Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.661
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
hd22sb kaže...

jučer mi se napravio update i poslije toga mi ne prihvača pin niti password, stalno izbacuje neispravna lozinka

nije problem sa tipkovnicom, jer sam koristio i on screen tipkovnicu, pregledao sam i pin i pass poslije kucanja i ispravan je

..

-nije. (kako znam? jednostavno). Ukucaj pravi pass i mora raditi. Nema nikakve veze s updateom, ima s nekim 'čudnovatim' dodacima koji su možda deinstalirani-nestali.

hint: pin.. nema veze s passom.

btw, kako si ušao u win?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ne, ne mogu upće ući u windowse, dakle pin koji je ispravan kaže da je neispravan, isto tako i lozinka
16 godina

- rollback na stari OS, ali moraš se (opet) prijaviti kao admin..

alati kojima se može (ovisno o postavkama npr uefi) npr s Hirensa.. sretno (ili natipkaj 'pravi' pass).

15 godina
neaktivan
probati ću sa Trinity Rescue Kit, ako ne to vidim da imaju neke šeme iz naredbenog retka, ako ništa reset windowsa

tek sinoć kada mi se to desilo surfam po mobu i ima dosta slučajeva da im ne radi pass poglavito nakon nadogradnje sa nekog drugog osa na 10-ku
čak ni microsoft help im nije uspio pomoći
11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Danas sam napokon instalirao Windows 10, međutim zna se nekad sve freezat na nekih 2,3 minute... na ts3 sam s kolegom, s njim mogu razgovarat i sve to, ali browser i sve ostalo zablokira... I to se dešava u nekim većim intervalima... Zna neko možda jel to poznat problem i kako ga riješiti?

Siky1234
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav imam problem sad neznam da li je problem do windowsa ili hardwera ili aplikacije koje koristim. Uglavnom radi se o streamanju.

Preko jedne stranice gledam stream jednog TV kanala,programa kako god.

Ja zelim napraviti moj live, znaci to moze biti na YT,YouNow-u,Facebook-u itd... ja namjestim screenshare da mi bude u livu jer drugacije mi se ne vidi taj tv kanal u liveu.

Problem je u tome sto nikako nemogu da namjestim zvuk, cijelo vrijeme se cuje zvuk sa mog mikrofona. Skinuo sam i probao sam preko Youtuba, preko programa OBS Studio i Wirecast.

Kako da namjestim zvuk, ili ja radim krivo. Ako je offtopic molio bih tko je željan pomoći mi, da mi se javi u PP ili nek mi kaže temu di da pitam. HVALA

P.S. Info o PC imate sve pod Moj PC

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

skiniu sam win 10 enterprise i sve je ok ali kad instaliram driver za gtx 275 moram restartat i onda bude logo od windowsa i one tockice i samo dode crni ekran i to je to.. uso sam u safe mode i obriso drivere i sad je ok

imo sam taj problem na staroj veryiji win 10 pro... ne znam kaj da delam jer mi trebaju drajveri za programe tipa blender itd

0 0 hvala 0
16 godina

na ispravnu VGA instaliraš odgovarajući certificiran driver (ne ostalo smeće), tad radi. Ako ne radi, kvar ili driver. Eliminiraj.

17 godina
ihush kaže...
Miki77 kaže...

Ima li netko problema prilikom spajanja eksternog diska na racunalo s win 10 anniversary update ?

Usb stickovi mi rade svi normalno, dva eksterna diska ne moze ocitati.

-kakva dva ext. diska? npr nije isto wd essential ili passeport.. + dodatni soft + emulator.. + tad win krene tažiti driver i naravno korisnik ne vidi ništa.. i ako odspojiš opet ništa.

-ili jesu li diskovi ispravni, jesu li kriptirani, jesu li već bili spojeni na tom računalu i imali neko (ručno) dodjeljeno slovo d-e-f.. X:? .. to se može vidjeti u device manageru, disk manageru.. i ponekad samo treba malo strpljenja.

istovremeno, razlika usb-flash (stikić) i hdd.. moguće, nedovoljno struje na usb portu, možda problem s usb.30 driverima.. (koje možda update povuče.. a to opet možda traje..) itd.

-eliminacija, npr vidi li bios diskove? ako on vidi, tad je soft problem u win, npr driver.. ako ne vidi, tad je neki hw problem kao struja, port, .. nešto.

Hvala sto si se javio.

Jedan disk je Segate M3 od 2TB, drugi je WD Elements Essential, 500GB.

Diskovi u potpunosti ispravni, rade na preostala 2 laptopa i na tvu.

Na ovom kompu radili bez problema sve dok nije napravljen upgrade na 1607. Kad odem na upravljanje diskovima prikaze ih u RAW formatu.

Citam da dosta ljudi ima slican ili isti problem, pa neki kazu da treba ponovo formatirati disk i da bi "trebalo" raditi... Ali kad su diskovi puni podataka koje nemas gdje prebaciti, nije bas neka opcija...

TrustNo1
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 22:28 (Miki77).
8 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav svima, imam Acer Aspire E5-521, zanima me postoje li driveri za win7? Na njihovoj stranici su priloženi samo driveri za 8.1 i 10ku.

Laptop sam kupio prije nešto više od godinu, tad sam dobio 8.1 i pokušao stavit win 7, no bez uspijeha jer nisam našao drivere a one koje sam našao nisu valjali. Nedugo nakon vraćanja na 8.1 prebacio sam se na win10. Ne radi mi touchpad, imam problem sa igrama kad npr. igram cod2 i trebam hitno izać da bi ušao na skype ili ts, stisnem start i pojavi mi se crni ekran..tj. nemogu minimizat igre na taj način nego moram ctrl+alt+delete pa esc kad mi se pojavi taskbar i tek me onda vrati na desktop. Neznam do čega je, pokušavao sam s rezolucijom itd..., no jednostavno nemogu naći riješenje..Volio bih staviti win7 no drivera nema, dali je moguće da nema drivera za moj laptop?

Unaprijed hvala!

Windows 10 Pro N 64-bit

AMD A6-6310 APU 1.8 GHz (up to 2.4 GHz)

AMD Radeon R4 Graphics

4 GB DDR3 L Memory

500 GB HDD

0 0 hvala 0
16 godina

- moguće je.. :) recimo, ne postoje driveri za neki/konkretan laptop. Postoje (vjerojatno) za komponente. Driver obično nije problem, veći problem je BIOS + OEM soft/tools povezna s nekom komponentom (kao audio, touchpad, wlan/lan/bt..).

- proizvođač osigurava support, složi na jednu 'hrpu' sve potrebno. pogledaš za drugi model, drugi brand, izvornog proizvođača.. driver je driver, nema veze s brandom kao acer-hp-asus.. jer oni ne proizvode baš ništa. Oni to sve samo upakiraju.

- sve na bilo kojem PC/OSu.. radi isključivo kroz driver. Sve je software, OS-BIOS. Ako neki BIOS ne nudi podešavanje tad ne možeš podesiti, tad možda nije kompatibilan sa starijim OSom (npr xp-7.. neki treći). Ponekad pokupe kazne za takve 'fičere'. Korisniku je ipak optimalnije koristiti uređaj s 'komptatibilnim' softwareom/OSom. Za nešto drugo (što ne supporta proizvođač) se mora snaći.

- problemi koje opisuješ nemaju veze s win. Driver postoji i instaliraš ga ili ne postoji (recimo da ga nisi pronašao ili nije certificiran i win odbije install. Dodatni problem su OEM-setup(exe) koji ne želi na nepoznatom OSu ili HWu.. Zato takve stvari radi onaj tko ima nekog iskustva.

- ako ne postoji konkretan driver za željeni OS, tad probaš s najbližim, npr w10 može raditi s driverom od xp-w7-w8.. ako je driver kompatibilan. Važno je 32-64 bita, manje OS verzija. Ako win blokira instalaciju, tad moraš forsirati-F7.. i moraš biti siguran 100% da znaš što radiš (ili pogrešno gorivo u auto..).

- Za bilo koji OS, počinješ od postavki BIOSa da bi uopće mogao instalirati.

- driver, kako pronaći.. saznaš npr po specifikacijama ili korištenjem alata, konkretno koji chip (za svaku komponentu koja te 'muči') i tražiš driver. Moguće da za neki novi chip ne postoji driver za npr w7, obrnuto da ne postoji za w10 je teže (ili koristiš stariji driver). Driver proizvodi proizvođač uređaja-chipa (komopnente). OEM ga samo upakira. Svejdno tražiš li driver za wlan, touchpad, printer.. 99% da možeš pronaći. Odnosno, win ima jak support za većinu juzerskih stvari, linux nešto slabijji .. pa opet, bootaj live distru i većina uređaja će raditi (osim najnovije za što još nije dodan support unutar distre). Linux jednako radi kroz driver, ne nekim čudom, isključivo kroz driver. Ostalo su igre proizvođača potaknute intiersima i MSom.. zato moraš tražiti umjesto klikati-next na acerovoj stranici...

8 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Hvala na odgovoru, znači možda bih mogao naći drivere za win7? Ako/kad budeš imao vremena zamolio bih te da mi to pojasniš malo, kako/po ćemu da tražim određene drivere, da bi laptop normalno funkcionirao na win7?

0 0 hvala 0
16 godina

-preduvijet za bilo koji OS je odgovarajući driver (+BIOS, opcije kao UEFI-GPT-sec..).

-za svaki chip (ne laptop-PC.. nego komponentu) postoji specifikacija, naziv-oznaka, proizvođač... to tražiš, npr VGA nije Acerova, nego intel-AMD(ATI Radeon).. + možda swichable-dual, mreža nije Acerova, nego intel, realtek, bcm, atheros, .. čitaj specifikacije (može i sa naljepnica na računalu) ili koristiš odgovarajuće info alate. Tako za svaku komponentu možeš pronaći driver (ako postoji). Lakši naćin, uzeti neki sličan (možda isti, samo druga oznaka npr neki Acer/Dell/lenovo/hp.. koji se prodavao s win7-10..) i većina drivera je ista. Problem može biti installer (kojeg upakira OEM-Acer.. nije driver, nego program koji to instalira + neki utils koji može prebacivati-kontrolirati nešto.. kao mod rada VGA ili mreže, glasnoća audia itd.).

za uređaj koji je došao s w81 najjednostavnije je koristiti upravo taj OS-ver. Kao i nadogradnja na w10 koja bi teoretski morala biti bezbolna. Za w7 možda (zbog ograničenja, ACER-MS BIOS i ovisnositi o nekom soft-alatu) nešto ne radi.. ali driver ne bi smio biti problem. Sve to je ista kompatibilna platforma x86.. i teoretski mora raditi. :)

- bilo je serija (ne acer ali isto.. možda jednako za tvoj lap, googlaš i vidiš što kažu drugi korisnici-acer forum i sl.) gdje si prvo morao instalirati w8, da bi flashao BIOS (jer ima samo winflash) i tek tad si mogao podesiti potrebno za neki drugi OS. MS ne želi korištenje drugog OSa (ne linux, nego win kao xp-7..) i očekuj takve 'izmišljene' probleme. Radije koristi w10.

problemi npr ctrl+alt+del .. nije za taskmanager, shift+ctrl+esc.. ponašanje igre i sl. nije toliko stvar verzije OSa, možda samo podešavanje ostalih appsa-shortcuta. Ne mijenja se OS zbog takvih 'sitnica'. :) pogotovo ne kad posotoji problem (veći na laptopu nego klasičnom PCju, ovisnosti o OEM softu).

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 12:36 (ihush).
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

instaliro sam neki driver iy 2011 god i radi.. ajde sam je vec bolje ne steka mi u igricama i game engine... probat cu neki noviji malo necu iy 2015 i 2016 jer mi nece radit.. ne zynam zkj

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

POMOC NEKO

Jucer sam kupio novi logitech g502 i maknuo stare razer driver od deathaddera i kad sam resetiro pc i dalje windows želi sam staviti driver od razera makar mis uopce nije ukljucen u pc i logitech mis je spojen WTF?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vjerojatno je lose odradjena deinstalacija.
Probaj pustit da se ponovo instalira taj driver pa ga poslije ukloni sa Geek uninstallerom ili Revo free v2.
Ovi programi pokrecu klasicnu deinstalaciju ali poslije jos skeniraju pc i registry za ostacima.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Windows 10 - problemi

Za one koji imaju problem s vanjskim diskovima kao ja koji sam naveo ranije gore, danasnjim updaet-om je MS gresku popravio.

TrustNo1

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

jutros dok sam bio na poslu stari je koristio laptop i update se skidao, ali on je ugasio laptop na 95% downloada i sada mi cijelo vrijeme tako stoji. Laptop je upaljen pola sata i stoji na 95% ne želi ga nastaviti skidati, ima li ko riješenje?

edit: riješio http://www.thewindowsclub.com/windows-update-stuck-downloading-updates

sad je stuck na 45% već 1h -.-'

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 19:58 (Zhnu).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav....kupio sam komp al bez OS, tj. imam samo piratski XP doma, pa me zanima pošto sam laik u tome, ima li kakva mogučnost doci do win10 za neku manju lovu od one u dučanima? Može i na PM, tnx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problema sa update-om Win10, download kumulativnog ažuriranja za Windows 10 Version 1607 64-bitne sustave (KB3189866) mi zaglavi kod 45% prilikom preuzimanja. Probao sam i s ovim: http://www.thewindowsclub.com/windows-update-stuck-downloading-updates ali mi je opet zaglavilo kod 45%. Jel ima netko kakvo rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zhnu kaže...

Pozdrav,

jutros dok sam bio na poslu stari je koristio laptop i update se skidao, ali on je ugasio laptop na 95% downloada i sada mi cijelo vrijeme tako stoji. Laptop je upaljen pola sata i stoji na 95% ne želi ga nastaviti skidati, ima li ko riješenje?

edit: riješio http://www.thewindowsclub.com/windows-update-stuck-downloading-updates

sad je stuck na 45% već 1h -.-'

speedydust kaže...

Imam problema sa update-om Win10, download kumulativnog ažuriranja za Windows 10 Version 1607 64-bitne sustave (KB3189866) mi zaglavi kod 45% prilikom preuzimanja. Probao sam i s ovim: http://www.thewindowsclub.com/windows-update-stuck-downloading-updates ali mi je opet zaglavilo kod 45%. Jel ima netko kakvo rješenje?

Probajte ovo:

http://www.ghacks.net/2016/09/14/kb3189866-stuck-at-45-or-95-install-it-manually-instead/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
protjeran
Skines rucno taj update kroz ie, aktiviraj prije activex , i instaliras ga bez problema.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
speedydust kaže...

Pokreni Internet Explorer i odi na slijedeći lnik

http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/home.aspx

Instaliraj sve što nudi te pretraži KB3189866

Dalje ide dodaj u košaricu (Add to cart ako je na Engl.) -> Prikaz Košarice (show Cart) -> Preuzimanje (Download)

Za kraj kad se preuzme za x64 ili x86 ovisno o tome da li je 32-biti Win10 ili 64-bitni instaliraš msu fajl. Reboot je obavezan nakon Cumulative Updatea.

P.S.: Ovo vrijedi za sve updateove, ne samo za ovaj jer je ovo službeni source za updateove.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

imam win 10 i kad koristim unity 3d bude ok dok ne ubacim nesto recimo kocku i sve steka.. dok u unreal engineu nista ne steka i sve radi ko bog isus..

ne kuzim zbog cega temp su normalne i driveri za grafu su tu

i zelim novi update instalirat ali mi je zapnulo na 45 i uspio preko cmd rijesit i sad je na 95 zapelo i ne znam kaj da radim

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 20:57 (wcpapir).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

danas stavljen win 10 enterprise i kad ih ažuriram baca mi - Kumulativno ažuriranje za Windows 10 64-bitne sustave (KB3185611) – pogreška 0x80004005.

Ima tko riješenje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
trane27 kaže...

Pozdrav,

danas stavljen win 10 enterprise i kad ih ažuriram baca mi - Kumulativno ažuriranje za Windows 10 64-bitne sustave (KB3185611) – pogreška 0x80004005.

Ima tko riješenje?

Procedura je ista kao za ovaj slučaj

http://www.bug.hr/forum/post/windows/windows-10-problemi/5157317.aspx

Ali samo tražiš svoj KB i skineš ;)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
10 godina
neaktivan

Napravim sve kak je napisano u onom postu i idem ga instalirati i ponovno isto. S tim da sam isao na update kroz sustav..a kad ocu skinuti onda mi izbaci da se obratim administratoru sustava.

Sori ak sam nejasan..ipak sam laik kaj se ovog tice  ako mozes kak pomoc bio bih zahvalan

8 godina
neaktivan
Hvala na pomoci..

0 0 hvala 0
15 godina
intel777 kaže...
Pozdrav....kupio sam komp al bez OS, tj. imam samo piratski XP doma, pa me zanima pošto sam laik u tome, ima li kakva mogučnost doci do win10 za neku manju lovu od one u dučanima? Može i na PM, tnx

26 eura na Kinguin

https://www.kinguin.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/

12 godina
Neznam gdje postavit pitanje ali molim vas pomoc.

Laptop je Lenovo IdeaPad 100-15IBD

Konacno sam nekako uspio instalirati windowse i driverw za wifi i wifi mi radi i pronalazi mrezu ali niakako neznam pronaci drivere za aktivaciju i paljenje bluetootha,cijeli dan se zajebavan sa time i jos nisam nasao rjesenje nikako da mi se pojavi ikona bluetooha
Samsung Galaxy S7 32GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice