Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.367.786
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
naxeem kaže...

Malo si mi smiješan jer, za razliku od tebe, imam legalan pristup apsolutno svom softveru koji je Microsoft ikada izdao, koji izdaje i koji će izdati i to u svim mogućim verzijama, jezicima, vrstama, medijima, betama, CTP-ima i W7 sam imao instaliran dosta prije nego je bio dostupan na torrentu (barem par sati prije).

Da, Windowsi 7 imaju fantastičan taskbar desetke puta bolji od Vistinog i MacOSX-a, odlične keyboard shortcute, ljepši login ekran, bolji UAC (iako još uvijek ima mušica) i sl. ali zapravo je to Vista SP2 koja mi je isto tako dostupna u svakoj svojoj verziji kao i ostalih 27 operativnih sistema iz Microsofta.

Esencijalno se nije puno promijenilo ispod same haube. W7 skoro jednako je brz kao i Vista SP2 barem po mojim testiranjima i osjećaju u radu. U nekim stvarima se osjeća ubrzanje i to se odnosi na pretraživanje, start menu je bolji (search) podosta, ali i to je promjena koja ne traži novi OS i također je dio Vista SP2.

Sva ostala sila promjena je mogla biti dio SP2 jer su u 90% slučajeva facelifting.

Uzeo si citat mog posta iz studenog 2008. godine. Igrom slučaja ne bih puno promijenio svoju izjavu jer je Windows 7, iako zaista nešto brži u nekim stvarima, tek toliko brži da se sve moglo ugurati u SP2. Ne vraćam se vjerojatno na Vistu, ali ne zato jer je Windows 7 brži, nego jer se ne mogu odvojiti od ovog taskbara i šetanja aplikacija po ekranima sa WinKey+strelice... Taj me feature zaista oduševljava.

EDIT: Uostalom, tako kaže i gospodin Mark Russinovich pa citiram:

Ono što smo i do sada govorili javno; Windows 7 izgrađeni su oko Vistine baze. U Windowsima 7 nema velikih promjena.

Stari ,za razliku od tebe ne busam se s loginom n MSDN-om ,imam ga 3 godine i imam sav legalan softver ,isto tak pristup svemu od M$! Ali ,za sve druge smrtnike W7 se više nemre skinut nigdje drugdje nego preko torrenta!

Vistu imam ,legalnu retail verziju Ultimate kupljenu u Vemilu (jel ti možda treba račun?!) ,ali jednostavno sam ju skinul nakon tri mjeseca ivratil se na XP! I uopće se neću više s njom zamarat!

Zato ,prestani vrijeđat sve oko sebe i spusti se na zemlju ,nisi jedini u Hrvatskoj sa legalnim softwerom i MS-ov tester!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 12:31 (kizo2703).
17 godina
Window 7 instaliran, moja misljenja

Dobro si mu reko Zoki.

Ako imaš sreće možda zaradiš žuti ili crveni, a možda i ja budem sretne ruke.

Hej Nexeem jel ti to cura na slici?

Respect

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Da to je Vista??
Pa jesi probal Win 7 ili to samo pričaš po slikama koje vidiš po postovima!? Daj odrasti ,skini ga s nekog torrenta i naistaliraj ,probaj malo radit u njemu pa onda nekaj komentiraj!
Windows 7 samo na površini sliči Visti ,a inače je 90 % stvari
Dakle kizo2703: Doveo si u pitanje moje iskustvo i argumentaciju tvrdnji o Windowsima 7. Ja sam ti samo dokazao (za razliku od tebe) da sam kompetentan usporediti svaku verziju Windowsa jer sam svaku i probao.
Ti si naprotiv, sam u svom tekstu dokazao da nemaš MSDN iako istovremeno tvrdiš u istom postu; vjerojatno si jedan od rijetkih koji je u dvije uzastopne rečenice uspio sam sebe pobiti - čestitam! - Zašto?

kizo2703 kaže...
Stari ,za razliku od tebe ne busam se s loginom n MSDN-om ,imam ga 3 godine i imam sav legalan softver ,isto tak pristup svemu od M$! Ali ,za sve druge smrtnike W7 se više nemre skinut nigdje drugdje nego preko torrenta!

Vistu imam ,legalnu retail verziju Ultimate kupljenu u Vemilu

(????)

Zato ,prestani vrijeđat sve oko sebe i spusti se na zemlju ,nisi jedini u Hrvatskoj sa legalnim softwerom i MS-ov tester!
Zato što da imaš "pristup" nebi kupovao Vistu u VeMilu. Koji muljator. LOL.
Ne vidim po čemu sam te uvrijedio; možda si sam sebe jer ispadaš lažov?

@Exploder, nije cura nego žena. :)

U svakom slučaju, ja i gospodin Mark Russinovich slažemo se u mišljenjima, a gle čuda, on je tvorac Windows 7 kernela!

Dakle, meni se čini da sam ja čvrsto na zemlji. Ti si taj koji je negdje u oblacima.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina

Ako je žena svaka čast samo dali šuti, mislim da ne.

Tak da napola ti zavidim

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
< SNIP > < SNIP >
Zato što da imaš "pristup" nebi kupovao Vistu u VeMilu. Koji muljator. LOL.
Ne vidim po čemu sam te uvrijedio; možda si sam sebe jer ispadaš lažov?

@Exploder, nije cura nego žena. :)

U svakom slučaju, ja i gospodin Mark Russinovich slažemo se u mišljenjima, a gle čuda, on je tvorac Windows 7 kernela!

Dakle, meni se čini da sam ja čvrsto na zemlji. Ti si taj koji je negdje u oblacima.

Naxeem, ovakvog preseratora kao što si ti nisam nikad imao prilike upoznati... Nema teme di ne zasereš stvar. Na forumu sam par dana i nije bilo teme di nisi počeo vrijeđati i praviti se pametan. Daj se smiri, stani na zemlju... Možeš pomagati i raspravljati ali nemoj srat. Ako neko nešto krivo napiše, lijepo mu objasniš a ne počet srat...

==================
Prijavljen si nekoliko puta za ovaj post zbog kršenja 4-5 pravila, ali ću se praviti blesav i samo ti odrezati predugi citat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 15:27 (naxeem).
17 godina
neaktivan
fer_08 kaže...
 Naxeem, ovakvog preseratora kao što si ti nisam nikad imao prilike upoznati... Nema teme di ne zasereš stvar. Na forumu sam par dana i nije bilo teme di nisi počeo vrijeđati i praviti se pametan. Daj se smiri, stani na zemlju... Možeš pomagati i raspravljati ali nemoj srat. Ako neko nešto krivo napiše, lijepo mu objasniš a ne počet srat...
Ajd se i ti malo spusti na zemlju.
Ako nemaš ništa pametno za rec rađe šuti.
Tu si par dana i ideš moderatoru solit pamet.
Malo ozbiljnosti i pameti nebi škodilo.
I nemoj se bolje zamjerat modovima.Nije baš pametno
ZLOČESTI MOD NR.1
17 godina
neaktivan
Ja bum samo reko da je w7 ipak malo brzi nego vista, mozda u benchevima daje priblizne rezultate ali cijeli os mi se cini brzim.
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
protjeran

Kaj još jedna tema svađalica ha?

http://www.myspace.com/soundimpuls

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dovla kaže...

Kaj još jedna tema svađalica ha?

Ma uvijek se nađe neki biser za solit pamet.
Tak u svakoj temi.
Nije više samo vikendom tako.
Sad se trolovi bude i u tjednu hehe
ZLOČESTI MOD NR.1
17 godina
neaktivan

@fer_08: ako sam nekog uvrijedio, molim da me se citira. To što sam ukazao na činjenicu da osoba u istom postu piše:

1. da ima MSDN ( i najnosnovniji MSDN daje Vistu)

2. da je kupila Vistu u VeMilu (retail) iako ima od MSDN-a i iako VeMil ne prodaje retail verzije OS-ova

Ja onda ni ne moram donijeti zaključak; sam se nameće.

Što se tiče moje tvrdnje, nakon čega sam ja (a ne on) izvrijeđan i napadnut, nju podupire osoba koja zna više od ikoga na ovom forumu; osoba koja stvara Windowse: Mark Russinovich koji u svojoj drugoj rečenici kaže:

.. one of the things we have been saying publicly: it's really built on the Vista's code base; there is no major changes...

Ja sam to isto rekao, a kizo mene izvrijeđa (a ne ja njega) i implicira moje vrijeđanje njega (wtf?!).

Zato, oprosti ako ću biti malo grub jer mi lagano dižete tlak napadjući me i istovremeno pišući gluposti - ne seri.

I ne, od mene nitko nikada nije niti će dobiti karton dok god snažno ne krši pravila foruma, a pogotovo ne zato što raspravlja sa mnom ili se ne slaže.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 15:21 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Eto da se vratimo na temu.Imam instaliran Win 7 na VPC-u i zasad mogu rec da sam vrlo zadovoljan.Jedini problem sam imao sa dobivanjem zvuka ali i to sam rijesio tako da sam prilikom instaliranja Virtual machine additions odabrao compatibility za Vistu i to je to.Osnovni programi mi rade normalno.Na VPC-u trosi oko 500mb rama.Zivcira me sto task manager nije kao na XP-u da odmah iskoci nego se pojavi izbornik kao u Visti.Pohvalio bih UAC koji nije iritantan kao na Visti nego ga se da fino podesit.Sve u svemu za betu odlicno.Vidjet cemo RC koji ce vjerujem jos fino poboljsat ionako solidnu betu.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi noviji build 7057 ako nađeš. Dosta je stabilniji i ima znatnih promjena u sučelju i funkcionalnosti u odnosu na stari 7000.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hocu.Sad bas trazim.Imam negdje jos jedan hard pa ga mozda ubodem i napravim dual boot pa da vidim kako se ponasa u stvarnom okruzenju a ne virtualnom.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zna li itko kakav torrent za build 7057, tražim ali ga nigdje neo mogu naći.

P.S Nadam se da ne kršim pravila Šutim.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hm pa ne krsis pravila valjda, imas na mininova sam upises windows 

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Stavi noviji build 7057 ako nađeš. Dosta je stabilniji i ima znatnih promjena u sučelju i funkcionalnosti u odnosu na stari 7000.

Znaci ipak mi se isplati napraviti reinstalaciju stroja da predjem sa 7000 na 7075?
Da li vrijede seriali sa builda 7000?
Failure is always an option...
17 godina
neaktivan

meni je ovaj build (7057) skinuo onaj perfomance rating (ili kako se vec to tocno zove)

- procesoru s 7,3 na 6,9 (q6600 - nije clocknut, niti je bio clocknut)

- matematickim operacijama s 7,1 na 6,8

- memoriji (4Gb ddr2 kingmax 1066mhz) s 6,8 na 5.9

i cini mi se da je mrvicu tromiji u odnosu na build 7000

--- ako se oces svadjati samnom, onda si nadji nekg drugog
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 9:07 (suncek).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Scorpyo kaže...
naxeem kaže...

Znaci ipak mi se isplati napraviti reinstalaciju stroja da predjem sa 7000 na 7075?
Da li vrijede seriali sa builda 7000?
 da
CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD
17 godina
neaktivan

Ma ja sam upgrejdao Vistu SP1 x86 na Sedmicu 7057 RC1 x86 i zadovoljan sam.Samo sučelje OSa je osjetno brže, isto se osnosi i na kopiranje, brisanje datoteka, i uglavnom sve operacije sa datotekama, možemo sad lomiti koplja o benchmarcima, ali to je nebitno, jednostavno je ugodnije i ljepše raditi na sedmici.

A da ne kažem da je šarenija, pa se tele lakše zagleda u nju.Koliko je Vistino sučelje bilo ljepše i više seksi od XPa, toliko je sad i sučelje Sedmice ljepše od Vistinog.Eh sad da nema koji bug, ima, no zamjetna su dva, prvi je pojavljivanje desktop.ini prozora nakon bootanja, no to se lako riješi brisanjem navedene datoteke (kako? googlajte), drugi je neugodni watermark u donjem desnom kutu (iako to nije bug), maknuti se može sa RemoveWatermarkX86.exe aplikacijom (opet, googlajte).Treći nezgodan bug može zaklati instalaciju, pa ga je najbolje sasjeći u korjenu, a o fixu pročitajte na linku http://www.blogsdna.com/2137/fix-windows-installer-explorer-update-has-stopped-working-in-windows-7.htm. (kažem ovaj treći bug vas ne mora pogoditi, ali može, pa politika better safe than sorry je najpametnija).

Eh da, ukoliko imate instaliran Norton IS 2009 moglo bi se desiti da vam ne radi funkcija SONAR (to je kao feature unutar antivirusa koji hvata "divljake" ili ti gamad koja je tek izgmizala ispod kamena na svjetlo dana.Prijetnje koje još nitko nije vidio, i slično.Nešto za što još nema definicija.)No ostatak paketa radi normalno.Od programa neće vam raditi niti Daemon Tools, no nije bad, instalirajte npr Power Iso, i tamo dodajte virtualnih drajvova koliko želite, naravno nemojte zaboraviti da sam ja upgrejdao (a za vrijeme upgrejda nisam imao enabled virtualne drajvove).Šro se tiće Nvidijinih drajvera, skinite najnovije, nakon upgradea sedmica mi je downgrejdala drajvere na 179.xx a najnoviji su 181.xx, pa skinite najnovije.Sav ostali software radi bez problema, a grafički programi osjetno brže.

Troumio sam se da li instalirati x64 Sedmicu, ali to i dalje nema smisla, barem ne za po doma, jer badava mi onih extra 700 MB rama kad još uvijek nema 64 bitnih programa koje bih koristio za po doma, a glavna prednost x64 platforme su programi, ako vrtiš 32 bitne aplikacije na toj platformi u najboljem slučaju vrtiti će ti se ko na 32 bitnom kompu, a u najgorem slučaju ti ili neće raditi ili će ti se vrtiti sporije i trošiti više rama.A i za većinu ekipe (koja ima 4GB rama) onih gore spomenutih 700 MB spasti će na oko 500 MB jer x64 OS pojede u startu nešto više rama od x86 OSa (na 4 GB kompu oko 200 MB više pri čistoj instalaciji, jer pointeri su 64 bitni, dakle duplo veći).Pa eto.

No za kraj bih rekao da se stvarno isplati već sada prijeći na Win 7 RC1, jer su već sada bolji od Viste, naravno ovo treba uzeti sa zdravom dozom rezerve, nemojte poslovna računala ili čak ona koja doma koristite u poslovne svrhe zapunjavati OSom koji je u beti, RC ili RTM fazi, to je jednostavno blesavo.Isto se odnosi na sva ostale mission critical sustave.Ali za po doma zašto ne.Barem ovako stabilne i 95 % dovršene operativne sustave.

Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 12:18 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pametan covjek... poslusajte ga!

Hvala na info o bugovima!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Ma ja sam upgrejdao Vistu SP1 x86 na Sedmicu 7057 RC1 x86

Ni ne postoji neka druga osim x86 verzije. Prije upotrebe nekog termina savjetujem ti da se barem minimalno potrudiš i naučiš što termin znači.
Možda si mislio na x86-32 i x86-64? Pogledao sam i ia64 ediciju ne mogu pronaći.

Koliko je Vistino sučelje bilo ljepše i više seksi od XPa, toliko je sad i sučelje Sedmice ljepše od Vistinog.

Huh? Pa Windows 7 ima nove pozadine i taskbar. Samo sučelje je identičan Aero iz Viste.

Treći nezgodan bug može zaklati instalaciju, pa ga je najbolje sasjeći u korjenu.

Taj bug ne postoji na 7022, a kamoli 7032, 7033, 7048 ili 7057.

Troumio sam se da li instalirati x64 Sedmicu, ali to i dalje nema smisla, barem ne za po doma, jer badava mi onih extra 700 MB rama kad još uvijek nema 64 bitnih programa koje bih koristio za po doma, a glavna prednost x64 platforme su programi, ako vrtiš 32 bitne aplikacije na toj platformi u najboljem slučaju vrtiti će ti se ko na 32 bitnom kompu, a u najgorem slučaju ti ili neće raditi ili će ti se vrtiti sporije i trošiti više rama.A i za većinu ekipe (koja ima 4GB rama) onih gore spomenutih 700 MB spasti će na oko 500 MB jer x64 OS pojede u startu nešto više rama od x86 OSa (na 4 GB kompu oko 200 MB više pri čistoj instalaciji, jer pointeri su 64 bitni, dakle duplo veći).Pa eto.

Vidim da prepisuješ malo... Što se tiče prijelaska na 64-bitni OS, osim same alokacije memorije treba imati na umu i puno stabilniji model na kojem se vrte 32-bitne aplikacije (WOW).

nemojte poslovna računala ili čak ona koja doma koristite u poslovne svrhe zapunjavati OSom koji je u beti, RC ili RTM fazi, to je jednostavno blesavo.... .Barem ovako stabilne i 95 % dovršene operativne sustave.

RTM?!
Daj ne buncaj. Opet termini o kojima pojma nemaš.

Nije mi baš jasno koja je svrha prepisivanja i izmišljanja dok pišeš neke stvari. Vrlo je neodgovorno pisati gluposti, a od tnakira bih očekivao da ne podupire gluposti koje netko napiše; valjda je previdio ove tvoje. :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 18:17 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Baotica kaže...

Ma ja sam upgrejdao Vistu SP1 x86 na Sedmicu 7057 RC1 x86

Ni ne postoji neka druga osim x86 verzije. Prije upotrebe nekog termina savjetujem ti da se barem minimalno potrudiš i naučiš što termin znači.
Možda si mislio na x86-32 i x86-64? Pogledao sam i ia64 ediciju ne mogu pronaći.

Koliko je Vistino sučelje bilo ljepše i više seksi od XPa, toliko je sad i sučelje Sedmice ljepše od Vistinog.

Huh? Pa Windows 7 ima nove pozadine i taskbar. Samo sučelje je identičan Aero iz Viste.

Treći nezgodan bug može zaklati instalaciju, pa ga je najbolje sasjeći u korjenu.

Taj bug ne postoji na 7022, a kamoli 7032, 7033, 7048 ili 7057.

Vidim da prepisuješ malo... Što se tiče prijelaska na 64-bitni OS, osim same alokacije memorije treba imati na umu i puno stabilniji model na kojem se vrte 32-bitne aplikacije (WOW).

nemojte poslovna računala ili čak ona koja doma koristite u poslovne svrhe zapunjavati OSom koji je u beti, RC ili RTM fazi, to je jednostavno blesavo.... .Barem ovako stabilne i 95 % dovršene operativne sustave.

RTM?!
Daj ne buncaj. Opet termini o kojima pojma nemaš.

Nije mi baš jasno koja je svrha prepisivanja i izmišljanja dok pišeš neke stvari. Vrlo je neodgovorno pisati gluposti, a od tnakira bih očekivao da ne podupire gluposti koje netko napiše; valjda je previdio ove tvoje. :)
1. daj se ne pravi pametan molim te, svi znaju da kada iza Windowsa stoji x86 da se radi o 32 bitnoj verziji, nema nikakvih dvojbi.Na torrentu Windows 7 RC 64-bitna verzija stoji već neko vrijeme, dapače ja sam je skinuo u isto vrijeme kada i 32-bitnu verziju.A to što ti ne možeš naći na netu nešto što je očito kao nos na licu, he, to je do tebe.

2. ma nemoj, sučelje je slično, ali ima podosta novih funkcija u sedmici, opcije u menijima su drugačije raspoređene, ima zamjetnih pomaka u ergonomiji samog upravljanja "prozorima".Naravno da sučelje nije revolucionarno promjenjeno.No tvrditi da je isto kao i u Visti, je isto kao da kažeš da je sučelje Xp isto ko i Vistino, jer na kraju krajeva "prozori" su istog kockastog oblika, a navigacija se i dalje odvija mišem.Poanta je u tome da je sve u detaljima.

3.što se tiće buga, kojeg sam naveo kao trećeg u gornjem postu.Nisam ga ja izmislio, zato sam i stavio link gdje je objašnjen, a što se tiće samog buga, on se ne mora manifestirati, ali se može, ovisi o tome da li se prilikom instalacije određenog softwera poziva određena biblioteka ili ne.I kakav ti je to sad navod u kojem kategorično tvrdiš da određeni bug ne postoji, šta si ti možda u kontaktu sa svim ljudima koji vrte Sedmicu, pa znaš da ekipa koja je ukazala na bug nema pojma o čemu pričaju.

Ako se sa nečime ne slažeš, daj barem argumentiraj sa činjenicama, ja sam barem naveo nekakav link, koji je možda kredibilan, a možda nije, no stvar je u tome da je bolje zakrpati rupu ili bug u sustavu, zar je pametnije čekati da se bug manifestira na vlastitom računalu da bi van svake sumnje znao da bug stvaran.

4.rijetko ti ja kopi pejstam, a u ovom slučaju definitivno nisam.I daj o kakvom modelu pričaš.Ako nisi znao radi se o windows on windows virtualizacijskom layeru unutar kojeg se izvršavaju 32-bitne aplikacije, a ne "modelu".

5.RTM, pa šta ti nije jasno kod tog termina, sam termin doslovno glasi "Released to manufacturing" (ako ti engleski ide slabo, to ti znači da je OS spreman za proizvodnju), a sama verzija RTM dolazi nakon dvije ili više RC "Release candidate" verzija.

I za kraj, ponovo, argumentiraj ako već misliš da je nešto neistinito, ili pogrešno navedeno.I daj prikoči malo sa vrijeđanjem, znam, lako se zaboraviti kada si moderator pa ti nitko na forumu ništa ne može, ali ipak, nije kulturno.
Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
16 godina
neaktivan

Uglavnom za igre je nekad čak bolji nego xp,ali kad je pitanje zvuka bežičnih veza filmova i takvih stavri pričekajte par mjeseci da se to sve sredi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Istina, udomaćilo se možda da ljudi pišu x86 za x86-32 i x64 za x86-64, pa je možda nepotrebno da o tome filozofiram i tu možda serem bez veze.

No opet si uporan pa se neću ponavljati i skratit ću ovo maksimalno:

Taj bug je FIXAN u novijim buildovima i to znam jer na technet debug reportingu kao beta tester imaš fino cijeli tracking rada na beti.

Ti si i dao link koji se odnosi na prvu 7000 verziju W7 staru 2 mjeseca. Plašiš ljude bez razloga. Dobronamjerno, svakako, ali bezrazložno.

Ako nisi prepisao, daj mi fino elaboriraj o kakvim se "pointerima duplo većima" radi?

RTM?! Ti upozoravaš ljude da ne instaliraju RTM verziju Windowsa i govoriš da su u suprotnom blesavi?! WTF?! - Daj mi pojasni što to ne valja sa RTM verzijom?

I nemoj mi tu o vrijeđanju prodavati demagogiju, to ne prolazi, pogotovo jer tvoje buncanje nije vrijeđanje. Vrijeđanje izgleda bitno ružnije, a ovo je tek upozoravanje na napisano. Da sam te htio vrijeđati napisao bih ti svašta.

Radije poradi na tome da sam sebe ne vrijeđaš pišući neprovjerene informacije jer to upravo radiš i to nije kulturno.

Mislim, ovo tvoje o RTM-u je za Hall of Shame...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 3:15 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Dobio sam juče Win 7 build 7000 64bit. Nabacio sam ga i moram reci da sam zadovoljan, dosta je brz, sistem se čak diže brze i od XP-a...Jedino što sam primjetio a to je da mi pokazuje istu potrošnju rama bez obzira koliko programa bilo pokrenuto...znači kada upalim internet explorer (5 tabova i download), skype, trilian, kaspersky, screamer radio potrošnja je 50% a isto toliko uzima i kada su ti programi pogašeni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Dobio sam juče Win 7 build 7000 64bit. Nabacio sam ga i moram reci da sam zadovoljan, dosta je brz, sistem se čak diže brze i od XP-a...Jedino što sam primjetio a to je da mi pokazuje istu potrošnju rama bez obzira koliko programa bilo pokrenuto...znači kada upalim internet explorer (5 tabova i download), skype, trilian, kaspersky, screamer radio potrošnja je 50% a isto toliko uzima i kada su ti programi pogašeni...

Koliko ti treba da ti se dignu windowsi 7?
Ivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 11:24 (ivan_1995).
16 godina
neaktivan

oko 30 sekundi poslije izbora operativnog sistema, pošto imam i XP na hdd-u.

17 godina
neaktivan
malina22 kaže...

oko 30 sekundi poslije izbora operativnog sistema, pošto imam i XP na hdd-u.

Neki imaju 3 minute! :|
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nisam baš imao neku želju sidjelovat u ovom threadu, ali kako se odužilo... ajde...

Nema smisla diskutirat o tome tko je tvorac čega kad vuku isti source još od windowsa NT, a s obzirom da sumnjam da si vidio source dotičnog kernela ne vjerujem da možeš dokazat suprotno (kao ni ja moje ali to nije bitno :D ). Kako si rekao Win7. je doslovno SP2 za Vistu. M$ nema ni resursa, a sigurno ni radne snage da napravi sasvim novi OS u tih godinu-dvije.

Nisam, i nemam u planu isprobavat beta verzije, a htio bi da mi netko i objasni, koja je poanta? Isto vrijedi i za one koji nabaciju Betu SP2 za vistu.
Šta imate od toga, osim izgubljenog vremena za instalaciju, potencijalnog živciranja kad neka sitnica ne radi?   a ionako ga nećete koristit za ništa ozbiljno.

A ove fore kako je "stabilniji, brži i sigurniji" to su priče za malu djecu, jer ne postoji nikakav test kojim bi se OS-ovi mogli uspoređivat na ta 3 kriterija.
M$ može pričat kako je preradio ovo i ono, kako je "memory management" optimiziran i takve kenjarije, ali u konačnici nitko osim njihovih programera nema pojma šta su u biti napravili.
17 godina
neaktivan

Pa zato ja i kažem da Windowsi 7 nisu ništa drugo nego Vista SP2, samo što im je ova promjena bila nužna zbog loše reputacije koju je (nezasluženo) Vista dobila. Sve je pitanje tog placebo efekta.

Ja, kao programer i sistemac, ne vidim ništa u Windowsima 7 što nije moglo biti unutar SP2 Viste i taj moj zaključak potvrđuje Russinovich koji otvoreno kaže da nisu radili nikakve velike promjene u Windowsima 7 u odnosu na Vistu.

Zato sam se ja i uključio da opovrgnem Baotičine tvrdnje i kažem da Windowsi 7 nisu nikakva revolucija ili nešto puno drugačiji ni vizualno, a kladio bih se da su kerneli Viste SP2 i Windowsa 7 praktički isti.

A to o stabilnosti je diskusija sama za sebe jer u 95% slučajeva pad sustava uzrokuju driveri. Windowsi su itekako zreo OS da se više ne ruše sami od sebe. K vragu, to se ni XP-u nije dešavalo.

Ono što bi XP povuklo su upravo driveri (najčešće grafički i zvučni) i čak je i taj problem u Visti/7 riješen time što se driveri samo "rebootaju", a to je i jedna od onih nekoliko 'revolucionarnih' promjena za Windows OS.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 13:24 (naxeem).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice