Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.095
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

dali netko zna dali se sa win7 može napravit dual boot sa XP na istoj particiji...progoooglao sam ali sam našao samo dual boot na dvije rezličite particije.Probao sam instalirat Win7 dok mi je Xp bio instaliran ali nakon instalacije Win7, Xp je bio pod nazivom Windows old a kad upalim ponovo komp nema opcije za odabrat Windows

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Window 7 - dojmovi

S nijednim sistemom ne možeš napravit dual boot na istoj particiji. Onaj sistem koji je bil prvi će uvjek bit Windows.old i neupotrebljiv. Valjda si napravil backup prije.

I'm so tired
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Window 7 - dojmovi
kizo2703 kaže...

S nijednim sistemom ne možeš napravit dual boot na istoj particiji. Onaj sistem koji je bil prvi će uvjek bit Windows.old i neupotrebljiv. Valjda si napravil backup prije.

back up-ova jesam jer mi je na D particiji igre slike itd a na C windows...znaći ništa od dual boota
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
16 godina
Window 7 - dojmovi

Ništa od toga. Kolke su ti particije i koliko slobodnog mjesta imaš? Možeš si skinut Paragon Partition Magic ili Acronis True Image  i s njima napravit novu particiju od 20 - 30 GB i onda stavit Sedmicu na nju. Ako imaš Maxtor ili Seagate hdd imaš i Maxblast ili Seagate Disk wizzard koji su freeware.

I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 14:14 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Window 7 - dojmovi

Samo još jedan mali podsjetnik vezan uz Windows 7 beta

verzije i Windows 7 RC(ovaj mail mi je danas stigao od MS):

Windows 7 Expiration Date Reminder‏

IMPORTANT REMINDER ABOUT BETA EXPIRATION DATE

Thanks again for your help in testing the Windows 7 Beta.

We’re sending this mail to remind you that Windows 7 Release candidate is available and to make sure you plan ahead for when the Beta expires on August 1, 2009. On June 1, 2009, the PC you’re using to test the Beta will begin shutting down every two hours. Windows will send you a notice a couple of weeks in advance, and that’d be the ideal time to rebuild your test PC with a non-expired version of Windows, such as the RC or Windows Vista. This will be a clean installation, so be ready to reinstall your programs and data. (Learn more about installing Windows.)

So, if you haven’t already done so, we highly recommend that you download and install the RC from one of the following sites today:
-
Developers
-
IT Pros/Microsoft Partners
-
Tech Enthusiasts/Consumers

IMPORTANT: If you are running Windows 7 Beta you’ll need to back up your data (preferably on an external device) and then do a clean install of the Windows 7 Release Candidate. After installing Windows 7, you will need to reinstall applications and restore your files. If you need help with the installation process, please see the Installation Instructions.

If you have questions or need help installing the RC, you can get help with your Windows 7 questions at http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/category/w7itpro/

There’s another expiration date you need to keep in mind: Windows 7 RC will expire on June 1, 2010, and you’ll need to either upgrade to the final release of Windows 7 or a prior version of Windows before then. (We‘ll send you another reminder as this date approaches.)

Thanks again for your interest in Windows 7 and for your help in finishing this product!

bubamara...hehehehehe:)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fromcelltohell kaže...
 Dobio i ja taj mail i upozorenje:  "Thunderbird thinks this message might be an email scum"  Smijeh
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ništa od toga. Kolke su ti particije i koliko slobodnog mjesta imaš? Možeš si skinut Paragon Partition Magic ili Acronis True Image  i s njima napravit novu particiju od 20 - 30 GB i onda stavit Sedmicu na nju. Ako imaš Maxtor ili Seagate hdd imaš i Maxblast ili Seagate Disk wizzard koji su freeware.

imam 250GB HDD a zauzeto negdje oko 205 GB ...a mislio sam ovo kako ima opcija između format quick i normal format ima opcija da sve ostane isto samo da se doda windows.Tu opciju još nisam koristio pa ako znaš dali mi sa tom opcijom particija formatira.
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Nema toga! U XP-u nema ničega s čim bi se mogla napravit particija! Naistaliraj jedan od softwera kaj sam navel i s njim napravi novu particiju bez da izgubiš podatke sa drugih. Imaš 45 GB slobodno ,prema tome mjesta imaš! Svaki OS se mora instalirat na posebnu particiju ,inače moraš birat - ostavit stari ili instalirat novi.

I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 21:32 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo prvi problemi sa Win7x64...

Nakon sta ugasim komp i upalim ga normalno prodje mi one flying orbs, pa onda onaj plavi ekran sa ribicom, i taman sto bi se trebao prikazati desktop prikaze mi crni ekran, misom mogu vrtit, dole mi uredno stoji watermark i ne mogu nista sa kompom.

Onda odem na hard reset (na kucistu) jer nista drugo ne sljaka i upali?

Primjetio sam da mi mreza ne zmirka (ledica ona zuta kraj porta) na maticnoj prije nego se pojavi problem. do sad mi je bio ukljucen dhcp, sad sam dao fiksnu IP adresu, iskljucio dhcp da to mozda ne usporava. takodjer cu reinstall drivere od maticne pa cu vidit. A taman sam sve slozio uredno.

Ovo mi je prva sedmica 64 bitna. Do sada sam imao prvi build koji je pusten od MS i ovaj RC sve origigi dl sa MS. Nikakvih problema. Evo ova 64. gnjavi :(

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

Safe mode ->> VGA driveri reinstall najnovijih referentnih.

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Heh ma jedan put mi je htjelo uc u safe mode, jedan put ne. Imam 9.4 radeonove. Graficka je 1950Pro, a ovi 9.5 sta su izasli ne podrzavaju ovu grafu, jel? tako sam negdi nesto procita. Do sad je sve sljakalo. Imam ove win otkad su izasli. ??? :) Cudni su putevi :) Vjerovatno driver zeza neki...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Heh ma jedan put mi je htjelo uc u safe mode, jedan put ne. Imam 9.4 radeonove. Graficka je 1950Pro, a ovi 9.5 sta su izasli ne podrzavaju ovu grafu, jel? tako sam negdi nesto procita. Do sad je sve sljakalo. Imam ove win otkad su izasli. ??? :) Cudni su putevi :) Vjerovatno driver zeza neki...

Kada sam ja jučer napravio reinstal windowsa (ne sedmce) i otišao da skinem drivere za grafu (imam istu kao i ti) na ATI-jevoj stranici piše da zadnji koji podržavaju je 9.3
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Mozda je do toga. skinit cu 9.3 za vistu i instalirati ih pa cu vidit. nisam jos palio gasio komp. kad dodjem kuci.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

A zasto instaliras driver za graficku? Meni sve super radi sa driverom koji su instalirali sami Win...

Failure is always an option...
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 9:03 (Scorpyo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Nemam pojma, nekako ne vjerujem bash da su im aktualni driveri. Znam da sad sve to sljaka preko WinUpdejta ali svejedno...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo da i ja napravim jedan mali review o windowsima 7 tocnije build 7100(RC)

bootaju se oko 30sec....vidi moj pc

jjako mi se svidjelo ono baratanje prozorima.....desno, lijevo,gore(slika dole 1-3)

taskar mi se jako svidio...pogotovo zbog ikona koje su bez "imena"(slika dole 4),

iako se taskbar moze nariktati da bude kao kod viste......

winsi su dosta stabilni...i nevidim nikake "mušice"....nije mi se niti jednom pojavio "ekran smrti"....a vjerujem da ni nece...;)

dugme "show desktop" radi savršeno......(slika dole 5)

igre su isto tako suppp......(slika dole 6,7)

jedino sto mi se bas nije svidjelo od svega toga je wmp12.....11 mi je nekako bila bolja.......ali nema veze

1. 1.
2. 2.
3. 3.
4 4
5. 5.
6. 6.
7. 7.
>$#$$$$%&ivan<
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 17:53 (ivan_1995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

dakle, isplati ih se stavit na novi komp?

ideš...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ne jos, ipak nisu za svakodnevnu upotrebu. Vista SP2 je na snazi dok ne izadje final Win7.Namigiva

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
pad0branac kaže...

po meni,..,.,,,ih se isplati staviti na compp.....bar do 1.8.....
>$#$$$$%&ivan<
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 20:01 (ivan_1995).
17 godina
Windows 7 - dojmovi

samo pitanje,skinuo sam win7 rc verziju .pa me zanima koliko zauzimaju gb na disku.

na microsoftovim stranicma pise da za 64 bitnu verziju  treba 20gb prostora na particiji,e sad mene zanima jel oni zauzimaju 20 gb ili je to preporucena velicina za normalno funkcioniranje windowsa.

jer ja imam taman c particiju od 20 gb na kojoj je sad xp a ako win7 zauzimaju 20 gb onda moram prosiriti particiju

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

20gb...je preporuceno za normalan rad.,,,inace windowsi ti instalirani zauzimaju 8gb...i nest sitno nezz sad tocno

>$#$$$$%&ivan<
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

ok,hvala puno

sutra stavljam nove windowse.

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procurio changelog windows 7 build 7140

Navodno neke promjene koje možemo očekivati u buildu 7140! Pa evo ih:

• You can now add anything to the Taskbar.
  •  Icons slightly expand when you hover over them on the taskbar.
  • The “System” menu is more simplistic, and easier to navigate.
  • You can change the login screen picture through the “Personalization” menu.
  • The menu/lists that pop up when you right click on things now have the Aero Glass effect.
  • The default icons for Folders have changed to be the transparent blue ones featured a long time ago.
  • The Minimize/Maximize/Exit buttons on the top-right of a window have changed icons, and are a bit smaller than the Vista/7 counterparts.
  • [BIG ONE]: There’s an “Upload” feature for Pictures, files, and videos. If you right-click a file, and click “Upload”, you can make it automatically upload to a website of your choice. After uploading, a pop-up will appear saying it’s done, and clicking “OK” will cause the link/download link to the file to appear in the popup box. I tried ImageShack and Facebook, and they work.
  •  Spanish, Chinese, Korean, and Japanese unicode(s) and settings are integrated, so one can run foreign apps or use foreign keyboards without changing languages & restarting.

link na izvor: KLIK

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Procurio changelog windows 7 build 7140
Bellatrix kaže...

Navodno neke promjene koje možemo očekivati u buildu 7140! Pa evo ih:

• [BIG ONE]: There’s an “Upload” feature for Pictures, files, and videos. If you right-click a file, and click “Upload”, you can make it automatically upload to a website of your choice. After uploading, a pop-up will appear saying it’s done, and clicking “OK” will cause the link/download link to the file to appear in the popup box. I tried ImageShack and Facebook, and they work.
 Ovo mi se svidja.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan
pad0branac kaže...

Isplati ih se staviti i na stari, a kamoli ne na novi Smijeh!
Release Candidate ti neće raditi probleme do 1.3.2010. a onda će se početi gasiti svaka 2 sata - tak da će u biti postati neupotrebljiv.
Ako ćeš ih skidati, svakako ih skini s Microsoftovih stranica.
A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Da li se išta priča; hoće li možda biti i "javni" RC2 od Win7; ili je RC1 to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo ja sam sada napravio neki update na IE8...samo za windows7.........i mogu reci da mi se dosta brze otvara

i da........dosli su mi i update---ovi za language packk......ima za skoro sve jezike osim hr....a i da ima za hr nebi iso....jer bolje razumjem eng.....

>$#$$$$%&ivan<
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Kaj ,znači nema hr? Baš šteta jer ova hr Sedmica koju ja imam je sj...! Stalno mi se raspada display i to na dva PC-a u isto vrijeme! Ko da se neki k.... dogodi najedamput mi se smrzne desktop ,stoji tak minutu i onda se monitor ugasi i za sekundu upali u 4 bitnoj boji i rezoluciji 640x480. A u original engleskom RC-u je sve bilo u redu. Čini mi se da ću pop.... i odj.... ovo hr sr... i vratit original iz backupa!

I'm so tired
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Kaj ,znači nema hr? Baš šteta jer ova hr Sedmica koju ja imam je sj...! Stalno mi se raspada display i to na dva PC-a u isto vrijeme! Ko da se neki k.... dogodi najedamput mi se smrzne desktop ,stoji tak minutu i onda se monitor ugasi i za sekundu upali u 4 bitnoj boji i rezoluciji 640x480. A u original engleskom RC-u je sve bilo u redu. Čini mi se da ću pop.... i odj.... ovo hr sr... i vratit original iz backupa!

za mjesec dana biti ce...i na hr
evo slike dolje koji su jezicitj...language packovi dostupni
>$#$$$$%&ivan<
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Ma znam za te jezike ,skidal sam danas update ,samo sam mislil da su se možda sjetili dat i hrvatski a meni se ne prikazuje kad je već integriran u ovu verziju. Jel s ovim s....m ću p......t.

I'm so tired
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice