatrpanoj instalaciji, sa USB memorije na disk, s vanjskog diska na unutarnji, s unutarnje particije na drugu, male datoteke, velike datoteke, jedna, dvije, pedeset, RAR, DOC, MP3, AVI, itd. Nema veze. Stoji na 100% nekoliko sekunda i skraćuje mi život.

Zato me zanima kako je na Windows 7 x64. Imam aktualnu MSDNAA verziju pa bih stavio, ako je ovaj problem riješen.

16 godina
neaktivan
ja nisam primjetio to na win 7x64, ja imam i sve kopiranje zasad tradi normalno kod mene bez zastoja....
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

I jel' ima netko info koja je verzija Win7 MSDNAA u opticaju na našim fakultetima i jel' ta verzija ima "rok trajanja" kao RC?

Thnx

Koliko ja znam, to je puna retail licenca bez isteka roka trajanja.

What is the purpose of life? -It ends.
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

E, ako je ovo istina, i ako istek ključa nije vezan za istek nečijeg studiranja, svaka ti čast, svaka ti dala, živ bio, velik' ti porast'o, itd.

EDIT: još samo da saznam kako provjeriti verziju na disku, bez instaliranja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 10:32 (Faerdhur).
17 godina
Faerdhur kaže...
Zura kaže...

Probaj slijedeće

Hvala, ali ne radi se o isprobavanju, radi se o pravilu u ponašanju. Jednostavno, svako kopiranje tako radi. Nije neki problem jedna-dvije datoteke, ni njihova veličina. Problem je što kopiranje stvarno iritantno stoji na 100% kod svake datoteke, a možeš zamisliti kako to izgleda kada negdje kopiraš više stvari.

Počinjem sumnjati na Vistu x64, bar na primjerak koji ja imam. Isprobano na više vrsta procesora, na svježoj instalaciji i na zatrpanoj instalaciji, sa USB memorije na disk, s vanjskog diska na unutarnji, s unutarnje particije na drugu, male datoteke, velike datoteke, jedna, dvije, pedeset, RAR, DOC, MP3, AVI, itd. Nema veze. Stoji na 100% nekoliko sekunda i skraćuje mi život.

Zato me zanima kako je na Windows 7 x64. Imam aktualnu MSDNAA verziju pa bih stavio, ako je ovaj problem riješen.

Hmm, nisam vidio takvih problema na svojim Win 7 x64.

No, teoretski je moguće da ti se sve prvo kopira u neki temp direktorij, pa ond aiz njega ide na lokaciju gdje želiš spremiti, pa zbog toga imaš tih par sekundi na 100%.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 10:33 (TomoR).
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
D4RKL1NG kaže...

E, ako je ovo istina, i ako istek ključa nije vezan za istek nečijeg studiranja, svaka ti čast, svaka ti dala, živ bio, velik' ti porast'o, itd.

Diplomirao sam u 9. mjesecu i sve radi Namigiva

I da, jedan kolega je prošle godine diplomirao i još mu vrijedi MSDNAA pass Smijeh

What is the purpose of life? -It ends.
17 godina
neaktivan
TomoR kaže...

kopira u neki temp direktorij

A moguće je i samo neki idiotski check datoteke na kraju kopiranja, što je bolesno iritantno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 10:36 (Faerdhur).
17 godina
kizo2703 kaže...
Zura kaže...

Brza google provjera:

Ista cijena, druga domena, sličan sajt (samo su boje na template-u drukčije): Link

Što kaže Mikrosoft: Link

NewEgg cijeni OEM verziju 174$, Retail je 199$: Link

Smrdi mi na phishing.

Evo ja povoljno prodajem Ultimate Retail. Cijena prava sitnica, 1300 Kn.

Failure is always an option...
15 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...
Faerdhur kaže...
D4RKL1NG kaže...

Diplomirao sam u 9. mjesecu i sve radi Namigiva

I da, jedan kolega je prošle godine diplomirao i još mu vrijedi MSDNAA pass Smijeh

istina, 7-ca je ista kao i u prodaji ( profesional, provjereno iz više izvora )

16 godina
neaktivan
Scorpyo kaže...

Evo ja povoljno prodajem Ultimate Retail. Cijena prava sitnica, 1300 Kn.

Kad već prodaješ ,pogotovo po toj cijeni ,masno to podebljaj ,stavi u oglase!!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice