Jel ti neki uređaj ne radi kako treba? Da li imaš kakav problem?
Za sada nisam nista primjetio, sve radi normalno.. to mi je sada samo poticaj da ulozim u novi cpu, mbo i ram.
Ili potraži drivere...
Ideš na device manager, desnom tipkom pa na properties/svojstva pa na detalje pa na put instance uređaja, neznam sad napamet kako točno piše na engleskom :)
tu dobiješ neku "kobasicu" u stilu: PCI\VEN_1106&DEV_3044&SUBSYS_30441106&REV_46\4&342F0180&0&5040
Ovo je od FireWire kontolera moje ploče... :)
Ubaciš to u google i potražiš driver. Bude tu i driver identifiera i sličnih stranica. Recimo da je za većinu stvari dovoljno da imaš Vista drivere ako nema novijih. Skineš i ubaciš i za većinu stvari radi bez greške. Tako sam na starom HP DC5750 koji ima XP naljepnicu instalirao Win Vista X64 video driver na Win10 21H1, pa sam danas na jednom Lenovo R500 naletio na 4 nepoznata uređaja...Fingerprint sensor i još neke nepoznate uređaje. Traženjem po HWID-u sam našo Win7 drivere za taj fingerprint senzor i čitač kartica. Nakon toga je laptop počeo veselije raditi iako nebi bilo nekih posebnih razloga za to jer se te uređaje ne koristi...
Uglavnom, ne volim nikakve upitnike i uskličnike u device manageru... i većinom ih riješavam ovakvim metodama.