Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.043.085
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
Valentin17 kaže...
pero35 kaže...

vidim da ima masu otvorenih tema o bs playeru pa neču otvarat drugu nego pitat ovdje s obzirom da je povezano s windows 10 nadogradnjom

Meni se to isto događa već dosta dugo (prije nadogradnje OSa), verzija BS Playera je 2.70, mislio sam da mi je do prijevoda, sad vidim gdje je problem. Hvala puno na informaciji.

-bs do ver.2.62 je OK, kasnije smeće..

-umjesto klitea (također ima svakakvog smeća), zgodan je bs za install codeca, prvo pokretanje i ponudi install (nakon tog se ponudi update, odbiti!), radi bez geške neovisno o winver..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
ihush kaže...
Valentin17 kaže...
pero35 kaže...

vidim da ima masu otvorenih tema o bs playeru pa neču otvarat drugu nego pitat ovdje s obzirom da je povezano s windows 10 nadogradnjom

Meni se to isto događa već dosta dugo (prije nadogradnje OSa), verzija BS Playera je 2.70, mislio sam da mi je do prijevoda, sad vidim gdje je problem. Hvala puno na informaciji.

-umjesto klitea (također ima svakakvog smeća), zgodan je bs za install codeca, prvo pokretanje i ponudi install (nakon tog se ponudi update, odbiti!), radi bez geške neovisno o winver..

ja tražim pomoč jel je smeče ili nije meni je dobar barem je bio pomozite mi ili odmozite ni jedan drugi ne dolazi na moj pc  ovo se sve pretvara u žvakaču :) :)

16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

hmm, dozivio sam i ja smrzavanje windowsa...komp mi se ponasao kao da sam pod ddos napadom...fino 192.168.0.1, lozinka admin, firewall na low i detect ip flood enabled....sve 5 vec tjedan dana...

a evo i pjesma za doticnog...

di si naša to nasmija me :)

7 godina
protjeran
ihush kaže...

čitao sam zadnjih dana tvoje postove i brate, nesuvislo pišeš. tamo gdje ne znaš odgovor, ne pojaviš se.

pitao sam zašto mi vanjski USB 3.0 disk nakon ove nadogradnje win 10 ne razumije odn zapamtio je postavke diska koji zapisuje max 25 GB/s vs 140..a tebe ni u priči. (ISO . bilo koji..file, bez obzira na veličinu) to se prije nadogradnje nije događalo,, ADATA je pičio do 140 MB sec iiii...  što god netko pričao o "veličini" fajlova nikad nije pao ispod 100MB ( može pričati tko god što hoće da se ppuuuuuno malih fajlova sporije čita blaaaaaaablaaaaablaaaaa................ ali ovo je iskustveno "iskustvo")

takav lumen poput tebe bi to trebao znati, no ne znaš i to priznaj. čitao sam dosta tvojih postova jer sam mislio da puno znaš ali sam se ponovno u životu uvjerio da gdje je kvantiteta ne mora postojati kvaliteta,,,ne nužno ali, uglavnom je to istina.

16 godina

-nedamise.. i čarobna kugla ne radi baš najbolje, tak da za probleme s diskom ... a ostale probleme, ne znam, potraži stručnu pomoć, nisam doktor.

-ja, priznam. Nemam blage beze ni o čemu, ponajmanje što te muči.. i meni je to OK, hobi..

btw, preskoči čitanje mojih postova, nećeš u njima ništa pametnog naučiti, otkriti ili pronaći fix za svoje probleme. Ako sam nehotice ostavio takav dojam, sorry +disclaimer, ne fixam ništa. :))

ili kao btw, modovima.. što je spam-troll? Kako ih prepoznati, živjeti s njima (ili bez njih?).. može li se to? :))

12 godina
protjeran
Dipsomaniac kaže...

tamo gdje ne znaš odgovor, ne pojaviš se.

A šta bi trebo ?

Javit se i pisat o nečemu u što nije siguran ili ne zna o čemu se radi i sve to bez da vidi o čemu se radi.

Ti vljda misliš da neko ima kristalnu kuglu i kad ti napišeš disk mi je sporiji no prije 5 dana samo zaviri u kuglu i kaže o čemu se radi.

Šta ti hoćeš reć da hrpa malih fajlova ne ubije brzinu zapisivanja ?

Eto to ti je primjer da ne treba pisat nešto o čemu nemaš pojma jer dezinformacije nikomu ne koriste.

Što se dotičnog tiče pomogao je svojim pisanjem sigurno na stotine ljudi, a  ti da si veći "lumen" od njega ne bi tražio pomoć na forumu nego sam pronašao rješenje.

Budi manje bezobrazan jer si ti taj koji traži pomoć.

12 godina
protjeran
pero35 kaže...

ja sam stara škola only bs player pro trenutno 2.72 sorry :) :)

Stara škola koristi MPC i KODI. 

7 godina
protjeran
ihush kaže...

-nedamise.. i čarobna kugla ne radi baš najbolje, tak da za probleme s diskom ... a ostale probleme, ne znam, potraži stručnu pomoć, nisam doktor.

-ja, priznam. Nemam blage beze ni o čemu, ponajmanje što te muči.. i meni je to OK, hobi..

btw, preskoči čitanje mojih postova, nećeš u njima ništa pametnog naučiti, otkriti ili pronaći fix za svoje probleme. Ako sam nehotice ostavio takav dojam, sorry +disclaimer, ne fixam ništa. :))

ili kao btw, modovima.. što je spam-troll? Kako ih prepoznati, živjeti s njima (ili bez njih?).. može li se to? :))

Interesantno,,, ali ti potenciraš čitanje tvojih postova jer previše je teksta a malo objašnjenja. To sam tek nakanadno shvatio. Vidim da hvališ na sva usta win 10, nisi ni malo kritičan , petljaš, a nigdje poveznice...samo tvo sumanuti teks. normalno je da sam se zakvačio na tvoje tekstove jer su obimni, a to je ljudski.

primjetio sam i da gdje god ljudi postave konkretno pitanje od tebe odgovora nema....

je li to normalno ?

mislim da nije.

napisao sam da je ista brzina odn do 25/mb na disk koji inače zapisuje do 140 bez obzira na veličinu fajla.

ne znam što se onaj momčić gore petlja kad ništa ne zna a sve sam napisao ?!

7 godina
protjeran
Silent horror1992 kaže...

Šta ti hoćeš reć da hrpa malih fajlova ne ubije brzinu zapisivanja ?

đizs...toliko dugo na forumu a ne znaš ni čitati s razumijevanjem  

13 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Pozdrav ljudovi, nakon odredenih updejtova na win10 samo loading screen mi traje izuzetno dugo cca 1-2min, znaci led lampice da se ocitava os na hdd, sdd, lan, tastatura i mis  uopce ne rade tih 1-2min...dizali su se do nedavno u 15sek kak da doznam kaj ga koci tokom botanja, u listi startupa ima svega par stavki kao sto je i prije bilo???lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Pozdrav ljudovi, nakon odredenih updejtova na win10 samo loading screen mi traje izuzetno dugo cca 1-2min, znaci led lampice da se ocitava os na hdd, sdd, lan, tastatura i mis  uopce ne rade tih 1-2min...dizali su se do nedavno u 15sek kak da doznam kaj ga koci tokom botanja, u listi startupa ima svega par stavki kao sto je i prije bilo???lp

upiši CMD i kao admin ga otvori i upiši sfc /scannow (kopiraj, točan je razmak) da ti se prekontrolira win.

8 godina
protjeran
Dipsomaniac kaže...
 Interesantno,,, ali ti potenciraš čitanje tvojih postova jer previše je teksta a malo objašnjenja. To sam tek nakanadno shvatio. Vidim da hvališ na sva usta win 10, nisi ni malo kritičan , petljaš, a nigdje poveznice...samo tvo sumanuti teks. normalno je da sam se zakvačio na tvoje tekstove jer su obimni, a to je ljudski.

primjetio sam i da gdje god ljudi postave konkretno pitanje od tebe odgovora nema....

je li to normalno ?

mislim da nije.

napisao sam da je ista brzina odn do 25/mb na disk koji inače zapisuje do 140 bez obzira na veličinu fajla.

ne znam što se onaj momčić gore petlja kad ništa ne zna a sve sam napisao ?!

Kroz sve ove godine, windowsi su se radili da propusnost povecaju, a ne smanje. Kopiranje na usb ide daleko brze u desetci nego recimo na sedmici, razlika u 10 gigi materijala moze biti i sad vremena u korist desetke. Tako da mosh eventualno provat nesh drugo, neki malver koji usporava disk, kvar na usb portu pa provaj neki drugi, neka glupost tipa prosli put si ustekao u usb 3 port, a ovaj put u usb 2 port pa ti je brzina smanjena. Dobro ti je reko ihush, carobnu kuglu nemamo, ali cisto sumnjam da je do vindovsa...

Brajanov život
14 godina
Stjepanj kaže...

Nakon zadnjeg updatea poslije drugog restarta, meni se uopće više ne želi ulogirati. Ide standardni Win boot znak par sekundi i stane, crni ekran na monitoru, dok mi se na TV-u još uvijek vrti onaj loading krug. Pokušal sam ga skroz ugasiti na napajanju, ali nula bodova.

13 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Kod mene se sva periferija pogasi kao i ssd hdd, nis nedaje znakove zivota, samo loading screen i tak 1-2min..😐

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Kroz sve ove godine, windowsi su se radili da propusnost povecaju, a ne smanje. Kopiranje na usb ide daleko brze u desetci nego recimo na sedmici, razlika u 10 gigi materijala moze biti i sad vremena u korist desetke. Tako da mosh eventualno provat nesh drugo, neki malver koji usporava disk, kvar na usb portu pa provaj neki drugi, neka glupost tipa prosli put si ustekao u usb 3 port, a ovaj put u usb 2 port pa ti je brzina smanjena. Dobro ti je reko ihush, carobnu kuglu nemamo, ali cisto sumnjam da je do vindovsa...

znam da nitko nema čarobnu kuglu jer ona ne postoji.

problem s wibowsimaje sigurno taj jer je USB 3.0 port zapamtio brzinu 25MB/s sa diska USB.2.0 koji je prije no što sam uključio AData koji ide do140 zapamtio baš tu brzinu.

zašto nije na brzini od npr 50/60/70/80 itd nego je baš zapamtio tu brzinu.

zbog toga sam zamolio ako netko zna odn imao je sličan slučaj pa ga je riješio. na webu tražim li ga tražim i ništa slično ne pronalazim

oba diska su bila u USB 3.0 portu i win nikad do dana današnjeg nije pamtio default brzine sporijeg diska.

pokušat ću danas pobrisati zadnji aprilili upgrade pa javim jesam li riješio problem... (ako je to uopće izvodivo)

jedino mi je rješenje vratiti se na 8.1 koji mi je uvijek radio besprijekorno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2018 8:39 (Dipsomaniac).
7 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Kod mene se sva periferija pogasi kao i ssd hdd, nis nedaje znakove zivota, samo loading screen i tak 1-2min..😐

ma nije widows kriv što bi napisao ovdje jedan forumaš koji piše puno.  biće da nam je svima kriv Intel koji ne zna optimizirat hardver za njihov OS.

Vjerojatno bi proizvođači hardvera trebali nakon svakog upgradea izdati nove drivere za sve uređaje da pogode što je pjesnik htio reći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2018 9:02 (Dipsomaniac).
13 godina
protjeran
Citaj mi s usana😂😂😂, napisano je sve u prijasnjem postu.lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dipsomaniac kaže...
Stjepanj kaže...

ma nije widows kriv što bi napisao ovdje jedan forumaš koji piše puno. biće da nam je svima kriv Intel koji ne zna optimizirat hardver za njihov OS.

Vjerojatno bi proizvođači hardvera trebali nakon svakog upgradea izdati nove drivere za sve uređaje da pogode što je pjesnik htio reći.

Taj kako ga nazivaš "jedan forumaš" je više o informatici zaboravio nego češ ti ikada znati. 

Od njegovih 10 postova 9 je itekako korisno (ako čitaš s razumijevanjem) dok ti nisi još nijedan koristan napisao.

Najprije se dokaži sa svojom pameću pa onda pametuj i napadaj 

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2018 12:03 (nicky.sl).
12 godina
Stjepanj kaže...

Win10 je najveće smeće koje su dosad napravili. Vista je glasila kao najlošiji OS od MS-a do sada, ali bome ih ova desetka već sada tuče. Imao sam svako OS još od 95 i s ovim sam imao daleko najvećih problema.

Meni je sa zadnji updejtom prestao raditi mikrofon, nakon neuspijelih pokušaja popravka skužim da jedino reisntalacija svih programa koji koriste mikrofon (ts3, discord, nvidia shadowplay...) je proradilo.

Točno mi bude loše kad vidim da ima novi veći updejt, samo čekam šta će ovaj put skenjat.

16 godina
Windows 10 - problemi

Neki se ovdje ponašaju jako bezobrazno, ultimativno očekujući da je neko dužan, tj. obavezan da riječi sve njihove probleme, a bez da oni sami, prije toga barem nešto nauče (barem terminologiju). Ihush je jako pomogao mnogima, mada mu nekad postovi budu nerazumljivi bez prethodnog predznanja.

morrisoN

3 0 hvala 0
14 godina
ibme74 kaže...
Stjepanj kaže...

Win10 je najveće smeće koje su dosad napravili. Vista je glasila kao najlošiji OS od MS-a do sada, ali bome ih ova desetka već sada tuče. Imao sam svako OS još od 95 i s ovim sam imao daleko najvećih problema.

Meni je sa zadnji updejtom prestao raditi mikrofon, nakon neuspijelih pokušaja popravka skužim da jedino reisntalacija svih programa koji koriste mikrofon (ts3, discord, nvidia shadowplay...) je proradilo.

Točno mi bude loše kad vidim da ima novi veći updejt, samo čekam šta će ovaj put skenjat.

Eto, ja koristio sve od 3.1 i Desetka mi se pokazala dosad kao najbolji sustav a koristim ga od početka. Nijedan veći problem, samo manji koje sam riješio začas. To ti je tako kad imaš jedan sustav na milijune mašina pa je dosta i jedna sitnica/bedastoća/file pa da ga sjebe totalka. Meni je Windows Millenium bio daleko najnestabilniji dok je nekome možda bio kontra.

11 godina
neaktivan

Možete meni pomoči u vezi nečeg :D 

Dakle stavio sam novu matičnu, rame, proc, napajanje i ssd :D :D 

Imam jedan disk za podatke 4tb u koji ne mogu uči sa novog windowsa na ssd-u, ulogirao sam se istim korisničkim računom ali i dalje nemam pristup. A srečom podaci sa starog hdd nisu obrisani pa sam na njega instalirao samo drivere za nove komponente i radi kao i prije :) 

Kako da podesim te permisije, želim da bude pristup za sve da nemam kasnije opet probleme sa time. 

Drugo, želim sa starog windowsa upotrebiti ključ a neznam ga, probao sam izvuči preko cmd komande koje su napisali drugi tj tutorial ali ne želi izbaciti jedan od odgovara je da imam OEM verziju a ljuć ne želi prikazati kao u tutorialu. A taj ključ sam kupio tj kupio sam preko kinguina tj win8 i nadogradio na win10. 

14 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Imam jedan disk za podatke 4tb u koji ne mogu uči sa novog windowsa na ssd-u, ulogirao sam se istim korisničkim računom ali i dalje nemam pristup. A srečom podaci sa starog hdd nisu obrisani pa sam na njega instalirao samo drivere za nove komponente i radi kao i prije :) 

Kako da podesim te permisije, želim da bude pristup za sve da nemam kasnije opet probleme sa time.  

Vidiš li disk u This PC? Ako ne, otvori Disk Management i vidi jel prikazan na listi diskova. Ako je prikazan, a nije vidljiv u This PC, postavi mu neko slovo.

Markić7 kaže...

Drugo, želim sa starog windowsa upotrebiti ključ a neznam ga, probao sam izvuči preko cmd komande koje su napisali drugi tj tutorial ali ne želi izbaciti jedan od odgovara je da imam OEM verziju a ljuć ne želi prikazati kao u tutorialu. A taj ključ sam kupio tj kupio sam preko kinguina tj win8 i nadogradio na win10. 

Razlog?

Kad bi išao izvući ključ iz Windowsa 10, dobio bi generički ključ koji imaju svi korisnici Windowsa, a on ti je beskoristan jer se s njim Windowsi ne mogu aktivirati.

16 godina

ghaterosstate.exe.. na install mediju, sources (32-64).. kopiraš na desktop, pokreneš, generira se licenca.. običan copy.. ili potražiš alate koji čitaju key (ne rade stariji ili možda key neče biti točno dekodiran a to saznaš prekasno)..

-drugi način, upgrade postojećeg, ostalo je automatika.. i kad je jednom aktiviran ID-key.. tad možeš što želiš, clean, reaktivirat će se nakon spajanja na MS servere.. ili alternativno, kreiraš ms-user-acc (mail).. i koristiš ga za logiranje.

za hdd, .. nije jasno, permišni ili nešto drugo.. npr sec.boot/enkripcija.. ako su permisionsi, desni klik na disk ili folder, promjeni vlasnika ili dodaš usera/admina koji ima permisione kroz share. Ako je korišten neki dodatni soft, tad ovisiš o tom softu (ponekad juzer ni ne zna da ga koristi, npr uz neki externi hdd .. i tad ovisiš o toj enkripciji-permišnima..).

jednako, može biti problem standard/kontroler.. diskovi-particije +2TB, gpt-uefi.. npr na starijem računalu HW-kontroler ili stariji OS kao XP.. dobiješ problem.. pa do tog da ni ntfs nije isti od w2000-xp-vista-7-10.. ver 3.0-3.5.. i povezano je s permišnima.. tad ovisi kojim alatom si foramtirao disk-particije.. standardi.

npr probaj s Easeus PMom, iz njega browsati (podržava i npr linux ext.. pa možda zaobiđe problem).. nakon kopiranja potrebnog, format.. dok sve to ovisi o tvojim potrebama i kompatibilnosti tj koji OS/OSevi npr multiboot ili fizički vađenje diska i spajanje na drugo računalo (jer se ovisi o MBO-chipsetu/BIOSu itd.. ne samo o OSu), npr liveboot linuxa/mint/ubuntu.. ili miniPE/hirens.. pa vidiš što vidiš.. :) 

11 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
Markić7 kaže...

Vidiš li disk u This PC? Ako ne, otvori Disk Management i vidi jel prikazan na listi diskova. Ako je prikazan, a nije vidljiv u This PC, postavi mu neko slovo.

Markić7 kaže...

Razlog?

Kad bi išao izvući ključ iz Windowsa 10, dobio bi generički ključ koji imaju svi korisnici Windowsa, a on ti je beskoristan jer se s njim Windowsi ne mogu aktivirati.

Imam ssd i na njega instalirani novi windows. Razlog zašto želim ključ, da opet aktiviram ali na ssd-u koji imam zajedno sa novim komponentama (matična, proc, rami itd)

Mogu pokrenuti stari hdd sa windows 10 i na njemu nema problema , piše da je još aktivirano pa se nadao isti ključ iskoristiti na ssd

A u vezi hdd-a vidim ga na popisu ali ne mogu uči, znam da sam davno petljao po tome i imao problema sa permisijama sad želim da te permisisje podesim da mogu pristupati sa novog windowsa zapravo želim da bude pristup otvoren za sve jer ne želim opet probleme ako se promjeni neka komponenta na računalu.

16 godina

-imaš validiran key na jednom PCju i sad bi išao kockati se.. postoji opasnost gubitka keya.. 2x-aktivacija istovremeno..

-instaliraš w10, koristiš.. key nije nužan, radi osim ponekog upozorenja-ponude za kupnju na msstoreu i onemogućene customizacije-theme.. vrijedi li rizik? Kupiti drugi key za 5$?.. radi i bez tog.

16 godina
Markić7 kaže...

Razlog zaključanog pristupa disku ti je "fast startup" koji si imao aktivan na staroj instalaciji. Ako nisi obrisao staru instalaciju, bootaj staru instalaciju, ugasi fast startup (stari Control panel otvori, ne Settings novi): 

• - Open the Control Panel then direct to Hardware and soundand click on Power Options

• - Click on Choose what the power buttons do

• - Click on Change settings that are currently unavailable

• - Under Shutdown settings, check the Turn off fast startup box, and click Save changes button.

Možeš i u CMDu sa admin privilegijama odraditi naredbu: 

powercfg.exe -h off

Ili jednostavno ugasi PC sa ovom narednom u CMDu (isto trebaš admin privilegije): 

shutdown -s -t 0

I ne pali više staru instalaciju iza toga, već spoji nazad SSD i bootaj Windowse s njih. 

Permisije ovdje nisu problem. Kako bi daljnje iste probleme izbjegao, na novoj instalaciji ugasi i hibernate i fast startup. 

Za ključ, ako više nećeš koristiti staru instalaciju, napravi ovo. (preduvjet je prijava sa MS računom na novoj instalaciji). 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2018 13:43 (WackyZG).
8 godina
protjeran
Dipsomaniac kaže...
ma nije widows kriv što bi napisao ovdje jedan forumaš koji piše puno.  biće da nam je svima kriv Intel koji ne zna optimizirat hardver za njihov OS.

de odi u device manager sa tim diskom spojenim, klikni na njegove properties i vidi jel ukljucen write caching...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2018 14:29 (Gorstak79).
15 godina
neaktivan
Problem i dalje stoji(pise activate windows u kutu desno iako je prije njega bio original 8.1.,usput pola toga ne zeli pokrenit,pola toga ne radi,nemoze se instalirati),uspio sam nekako skinuti .iso file windowsa 10-ke preko win. Med. Creation toola,,i stavio ga s rufusom na stik al bemogu nikako bootati sa njega,niti uci u bios pa da postavim usb kao first boot device,nista,dead end.
Zna li netko kako da to rjesim? Nemam drugi laptop,niti mogu kako sprzit na cd windows 10. Kako da uopce udem u bios? Samo da nanovo instalaciju metnem,izgleda da se skroz poremetio upgradeom sa 8.1. Hvala unaprijed
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
filipvk1000 kaže...
Problem i dalje stoji(pise activate windows u kutu desno iako je prije njega bio original 8.1.,usput pola toga ne zeli pokrenit,pola toga ne radi,nemoze se instalirati),uspio sam nekako skinuti .iso file windowsa 10-ke preko win. Med. Creation toola,,i stavio ga s rufusom na stik al bemogu nikako bootati sa njega,niti uci u bios pa da postavim usb kao first boot device,nista,dead end.
Zna li netko kako da to rjesim? Nemam drugi laptop,niti mogu kako sprzit na cd windows 10. Kako da uopce udem u bios? Samo da nanovo instalaciju metnem,izgleda da se skroz poremetio upgradeom sa 8.1. Hvala unaprijed

Kod frenda, MCT i neka ti on stavi ISO na stick. Ne kužim potrebu Rufusa, ručnih kopiranja i inih aplikacija i načina (ukljuujući u Linuxu mountanje, direct copy i izradu boot datoteke) uz ugrađeni tool za stavljanje na stick. Ako već ne želiš sa MCTom raditi bootabilni stick, koristi Windows USB/DVD tool

Ulazak u BIOS: ugasi laptop, upali i stišći Esc, F2 i Del (slobodno istovremeno). Jedna od navedenih tipki je za ulazak u BIOS.

e. možeš probati i sa F9 ili F10 pokrenuti boot menu kod paljenja laptopa i odabrati bootanje sa USBa tamo. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2018 22:53 (WackyZG).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice