Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.368.926
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Dali netko zna u čemu je problem...

Dakle, kada pokrenem Tune Up Utilities, kaže mi da je našao dva problema, a to su Network Access To The Registry i Administrative Shares Enabled. Kada kliknem Disable ništa se ne događa i uvijek me upozorava na te probleme.

Nisam se do sada susreo sa tim "problemima", pa me zanima kako ih ručno onesposobit i dali su opasni za zdravlje i podatke mog računala.

Hvala

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 22:53 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

prvo se može i ručno...

win + r, upiši services.msc

nađi remote registry, dva put klikni i označi disabled

za drugi problem ne znam...

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 23:01 (jurluk).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Meni zbog glupe SEDMICE ne radi DiRT 2, a na visit radi... :/

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Dodge_167 kaže...

Meni radi, original.

16 godina
neaktivan
ima li itko radeona 3200 ili 4200 na Win7? Ima li ikakvih problema s driverima? Kako bi išlo Win7 64 bit i 2gb Ram?
17 godina
neaktivan
TomoR kaže...
Dodge_167 kaže...

Meni radi, original.

Meni na sedmici radi neorginalni.Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
ima li itko radeona 3200 ili 4200 na Win7? Ima li ikakvih problema s driverima? Kako bi išlo Win7 64 bit i 2gb Ram?

ATI je imao problema sa driverima i na Visti, i to jako dugo... Frendu GTA IV jako trzao na Radeon 3xxx, u usporebi sa XP-om. A meni na 8800GTS radi podjednako i na XP, Vista, W7. Blame ATI...

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Za Windows 7 cuo sam prije par mjeseci,dok je jos bio u beti itd...Ali instalirao sam ga tek prije par tijedana jer sam bio skeptičan,naime vec duze vrijeme koristim xp i radio je vrhunski svoj posao izasla je vista presao sam na nju i neugodno se iznedanio i razocarao.Tako da sam se tesko nagovorio da instaliram 7.

Prvo sto sam primjetio je instalacija dobro uradena i nisam imao nikakvih problema a i brzinski je prosla.Takoder prepoznao je i instalirao vecinu hardvera,a za ostatak hardvera ponudio mi je download drivera jos jedan plus.Isto tako koristenje resursa procesora,ram-a..isto je kao na xp.Sucelje je ispolirano i svidaju mi se neke opcije tipa Aero shake i slicno..Sve u svemu 7 se pokazala kao odlican operativni sustav.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Upgrade Advisor mi kaže da ne bi radila Medieval II: Total War. Jel' to u praksi istina?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Upgrade Advisor mi kaže da ne bi radila Medieval II: Total War. Jel' to u praksi istina?

Nećeš znati dok ne probaš.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
Igor kaže...

Nećeš znati dok ne probaš.

Znat ću ako mi kaže netko tko je to već iskusio Osmijeh

"Misli svojom glavom, a kroz zid idi tuđom".

16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Dakle, kada pokrenem Tune Up Utilities, kaže mi da je našao dva problema, a to su Network Access To The Registry i Administrative Shares Enabled. Kada kliknem Disable ništa se ne događa i uvijek me upozorava na te probleme.

Nisam se do sada susreo sa tim "problemima", pa me zanima kako ih ručno onesposobit i dali su opasni za zdravlje i podatke mog računala.

Hvala

Jel ti je firewall uključen? Jel tvoj PC jedini u kući? Ako su obadva odgovora da ,jednostavno klikni na Hide problem i stavi na permanently!!

Ako ima još koji PC u kući ,spojen na mrežu ,za prvi ti je odgovoril Jurluk :

prvo se može i ručno...

win + r, upiši services.msc

nađi remote registry, dva put klikni i označi disabled

Drugi ,za Administrative share ,prati slike po brojevima i ponovi za svaki folder.

Međutim ,samo da znaš ,nakon toga ,NIŠTA SE VIŠE NEĆE MOĆI DIJELITI IZMEĐU PC-a!! Barem ne sa tvog na drugom!!

IPC$ ne diraj ,to je za dijeljenje pisača!!

A najbolje ,ne diraj ništa!!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 15:07 (kizo2703).
17 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

U mene ne radi modern warfare 2 na win7! Winzi7 su novo instalirani pred desetak dana i manje. Kod instaliranja sve 5 samo kad pokrenem launch game preko steama neće ući u igru. Već sam javio na forum, ali nismo uspjeli riješit stvar. itko?Mršti se

sell the kids for food weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Drugi ,za Administrative share ,prati slike po brojevima i ponovi za svaki folder.

Međutim ,samo da znaš ,nakon toga ,NIŠTA SE VIŠE NEĆE MOĆI DIJELITI IZMEĐU PC-a!! Barem ne sa tvog na drugom!!

IPC$ ne diraj ,to je za dijeljenje pisača!!

svi share folderi koje si ručno podesio rade i nakon isključivanja admin shareova

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ako vam nešto i ne radi na W7, tu je odličan VM sa XP-om koji je free (naravno ako ste kupili Ultimate verziju sedmice) i na kojem možete probti igrati... Ako imate dovoljno RAM-a trebalo bi raditi bez većih problema. Ono ako imate neki program koji vam baš sad treba i hitno je, vrlo je korisno...

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nino_z kaže...

svi share folderi koje si ručno podesio rade i nakon isključivanja admin shareova

Da znam ,krivo sam se izrazil ,priznam ,ali nije poanta u tome. Poanta je da u TuneUp-u (kad ga već ima na PC-u) stavi na Hide i zaboravi na to. Pogotovo ako ne zna o čemu se uopće radi (kaj je očito iz njegovog pitanja)!!

16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Dakle, kada pokrenem Tune Up Utilities, kaže mi da je našao dva problema, a to su Network Access To The Registry i Administrative Shares Enabled. K

Hvala

nisu "opasni", ali su i totalno nepotrebni velikoj većini korisnika. Ekipa je već opisala kako ih se onesposobljava.

mali edit:

citiram "By default, Windows Vista and newer versions of Windows prevent local accounts from accessing administrative shares through the network"

Dakle, iako ih imaš, nije im moguće pristupiti preko mreže. Barem tako piše.

Također, ni microsoftovci ne preporučuju potupno onesposobljavanje korištenjem registry editiranja.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 22:04 (Zura).
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Pa baš mi se neda u 113 stranica tražit di je ekipa opisala kako se to podešava, a da ne otvaram bezveze novu temu u vezi toga, pitao sam ovdje (čemu služi forum?).

Ali, ti si morao reć da je ekipa već to opisivala kako se podešava.....

Kizo2703 i jurluk su mi sve rekli, isključio sam ih, pritisnu hvala i više nema potrebe spamat sa tim...ali..

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 21:49 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prije 7 koju imam 15 dana na novoj kanti imao sam origigi Vistu 64 bitnu sa svim updateovima, i zadnji reinstal sam napravio prije ........ da se sjetim ..... prosle godine u proljece mislim. Sa 7 od kako sam je instalirao , nasao sam tonu problema, od samo slaganje Homegroup mreze samo sa 7 micom, pola malih programcica mi neradi, nerade mi ni neki microsoftovi programi poput "Windows Livea" samo se smrzava, jako sam nezadovoljan, mislim se vratiti na Vistu asap

16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Ali, ti si morao reć da je ekipa već to opisivala kako se podešava.....

sori, ali nije mi bila namjera niti se svađati niti davati nepotrebne informacije.

Moj komentar je bio samo u dobroj namjeri.

Admin share se automatski kreiraju pri svakom rebootu ako napraviš kako su dečki gore objasnili, osim ako se eksplicitno kroz registry onesposobi .

Ono što nisu rekli je da to može izazvati nepoželjne posljedice po rad sistema. (Link).

Ako baš želiš uništiti admin share napravi slijedeće:

1.otvori Regedit
2. Uputi se na

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters

3. Izaberi: Edit, New, DWORD (32-bit) Value.

Upiši Ime: AutoShareWks

Stavi default vrijednost na 0.

4. Restartaj Windowse

u svakom slučaju, ako ne znaš što radiš, bolje da ne diraš.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 22:15 (Zura).
16 godina
neaktivan

Mislim da ova zadnja rečenica iz mog posta govori sve!!

Registry - ako netko ne zna ni čemu služe komponente u Administrative Tools-ima ,nije li u najmanju ruku riskatno davati mu upute za prčkanje po njemu?!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 1:48 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ivanec kaže...

znaci vi tvrdite da normalno snimim win 7 na dvd i da ce se butat ko i svi ostali windowsi, al mi nije jasno vec sam to probao na stolnom racunalu i nije mi nasao dvd kaj je trebalo butat??

ko to zna pas mater al sve jedno hvala

Zbunili su te skroz,,,ja stavljam sliku (montiram) preko deamon toolsa ili power ISO i na nero copy DVD,,nikakvih kompikacija.Meni radi sve verzije wina koje sam dosad skinio..btw mozes instalirat win 7 bez formatiranja,samo odaberes particiju instas (naravno ako imas mista) XDPrilikom instalacije stavi ti stari win pod windows.old,,poslje ako ti nebude dalo izbrisat taj folder oda ownaš sa opcijom  desni klik -grant admin full control-onda je izbrisiva :D

64 bitnoj treba 14 giga prostora.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Paty
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 3:23 (vice).
17 godina
neaktivan
Crotiger kaže...

Prije 7 koju imam 15 dana na novoj kanti imao sam origigi Vistu 64 bitnu sa svim updateovima, i zadnji reinstal sam napravio prije ........ da se sjetim ..... prosle godine u proljece mislim. Sa 7 od kako sam je instalirao , nasao sam tonu problema, od samo slaganje Homegroup mreze samo sa 7 micom, pola malih programcica mi neradi, nerade mi ni neki microsoftovi programi poput "Windows Livea" samo se smrzava, jako sam nezadovoljan, mislim se vratiti na Vistu asap

Ovo je tvoj individualni problem.

Windows live radi savršeno, Homegroup mreža također...

Sve što radi na Visti sigurno radi i ovdje.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Vidjeh jučer negdje za download Windows 7 Ultimate x64 za 622 kn, bio sam u iskušenju, i još uvijek sam. Jel' ima netko iskustva sa takvom distribucijom Windows 7?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Vidjeh jučer negdje za download Windows 7 Ultimate x64 za 622 kn, bio sam u iskušenju, i još uvijek sam. Jel' ima netko iskustva sa takvom distribucijom Windows 7?

Ja isto jedva čekam da se domognem 64-bitne verzije za tako male novce. Na žalost to mi je jako sumnjivo, da za samo 622 kn možeš dobiti takvu verziju???? Radije ću za sada ostati na svojoj 32-bitnoj ultimate. ako zaživi 64-bitna za 622 kn, di ćeš ljepše. Valjda nitko nebi više instalirao crnjake?

17 godina
protjeran
Faerdhur kaže...

gdje negdje

za 622 kn kupujem

to je đabe lol

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Meni na Win 7 x32 radi sve sto sam do sada isprobao

To su:COD4,CODMW2,Borderlands,NFS Shift,Batman AA,PES 2010,STALKER Shadow of Chernobyl,Clear Sky,DiRT 2

Luckyluke!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 10:58 (luckyluke).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

to mi je jako sumnjivo, da za samo 622 kn možeš dobiti takvu verziju????

doxy kaže...
gdje negdje

Evo, pa provjerite sami i javite, molim vas, nemam vremena za provjere, a ni novaca za bacanje ako se zeznem.

$119,90 = 590,26 kn

I meni je sumnjivo, ali valjda će netko od kolega provjeriti pouzdanost svega toga. Javite!

Thnx

16 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Evo, pa provjerite sami i javite, molim vas, nemam vremena za provjere, a ni novaca za bacanje ako se zeznem.

$119,90 = 590,26 kn

I meni je sumnjivo, ali valjda će netko od kolega provjeriti pouzdanost svega toga. Javite!

Thnx

Brza google provjera:

Ista cijena, druga domena, sličan sajt (samo su boje na template-u drukčije): Link

Što kaže Mikrosoft: Link

NewEgg cijeni OEM verziju 174$, Retail je 199$: Link

Smrdi mi na phishing.

Google is your friend
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Pogledaj pod "Testimonials" na oba sajta XD

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice