Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.824
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
13 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi

Jesi isključio fast startup?

Ajd otvori powershell i skopiraj ovo dole (stisni enter) i nabaci ss.

$boot = Get-WinEvent -ProviderName Microsoft-Windows-Kernel-boot -MaxEvents 10 | Where-Object {$_.message -like “The boot type*”}; $boot| format-list

10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Nisam iskljucio - ne znam kako vidjeti da li je uopste ukljuceno.

Kada ovo upisem u PowerShell, sta onda dalje da radim ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa napisao ti je - zalijepi to u powershell, stisni enter i napravi screenshot rezultata. Postavi taj ss ovdje na forum.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Samo sam htio vidjet kako se komp bootao, i prema ovom se nije startao u fast bootu.

Ali za svaki slučaj provjeri još jedanput, ovdje imaš upute kako to napravit, pa isključi ako nije i onda javi kakvo je stanje.

13 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Zasto mi nekada, nakon boot-a, nestanu ikone sa taskbara, cak mi nestanu i one ikone za zvuk, sat, internet konekciju, itd., ostane samo search ikona, taski view i notification center, ali cak ni jedno od njih ne reagira prilikom odabira, cak ni start, jedino restart pomaze (cak i prilikom gasenja pa ponovnog paljenja ostaje problem, dakle samo restart pomaze)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

0 0 hvala 0
16 godina
slobodann kaže...

Mislim da mi je hibernacija iskljucena, evo slike.

opcija je samo za shutdown-opciju/button.. prikazuje ili ne. Nema veze s time dal je aktivna hyber.. fast ti je upaljen, čitaj postove, što nije jasno pitaj (jer ovako se vrtiš u krug).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
slobodann kaže...

Mislim da mi je hibernacija iskljucena, evo slike.

Samo prati ove dvije slike, 3 klika i gotovo. Fast startup isključi.

10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Izgleda da sam iskljucio sada Fast.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
slobodann kaže...

Ne zaboravi to učiniti i u uefi-u ( biosu ) .

16 godina
bunkermax kaže...
slobodann kaže...

win kontrolira bios, čak i kad nije uefi-fast postavljen... mora, jer inače bi bio problem ulazak u bios i sl...

11 godina
protjeran
ihush kaže...
 mora, jer inače bi bio problem ulazak u bios i sl...

Kako kad, ovisi o uređaju konkretnom.  

Samsung 275E5E serija laptopa se ponaša na način da je potrebno i ručno u biosu disejblati fastboot inače

nema efekta od toga da je samo u winsima onemogućeno . Neznam da li je to bug ili nije, no ta serija se tako ponaša

čak i nakon kaj sam na svima nadogradio bios na zadnju službenu verziju ( a uzel sam ih pun cady jer su bili skoro džabe kada 

se samsung kao povlačio sa eu tržišta laptopa... )

Nakon kaj se u biosu na tim samsungima onemogući fastboot , on je tada stvarno i onemogućen iako u samim windowsima su još 

omogućeni unutar upravljačke ploče ...   

16 godina
bunkermax kaže...

Kako kad, ovisi o uređaju konkretnom.  

Samsung 275E5E serija laptopa se ponaša na način da je potrebno i ručno u biosu disejblati fastboot inače

nema efekta od toga da je samo u winsima onemogućeno . Neznam da li je to bug ili nije, no ta serija se tako ponaša

čak i nakon kaj sam na svima nadogradio bios na zadnju službenu verziju ( a uzel sam ih pun cady jer su bili skoro džabe kada 

se samsung kao povlačio sa eu tržišta laptopa... )

To je već hardware specific - jedina "prava" kontrola "pravog" Fast boota u Windowsima 8 i 10 je u sistemu.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan
ihush kaže...
bunkermax kaže...
slobodann kaže...

win kontrolira bios, čak i kad nije uefi-fast postavljen... mora, jer inače bi bio problem ulazak u bios i sl...

Da li moram dirati BIOS ?

11 godina
protjeran
slobodann kaže...

Pa ništa se neće desiti ako u windowsima disejblaš fastboot i nakon toga odeš i bios i tamo provjeriš da li se fastboot disejblao i u biosu.

Ako je u biosu još uvjek aktiviran, jedan klik i onemogućiš ga i tamo.

Ako se malo više zaigraš po biosu pa dođe do nevolja, uvjek imaš obično u zadnjoj kartici opciju default setings i sl ...

16 godina
bunkermax kaže...
slobodann kaže...

Pa ništa se neće desiti ako u windowsima disejblaš fastboot i nakon toga odeš i bios i tamo provjeriš da li se fastboot disejblao i u biosu.

Ako je u biosu još uvjek aktiviran, jedan klik i onemogućiš ga i tamo.

..

- hmm, ovak je stanje HW+OSa. Ako je u BIOSu enable/disable.. nevažno, određuje OS. (i stvarno radi) možda je razlika u MBO-BIOS verzijama, desktop-notebook .. tko će sve varijacije polovit. Ali, fastboot mi radi neovisno o BIOSu i konkretno vrijeme boota se mijenja s 30 na 10 sec.. (ugašen ili restart, ne hyber-slip i sl.) na mehaničkom disku.

Nevažno za konkretan problem/juzera..

13 godina
siw1 kaže...

Ima li netko problema sa MS Edgeom,kod pokretanja videa na youtubeu jednostavno se smrzne i treba ga ugasiti i upaliti ,naravno ni onda ne mogu video pokrenuti dok na chromeu sve radi normalno. ovaj problem je poceo prije dva dana.
EDIT: sad vidim da edge koristi 100% diska od trena kada ga pokrenem

+ kada gasim računalo ostane na plavom ekranu,okrece se onaj krug i pise "Iskljucivanje",ali ne gasi se,pustio sam ga oko 45 min i nista.

11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

To je u sklopu nove incijative BG-a za uloži u čistu energiju, a troškove če platiti prekovremenim radom windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Lijep pozdrav svima. Zadnjih dana ne mogu raditi screenshotove sa win+ prtSc. Ekra se onako zatamni kao i prije kod screenshotova, ali se ne napravi novi screenshot folder u Pictures folderu. Sta bih mogla pokusati? Trazila sam i neki super jednostavni program za to...koji ce isto sa tipkom skrinsot napraviti i spremiti...ali ne rade u full screenu,npr u igrama na FB. Molim pomoc glede toga.

Isto tako, nestale mi ikone iz Control Panela...ynam da je najavljeno da ce se CP ugasiti....ali misilm da to nije to..jer ja udem u CP ali je sve prazno..

Unaprijed hvala na pomoci.

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Bila je prije neki tjedan jedna velika nadogradnja windowsa. Stvorila mi se mapa Windows.old jel to mogu sigurno obrisati?

0 0 hvala 0
17 godina
Mozes obrisat ako ti komp radi OK.
Brisanje ces morat obavit s Disk Cleanup-om
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
AxLiNa kaže...

Lijep pozdrav svima. Zadnjih dana ne mogu raditi screenshotove sa win+ prtSc. Ekra se onako zatamni kao i prije kod screenshotova, ali se ne napravi novi screenshot folder u Pictures folderu. Sta bih mogla pokusati? Trazila sam i neki super jednostavni program za to...koji ce isto sa tipkom skrinsot napraviti i spremiti...ali ne rade u full screenu,npr u igrama na FB. Molim pomoc glede toga.

Isto tako, nestale mi ikone iz Control Panela...ynam da je najavljeno da ce se CP ugasiti....ali misilm da to nije to..jer ja udem u CP ali je sve prazno..

Unaprijed hvala na pomoci.

Evo izvoli , superjednostavan lagan i efikasan programčić , radi na "prntscr" tipku samo i baca u folder koji odrediš i radi u fullscreenu  . Po defaultu baca u dokumente u istoimeni folder .

Probaj , mislim da bi ti  trebao bit skroz ok :)

14 godina
neaktivan

Probala sam... Ne odgovara mi....Prvo moram označiti koji dio želim uslikati pa onda ručno spremiti i onda mi izađe iz full screena dok ja odaberem gdje da sprema...

U svakom slučaju, hvala ti na prijedlogu :D

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
11 godina
protjeran
Dosad si mogla 50 puta odraditi clean instal i otkloniti mnoge nedoumice. Upgrade 7 na 10 je dokumentirano sklon cudnim nevoljama... Kad se sagleda omjer tvog ulozenog vremena i zivciranja i dobivenog rezultata....nije bas produktivno... Ako bi se nakon ciste instalacije i ponavljali problemi, lakse bi ih bilo locirati... Ovako imas mix starog i novog sistema, drajvera, programa... Zamisli samo kaos u registryu...

0 0 hvala 0
13 godina
siw1 kaže...
siw1 kaže...

Ima li netko problema sa MS Edgeom,kod pokretanja videa na youtubeu jednostavno se smrzne i treba ga ugasiti i upaliti ,naravno ni onda ne mogu video pokrenuti dok na chromeu sve radi normalno. ovaj problem je poceo prije dva dana.
EDIT: sad vidim da edge koristi 100% diska od trena kada ga pokrenem

+ kada gasim računalo ostane na plavom ekranu,okrece se onaj krug i pise "Iskljucivanje",ali ne gasi se,pustio sam ga oko 45 min i nista.

problem nema veze s windowsima,moj hard je bio na izdisaju.

17 godina
Windows 10 - problemi

Molim za pomoć!

Imam instaliranu verziju Windows 10 Pro N x64 na svom računalu. Ta verzija nema instaliran paket medijskih aplikacija Groove, kao i Deezer ne rade i  upućuju na instalaciju medijskih paketa. Instalirao sam Windows-KB890830-x64-V5.30, i K-Lite_Codec_Pack_1175_Full, ali mi se i dalje javlja ista poruka. Možda netko znade kako riješiti ovaj problem. Unaprijed hvala!

Pozdrav, Mario

MarioK

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - problemi

Bok svima.

naravno da sam si napravio problem. Nedavno sam azurirao win 7 na win 10. nakon sto sam se ulogirao sa Win accountom, sve lijepo poslozio, kreirao sam si restore point za nedaj bože. u medjuvremenu sam si azurirao taj account novim passwordom, ali sam i iskljucio da me gnjavi prilikom bootanja i skroz zaboravio na to.

dogodila su se neka cuda s windowsima, prvo prestao raditi Store, pa Gmail unutar Mail aplikacije, pa sam onda odlucio vratiti sve kako je bilo na onaj kreirani restore point. e sad problem, zaboravio sam password, tj, ovaj novi password mi ne prolazi. nisam prikopcan na Internet( jer koristim onaj internet na sticku pa ga ne mogu pokrenuti posto jel ne mogu u windowse) tako da se nikako ne mogu logirati.

jel imao netko istu takvu situaciju ili ima neki info kako to isto rijesiti?

naravno da ako uspijem uci odmah gasim sve te accounte i NAKON toga radim novi restore point. Bemti microsoft account

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

jeli ima tko od 1511 udatea problema sa istalacijom windows media future packom tj uspijem ga istalirat ali imam problema kod nekih programa

kao LG Bridgeom i Power dvd-om javlja da nisu instaliran taj MTP pack

ovo je problem

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/media-feature-pack-for-windows-10-n-was-removed-by/f593a2ec-d475-44e3-8eb9-cd3f0cbf69fa

rijeseno treb instalat ovaj pack

KB3099229_x64

ovi iz M-a su fakat bezobrazni stalno nesto jebu po win 10 lol

@ Mkeca

Evo ti rjesenja ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 10:17 (4mal).
17 godina

Hvala, pokušat ću kada dođem doma!

MarioK
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice