Imam hard disk od 750gb, ali pri instalaciji sedmici nesto sam zenzija i imam samo 400gb na C disku.
Kako napraviti D particiju sa preostalih 300gba?
hvala
Imam hard disk od 750gb, ali pri instalaciji sedmici nesto sam zenzija i imam samo 400gb na C disku.
Kako napraviti D particiju sa preostalih 300gba?
hvala
najbolje bi bilo da ponovno pokusas sa instalacijom,vjerojatno si izabrao samo jednu particiju a druga ti je ostala neiskoristena
moze se to napraviti ovako, netreba nova reinstalacija
desni klik na cmd - run as administrator
upišeš:
"diskpart"
"listdisk"
"select disk 0" - 0 ili 1, vidit češ šta piše ( ako imaš samo jedan disk )
"list part"
pojavit če ti se sve particije, odabereš izgubljenu
"select part X" - X broj izgubljene particije...
"active"
i izađeš, trebala bi biti u computer pa je formatiraš
PS bez navodnika
desni klik na computer - manage - disk management - nađi mislim free space, pa desni klik new simple volume il tak nešto (ovako je kod mene)
desni klik na computer - manage - disk management - nađi mislim free space, pa desni klik new simple volume il tak nešto (ovako je kod mene)
- puno jednostavnije riješenje od predhodnog..
probao sam ovako ali nemam Free space
pise mi sistemski disk od 3gba, koji se nevidi u My comp i glavni disk (C) i koliko ima gba....ispod ima praznoga prostora ali tu nemogu nista
probao sam ovako ali nemam Free space
pise mi sistemski disk od 3gba, koji se nevidi u My comp i glavni disk (C) i koliko ima gba....ispod ima praznoga prostora ali tu nemogu nista
Crna linija kod praznog prostora mora bit. Klikći desnim klikom po tome. I idi na opcije kad se otvori. MORA tak.
evo uspio sam, hvala na pomoći
I ja sam imao istih problema prilikom instalacije da mi je falilo 88gb na hdd od 250
Uradio sam kako si napisao i radi sve 100%Mnogo ti hvala na ovom postu
Preporucujem svima
Pozdrav
...kod instalacije win 7 ispalo je da sam napravio jednu particiju od skoro 260 GB a win je valjda napravio System Reserved od 100MB.Sada sam ja u Disc Managementu smanjio C particiju na 125 GB ali ne znam postupak kako bi napravio particiju F od 108 GB... New simple volume vizardom dođem do opcija :"Mount in the following empty NTFS folder...BROWSE" i "Du not assign a drive letter or drive path"...i tu nisam siguran šta bih trebao učiniti...Vjerujem da netko zna,hvala!
pozzz rajaa...imam dvije particije,kad sam instalirao windows 7 nestala mi je arhiva..kako da je vratim...pokusavao sam svakako ne ide...vozdra
Imam ja jedno pitanje u vezi sa pravljenjem particije.
kupila sam laptop od 650G HDD-a i naravno u startu je vec to sve na C-u zajedno sa vec nekim instaliranim programima(Windows 7 Premium)
e sad moje je pitanje ako ja uradim ovako kako ste gore opisali i smanjim C na recimo 300(i napravim recimo novu D partiicju velicine 350G)G jer ja necu izgubiti te vec unapred podatke koje sam u startu imala na C-u?
da i takodje imam onu tzy skrivenu particiju od 10tak G kojima ni ne mogu da pristupim jer su tu skriveni drajveri za podizanje sistema pa jel i to necu da obrisem ako napravim novu particiju.
I jel moram neki poseban korak da odradim da bi mi se sacuvali ti vec postojeci programi na C-u?
imam slobodno na c disku 100gb i sad bih želio napraviti novu particiju od 40 gb... kad odem tamo na disk menagment i kliknem na c shrink pise mi da je dostupno sam 5000mb za shrinkanje... kako da to sredim?