a malo me strah sam dirati po biosima,nisam nesto iskusan sa tim,postavio sam na "power saver" puno manje zuji tako...sad jel smije biti na tome?
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.042.976
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemoj instalirati nikakve dodatne gluposti, može biti samo gore. Ovaj itnoob je stvarno noob.
ocigledno ;) super si se naucio bravo ;)
si instalirao sve drivere?? ako jesi onda instaliraj jos ovo..Missed Features Installer for Windows 10 potrazi na google ako nemozes posaljem ti link na pm.
Šta točno misliš da bi treba instalirat iz toga installera? Imam i Directx i .NET, ovo ostalo nije bitno za performanse.
Drivere imam instalirane od grafičke, za internet i za USB-ove i za zvuk. Valjda su to i svi driveri koje triba instalirat? Nisam ćua za drivere za procesor.
imas i druge drivere ne samo te.
Problem koji ja imam otkad sam instalirala desetku je uvećani prikaz tj. mutna rezolucija u nekim programima. Npr. Adobe InDesign.
Nešto sam bila istraživala kako da to popravim i našla neke upute na netu no činilo mi se komplicirano pa kako nemam puno slobodnog vremena odustala.
Ako netko zna neko jednostavno riješenje za to i odgovor na pitanje "da li je to zbog novih windowsa" neka slobodno komentira. Hvala
Izvuci shortcut od indesigna na desktop, pa onda na tom shortcutu napravi desni klik i odaberi properties.
Treći tab s lijeva je "compatibility". Pod tim tabom,, negdje u donjem dijelu imaš "Disable display scaling on high DPI settings. Trebas uključiti ti kvačicu. Nakon toga bi trebalo biti sve ok sa fontovima menija i ostalog u indesignu.
Što se tiče "mutnoće" fontova u ostatku windowsa, pod display settings (desni klik na desktop) treba klizač skaliranja podesiti na 100 % (ili na drugu vrijednost koja najbolje odgovara veličini ekrana/rezoliciji/veličini fonta)
ok, probat ću to napraviti sad.
ne sjećam se više no mislim da sam jednom nešto čačkala po postavkama zaslona nakon instalacije win10
Izvukla sam shortcut od indesigna na desktop, pa onda na tom shortcutu desni klik i odaberala properties tj. "svojstva". Nemam tab na kojem je "compatibility" i pod kojim u donjem dijelu ima "Disable display scaling on high DPI settings kako bih uključila tu kvačicu.
Pa da usporio mi je komp,losije performanse,ipak sam vratio na balanced bez obzira na cooler,ne znam stvarno,googlam cijeli dan i ne mogu pronaći riješenje...
ocigledno ;) super si se naucio bravo ;)
Jel ti znaš 100% što taj MFI točno radi? Jel ima negdje source za skinuti i pogledati? To može biti paket spywarea, recimo.
a kako bi mi zarađivali kad raznorazni "stručnjaci" nebi instalirali svakakva sránjca. Instaliraju sve i svašta pa viču da win 10 ne valja ?!!!?

Neću ga pitati jer me ne interesira ali ne možeš okolo to lupetati i davati kao "rješenje" za neki problem. Taj "alat" ne radi ništa što ne možeš ručno (osim ako ne otvara kakve rupe ili sl.)
nicky.sl - true that!
A kako će to konkretno pomoći njegovom problemu? Jel ima ikakvog smisla, bar približno? Ne.
Izvukla sam shortcut od indesigna na desktop, pa onda na tom shortcutu desni klik i odaberala properties tj. "svojstva". Nemam tab na kojem je "compatibility" i pod kojim u donjem dijelu ima "Disable display scaling on high DPI settings kako bih uključila tu kvačicu.
Probaj ovo.
Dakle, desni klik na shortcut, pa "troubleshoot compatibility" (Ne znam kako bi to bilo u hrvatskoj verziji). Na taj način bi se compatibility tab trebao pojaviti u properties-ima.
Probaj ovo.
Dakle, desni klik na shortcut, pa "troubleshoot compatibility" (Ne znam kako bi to bilo u hrvatskoj verziji). Na taj način bi se compatibility tab trebao pojaviti u properties-ima.
Ima bolji način:
gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Application Compatibility -> Remove Program Compatibility Property Page -> Disable
to je 'specijalni' (sys-uid) shortcut, napravi svoj, novi... pronađi program (.exe) i desni klik, pošalješ na desktop.. s običnim shortutom nastavi podešavanja.
si instalirao sve drivere?? ako jesi onda instaliraj jos ovo..Missed Features Installer for Windows 10 potrazi na google ako nemozes posaljem ti link na pm.
Šta točno misliš da bi treba instalirat iz toga installera? Imam i Directx i .NET, ovo ostalo nije bitno za performanse.
Drivere imam instalirane od grafičke, za internet i za USB-ove i za zvuk. Valjda su to i svi driveri koje triba instalirat? Nisam ćua za drivere za procesor.
imas i druge drivere ne samo te.
Pa koje? :P
- sve, sav hardware radi isključivo preko drivera. Razilka je samo dali OS (installer) ima uključen neki/generički, skine kroz update/ručno ili ga nema. Ako nema, HW ne radi (neovisno koji OS).
- proizvođač daje support, driver, ako postoji za konkretan OS.. u pravilu najnoviji je poželjan-preporučljiv (osim kod iznimke, kad nije.. nego onaj koji radi OK). Kod starijeg HWa može biti svašta, nema drivera za npr w10.. tad se snalaziš, koristiš OSov (to je zapravo isti, ali možda nema sve opcije-podešavanja).. jer ni jedan driver ne proizvodi npr MS. Isključivo proizvođač (copyrightano), Za Open može biti i netko drugi..
- ali naravno ne slušati itnoob-stručnjake, ćoravakoka metoda nije za takve stvari. Rezultat može biti 'vidi radi', 'možda radi' ... ili što sad. Kao da u auto nasipaš neku tekućinu (ne zanjući jel gorivo, voda, dizel... nešto).
Probaj ovo.
Hvala, ušla sam u C: program files itd.. i našla exe fajlu...
Ušla u "svojstva" .exe fajla, i tu ima taj tab "Kompatibilnost"
i onda je prvo na popisu: "Pokrenite alat za otklanjanje poteškoća s kompatibilnošću".
I pokušala sam promijeniti nekoliko postavki i na kraju je uspjelo! HVALA!
Bilo gotovo za 1 min! Super, od koristi ste! Hvala svima koji ste odgovorili, svašta čovjek nauči :P
imam problem stavio sam Win 10 i vise ne mogu skidat filmove ima neke pomoci ili sam pusijona
Mogu nekako to popravit
Sta vam je sve potrebno da mi pomognete.Komponente ili ness drugo ;)
imam problem stavio sam Win 10 i vise ne mogu skidat filmove ima neke pomoci ili sam pusijona
Kakvi windowsi, koji filmovi i odakle i s čime je skidano, koji provajder, radi li konekcija na internet za ostale stvari itd...
Film sam skinuo sa Kickass-a i internet konekciju sam imao,ali nezz sta znaci provajder
pitanje da li je ovo dobro? ne treba instal ali kad pokrenem vidim sta je on/off od windows 10
evo popravio sam, sve radi i skida se kako treba. ;)
pitanje da li je ovo dobro? ne treba instal ali kad pokrenem vidim sta je on/off od windows 10
kak vam nije jasno da svi ti programi koje instelirate da kakti zaustavi špijuniranje win 10 su da prostite sranje, to se sve da u samim windowsima isključit, a i kad je isključeno, kaj mislite da su ovi tam u ms tolko retardirani da nemaju za svoj os back door di opet primaju te iste informacije, između ostalog ak vaš komp šalje kak se os ponaša na vašem hw može samo pomoč u razvoju i stabilnosti os-a, meni je sve apsolutno uključeno nek i dobivaju di surfar, nemaju kaj pametno za vidjetit, nikakve terostičke aktivnosti itd (onaj koji gleda, ako gleda, misli si gle kakav balkanac :D), da bi strijepio joj oni me špijuniraju joj joj joj.....
sam instalirajte taj crap od softwarea protiv kakti špijuniranja pa posle nemojte dolazit da win 10 nevalja itd, jer većina tih nazovimo ih aplikacija su česme veliko koje napravi više štete neg koristi.
peace
edit_
čak mi i majk i cam upaljeno, sve amabaš sve, baš me zanima kad imam čajanke i kad se zna popit divljat itd...dal neko gleda, hm...volio bi to saznat dapače da mi šalju nako svake čajanke na mail snimke tuluma, da se malo svi prisutni crvenimo, znaš ono hebeš pijanstvo kad te posle 3 dana nije sram hehehe
kak vam nije jasno da svi ti programi koje instelirate da kakti zaustavi špijuniranje win 10 su da prostite sranje, to se sve da u samim windowsima isključit, a i kad je isključeno, kaj mislite da su ovi tam u ms tolko retardirani da nemaju za svoj os back door di opet primaju te iste informacije, između ostalog ak vaš komp šalje kak se os ponaša na vašem hw može samo pomoč u razvoju i stabilnosti os-a, meni je sve apsolutno uključeno nek i dobivaju di surfar, nemaju kaj pametno za vidjetit, nikakve terostičke aktivnosti itd (onaj koji gleda, ako gleda, misli si gle kakav balkanac :D), da bi strijepio joj oni me špijuniraju joj joj joj.....
sam instalirajte taj crap od softwarea protiv kakti špijuniranja pa posle nemojte dolazit da win 10 nevalja itd, jer većina tih nazovimo ih aplikacija su česme veliko koje napravi više štete neg koristi.
peace
edit_
čak mi i majk i cam upaljeno, sve amabaš sve, baš me zanima kad imam čajanke i kad se zna popit divljat itd...dal neko gleda, hm...volio bi to saznat dapače da mi šalju nako svake čajanke na mail snimke tuluma, da se malo svi prisutni crvenimo, znaš ono hebeš pijanstvo kad te posle 3 dana nije sram hehehe
program se ne instalira...inace nego je isti kao Patchmypc..samo sam pitao ;) ...da bi stvarno hteo da me nitko ne gleda sta radim sve bi radio u VM preko par vpn-a isto takodjer nemam sta skrivati jer vaznije stvari su sve izvan na extern ssd od 1 tb i nikad spojen sa internetom..
Kak nemaš? Jednostavno, iščupaj žicu i ugasi WiFi i mirna Bosna!
Update ne srče nikakve puste gigabajte (pogotovo ako isključiš "shareanje" updatea), niti ti telemetrija kontrolira koliko sati dnevno si na pr0n siteovima, bez brige.
normalno ak imaš net na bonove da budeš to sve pogasio, ručno, ne nekim 1-click programom, a i ko ima takav net na bonove verujem da nakon kaj pogleda kaj mu treba iskopčšča se sa neta(to je valjda nočna mora WP insider userima, al bjerujemda se to da narihtat da za te upgrejde koristi isključiv wi fi, ne mobile net)..... jbg takvi su kakvi su winsi nemoš si pomoč čak ni gašenjem uvjek bu nekaj otišlo, privatnost više ne postoji na windowsima, brijem da bu tak i na android remix os-u, jedi najsigurniji način je da se to izbjegne arch ili genthoo linux ti gradiš os preama svojeim hw potrebama, ćak i ubuntu šalje kreš report, al ajd pita prije ko nekad xp, da se isključit, a ko če ga znat kaj još ima skriveno
evo popravio sam, sve radi i skida se kako treba. ;)
jedan savjet, ovdje ti nije dozvoljeno govoriti te promovirati !!!!!!!!!!!!!!!!!!