Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.661
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
12 godina
Re: Windows 10 - problemi

Promjenio si samo SSD i od tad neće radi, meni tu smrdi baš taj SSD. Probaj ga na drugom računalu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

ja sam više popizdio na ovaj win10... non stop mi se shebava rezolucija i ne mogu je promijeniti, ne znam što nisam pokušao... od reinstalacije, brisanje drivera itd... vraćam se na sedmicu

No pain no gain
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
streamg kaže...

ja sam više popizdio na ovaj win10... non stop mi se shebava rezolucija i ne mogu je promijeniti, ne znam što nisam pokušao... od reinstalacije, brisanje drivera itd... vraćam se na sedmicu

jes ti siguran da je do desetke ?!?

16 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

PC je deterministički stroj i neće se ništa "samo od sebe" dogoditi. Uzrok > posljedica. Nešto mora shebati rezoluciju a to nisu windowsi sigurno. Ali, lakše je okriviti OS nego tražiti uzrok

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

ima dosta toga na netu kako i drugi imaju problema s rezolucijom... stavio sam sedmicu sada i sve radi 

No pain no gain
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ja nemam tih problema hvala Bogu

10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
Nakon instalacije tj upgrade WIN 10 sa WIN 7 komp uopste "ne vidi " DVD rom, ostalo sve radi odlicno...kako rijesiti??? HVALA unaprijed svima...imao sam slicnu stvar kad sam instalirao win 8 i vrlo lako rijesio nekim programcicem sto sam skinuo, ali sam zaboravio ime programa...   Dakle kao da ne postoji, ubacim CD nista, nema ga u device manageru, unaprijed hvala 
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Pozz,u zadnje vrijeme mi windowsi jedu 5 GB rama,neznam zasto,imam 12 gb i npr pokrenem neku igru pokaze mi se greska da sistem vise nema rama i mora se sve zatvoriti,nakon zatvaranja padne na 3gb...

Slike su u snimane nakon sto komp radi pola sata i otvorene su dvije kratice u chromeu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@ izvone,

-prvi slučaj ... kanibalizma? ili je windows zatrudnio.. (eng.jezik je spolno neutralan, pa je moguće).

-OS sigurno ne jede RAM, možda koristi.. aktivan update, cache, a tko zna što igra radi.. ili nešto skrivenijeg. Neki kažu da alufolija štiti (sad vidim sličnost s prezervativima..), al čisto sumnjam.

obavi standardne testove (ne papa-test.. al neće škoditi), update, cleanup, defrag, scaniraj MBAMom itd. .. ili u safemod-F4.. pa vidi razliku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 16:51 (ihush).
15 godina
Windows 10 - problemi

skuzil da u updateu imam na cekanju sve al nikako da kliknem da se pokrene...ovako stoji stalno,a rami su ovakvi zadnjih tjedan dana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

istalaj sve sto imas pa onda javi jeli je sve ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Poz , nakon upgrade Win 10 (bio Win7 ultimate) prije mjesec dana , pojavio se problem sa driverom Nvidia grafe. nakon par pokušaja instal/unistal odustanem i vratim se na Win 7, tamo naravno sve funkcionira bez problema, prije 3 dana opet se vratim (upgrade) na win10 i opet stari problem , onda sam probao sve (googlao , stotine stranica pročitanih i ništa) naletio na par istih slučajeva ali bez riješenja , pa bih molio za pomoć , ako je ima , tj.da skratim je li moguće skinuti driver od drugog proizvođača a da bi bio kompaktibilan sa ovom mojom Nividia Gforce 520 grafom. Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

istalaj sve sto imas pa onda javi jeli je sve ok

ne mogu instalirat u tom je problem,on zapne na nekom preuzimanju i tako stoji satima,a nemozes stisnut stop,reinstal il slicno,idem reset racunalo on krene skidat i zapne oko 70 posto i stoji,ni ne skida ni ne instalira,popuni rame i nista vise ne mogu

16 godina
Huso74 kaže...

.. tj.da skratim je li moguće skinuti driver od drugog proizvođača a da bi bio kompaktibilan sa ovom mojom Nividia Gforce 520 grafom. Hvala.

- ne đifors je kompatibilan samo sa điforsom, adobe npr ne radi driver, ne radi ga ni BMW.. jedino ga radi nVidia. Dali možeš skinuti driver s nvidia, MSa, nekog OEM proizvođača? - možeš, tj to je jedan te isti driver nvidijin. Za npr notebook (hp-lenovo-toshiba itd..) prvo tražiš na njihovo siteu, ako nema tražiš dalje..

- ako si jednom imao problem, čisti determinizam kaže, imat ćeš opet ako si svi ulazni podaci i postupak jednaki. npr, skini driver i idi na custom install, odaberi SAMO driver, ne expirience i sl.. i vidi dal je OK. Isključi update u win updateu (hardware) inače nema koristi jer win tad opet povuče noviji automatski.. i instalira s defaultnim postavkama .. pa tad opet determinizam.

izvone kaže...
..on krene skidat i zapne oko 70 posto i stoji,ni ne skida ni ne instalira,popuni rame i nista vise ne mogu

- počisti user i win %temp%, windows-soft-download folder. Koristi i diekcleanup (i baci pogled koliko mjesta imaš na sys.disku 10tak GB? manje..) Ponovi traženje.. ili sfc/scannow. I unstalu ako prođe traženje .. odaberi po nekoliko updateova (ne sve-previše..), ponovi..

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 16:12 (ihush).
15 godina
Windows 10 - problemi

sfc nadje neki CBS log file corrupt...ne usudim se po tome ic prckat,a update i dalje steka na 70% i redovito svake minute puni rame,a ja forsirano cistim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

nis pregazi sve i chist instal

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izvone kaže...

sfc nadje neki CBS log file corrupt...ne usudim se po tome ic prckat,a update i dalje steka na 70% i redovito svake minute puni rame,a ja forsirano cistim

Jesi napravil dism /online /cleanup-image /restorehealth?

Inače, CBS je samo text file u koji sistem zapisuje što se radi.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Nakon instalacije tj upgrade WIN 10 sa WIN 7 komp uopste "ne vidi " DVD rom, ostalo sve radi odlicno...kako rijesiti??? HVALA unaprijed svima...imao sam slicnu stvar kad sam instalirao win 8 i vrlo lako rijesio nekim programcicem sto sam skinuo, ali sam zaboravio ime programa...   Dakle kao da ne postoji, ubacim CD nista, nema ga u device manageru, unaprijed hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Imam "mali problem" koji me vec duze vrijeme zivcira, naime koristim na Win 10 x64 Pro local account i kada se hocu logirati tj. otici na "Sign in with Microsoft Account Instead" nista se ne dogodi i nemam bas nikakvu opciju.

Normalno se logiram na stranici od MS, koristim MS Office i sl. no ne mogu se logirati s MS accountom u Windowsima.

Win koristim samo ja te sam ja jedini user.

Ima netko ideju kako to rijesiti?

Na kompu je jedino disejblan UAC od samog pocetka (uz IS alate, nemam potrebe za UAC-om) i jos neke sitnice koje ne bi smjele nikako uticati na login.

Evo kako to izgleda:

http://imgur.com/6a2sJf0

http://imgur.com/izu60uV

Uistinu nemam volje za "format c" i definitivno nemam bas vremena te mi je to zadnja opcija (i ocito jedina ako mi ovo ne proradi na ne znam koji nacin).

Ne znam bi li UAC trebao uticati na to, ali po meni ne bi trebao imati bas nikakve veze.

Na kompu su svi novi update-i za OS i Office.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 11:25 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
win32 kaže...

Imam "mali problem" koji me vec duze vrijeme zivcira, naime koristim na Win 10 x64 Pro local account i kada se hocu logirati tj. otici na "Sign in with Microsoft Account Instead" nista se ne dogodi i nemam bas nikakvu opciju.

Normalno se logiram na stranici od MS, koristim MS Office i sl. no ne mogu se logirati s MS accountom u Windowsima.

Win koristim samo ja te sam ja jedini user.

Ima netko ideju kako to rijesiti?

Na kompu je jedino disejblan UAC od samog pocetka (uz IS alate, nemam potrebe za UAC-om) i jos neke sitnice koje ne bi smjele nikako uticati na login.

Evo kako to izgleda:

http://imgur.com/6a2sJf0

http://imgur.com/izu60uV

Uistinu nemam volje za "format c" i definitivno nemam bas vremena te mi je to zadnja opcija (i ocito jedina ako mi ovo ne proradi na ne znam koji nacin).

Ne znam bi li UAC trebao uticati na to, ali po meni ne bi trebao imati bas nikakve veze.

Na kompu su svi novi update-i za OS i Office.

niš te ne košta probat enejblat UAC, pa probat,ako nisi do sad, jednostavnije od format c

edit:

makar ni ja nevidim da bi UAC bio razlog, al to je prozors, pa je svašt moguče :)

peace

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 11:38 (mrakky).
13 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

Nakon par mjeseci korištenja W10 na pomoćnom laptopu, vidim da mi baš i ne pašu i htio bi se vratiti na W7 ( imam instalacijski CD s keyom).

Na laptopu sam nakon apgrejda napravio clean install jer nisu bas radili kako treba i trenutno mi je potvrđen aktivacijski kod/key, pa me zanima mogu li se vratiti na W7? Odnosno, hoće li mi nakon instalacije priznati taj key ili je on vezan za ovu verziju windowsa pošto sam ih aktivirao/potvrdio?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
win32 kaže...

A imaš li kreiranog na pc-u tog drugog korisnika na kojeg bi se htio prebaciti ? 

15 godina
bunkermax kaže...
win32 kaže...

A imaš li kreiranog na pc-u tog drugog korisnika na kojeg bi se htio prebaciti ? 

Sve sto imam je na gornjim screenshotevima koji su stavljeni i kao link, a i u post.

Acc je jedan jedini i to onaj koji je admin i koji glasi "Nino" te na koji sam se prije sasvim normalno logirao.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina

-kreiraj acc.

12 godina
Windows 10 - problemi

Imam problem nakon friškog instala Win10 Pro, torrent mi jedva skida vuče se ko krepana kokoš za razliku od prije par dana kada je bila full brzina nakon par sekundi sto je zapoceo download...

Mislim da je problem u TCP portu jer nije otvoren mada sam ga pravilno fowardao u routeru, napravljena statična IP adresa, DNS od googla...

Nego vidim da mi je network prebacen u public iliti guest a ne private posto sam kod kuce...jel mozda u tome problem i kako to vratiti na private network?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 14:25 (roby27).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Drug hvala , probao i to al ne ide , probao sam još dosta toga al nemam više ideja , svjestan sam da Letva Volana od BMW-a ne ide na Audi (ali se u krajnjoj nuždi može prepraviti).Evo da opišem problem , vjerovatno će još neko imati sličan (iskreno se na dam da neće jer odnese mnogo živaca), na Win 10 preko blo kojeg preglednika multitask je nemoguć , na jednom prozoru u nepravilnim vremenskim razmacima driver prestaje s radom , nekad zamrzne sliku na 2-3-8 sekundi , zatim pocrni i pokrene se opet normalno , nekad zamrzne i stoji beskonačno (do restarta) a u većini slučajeva do sad poslije prestanka sam se restarta. Comp je na lcd povezan HDMI-om , unistallom drivera se snalazim sa onim generičkim i imam display ali Audio je problem. E sad , znači Win 10 i zvučici (dodatni) ili Win 7 i normalan rad . Mislim da je u pitanju neka sitna kvačica , i dok je neko ne odgonetne (a nadam se da hoće) vraćam se na Win 7. Vama zahvaljujem na vašem radu i trudu. LP...

16 godina
neaktivan
morrisoN kaže...
Zura kaže...

Ne mogu naći konkretniji odgovor na slijedeće pitanje vezano uz Win 10:

Pri svakom bootanju win10 mi isključi Num Lock. U BIOS-u je uključeno da je NumLock aktivan, međutim kada se windowsi dignu na login ekran numerička tipkovnica je ugašena.

Da li se to još nekome dešava? ili nabacite koju ideju gdje još da pogledam.

http://windowsreport.com/numlockstartup-windows-10/

Hvala na trudu, radilo je nakon prvog gašenja. Već nakon drugog opet ne radi.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
15 godina
kizo2703 kaže...

Jesi napravil dism /online /cleanup-image /restorehealth?

Inače, CBS je samo text file u koji sistem zapisuje što se radi.

napravio i kaze da je sada sve restored,odem u update sve se updatea,i krenem restart i udje u onaj mod kao kod updatea na 10-ku,kao da se nadograđuje,copying files itd. i na pola prekine i veli da ide na previous version of windows,tako vec sada 2. put za redom...izgleda da ce ici winsi iz nule kako kaze 4mal...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 0:24 (izvone).
12 godina
Windows 10 - problemi

Nemoj se zafrkavat i napravi čistu instalaciju

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

roby27

Omogući Home Group i prebaci na private network.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 20:21 (prikaza).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice