može lista igara koje rade na sedmici testirano i bez problema?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo popis koje su radile u betama i RC-ima Windowsa - sada je sigurno popis još širi i vjerovatno rade u "pravoj verziji".
http://www.sevenforums.com/gaming/5739-windows-7-pre-rtm-game-compatibility-list.html
Ove su sigurne da rade u win7:
http://www.sevenforums.com/gaming/25539-windows-7-rtm-game-compatibility.html
OVAKO izgleda na C particiji veličina foldera od Windowsa...jel normlano da je tak velka?
Koji Windows 7?
Utimate 32bit?
Za njega je normalna veličina foldera nakon instalacije 8.53GB!
EDIT: ali nakon istalacije update-a i nekih aplikacija koje se uguraju u Windows mapu, njena veličina pređe 9GB
Kod mene slika(9.79GB)!
OVAKO izgleda na C particiji veličina foldera od Windowsa...jel normlano da je tak velka?
Valjda je:
zanimljivo. opensuse 11.2 jucer izasao, tri puta manji
A poanta tvog posta je?
Windows 7 je stvarno zakon
na njemu radu sve igre osim onih prastarih koje nerade ni na xp-u puno je brži od viste ali je skup -windows 7 Ultimate 1700kn al` može se skinit s interneta
Windows 7 je stvarno zakon
na njemu radu sve igre osim onih prastarih koje nerade ni na xp-u puno je brži od viste ali je skup -windows 7 Ultimate 1700kn al` može se skinit s interneta
Kralju koji si ti biser....
Svaka čast mislim da si upravo osvojio jednu vrlo vrijednu nagradu..
Evo ekipa još jedno pitanje:
Otišao sam u "MSConfig" pa zatim na "Boot" tab i odabrao da mi pri bootanju koristi sve četri jezgre (Intel Core 2 Quad Q6600 na 3,0GHz). Zanima me dali je ovo pametno i kakva su vaša iskustva (dali vam je ubrzalo boot pa makar marginalno)?
Isto tako, označio sam "Make all boot settings permanent" box - dali je to OK?
Hvala.
kako napravit upgrade sa viste na win 7 na laptopu na kojem je OEM vista, ne znam koja.
da li ostanu sačuvani programi, i slično.
kako napravit upgrade sa viste na win 7 na laptopu na kojem je OEM vista, ne znam koja.
Sve ostane sačuvano, ali možda neki programi ti ne podržavaju win 7 pa ti neće raditi.
Prvo moraš saznati koju verziju imaš jer je upgrade dopušten samo s istih verzija (Vista Home Premium -> Win7 Home premium). A upgrade je lagan - samo slijedi upute jer sve ti je objašnjeno.
pitanje. dali win 7- 64bitni trebaju neke druge programe od 32 bitnih?
mislim tak sam bar cuo nest..
jer 64 bitni primaju vise od 3.25 giga rama..pa me zbog toga zanimaju
Da - trebaju ti 64-bitni driveri i 64-bitni antivirus.
a npr. trebam i deamon tools i takve slicne programe 64 bitne ili to samo normalne ins.programe koje imam instaliram?
isto to za igre pitanje?
a npr. trebam i deamon tools i takve slicne programe 64 bitne ili to samo normalne ins.programe koje imam instaliram?
isto to za igre pitanje?
Ovisi od programa do programa, ali bolje je imati 64-bitni proogram na 64-bitnom OS-u.
Windows 7 je veoma dobro izrađen, ali je naravno, u puno toga samo "poboljšanje" Viste. Ali ipak ima i mnogo novih mogućnosti, i to bome dobrih, a 64 - bitna verzija se može instalirati i na onima s 2 GB memorije. Sve u svemu, odličan je i kvalitetan, ali su procijenili i da troši više baterije od XP - a na prijenosnicima. E, to je loše - sva sreća da se radi samo o nekih pola sata, ako ne i najviše sat vremena. Jedan je moj prijatelj uspoređivao i došao je do zaključka da je kod njega Windows 7 trošio manje baterije, a jedan moj drugi prijatelj je isto to napravvio, ali je njegovo računalo na XP - u potrošio bateriju u 6 sati, a Windows 7 u samo 4, 5 sati. Zbog toga dolazimo da zaključka da Windows 7 ne potroši jednako baterije na svim prijenosnicima. Tu postoje i razlozi, ali i dvojbe. Ali dosta o tome.
Windows 7 je zasigurno jedan izvanredan operativni sustav, a pitanje je hoće li uspjeti napokon XP dovesti do odlaska, napokon. Neki će ostati na XP - u, ali će mnogi zasigurno promijeniti na Win7. Što će biti, moći ćemo doznati tijekom sljedećih mjeseci. Ali svakako se i zamariti novime, novim operativnim sustavom, Windows - om 8 - koji će uskoro i pasti do nas!
Pozdrav od Robert-a Whaterby-a!
Sve ostane sačuvano, ali možda neki programi ti ne podržavaju win 7 pa ti neće raditi.
Prvo moraš saznati koju verziju imaš jer je upgrade dopušten samo s istih verzija (Vista Home Premium -> Win7 Home premium). A upgrade je lagan - samo slijedi upute jer sve ti je objašnjeno.
a piratluk 7 na original vistu.
Inače daj mi kažite ako možete dali je tko imao problema sa Sleep funkcijom u Windowsima 7? Meni se često dogodi da ostavim računalo u "Sleep" modu npr. 2 sata, dođem i pokušam ga upaliti onda se "pali-gasi" odnosno malo se upali i odmah za 3-4 sekunde ugasi i ponovo tako...
Vista Home Premium se može nadograditi na Win7 Ultimate.
Jedan link od prije par stranica.
Vista Home Premium se može nadograditi na Win7 Ultimate.
Jedan link od prije par stranica.
Hvala za informaciju, nisam znao da se sve verzije (osim na istu) mogu nadograditi na ultimate.
Koju 7-icu da uzmem pošto ja svašta po malo radim (pawn skriptiranje, igre, internet), ništa specifično, na LAPTOPU (na kojem je OEM Vista Home Premium).
Koju 7-icu da uzmem pošto ja svašta po malo radim (pawn skriptiranje, igre, internet), ništa specifično, na LAPTOPU (na kojem je OEM Vista Home Premium).
Ako ti je Vista Home Premium dovoljna, onda će ti i Sedmica Home Premium biti.
Znači, onaj tko je imao moj problem neka promjeni da se hard disk ne gasi kada računalo ide u sleep mode i sve šljaka.
E sad neznam koliko koristi od sleep modea kad se ne gasi HDD(ali barem se ugase ventilatori i ostale nepotrebštine dok "spava" :) ) i neznam zašto mi je ovo funkcioniralo u Visti normalno?
Možda grafička uzima od sistemskog rama? To je na laptopu?
Imaš integriranu grafiku i onda ta grafika uzima nešto RAM-a za sebe
Meni na 7 rade 100%
-gta 4
-san andreas
-race driver grid
-C&C sve verzije pa od one najstarije
-NFS sve verzije
-cod serijali
.......
Uostalom nema razloga zasto nebi radile još mnoge :D sam ti nece one prastare xD
Meni sedmica radi bez problema :D
--------------------------------------------------------------------------------------------
Nešto zanimljivo vezano uz windows 7..
Imam wireless ,,ja sam na 5 katu a ruter dole je d-linkov wlan ruter :D,,mrezna kartica atheros AR500GS 108 Mbs,,signal je fair znaci 3 crtice...surfam i igram igre na netu bez poteskoca,,,a
kad sam digao vistu i xp signal je bio veoma loš 1 crtica low totalno XD,,zanimljivo
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1 pitanje koliko vam 7-ica jede rama i koliko rama imate i koju verziju OS-a koristite?
-meni kad upalim komp ima 55 procesa jede mi 1.5 gb rama sta nije puno a imam 4 gige :D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pošto si mogu priuštiti jedino verziju professional ( Windows 7 ) te sam istu i instalirao . Moram reći da sam jako zadovoljan sa radom Windowsa 7. Strah od podrške prema aplikacijama koje koristim je bio bespotreban, sve sam uspio instalirati i pokrenuti ( popis nekih aplikacija : Blender, Open Office, KLite Codeck , AVAST , VS2008 ).
Naravno imao sam problem jedino sa instalacijom grafičke kartice, naime imam ATi X1600 pa mi istu nije prepoznao, naknadno sam skinuo drivere sa MSI - ve stranice i stvar je proradila.
Mislim sedmica da namjerno ne skida grafičke drivere, već je to na korisniku da skine najnovije i najpouzdanije. I onako svako malo izlaze novi.
P.S. Nije li bolje skinuti drivere ravno od ATi-a, nego s MSI-eve stranice?