Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.368
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
15 godina
Re: Windows 10 - problemi
Kako riješiti problem da mi se SSD I HDD pokazuju kao removable devices. Znači kad odem desno kod sata na ikonu za removable devices tamo vidim svoje diskove. Probao sam instalirati Intel rapid storage drivere ali nisam uspio. Pukne instalacija.
16 godina
izzy007 kaže...
Kako riješiti problem da mi se SSD I HDD pokazuju kao removable devices. Znači kad odem desno kod sata na ikonu za removable devices tamo vidim svoje diskove. Probao sam instalirati Intel rapid storage drivere ali nisam uspio. Pukne instalacija.

Meni se tako pokazuju još od Sedmice. I to zato jer na ploči imam više SATA kontrollera - i kod tebe je isto.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
moderator
izzy007 kaže...

Device Manager > Disk drives > dvoklik na disk > kartica > provjeri da imaš kvačicu na Enable write caching on the device i da nemaš kvačicu na Turn off Windows write-cache buffer flushing...

Na starijim verzijama Windowsa (ili možda na drugim kontrolerima?) tu se može samo birati između Optimize for quick removal i Optimize for performance - naravno, treba odabrati ovo drugo (Optimize for performance).

Ako to ne pomogne, ovdje imaš malo brljanja po registryju.

12 godina
Windows 10 - problemi

Od prvog dana pa na dalje ja smao neka sr..a sa 10kom.

Evo sad najnovije, nece da instalira drivere za nove grafe (Nvidia 1080 GTX). Javi cak i sta je ali nemoze driver instalirati iz smao njemu znanog razloga. Premda ima driver i to 368.81 koji Nvidia Experience javlja da je "up to date" posto je nevidia grafa (Titan X) ionako unutra.
Nece ni na rucno ni kad sam disejblao "force driver "opciju u reboot settingsima. Samo dobijem VGA compatible i to je to :(. Nemogu cak ni deinstalirati vise ove VGA, ni delete ni uninstal ne odrade nista.

Ima li netko neku ideju ?

Thx

P.S. a vrhunac gluposti je kad mi na ponovnu instalaciju drivera (368.81-desktop-win10-64bit-international-whql.exe) javi da nisu kompatibilni windowsi (win10 pro 64bit) :)???? WTF

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 23:41 (Lewis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

12 godina
Windows 10 - problemi

Citma ovdje (https://rog.asus.com/forum/showthread.php?85453-GTX-1080-driver-issue)

da win10 mora biti Build 1511 ili noviji da bi raidle Pascal grafe ??

Moj win10 64b Build vezija 10240 ?

Upgrade nece da radi javlja isto neki crap error "There were some problems installing updates, but we'll try again later. If you keep seeing this and want to search the web or contact support for information, this may help: (0x80070422)"

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - problemi

Mašala, nakon sve te zaj.. sa inf fileovima i uspjensog pronalzenja i editiranj Device sektora sad imam jos gluplji popup koji tvrdi da windowsi nisu kompatibilni (BTW imam taj driver instaliran) (driver je 64bit win10 i windowsi su naranvo 64bit win10 pro) :).

Izgleda da mi slijedi jedan DDU u safe modu pa onda nada da ce proci driveri.

Znao sam da netrebam ubacivati grafe prije nego zavrsim projekat ali ko ce izdrzati 7 dana da stoej na stolu i nista ne rade, sad ce me to gristi cjelo vrijeme a nemogu rjesit, Ehh... nije dzaba P&P prozvnao "Plug and Pray" :).

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 0:47 (Lewis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izzy007 kaže...

stvar je drivera odnosno kontrolera, mod u kojem je podešen/BIOS..

- podesi npr hotswap ili koristi drugi port (ovisi o MBO-kontroleru). .. možda i noviji BIOS.

- pronađi 'bolji' driver.... (no win opet može povuči neki svoj 'boji' ako je uključen autoupdate za drivere).

- editiraj reg.. (google zna, mbaksa dao link). Zapravo ako je kontroler odgovarajuće podešen to je 'greška' drivera koji je to trebao podesiti, odnosno, fičer OSa koji je za sys disk besmislen (osim kao win2go.. kad je baš vanjski-removable.. ali je i dalje besmislena opcija za sys disk, ima smisla samo za čisti storage)

mbaksa kaže...
..

Na starijim verzijama Windowsa (ili možda na drugim kontrolerima?) tu se može samo birati između Optimize for quick removal i Optimize for performance - naravno, treba odabrati ovo drugo (Optimize for performance).

..

-loše, to ne mijenja pogrešno stanje/oznaku internog hdda kojeg juzer i da želi ne može ukloniti, hotswap ili vanjski removabe (kao usb, esata..).. su stvar drivera, ne prčkanja po keširanim podacima i sl. Jedan od fixeva je bilo i brisanje IDE drivera/restart.. pa win detekrita ispravno, najgore iz doba VIA (i ponekog nForce) chipseta.. a sad povezano sa svime, intel rapid, fastboot, uefi.. divlji zapad kad je kao izuzetak opravdano juzera početnika upututi na regfile (prčkanje!) :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Windows 10 - problemi

Evo update.

Nakon cjele noci win10 Anniversary download (nekoliko sati download ana crapyp 4Mbit liniji)  i upgradea jutros sad izgleda sve radi. Obje kartice su prepoznate, cak i onaj prijasnji problem od higlighta aktivnog prozora sada radi (ocito je moj build bio pre pre star za te opcije, doduse ocito je windows DVD imao staru verziju a ja nisam ni pokusavoa upgrejdati (drzim se one ako/dokle god radi ne popravljaj ;))).

Widim da mi je pogasio win10 gadgete i classic shell start ali to cu rjesit kasnije. Bitno da napokon vidi graficke kartice u device manageru :)

Eto ako nekome zatreba za nevidia seriju 10 pazite da wan win10 bude Buil 1511 ili noviji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Lewis kaže...

..
Widim da mi je pogasio win10 gadgete i classic shell start ali to cu rjesit kasnije. Bitno da napokon vidi graficke kartice u device manageru :)

Eto ako nekome zatreba za nevidia seriju 10 pazite da wan win10 bude Buil 1511 ili noviji.

-bezvezarija.. uzrok problema u tvom slučaju je nešto drugo (nikakve veze s buildom).

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
telefon kaže...

Achi je namjesten, a windowsi skinuti s mct-om. Ne znam sta probat jos jer me ne izbacuje nikakav kod za error.

Disk sredi i sve će bit u redu, naime on je u "krivom" datotečnom sustavu.

Prati korake sa slike do koraka 5. ono dalje možeš i nemoraš i kad to odradiš proći će instalacija

Evo proradilo je po ovom postupku :D

16 godina
telefon kaže...
nicky.sl kaže...
telefon kaže...

Achi je namjesten, a windowsi skinuti s mct-om. Ne znam sta probat jos jer me ne izbacuje nikakav kod za error.

Prati korake sa slike do koraka 5. ono dalje možeš i nemoraš i kad to odradiš proći će instalacija

- do točke 4. clean (briše sve particije) je OK, ostalo preskočiti.. exit. (kreiranje primarne aktivne/boot particije i OSovske, uz možda i recovery će obaviti sama skripta)

- bez reseta samo refresh u installeru (vidjet će cijeli prazan disk) i nastaviti s instalacijom.

17 godina
ihush kaže...
Lewis kaže...

..

-bezvezarija.. uzrok problema u tvom slučaju je nešto drugo (nikakve veze s buildom).

A zašto nebi build bio u pitanju? Imao je onaj prvi od prije godinu dana kada je Win10 izašao... a od onda je bilo više "generalnih updateova" a niko više ne računa na one koji gase update jer po deafultu se Win10 automatski nadograđuje... Sve se testira za najnovije buildove a stari, ako radi, dobro, a ako ne, nadogradi se.

16 godina

-zato jer ja tako kažem. :)

-zato jer build nema veze s konkretnim problemom, mora raditi i npr 240/1511.. mora raditi i na w7-8/81.. odnosno installer može imati problem s najnovijim buildom ako na pograšan način čita verziju ili traži build.. problem bi tad bio obrnuti.

-nešto drugo je kod tebe bio problem.. koji je preskoćen/zaobiđen, 99% zbog (re)installa koji postavlja win na default i uklanja prije navedeno smeće/dodatke/postavke (soft koji može smetati).

edit: test-dokaz? npr instaliraj clean bilo koji stariji build od RTMovske serije, mora raditi.

edit2: ili u temi gtx 10xx pitaš koji OS/build koriste.. i tad dobiješ potvrdu da njima radi, dakle nije OS/build problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 14:46 (ihush).
14 godina
Windows 10 - problemi

Nakon upgrade-a imam problema s update-om. Samo stoji na 0 i nikud nikam Ima još tko takav problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...
izzy007 kaže...

Device Manager > Disk drives > dvoklik na disk > kartica > provjeri da imaš kvačicu na Enable write caching on the device i da nemaš kvačicu na Turn off Windows write-cache buffer flushing...

Imam i ja taj problem ali me ne zamara previše. Utvrdio sam da to ima veze odnosno pojavljuje se sa postavkama AHCI načina rada u BIOSU. 

Kada sam kupio SSD i prebacio u AHCI mode obje friške instalacije Win7 i Win 10 su izbacile popis svih diskova kao removable device, dok npr. u IDE načinu diskovi se ne pojavljuju kao removable devices. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
boxer kaže...
..

Imam i ja taj problem ali me ne zamara previše. Utvrdio sam da to ima veze odnosno pojavljuje se sa postavkama AHCI načina rada u BIOSU. 

Kada sam kupio SSD i prebacio u AHCI mode obje friške instalacije Win7 i Win 10 su izbacile popis svih diskova kao removable device, dok npr. u IDE načinu diskovi se ne pojavljuju kao removable devices. 

- jer je npr hotplug uvjetovan ahci opcijom u kontroleru-druveru (i ovisi o 'bogatstvu' opcija biosa-podešavanju). Tad ovisno o chipsetu-driveru.. win 'pogrešno' označi diskove.

- sporedno, ali ni ja ne želim da mi stoje u listi zajendo s vanjskim.. smeta. Tad se editira reg.file. (pogrešna vrijednost iil da barem postoji neki utils-opcija u driveru da se to on-offa..)

- kontroler koji dozvoljava podešavanje te opcije u biosu, nema takav problem.. tako da se ne može ni sam driver optužiti za propust jer je isti driver, nego sve zajdno da (pogrešan) rezultat, odnosno, mogu ga koristiti i kao izmjenjivi, čak i fizički u ladici za 3.5".. tako da me 'ljuti' što upravo ta opcija nije nešto klikabilnog za juzera nego se ide u reg... (mjesto kamo se ne šalje juzera klase Perica&Štefica).

12 godina
telefon kaže...
nicky.sl kaže...
telefon kaže...

Nisam niti sumnjao da neće proradit (za razliku od nekih forumskih filozofa).

Hvala na objavi rezultata.

15 godina
mbaksa kaže...
izzy007 kaže...

Već je tako poštelan. Pokušao sam instalirati Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) međutim dobijem grešku. Koliko se sjećam taj problem na win8 sam riješio instalacijom upravo ovih gore drajvera ali ih sada ne mogu instalirati.

12 godina
ihush kaže...
Lewis kaže...

..

Sto se tice classic shella bas Anniversary build je problem, Sluzbeno sad od Classic Shella 4.3.0 podrzava win 10 anniversary. Sami windowsi su javili i iskljucili Classic shell 4.2.5 kao nekompatibilan tako da niej do mene nego do windowsa, makar za taj dio ;).

http://www.classicshell.net/history/#v430

Isto tako sto se tice Nvidia drivera i builda 1511 ljudi su potvrdili na Nvidia forumu da treba imati build 1511 ili noviji za pascal grafe tako da opet niej do mene nego do Nvidia+M$ kombinacije ;).

12 godina
ihush kaže...

-zato jer build nema veze s konkretnim problemom, mora raditi i npr 240/1511.. mora raditi i na w7-8/81.. odnosno installer može imati problem s najnovijim buildom ako na pograšan način čita verziju ili traži build.. problem bi tad bio obrnuti.

-nešto drugo je kod tebe bio problem.. koji je preskoćen/zaobiđen, 99% zbog (re)installa koji postavlja win na default i uklanja prije navedeno smeće/dodatke/postavke (soft koji može smetati).

edit: test-dokaz? npr instaliraj clean bilo koji stariji build od RTMovske serije, mora raditi.

edit2: ili u temi gtx 10xx pitaš koji OS/build koriste.. i tad dobiješ potvrdu da njima radi, dakle nije OS/build problem.

Evo zato sto TI tako kazes Nvidia tvrdi suprotno, ali ko su oni da bi to znali od BUG forumasa :) ;)

Googlaj malo na redditu i slicnima (ned ami forum da pasteam HTML link pa saljem screengrabove)

14 godina
Windows 10 - problemi

Ekipa, ak može pomoć...

Nakon dugo vremena kad je pisalo error za taj big update 1607 napokon se moglo updejtati, nakon 25 min sve prođe super. Kad ono vidim male izmjene, niš posebno nit me zanima, nego otvorim ja program od SSD-a kad vidi AHCI mode nije uključen nego je IDE. Prebacim ja u BIOS-u sa IDE na AHCI i naravno neće bootat više u winse, u IDE oće, al problem je kaje onda brzina R/W duplo manja neg prije, ne želim tako. Prek REGEDIT-a postavka u system za ahci je na 0 kak treba bit inače, znači sve je u redu, al nikak u AHCI modu ne želi bootat. Kako to riješiti?

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

Meni je ovak pomoglo 

Yes there is a way on WIN 10 also ! Go into BIOS set the SATA mode to IDE and boot into system.

Start REGEDIT and look for this line :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride

Change the 0 DWORD value from 3 to 0.

Reboot, and change your SATA controller to AHCI in BIOS. Now let it boot into safe mode, WIN 10 will install required drivers for AHCI.

Now with a normal boot you will boot into Windows with AHCI drivers. 

Note : OEMs suggest reinstalling rather than changing, especially with an SSD.

You stand the chance of loosing your install if something goes wrong, and different systems may behave differently.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

nakon Anniversary updatea - v 1607, dio Windows appova ne radi, iako sam ih micao i reinstalirao preko PowerShella..

npr Vrijeme, samo par sekundi digne prazan plavi prozor s naslovom i ugasi se... imaih još par (Vijesti npr)...

ni store reset niti ručna deinstalacija/instalacija iz PowerShella ne radi...

ima li tko kakvu ideju?

dobro je da više nema loopa u Regeditu zbog kojeg se rušio u  v. 1511...

jedino primjećujem da često (ne svaki put) prilikom instalacije kreira i korisnički profil u mapi C:\Users\defaultuser0  (baš tako, za razliku od skrivenog Default, ovdje je s malim slovom i nulom na kraju)

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Znači upravo sam sklopio novi pc prije 3 tjenda i jucer kada sam update-ovao win10 danas kada ga upalim nece se boot-at win nego se samo vrti icona od maticne.
Slika dolje.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride

Change the 0 DWORD value from 3 to 0.

Da, to sam probao u 3 ujutro, i fulo sam jedan korak, trebao sam jedan dalje napravit, tj onda nisam niš dirao jer je Start pisao 0 iako nije to to neg neš drugo, a tek sad ujutro sam vidio da sam krivo gledao i ipak je to kak piše na netu i kak si ti reko. Sve u svemu, ty...šta umor radi... :)

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
16 godina
Lewis kaže...
ihush kaže...

Evo zato sto TI tako kazes Nvidia tvrdi suprotno, ali ko su oni da bi to znali od BUG forumasa :) ;)

Googlaj malo na redditu i slicnima (ned ami forum da pasteam HTML link pa saljem screengrabove)

- prolistao postove .. prije nego sam se priključio spominješ da si na 240.. kasnije ne, u temi gdje svi govore o najnovijim buildovima.. eto, izbaci 240 iz gornje rečenice :), moj previd. Koristiš OS kojeg 'moraš' updateati, to je requirements (+ dosadna politika svih guranje reklama, automatika..). MS je s 1511 postrožio UAC-admin pokretanje, hrpa 'bezobraznog' softa se mora reinstalirati (igre). Da si redovito updateao ne bi ni postojao problem. (ali ovo konkretno je stvar odnosa MSa i partnera nVidia, prema korisnicima, silovanje..). Opet, ne može se klasificirati kao problem-greška OSa (jer je update-upgrade obavezan). Prije kretenizam same poruke koja bi to morala navesti, kao i deklaracije na driveru, ambalaži VGA itd. Silovanje, kao s ostalim sitnicama, MSa i ostalih.

- ne zanima me konkretna tema i ne vidim zašto bi je googlao :).

12 godina
ihush kaže...

- prolistao postove .. prije nego sam se priključio spominješ da si na 240.. kasnije ne, u temi gdje svi govore o najnovijim buildovima.. eto, izbaci 240 iz gornje rečenice :), moj previd. Koristiš OS kojeg 'moraš' updateati, to je requirements (+ dosadna politika svih guranje reklama, automatika..). MS je s 1511 postrožio UAC-admin pokretanje, hrpa 'bezobraznog' softa se mora reinstalirati (igre). Da si redovito updateao ne bi ni postojao problem. (ali ovo konkretno je stvar odnosa MSa i partnera nVidia, prema korisnicima, silovanje..). Opet, ne može se klasificirati kao problem-greška OSa (jer je update-upgrade obavezan). Prije kretenizam same poruke koja bi to morala navesti, kao i deklaracije na driveru, ambalaži VGA itd. Silovanje, kao s ostalim sitnicama, MSa i ostalih.

- ne zanima me konkretna tema i ne vidim zašto bi je googlao :).

Eeeeehh nemozes se sad izvuci, izvalio su glupost i jos si tvrdio da je to tako zato sto TI tako kazes, end of story , nema tu sad bla bla bla "izbaci samo ovo..." J/K ;).

E sad, tvoje naknadno popovanje o upgrejdovima OSa je nepotrebno. Svatko ima svoje razloge zasto, kako i kad ce upgrejdati (i hoce li uopce, ne sjecam se da EULA kaze da su uprejdovi obavezni i da ce licenca prestat radit u protivnom ? :)). Osim toga postoje programi koji nakon upgrejda nerade dobro ili nikako  (kao sto sam ti naveo banalan primjer sam win10 anniversary upgrade je pobrisao/maknuo classic shell kao nekompatibilan) a i postoje ocito i driveri koji postanu/budu nekompatibilni pa nije sve tako jednostavno crno/bijelo kako bi mi htjeli.
Isto tako postoje kompovi koj se ne gase/ne resetiraju duze vremena (nisu serveri s svejendo trebaju raditi tjednima/mjesecima) tako da "moras upgrejdati" isto ne drzi vodu (komp na poslu mi je tek od nedavno na 1511 buildu i morat ce biti jos barem 20ak dana dok se sve ne izrenderira i sve zivo sto se tice upgrjedov ai automatic deply je ugaseno (naucio na tezi nacin kad su se windowsi resetirali tokom vikend ai sj.. render koji je ostoa raditi preko vikenda - zivo M$ ;)). Znaci ne koriste svi komp za igranje i svjedno im je hoce li tri dana cekati popravak ili bug fix za neki propust u "silovanom" updejtu (ajd tu se slazemo oko naziva :)) koji korisnik nije ni trazio ni zelio a MS i horde beta testera nisu uocili na vrijeme ;). Najgluplji "feature" koju su ubacili je nemogucnost gasneja upgrejdova i samo odgode restarta. A i ja sma pobornik one "Dok sve radi, ne popravljaj" tako da nebi ni dan danas instalirao upgrade da nisam morao eto zbog drivera za Pascal grafe :).

Sve u svemu da ne polemiziramo previse ja sam posato problem i na kraju rjesenje i razlog (ma koliko blesav taj razlog bio) zasto je dolazilo do problema i to u nadi da ce nekome to pomoci (nadam se da hoce jer ocito nisam jedini po forumima je dosta ljudi imalo taj problem).

13 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

Imam problem s stat menu-om. Ne mogu ga nikako pokrenuti, niti preko start gumba niti preko windows key-a. Jučer je sve normalno radilo, navečer ugasio računalo, i danas više ne radi

Isprobao sam sljedeće, što sam našao na netu:
pisati comande u powershell (admin rights, restart nekon svake naredbe)

1) sfc /scannow
2) DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
3) Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

sa uključenim i isključenim antivirusnim programom.

Probao sam prebaciti start meni na "fullscreen" i natrag, napravio sam novi admin account ( niti tamo se ne otvara), scan-irao računalo s Kaspersky i Malwarebytes, nema virusa. Sve normalno radi samo se ne otvara start meni.

Isprobao sam i system restore, ali na žalost, dobijem poruku da je system restore bio neuspješan i da probam izbrisati antivirus ( što sam i učinio) ali bez uspjeha. Isprobao više pozicija vraćanja, ali uvijek ista poruka, čak sam i probao napraviti Dword "EnableXamlStartMenu" u registry-u. Windowsi su update-ani (danas 14.08.2016.) ali jednostavno ništa ne pomaže.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice