Windows 7, nova particija

poruka: 15
|
čitano: 16.526
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam hard disk od 750gb, ali pri instalaciji sedmici nesto sam zenzija i imam samo 400gb na C disku.

Kako napraviti D particiju sa preostalih 300gba?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7, nova particija

najbolje bi bilo da ponovno pokusas sa instalacijom,vjerojatno si izabrao samo jednu particiju a druga ti je ostala neiskoristena

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478
15 godina
neaktivan

moze se to napraviti ovako, netreba nova reinstalacija

15 godina
protjeran

desni klik na cmd - run as administrator

upišeš:

"diskpart"

"listdisk"

"select disk 0" - 0 ili 1, vidit češ šta piše ( ako imaš samo jedan disk )

"list part"

pojavit če ti se sve particije, odabereš izgubljenu

"select part X" - X broj izgubljene particije...

"active"

i izađeš, trebala bi biti u computer pa je formatiraš

PS bez navodnika

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 10:25 (mindstorm).

0 0 hvala 0
16 godina

desni klik na computer - manage - disk management - nađi mislim free space, pa desni klik new simple volume il tak nešto (ovako je kod mene)

Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)

4 0 hvala 1
15 godina
protjeran
jurluk kaže...

desni klik na computer - manage - disk management - nađi mislim free space, pa desni klik new simple volume il tak nešto (ovako je kod mene)

- puno jednostavnije riješenje od predhodnog..

15 godina
neaktivan

probao sam ovako ali nemam Free space

pise mi sistemski disk od 3gba, koji se nevidi u My comp i glavni disk (C) i koliko ima gba....ispod ima praznoga prostora ali tu nemogu nista

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
wrathchild kaže...

probao sam ovako ali nemam Free space

pise mi sistemski disk od 3gba, koji se nevidi u My comp i glavni disk (C) i koliko ima gba....ispod ima praznoga prostora ali tu nemogu nista

Crna linija kod praznog prostora mora bit. Klikći desnim klikom po tome. I idi na opcije kad se otvori. MORA tak.

Ne žvači dok jedeš (c) Doxy
15 godina
neaktivan

evo uspio sam, hvala na pomoći

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja sam imao istih problema prilikom instalacije da mi je falilo 88gb na hdd od 250

Uradio sam kako si napisao i radi sve 100%

Mnogo ti hvala na ovom postu

Preporucujem svima

Pozdrav

14 godina
neaktivan

...kod instalacije win 7 ispalo je da sam napravio jednu particiju od skoro 260 GB a win je valjda napravio System Reserved od 100MB.Sada sam ja u Disc Managementu smanjio C particiju na 125 GB ali ne znam postupak kako bi napravio particiju F od 108 GB... New simple volume vizardom dođem do opcija :"Mount in the following empty NTFS folder...BROWSE" i "Du not assign a drive letter or drive path"...i tu   nisam siguran šta bih trebao učiniti...Vjerujem da netko zna,hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozzz rajaa...imam dvije particije,kad sam instalirao windows 7 nestala mi je arhiva..kako da je vratim...pokusavao sam svakako ne ide...vozdra

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam ja jedno pitanje  u vezi sa pravljenjem particije.

kupila sam laptop od 650G HDD-a i naravno u startu je vec to sve na C-u zajedno sa vec nekim instaliranim programima(Windows 7 Premium)

e sad moje je pitanje ako ja uradim ovako kako ste gore opisali i smanjim C na recimo 300(i napravim recimo novu D partiicju velicine 350G)G jer ja necu izgubiti te vec unapred podatke koje sam u startu imala na C-u?

da i takodje imam onu tzy skrivenu particiju od 10tak G kojima ni ne mogu da pristupim jer su tu skriveni drajveri za podizanje sistema pa jel i to necu da obrisem ako napravim novu particiju.

I jel moram neki poseban korak da odradim da bi mi se sacuvali ti vec postojeci programi na C-u?

0 0 hvala 0
14 godina

to mozes sa ovim jednostavnim programom

a tu imas detaljne upute sa slikama kako to napravit-link

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 21:08 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

imam slobodno na c disku 100gb i sad bih želio napraviti novu particiju od 40 gb... kad odem tamo na disk menagment i kliknem na c shrink pise mi da je dostupno sam 5000mb za shrinkanje... kako da to sredim? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice