Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.368.926
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Windows 7 - dojmovi
stoncin3 kaže...

Kako napraviti upgrade? Ja sam normalno bootao CD iz BIOSa i onda me vrati da izvadim disk i restartam. Ako podignem Windowse Vistu ponovo onda mi ne učitava novi disk Win7?

Probaj iz Viste pokrenuti Upgrade.

Kad Bootaš onda je bolje raditi "čistu" instalaciju (pa makar dual-boot)

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Sad mi je jasno što se tiče memorije. Imam još jedno pitanje oko ovih servisa, jeli znate koji se mogu slobodno isključiti jer imam 60 procesa, mislim da je to previše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Evo uspio sam! Stavio sam si sedmicu putem upgradea! Nego u vezi upgradea i mojeg prijašnjeg pitanja, stavio sam najprije Boot from CD u BIOS-u (boot priority sa Hard drive na CD ROM) pa poslije nis mogao pokrenuti CD iz Viste. Sad sam stavio da mi je First Boot Device Hard Drive i pokrenuo Upgrade Winza iz Viste. To je samo za čiste instalacije ako staviš Boot Device da ti je prvi CD ROM. Ako radiš Upgrade Windowsa onda se iz prijašnjeg OS Vista stavi u BIOSu da je Boot priority Hard Drive pa učitaj Vistu i onda ubaci CD od Win7. Sve po planu. Komp mi radi. Brzi su Winzi. Lako se upravlja. Ustvari su jako brzi-puno više neg Vista. Čak i lijepše izgledaju! Sam je instalacija kod mene bila spora (preko 45 min) al nema veze...

zzCool

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
17 godina
Windows 7 - dojmovi

S obzirom da si radio upgrade, 45 min je malo, drugima je trajalo satima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Creative kaže...

cjelokupan rad na računalu mi se ubrzao (kako u igrama tako i u alatima za posao).

E, ovaj detalj mi je bitan ne samo od tebe nego i od drugih kolega. Zašto? Zato što je svima normalno da čista insalacija Windowsa - SVE VERZIJE WINDOWSA - radi brzo i svi sretni i zadovoljni. Ali pravo iskustvo kreće nakon tjedana instaliranja i rada.

Ima li iskustava onih koji su na Windows 7 tijekom ovih par mjeseci vratili sve svoje programe i igre, alate, alatiće, obavili tweakove po ukusu, itd. i da kaže realno vidi li promjenu u brzini u odnosu na Vistu?

Thnx

17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Creative kaže...

cjelokupan rad na računalu mi se ubrzao (kako u igrama tako i u alatima za posao).

E, ovaj detalj mi je bitan ne samo od tebe nego i od drugih kolega. Zašto? Zato što je svima normalno da čista insalacija Windowsa - SVE VERZIJE WINDOWSA - radi brzo i svi sretni i zadovoljni. Ali pravo iskustvo kreće nakon tjedana instaliranja i rada.

Ima li iskustava onih koji su na Windows 7 tijekom ovih par mjeseci vratili sve svoje programe i igre, alate, alatiće, obavili tweakove po ukusu, itd. i da kaže realno vidi li promjenu u brzini u odnosu na Vistu?

Thnx

Ja koristim dosta programa koje sam koristio i na prijašnjim operacijskim sustavima. Za razliku od Viste mogu reći da je Windows 7 dosta brži. Vista se se boot-ala duže nego sada Windows 7, a i trebalo je dugo čekat na desktopu kad se upali da počne normalno reagirat.

0100001001101111011010100110000101101110
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Vistu nisam nikad imao instaliranu...

No, mogu reći da u ova 2-3 mjeseca korištenja 7-ice nisam primijetio neku degradaciju. ČAk ni u dual-boot XP više nisam ušao nakon prvog tjedna korištenja 7-ice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Dojam - OK.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Probao sam dvije verzije Windows 7 Ultimate (build 7201 i 7600), i bilo je par bugova koji su ispravljeni u verziji 7600.

Sve super izgleda, brzina je ok, osvježavajuće nakon WinXp-a, ali ipak sam našao jednu manu koju sam pokušavao u više navrata ispraviti, ali nije išlo pa sam se vratio na Windows Xp.

Bez obzira koja verzija bila, pravi problem prilikom prikaza slike na mojem 21 CRT monitoru. Bez obzira šta pokušavao i koja je verzija grafičkih drivera, sve izgleda veoma zamućeno. Sedmica odmah stavi default rezoluciju na 1680x1200, ali je opet zamućeno da se ne može duže od 20 minuta gledati u monitor.

Na nižim rezolucijama je još katastrofalnije.

Windows Xp nema takvih problema i slika je kristalno jasna i na 1280x1024 rezoluciji.

To je jedina boljka koja mi smeta kod Windowsa 7 i zbog koje sam se morao vratiti na Xp.

Kad nabavim LCD monitor sigurno prelazim na Windows 7.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Faerdhur kaže...
...

normalno da čista insalacija Windowsa - SVE VERZIJE WINDOWSA - radi brzo i svi sretni i zadovoljni. Ali pravo iskustvo kreće nakon tjedana instaliranja i rada.

-da. Čista instalacija je uvjek (bila) brža, jer nema nakupljenog smeća.

-Par mjeseci korištenja '7', mogu reći da je dobar OS. Upaljen ujutro, radi po cijele dane, bez ikakvih razlika u potrošnji resursa ili usporavanju. Dali je tako svim korisnicima ili samo ako znaš podesiti i koristiti OS? -Za sad mi se čini kod svih (skoro)jednako. Ipak još je dio korisnika veći problem za stabilnost nego trojanci...

-ocjena 4+. (bila bi 5, ali navikao sam na XP) ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 19:27 (ihush).
17 godina
neaktivan
Ivan_99 kaže...

Sad mi je jasno što se tiče memorije. Imam još jedno pitanje oko ovih servisa, jeli znate koji se mogu slobodno isključiti jer imam 60 procesa, mislim da je to previše.

http://www.blackviper.com/Windows_7/servicecfg.htm

17 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

E jel se ovdje može postat Win7 experience index?Neodlučan

WEI na mojim Windows 7 Home WEI na mojim Windows 7 Home
Polly wants a cracker-think I should get off of her first
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
boxer kaže...

Probao sam dvije verzije Windows 7 Ultimate (build 7201 i 7600), i bilo je par bugova koji su ispravljeni u verziji 7600.

Sve super izgleda, brzina je ok, osvježavajuće nakon WinXp-a, ali ipak sam našao jednu manu koju sam pokušavao u više navrata ispraviti, ali nije išlo pa sam se vratio na Windows Xp.

Bez obzira koja verzija bila, pravi problem prilikom prikaza slike na mojem 21 CRT monitoru. Bez obzira šta pokušavao i koja je verzija grafičkih drivera, sve izgleda veoma zamućeno. Sedmica odmah stavi default rezoluciju na 1680x1200, ali je opet zamućeno da se ne može duže od 20 minuta gledati u monitor.

Windows Xp nema takvih problema i slika je kristalno jasna i na 1280x1024 rezoluciji.

To je jedina boljka koja mi smeta kod Windowsa 7 i zbog koje sam se morao vratiti na Xp.

Jesi pokusao mijenjati frekvenciju osvjezavanja?

Vjerovatno ti je do toga... na max rezoluciji bi trebala ici oko 85 - 100Hz...

I'm going woo woo
17 godina
boxer kaže...

Win 7 po defaultu uključuje ClearType - moraš ga isključiti na CRT monitoru, jer je poznato da zamućuje sliku na CRT monitorima. Također probaj Refresh Rate dići na 85Hz.

15 godina
neaktivan
mierda-del-torro kaže...

može lista igara koje rade na sedmici testirano i bez problema?

Evo imam samo par :D

CoD MW2

CoD MW

CoD 2

CoD 1

CoD WaW

Assassins Creed

Warhammer

Prototype

FIFA 2010

PES 2010

HAWX

Ma rade ti skoro sve - 95%, mozda samo imaju problema starije igre..

17 godina
Windows 7 - dojmovi

@ tnakir & TomoR

Ono gore je bio samo dojam koji sam iznio u ovoj temi, a problem sam detaljnije opisao u onoj drugoj temi u vezi problema.

Hvala na savjetima, probao sam isključiti ClearType a refresh rate je bio na 85 Hz, nažalost nije pomoglo.

Na kraju sam posudio jedan stariji PHILIPS LCD 18' monitor i slika je bila veoma čista.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

star trek bridge commander (2002)

cod 6

star wars force unleashed

star wars jedi knight : jedi outcast 2 i jedi academy se podrazumijeva (2002-2003)

battlestations pacific

farming simulator 2009

star trek D-A-C

COD 4

Freelancer

max payne 2

prototype

...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 11:47 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

E jel se ovdje može postat Win7 experience index?Neodlučan

imaš temu specijaliziranu za to: klik :)

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Creative kaže...

Thnx

Kao što sam i naveo u postu, koristim sedmicu evo već sad preko mjesec dana. Isprobao sam sve programe koje koristim redovno i isprobao sam mnoge druge koji su me interesirali. Za sada nisam imao nikakav pad performansi, odnosno sve mi radi kao i prvog dana kada sam napravio install. Svakodnevno kroz HDD provučem minimalno 5GB podataka koje brišem krajem istog dana (točnije rečeno preslušavam 0-day music na koji sam pretplaćen) i do sada nisam imao nikakvo usporenje u otpakiravanju rar datoteka niti ičeg drugog. Nadam se da će tako i ostati.

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Jedno pitanje.

Iako mi WMP čita sve, pa čak i titlove, naišel sam na film kod kojeg ih ne učitava iz ne znam kojeg razloga (oni jesu .srt i preimenovani su kao i film te su sami s njih u folderu).

Pa me sad zanima najbolje rješenje, koji player od ovih staviti i dal da ga uopće stavim (naravno, mora postojati verzija koja je 100% kompatibilna za x64 7-icu):

BsPlayer, VLC ili GOM ?

Sve drugo kaj mi je trebalo već sam stavil (skoro sve freeware), osim Logitech SetPointa kojeg još nisu napravili za 7.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
VLC ftw
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Jedno pitanje.

Iako mi WMP čita sve, pa čak i titlove, naišel sam na film kod kojeg ih ne učitava iz ne znam kojeg razloga (oni jesu .srt i preimenovani su kao i film te su sami s njih u folderu).

Pa me sad zanima najbolje rješenje, koji player od ovih staviti i dal da ga uopće stavim (naravno, mora postojati verzija koja je 100% kompatibilna za x64 7-icu):

BsPlayer, VLC ili GOM ?

Sve drugo kaj mi je trebalo već sam stavil (skoro sve freeware), osim Logitech SetPointa kojeg još nisu napravili za 7.

Definitivno VLC. Tvoj film je vjerojatno mkv format, odnosno matroška, kojeg ne čita mnogo playera.

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com
17 godina
neaktivan
Za mkv ti je dobar i media player classic, meni je draži nego vlc, ali kako hoćeš.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Moja preporuka ti je kmplayer.

0 0 hvala 1
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Stavil sam VLC.

Dvoumil sam se najviše između njega i BS-a.

Sad rade titlovi :)

Hvala svima na odgovorima

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Skini Haali Media Splitter pa ćeš moć i u BS.Playeru, WMP...

† Blizzard North (aka Condor) 1993 - 2005

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ili skineš K-Lite Mega Codec Pack i imaš sve moguće codece i sve možeš otvarat u WMP-u ili Media Player Classicu ,ovisno koji izabereš!!

I Haali je tu uključen!! Onda nema potrebe za 10 playera na PC-u!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 12:44 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Ili skineš K-Lite Mega Codec Pack i imaš sve moguće codece i sve možeš otvarat u WMP-u ili Media Player Classicu ,ovisno koji izabereš!!

I Haali je tu uključen!! Onda nema potrebe za 10 playera na PC-u!!

Pa nemam ih 10, zato i pitam jer ih hoću svesti na minimum.

Winamp je meni neizostavan kao music player, pa da i Notepad otvara mp3 :)

Sad sam sredil i ovo i to je to.

Inače, skinul sam i instaliral odma posle OS-a onaj pack kodeka i drivera za 7 koji nisu uključeni u njih.

Mislim da si baš ti linkal na to u ovoj temi.

16 godina
neaktivan

Sorry ,nisi me skužil - ovo sa 10 playera se nije odnosilo na tebe ,nego na razne prijedloge prije - VLC za ovo ,BS za ono itd...

Ovako sa K-Lite-om jedan player čita sve živo ,bez obzira bil to WMP ,Winamp ili neki treći!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ovako sa K-Lite-om jedan player čita sve živo ,bez obzira bil to WMP ,Winamp ili neki treći!

K-lite je odlican skup codeca na jednom mjestu. Osobno koristim za video formate BS player koji u novijjim verzijama prilikom instalacije pita da li da skine codece koje fale.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice